Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 22, 2008, 01:03:35  

Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Beşinci filmin 10 Ağustos'a ertelenen gösterim tarihi ve hatalı Türkçe metinleri  (Okunma Sayısı 517 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

200877359 fantasticc@gmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« : Haziran 12, 2007, 16:12:51 »

Daha önce yaptığımız Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filminin web siteleri haberinde, gösterim tarihinin 10 Ağustos olarak yazıldığını belirtmiştik. Warner Bros tarafından daha önce yapılan açıklamada bu tarihin 13 Temmuz olduğu söylenmişti ve resmi web sitesinin ülkeler listesinde hala bu tarih yazmakta...

Bu durumu netleştirmek amacıyla Warner Bros'un Türkiye ayağını aradık ve iki farklı temsilciyle görüştük. Sinema bölümünden Yasemin Hanım, gösterim tarihinin 10 Ağustos'a alındığını doğruladı, sebebinin ise 22 Temmuz'da yapılacak Türkiye genel seçimleri olduğunu dile getirdi ve bu ertelemenin olağandışı bir durum olduğunu belirtti.

Daha sonra görüştüğümüz Nurhan Hanım'la ise filmin dublaj ve alt yazılarındaki hatalarla birlikte, web sitesindeki çeviri bozukluğundan bahsettik. Bize, Türkçe metinlerin Warner Bros'un Amerika ve İngiltere'deki şubelerinden gönderildiğini söyledi; onların zaten kontrol ettiği düşünülerek hareket ediliyormuş, ki onların gönderdiği metinleri kullanmak zorunluymuş. Zaten kendisi, filmin alt yazı ve dublaj çalışmalarının bittiğini ve bu saatten sonra bir değişiklik olamayacağını belirtti. Harry Potter okuyuclarının bu konudaki  hassasiyetini defalarca vurguladık ve en azından internet sitesindeki yanlışların giderilmesi gerektiğini söyledik, o da, e-mail olarak ileteceğimiz düzeltileri ilgili yerlere ulaştıracağına söz verdi.

Gösterim tarihinin bu şekilde ertelenmesi herkesi fena halde üzecektir, ama bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok. (Aslında bir kampanya başlatabiliriz) Web sitesindeki Türkçe çeviri hatalarının belirlenmesi konusunda ise yardımlarınızı bekliyoruz. Bu başlık altına yorum olarak yazabilir veya mektup@harrypottercafe.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.

<a href="http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf" target="_blank">http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf</a>

Tatildeyim. Mesajlarınıza cevap veremeyebilirim.
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Beşinci filmin 10 Ağustos'a ertelenen gösterim tarihi ve hatalı Türkçe metinleri
« Eklendi: Ağustos 22, 2008, 01:03:35 »

Goz
Göreceli Kavram :D
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Sert Espresso

Bırak,o 'roketatar'ı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 12, 2007, 17:03:39 »

Ya,ama haksızlık!Evet evet kampanya başlatalım!

~Rezilliğinle bin yaşa Gamze! Dil Çıkaran
without
♥♥♥Snape Hep Güvendim...!♥♥♥
Krema

7.Kitabı Okudum :(((((((((((( Ve Bitti!.. :-(

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Haziran 12, 2007, 17:08:45 »

sonuç olarak ertelendi yani üff ya ya ben ne zmanadır bekliodum ya valla ne kadar kötüler sanki şeçim 10 gün sürcek üfff ağlamak ist,yorum... kampanya şartttt!!!!!!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥[/cent
Greeny
Snape Lover...*># $eLin ^#^
Krema

Snape (!) ♥

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 12, 2007, 17:14:44 »

Off yapılır mı bu ama ya ?  Kızgın Ayrıca İhtiyaç Odası , Gereklilik Odası diye çevrilmiş bir film ne kadar zevk verir orası tartışılır  <.<

~Severus Snape..!~

~Heroes~

‹●•••• •••   My Chemical Romance Fan Clup  ••• •••●›
geberesice
o
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Haziran 12, 2007, 17:16:39 »

of ya ne biçim iş bu seçimlerin harry potterla ne alakası var ama adaylardan biri harry potter'ın seçimlerle alakası yok koyun vizyona derse oyum ondan yanadır Sırıtan
missmurder
...Elentari...
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata

I'm a heartbreaker...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Haziran 12, 2007, 18:21:56 »

OHA! derim ancak ben buna..Seçimlerle Harry Potter arasında en ufak bir bağ kurabildiysem...

Hem seçimler 9 gün sonra yapılacak şimdi biri bana alakayı söylesin lütfen?Filmin içinde gizliden gizliye şu partiye oy verinnn! gibi sözler mi geçiyormuş?

Madem alt yazı ve dublaj çalışmaları bitmiş ve değişiklik yapılmayacakmış niye ertelenmiş?

Warner Bros ne diye Türkçe dublajı yolluyor ki?

Gerçi Türkler yapıyorsa iyi hoş ama Sevin Okyay ve Kutlukhan Kutlu'nun ağzından alıştığımız için Türkiye'den kitapları okuyan biri çevirse çok güzel olurdu (Mesela ben Dil Çıkaran ).
Ne kadar çok soru sormuşum yaa Kahkaha Warner Bros'un Türkiye ayağını basasım var  Şeytani

Mls hp
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Haziran 12, 2007, 18:52:04 »

yok artık daha neler ya  Kızgın Dudaklarını Mühürlemiş ii ce saçmaladı bnlar  diğer ülkelerde film vizyondan kalkmaya başladıında bizde daha yeni vizyona girck  Dudaklarını Mühürlemiş Kızgın Şaşırmış  harbi seçimlerle ne alaka hp  Kararsız  bari bi hafta fln geç olsaydı neredeyse bi ay geç girck çk snirlerm bozuldu ya of  Kızgın Kararsız Üzgün Kızgın Kızgın
« Son Düzenleme: Haziran 12, 2007, 19:52:10 Gönderen: mls_hp » Logged

~
Cause I Can't Wait To Fall İn Love With You
You Can't Wait To Fall İn Love With Me
This Just Can't Be Summer Love, You'll See
This Just Can't Be Summer Love
L-O-V-E
dilosch
Şeker
**

artık MeLeK değilim...

dilosch
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Haziran 12, 2007, 18:55:54 »

OHA! derim ancak ben buna..Seçimlerle Harry Potter arasında en ufak bir bağ kurabildiysem...

Hem seçimler 9 gün sonra yapılacak şimdi biri bana alakayı söylesin lütfen?Filmin içinde gizliden gizliye şu partiye oy verinnn! gibi sözler mi geçiyormuş?

Madem alt yazı ve dublaj çalışmaları bitmiş ve değişiklik yapılmayacakmış niye ertelenmiş?

Warner Bros ne diye Türkçe dublajı yolluyor ki?

Gerçi Türkler yapıyorsa iyi hoş ama Sevin Okyay ve Kutlukhan Kutlu'nun ağzından alıştığımız için Türkiye'den kitapları okuyan biri çevirse çok güzel olurdu (Mesela ben Dil Çıkaran ).
Ne kadar çok soru sormuşum yaa Kahkaha Warner Bros'un Türkiye ayağını basasım var  Şeytani

her dediğine katılıyorum cnm ya  Şeytani

Dan fan clup 
Emma Fun Clup
Kafkas Derneği

Paul McCartney
Bedshaped
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Haziran 12, 2007, 18:59:34 »

seçim ne alaka yaa... sonuçta heri potır'ı engelleyeceğini düşünmüyorum. aslında doğru da olabilir de neyse işte sinir halindeyim

27 July 2008
Ali Sami Yen Stadium
Goz
Göreceli Kavram :D
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Sert Espresso

Bırak,o 'roketatar'ı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Haziran 12, 2007, 19:22:36 »

Gerçekten ne bağlıyomuş seçim Harry Potter filmini??
Seçimin önemini anlamamızı filan mı istiyolar,hani 'demek sayesinde Harry Potter'ı bile ertelediler' dedirtmek filan?
Kampanya şart!

~Rezilliğinle bin yaşa Gamze! Dil Çıkaran
Nezii
E.ED.RR.YP.HP.KK.D KlüpYöneticisi
Has Türk Kahvesi

!ns@né for Rup€ =P ^^ ♥ lové4évr

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Haziran 12, 2007, 19:45:21 »

Yoksa fazla oy toplanmaz diye oy yaşı çoçuklaradamı inde ne Hede Hödö iğrenç bir durum <.< kızgınım hemde çok fena <.< evet kampanya yapılsın..!!!!!!!!!!!
siriusblack_hedo
Kakao

!!!!ToUjOuRs PuR!!!!lost!!!

hedoblack@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #11 : Haziran 12, 2007, 19:51:26 »

Of ya bu filmi erteleyenlerin her işi ters gitsin inş. yapılırmı bu bize yaa.seçimmiş ne seçimi yha sanki seçimin oyları filme gitcek hee.

!!!!!!!!KaLbİmİ Ve rUhUmU VeRmİŞtİm GeRi AlIyOrUm!!!!!!!!
(Sirius Black ve Çapulcular hayran klübü)
profesör_bşk
JuschteL
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Haziran 12, 2007, 20:13:09 »

Off yapılır mı bu ama ya ?  Kızgın Ayrıca İhtiyaç Odası , Gereklilik Odası diye çevrilmiş bir film ne kadar zevk verir orası tartışılır  <.<

ne desen hakLısın + seçimLer <22 temmuz> iLe fiLmin <13 temmuz> ne aLakası var sankie  Üzgün
hp_gonca
Kakao

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Haziran 12, 2007, 21:03:23 »

haksızlık ya seçimle hp'nin ne alakası var onu anlamış değilim
olmazki ya ayıp şey yani
uf ya

punkd2604
Süt
*

in vino veritas

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #14 : Haziran 12, 2007, 21:11:08 »

eet sacmalıktan baska birşey değil bu.. ve hatalı türkce metinleri iyice deli etti beni. bi kere böyle bir filmde veya kitapta yanlıs sözcüklerin olması çok farkedilir bişey en azından tüm kitapları defalarca okuyanlar için.. çok kötü ya gercekten cok üzüldüm..
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: