Film Fantasy dergisinin 2007 Haziran sayısında, Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filmine beş sayfa ayrılmış. Oyunculardan Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron Weasley), Emma Watson (Hermione Granger) ve yönetmen David Yates'ten yeni film hakkındaki görüşleri alınmış. Radcliffe'in bölmünden yapılan alıntı şöyle:
Bolca eğlence ve büyü olmasına rağmen, Radcliffe yine de uyarıyor, "Bu, olağanüstü olan dördüncü filmden çok farklı. Bu seferki çok daha karanlık ve duygusal bir yolculuk."
Radcliffe, Zümrüdüanka'ya hazırlanmak için drama danışmanıyla buluştu, bu sayede, filmdeki iki ana ilişkisiyle -vaftiz babası Sirius ve Cho- paylaştıkları büyük bir kayıptan sonra birbirlerini başka biriyle ilişkilendirmeleri temel alınırken sağ kalmış olmanın verdiği suçluluğu anlayabildi.
"Sirius, benim aracılığımla James'e tutunuyor ve ben, Sirius sayesinde babama tutunuyorum," diye anlatıyor Radcliffe. "Aynı şey ben ve Cho arasında da oluyor. "Onun erkek arkadaşı öldürüldüğü zaman orada olan tek kişiydim."
Daha sonra yazı yönetmen David Yates ile devam edip Imelda Staunton (Professor Umbridge) ve Jason Isaacs'a (Lucius Malfoy) geçiyor. Isaacs, "Gary Oldman'la birlikte bir düello sahnemiz vardı, kendisi muhtemelen evrendeki en sevdiğim oyuncu. Birlikte 10 yaşındaki iki çocuk gibi etrafta oynayıp durduk."
Dergiden taranan fotoğrafları görmek için
tıklayın. Bu arada Zümrüdüanka Yoldaşlığı filminin ülkemizde 10 Ağustos tarihinde gösterime gireceğini yeniden hatırlatalım.