Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 21, 2008, 00:53:49  

Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Filmin ikinci yarısı sıkıcıymış :S  (Okunma Sayısı 1494 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
lunatic
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« : Mart 06, 2007, 09:28:10 »

Cool News adlı bir siteye 5. filmi önceden gören şanslı alçaklardan (Hede Hödö) birinin film eleştirisi ulaşmış. Bakalım neler demiiişş:

Birkaç spoiler vereceğimi önceden söylemeliyim, filmi berbat edecek şeyler değil ama eğer hiç bir şey bilmeden gitmek istiyorsanız okumayın derim. Eğer en sevdiğiniz sahnenin iyi çekilip çekilmediğini bilmek istiyorsanız, ama fazla ayrıntı bilmek istemiyorsanız size göre bir yazı olmuş demektir.

1 hafta kadar önce Şikago'daki AMC River East'e bilet alırken, The Number 23 filmini görmeye hazırlanıyordum (bu arada, birçok eleştirmenin söylediği kadar kötü değil) (valla kocam berbat çekildiğini söyledi. ilginç olabilecek bir konuyu rezil etmişler), iki film için de deneme gösterimi bileti almıştım. Biri Jodie Foster ve Terrence Howard'ın oynadığı The Brave One idi, diğeri gizli tutuluyordu. Bütün söyledikleri büyük bir Hollywood stüdyosunun tatilde göstereceği ve daha çok genç izleyicilere hitap eden yeni bir film olduğuydu. Ben Jodie Foster’ın son zamanlardaki sıradan işlerine bayıldığımı söyleyemem, o yüzden diğer filmi görmeye karar verdim.

İçeri girince bir adam bir yyerlerde Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filmini seyreden 3. izleyici grubu olduğumuzu söyleyerek bizi heyecanlandırdı. Herkesin çıldırdığını söylememe gerek yok. O olmasını umuyordum, ama broşürde filmin PG olduğu yazıyordu ve herkes Shrek 3 olacağını tahmin etmişti, bu yüzden çok güzel bir sürpriz oldu. Ben büyük bir Potter fanı değilim; (ne dedin sen? ne dedin sen?  Kızgın) Rowling'in yazım tarzını sevmiyorum ( <.< çevirmesem mi?) bu yüzden sadece ikinci kitabı sonuna kadar okudum ve gerisini okumadım. Ama filmlerin hepsini gördüm, ve filmler bence Cuaron’un “Azkaban”ından sonra gerçekten iyi olmaya başladı ve bence en iyisi Goblet of Fire idi. Serinin en zayıf filmi Sırlar Odası idi. Bu yüzden Potter işlerini seviyorum. (kitabı okumayan Potter fanı olamaz bi kere  Kızgın)

Bence bu film birçok açıdan başarılıydı.

Oyuncular giderek daha başarılı oluyor ve birkaç yerde Daniel Radcliffe gerçekten neler yapabilecğeini gösteriyor. Filmde kötü oyuncu yoktu ve Evanna Lynch (Luna Lovegood) ve elbette Gary Oldman (Sirius Black) parlıyordu. (aaa yok artık. bunun eleştirisi benim için ancak ters referans olur. Gary iyiymiş. hah.. güleyim bari..) ) Imelda Staunton Umbridge olarak iyi, fakat son derece sinir bozucu. Filmin ilk yarısında tempo iyi, sonra biraz düşüyor ve sonuna kadar böyle devam ediyor. Korkunç sıkıcı değil ama tempğo düşüyor, şu andaki süresi 2 saat 30 dk ve bu sorunu gidermek için biraz değişiklik yapmaları lazım.

Şimdi biraz gösterimden sonra verdikleri karta yazdıklarımdan söz edeyim. Hangi bölümleri sevmediğimi sormuşlardı. (toplantıya girmeliyim sonra çeviririm gerisini)

eveet toplantı ve bugünün acil işleri bitti, yorgunluktan ölmeden önce haberi bitireyim Hede Hödö:
Umbridge'in olduğu sahnelerin çoğu yavaş tempoluydu ve çabuk sıkıldım. Aynı zamanda Hagrid’in kardeşiyle olan sahneler inanılmaz derecede acemi ve beceriksizdi, bence çıkarmaları lazım. (Grawp'sız 5. film olur mu şaşkın?) Peki hangi sahneleri sevdim? Dumbledore’un Ordusu'nun eğitim yaptığı yerleri sevdim, Cho ve Harry'nin öpüştüğü sahneler çok hoşuma gitti, ve bundan kısa süre sonra Ron'un yaptığı espri çok iyiydi (o Jo'nun esprisi bi kere cahil Kızgın) ve tüm salon koptu. Filmin sonuna doğru Dumbledore ile Voldemort'un savaştığı sahneyi de sevdim. Efektler tamamlanmadığı için sahneler çok acemi duruyordu, ama böyle bir sahnede  efektlerin bitmemiş olmasını görmezden gelebilirsiniz ve sahne uzun falan da olmamış, iyi çekilmiş ve müthiş görüneceğine şüphe yok. Büyücülerin savaşmasını syretmeyi seviyorum. Ayrıca en sevdiğim karakterleri sormuşlardı, ben Ron, Sirius, (Oldman'ın muhteşem olacağına kuşku yok zaten) Luna, (anladığım kadarıyla kitabın hayranları onun filmde nasıl bir karakter çizeceğinden korkuyorlarmış, ve o benim en sevdiğim karakter oldu, sanırım doğru bir şey yapmışlar. Kaçık ve tuhaftı ve çok komikti, Evanna Lynch belki de çocuk oyuncuların en iyisi) ve son olarak Harry Potter. Radcliffe artık ne yaptığını biliyormuş gibi görünüyor ve rahat görünüyordu. Harry bu filmde hımbıl değildi ve bunu gerçekten sevdim, çünkü diğer filmlerde çok güçlü olması gerekirken biraz hanım evladı gibiydi. Z.A.Y.'da henüz muteşem bir büyücü değil ama dişli biri. Sinemadan çıkarken önce bu filmin 4. film kadar iyi olacağını hissettim, ki en sevdiğim film olduğunu söylemiştim. Fakat filmle ilgili bir şey beni rahatsız etti, ne olduğunu anlamaya çalışırken sonunda buldum, çok fazla şey olmuyordu. Sonuç olarak, çok fazla olay gerçekleşmiyor ve bu öykü başka bir filmin içine sıkıştırılabilirdi. (hönk Acayip) Sıkıcı olduğunu söylemiyorum, gerçekten iyi kısımları var ve film tamamen gereksiz değildi, ben sadece önemli bir şey olmamasının onu sıralamada diğer filmlerin altına ittiğini hissettim. Beni rahatsız eden başka bir şey, filmin zirve noktasıyla ilgili, bu yüzden eğer bunu bilmek istemiyorsanız bir sonraki paragrafı okumayın…

Filmin sonunda bir kez daha Voldemort ile karşılaşıyoruz ve tam olarak yenilmiyor. Bu sıkmaya başladı, artık biteceğini umuyorum. Ana kötü karakterin en sonda ortaya çıkıp tam bir yeinlgiye uğramamasından bıktım, bir sonraki filmin sonunda yine aynı şey olacak. (bilemedin işte <.<)

Yeni eğer son iki filmin tarzını sevdiyseniz, bu filmi de seveceksiniz. Bu film onlardan çok farklı değil. Bu filmde Harry'nin karakterinin derinliklerine inilmesi iyi bir şey, Harry'e gerçekten yapacak bir şey vermişler ve gerçek bir şekilde bir şeylerle başa çıkmaya çalışıyor. Harry Potter karakteri bu filmde gerçekten ilginç, bu da filmdeki birkaç hatadna birine yol açıyor. Filmde Hagrid’in kardeşi ve muhtemelen Umbridge’in sahneleri dışında kötü bir şey yok. Ondan hoşlanmamanız gerektiğini biliyorum, ama filmin yarısında onu perdede gördükçe dehşete düştüm. Gerçi bunu editing ile halledebilirler, ve bence Hagrid'in kardeşinin bu kadar kötü canlandırılmasının nedeni efektlerin henüz anlaşılmayacak kadar kötü olması, henüz doku veya katman verme işi ya da gölgelendirme hiç yapılmamış. Bütün bunkar yapılınca işe yarayacağını düşünüyorum. Kitapları sevenler bu işe ne der bilemiyorum, ben genelde iyi ve eğlenceli buldum. Serinin en iyisi olmasa da (editing ve efektler bitince bu durum değişebilir) ve ben serinin büyük bir hayranı olmasam da, konu ve Rowling'in vasat yazma tarzı (aaa tutmayın beni dövecem bu densizi  Kızgın urun kellesini Kızgın) muhteşem bir seri olmasını engelliyor çünkü, ZAY ne benim seriden nefret etmeme, ne de iliklerime kadar tutulmama neden oldu, ama gerçekten iyiydi. Ateş Kadehi'nden sonraki en iyi filmdi bence.

Gary Oldman'ın Sirius'unu sevmiş, kitapları okumamış ve Jo'ya vasat dedi. 4. filmin en sevdiğim film olması dışında bu tiple ortak bi zevkimiz olabilir mi bilemiyorum Gözlerini Deviren

TIK!
« Son Düzenleme: Mart 06, 2007, 18:18:58 Gönderen: lunatic » Logged
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Filmin ikinci yarısı sıkıcıymış :S
« Eklendi: Ağustos 21, 2008, 00:53:49 »

sakura
ร ค к ย г ค
Krema

_yapma be Azrail; Mario'nun bile 3 canı war(!).!!!

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2007, 10:11:20 »

tuuuuuh inşallah sıkıcı falan deildir yaa  Acayip merakla bekliyoruz boşa çıkmasın beklentiler Kahkaha

haber için teşekkürler Vildan Abla yarısı da yeter bize  Kahkaha Kahkaha

_!Uzayacağa benzer tutuştuğumuz LaDeS(...) "öLüM"(!)(!!) beni Kandıramazsın(!) Aklımda(.)(.)(.)_!_
DarkPrince
...
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2007, 13:42:09 »

yok yav o potter fanı olmadığı için ona kötü gelmiştir Hede Hödö
Ganesha
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 06, 2007, 15:17:01 »

2 kitabını okuyor sonra potter fanıyım diyor hadi ordan  Hede Hödö
bir kere Z.A okunmaz mı cık cık cık Acayip
sıkıcı değildir bence  Alkış
(yarısıda yeter ama öbür yarısı olsa süper olacak) Sırıtan
« Son Düzenleme: Mart 06, 2007, 16:46:48 Gönderen: Ganesha » Logged

kelime:süpürge
-hani harry potter üstüne binip uçuyordu
-nimbus 2000
-?Ne?Ne?Ne???
OcToBeR
Amaranth
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 06, 2007, 16:39:00 »

bence de hp fanı olmadığı için ona sıkıcı gelmiştr.bence harika bi film olacak  Hede Hödö

Desmond: I love you, Penny. I’ve always loved you. I’m so sorry. I love you!
Penny: I love you too.
Desmond: I don’t know where I am, but–
Penny: I’ll find you, Des–
Desmond: –I promise–
Penny: –no matter what–
Desmond: –I’ll come back to you–
Penny: –I won’t give up–
P&D: I promise. I love you.
Nezii
E.ED.RR.YP.HP.KK.D KlüpYöneticisi
Has Türk Kahvesi

!ns@né for Rup€ =P ^^ ♥ lové4évr

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mart 06, 2007, 16:52:16 »

Bence kötü olamaz David Yates'in bizi hayal kırıklığına uğratacağını düşünmüyorum ki bazı sahneler çıkartılmışta olsa..
anti cho_chang
ѕѕєα
Has Türk Kahvesi

Nonperishable oath!!!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 06, 2007, 17:05:32 »

bence de hp fanı olmadığı için ona sıkıcı gelmiştr.bence harika bi film olacak  Hede Hödö

sana kesinlikle katılıyorum cnm

Godric Gryffindor
Hakan
Has Türk Kahvesi

ÖSS

351137125
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 06, 2007, 17:09:35 »

harry potter fanı olmayan ve rowling'in yazım tarzını beğenmeyen birisinden bundan farklı bir yorum beklenemezdi zaten <.< bence çok güzel bir film olucak... Yehuu

The only difference between me and a madman is that I'm not mad
dangerous
Demleme Çay

Robin Sparkles : Lets go to the mall 80s forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mart 06, 2007, 17:34:41 »

yaa işallah sıkıcı değildir (sen ne anlarsın flimden  Terleyen Terleyen de beyenmiyin )

*sarah_dan*
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Köpüklü Kapuçino

375638106
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mart 06, 2007, 17:41:18 »

Kitap ona sıkıcıymış. pehh  <.< <.<  kitap bence filmden daha eğlenceli.Bu adamın yorumu bana hiç uymuyor.Film kısa olabilir ama filmin güzel olacağı kesin.

May it be the shadows call
Will fly away
May it be you journey on
To light the day
When the night is overcome
You may rise to find the sun

Mornie utúlië (darkness has come)
Believe and you will find your way
Mornie alantië (darkness has fallen)
A promise lives within you now
+cloe and rub+
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mart 06, 2007, 17:49:16 »

adamın söylediklerine göre film kötü ama o birr hp fanı değil.bazı sahnelerin filmden çıkarılması kötü oldu ama sıkıcı bi film olmayacağı kesin ne de olsa harry potter bu Alkış
« Son Düzenleme: Mart 06, 2007, 17:53:55 Gönderen: +cloe and rub+ » Logged

“Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.”
-Albus Dumbledore
pansy
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mart 06, 2007, 18:27:34 »

row'a vasat diyen birinin yorumunu umursamam ben Cool umrumda olmaz Cool bence film müthiş olucak kim nederse desin Göz Kırpan

Arminas,imza için teşekkürler,İzninle çaldım Kahkaha
geberesice
o
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mart 06, 2007, 18:31:57 »

harry potter sıkıcı olurmu hiç  Gülümseyen dünyada yapmaktan en zevk aldıgım şey hp okumak ve izlemek  Sarılan
DaRkNeSs PrİnCeSs
! Mcя !
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mart 06, 2007, 18:37:49 »

Herkesin bakış açısı farklı,bence güzel bi film olacak..Bu adam hp fanı olmadığı halde niye yorum yapıyo anlamadım  <.<

delidir
Evet ben bir deliyim ve bununla gurur duyuyorum...Herkese de şiddetle tavsiye ediyorum!
Has Türk Kahvesi

~Lonca Editörü~

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Mart 06, 2007, 18:50:14 »

adam kitabı okumamış ve önemli olan bütün konulardan nefret ettiğini söylüyor Kızgın Kızgın  bu kadar büyük bir ahmağa yayın tarihinden aylar önce zümrüdü anka yoldaşlığını izletirsen böyle olur işte  Kızgın Kızgın bize izleticekler asıl işte o zaman gereken yerdeki eleştiriyi öğrenecekler. konudan bihaber bir insana izletilirmi Kızgın Kızgın değerini bilemiyorlar sonra Kızgın

Gary Oldman'ın Sirius'unu sevmiş, kitapları okumamış ve Jo'ya vasat dedi. 4. filmin en sevdiğim film olması dışında bu tiple ortak bi zevkimiz olabilir mi bilemiyorum

demek bu adamla hiçbir ortak yanımız yokmuş çünkü benim en sevdiğim film azkaban tutsağıydı   Kızgın Kızgın

haber için saol lunatic abla Gülümseyen

Kelebekler neden sadece bir gün yaşar..

Çünkü onlar bu dünyanın kötülükleriyle başa çıkamayacak kadar masumlar...

Dünyalı Olmamam Neyi Değiştirir? Çok Şey!

!!!Okuyorsan YORUM yap, emeğe SAYGI!!!
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: