Ben de iki kelam edeyim bari. xD
Benim ingilizce olayım 10 seneye dayanmakta olduğundan tecrübe diyebiliriz.
Açıkçası geliştirmek için özel çaba sarf etmedim. Belki de herkesinki gibi şeyler diyeceğim. Daha doğrusu son dört senedir baya bir geliştiğini söylemeliyim. Yani Rock'n Roll dünyasında daldığımdan beri.

Öncelikle cidden sevdiğin insanların orijinal biyografilerini, sevdiğin şarkıların Türkçe'lerini, sevdiğin filmlerin Türkçe alt yazılılarını bularak başla.
Bol bol sözlük kullan, mutlaka bilmediğin her kelimeye anında bak böylece aklında kalır.
İngilizce konuş, hem de çok sık yapmalısın. Telafuzum bundan 4 sene önce berbattı ama şuan gerçekten halimden çok memnunum.

Kiminle konuşacağım dersen, haklısın etrafta "Gel la iki dakka İngilizce konuşalım" diyebileceğin insanlar olmayabilir.
O durumda benim yaptığımı yapıp önüne sevdiğin bir İngilizce metni al. Bilemiyorum bir ropörtaj, kısa bir hikaye olabilir. [Ben Romeo ve Juliet'in ingilizcesini sesli okuya okuya baya düzeltmiştim.

] Al ve sesli oku. Yani telafuzun kulağına duyulsun.
Ben İngilizlerin aksaanlarını çok sevdiğimden baya bir video izlerdim zamanında. Sevdiğim grupların çoğu İngiliz olduğudan bulmak zor olmazdı.

Neyse, işte konuş sonra videodan izle. Eksiklerini böylece kapatabilirsin.
Zaten konuşmak, öğrenme aşamasında %70 gibi birşey.
Bol bol yabancı şarkı dinle, tarzın neyse artık ona göre ayarlasın zaten.
Harry Potter'ın yabancı metinlerini bulabilirsin internetten, ben bu yaz 7. kitabın İngilizcesini okumuştum bir de Sırlar Odası'nın metnini Lime Wire'den indirmiştim. Herifin teki okuyordu onu dinledim. İngilizdi sanırım aksaanına hayran kalmıştım orada.

Eh önerilerim bu kadar.