Harry Potter serisinin şu anda yapımı devam eden filmi olan Zümrüdüanka Yoldaşlığı’nın çekimlerinden çok önemli açıklamalar geldi.
Tüm Harry Potter hayranlarının beklediği filmden çıkartılan, değiştirilen veya aynı kalan sahneler Mugglenet sitesinde bir üyenin setten verdiği haberler ile ortaya çıktı.
• Film, Harry’nin Dudley’i sokakta gördüğü sahneden başlayacak. Bu kısım kitaba benzeyecek.
• Koruma ekibi (Lupin, Moody, Tonks… ) Dursley’lerde yaşanan tartışmanın ardından Harry’i,Sirius’un evine götürecek.
• Kitapta Sirius’un mektupta söyledikleri, filmde onun evinde söylenecek.
• Hermione ve Ron yoldaşlık hakkında, diğerleri bakanlık hakkında bildiklerini Harry’e anlatacak.
• Bir sonraki sahnede, Bay Weasley ve Harry bakanlıktaki girişte olacaklar.
• Burada Umbridge’le tanıştırılacaklar.
• Lucius’un Fudge’la konuştuğu sahne olmayacak.
• Hogwarts Ekspres’inden önceki son yemekte Hermione ve Ron’a başkan olduklarını bildiren birer mektup gelecek. Bu açıklandığında Harry onları çok kıskanacak.
• Daha sonra Harry, trende biraz Luna’yla konuşucak ve Ginny, Hermione ve Ron’un
diğer başkanlarla birlikte bir başka kompartımanda olduğunu Harry’e söyleyecek.
• İlk kez testralleri göreceğiz.
• Hogwarts’ta ilk yemek yenecek. Hagrid’in okulda olmadığı ve Umbridge’nin profesör
olduğu anlaşılacak.
• Snape ve Umbridge’in birer dersi olacak.
• Grawp’ı göreceğiz.
• Quidditch’ten bahsedilecek, ancak göremeyeceğiz. Çünkü bu sahnede Harry Grawp’la tanışmaya gidecek.
• Sınavlar olacak.
• Snape, Harry’e Zihinbend dersleri alacağını bir iksir dersi sonunda söyleyecek.
( Kitaptaysa Grimmauld Meydan’ında açıklanıyordu. )
• Zihinbend dersleri olacak.
• Son savaşta tüm büyücüler olacak.
• Harry ve Voldemort arasındaki savaş sahnesi üç kere değiştirildi. Çünkü Dumbledore’un ne zaman cisimleneceği kesin olarak kararlaştırılamadı.
• Son sahne olan savaş bölümü Eylül ayında çekilecek.
[alıntıdır]
ee ne dionus arkadaşlarr....
edit: sadece "alıntıdır" yazmayın arkadaşlar. hangi siteden aldığınızı belirtin. insanlar bunu çevirmek için uğraşıyorlar. isimlerini yazarsak hiç bişey kaybetmeyiz
ama bu demek diil ki başka sitelerde yayınanan her haberi alıntı yapıp buraya koyun... hayır... ama cidden çok öenmli gördüğünüz bu haber gibi durumlarda biz henüz siteye aktarmamışsak, alıntı yapabilirsiniz. ama mutlaka ve mutlaka kaynak belirtin. hatta ben türkçe hp siteleriyle görüşeyim, bu konuda bi sakıncaları var mı diye sorayım. belki sitelerinden alıntı yapılmasını istemiyolardır
-FantasticcFant ben kesinlikle alıntı istemiyorum. Artık zamanım var, haberlerde geri kalmayacağız. Kötü ve yanlış çevirileri burada istemiyorum. - lunatic