Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 22, 2008, 00:36:58  

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ingilizce bilenlere bir sorum var?  (Okunma Sayısı 848 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Green Night
...Not Okay...
Demleme Çay

...Frank & Gerard....

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mart 19, 2008, 13:17:57 »

Cnm o da öğreniliyorda yinede ne tür dinlediğine bağlı Terleyen yine de ben şarkılarla çok ilerledim ing de belki faydası olur.

Evet, metal dinliyorsa yapmamalı Kahkaha  Ama yok Avril vb. dinliyorsa çevirsin tabii ki de

Birde oyunların çok yararı oluyor (ben sims sayesinde en az 10 kelime öğrenmişimdir)

Gördüğün ingilizce kelimeleri 'amaan anlamıyorum zaten boşver' diyorsan kesinlikle geç zaten ingilizce öğrenmeyi Kahkaha

Ve birde sevdiğin bir oyuncu varsa onun hakkında ingilizce yazılar bulabilirsin Onları da çevirmeye çalışabilirsin...

Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: ingilizce bilenlere bir sorum var?
« Eklendi: Ağustos 22, 2008, 00:36:58 »

eylem-daniel
Emy
Telve

.::THE LOST.::.

eylemsayin@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mart 19, 2008, 22:37:38 »

ay canlarım hepinizi çok seviyorum.  Âşık elimden geldiğince flim falan cnbc-e ve e2 izlemeye çalışıyorum. Cool metal konusuna koptum.  Sırıtan Sırıtan XD ben justin evanescence avril vanessa  falan dinliyorum  Cool  internetten şarkı sözü indirip dinleyerek kelimelerin okunuşunu kavramaya çalışyorum.zevkli hale getire biliyorum.çalışmak çok zor derslere yoğunluğum azalıyo ve konulardan koptum mu toparlamak daha zor tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar herkesin kandili kutlu olsun sevgiyle kucakliyor kocaman öpüyorum  Sarılan

.:EVANESCENCE:.
Bring me to life&My immortal

KIZ DEDİĞİN İSTANBUL GİBİ OLMALI
FETHİ ZOR,FATİH'İ BİR TANE OLMALI
Weesel
Jim Morrison
Demleme Çay

"I am the Lizard King, I can do anything"

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #17 : Mart 22, 2008, 14:52:42 »

Ben de iki kelam edeyim bari. xD

Benim ingilizce olayım 10 seneye dayanmakta olduğundan tecrübe diyebiliriz. Dil Çıkaran
Açıkçası geliştirmek için özel çaba sarf etmedim. Belki de herkesinki gibi şeyler diyeceğim. Daha doğrusu son dört senedir baya bir geliştiğini söylemeliyim. Yani Rock'n Roll dünyasında daldığımdan beri. Kahkaha

Öncelikle cidden sevdiğin insanların orijinal biyografilerini, sevdiğin şarkıların Türkçe'lerini, sevdiğin filmlerin Türkçe alt yazılılarını bularak başla.
Bol bol sözlük kullan, mutlaka bilmediğin her kelimeye anında bak böylece aklında kalır.
İngilizce konuş, hem de çok sık yapmalısın. Telafuzum bundan 4 sene önce berbattı ama şuan gerçekten halimden çok memnunum. Kahkaha Kiminle konuşacağım dersen, haklısın etrafta "Gel la iki dakka İngilizce konuşalım" diyebileceğin insanlar olmayabilir.
O durumda benim yaptığımı yapıp önüne sevdiğin bir İngilizce metni al. Bilemiyorum bir ropörtaj, kısa bir hikaye olabilir. [Ben Romeo ve Juliet'in ingilizcesini sesli okuya okuya baya düzeltmiştim. Kahkaha] Al ve sesli oku. Yani telafuzun kulağına duyulsun.
Ben İngilizlerin aksaanlarını çok sevdiğimden baya bir video izlerdim zamanında. Sevdiğim grupların çoğu İngiliz olduğudan bulmak zor olmazdı. Kahkaha
Neyse, işte konuş sonra videodan izle. Eksiklerini böylece kapatabilirsin.
Zaten konuşmak, öğrenme aşamasında %70 gibi birşey.

Bol bol yabancı şarkı dinle, tarzın neyse artık ona göre ayarlasın zaten.
Harry Potter'ın yabancı metinlerini bulabilirsin internetten, ben bu yaz 7. kitabın İngilizcesini okumuştum bir de Sırlar Odası'nın metnini Lime Wire'den indirmiştim. Herifin teki okuyordu onu dinledim. İngilizdi sanırım aksaanına hayran kalmıştım orada. Kahkaha

Eh önerilerim bu kadar. Kahkaha

"İşte tam karşımdaydı, yüzü yüzüme o kadar yakındı ki...
Güzelliği beni dehşete düşürdü, bu çok fazlaydı, alışamayacağım kadar fazlaydı."
bushu
UU Seherbazları
Demleme Çay

bi süre yokum!!

Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #18 : Mart 23, 2008, 17:40:32 »

herkes çeviri filan yap türkçe metin bul çevir filan demiş..
ama eğer tenseler flan tam oturmamışsa..
ya da şöyle diyim konuşurken burda hangi tense'i kullansam diye düşünüyosan veya kuralları flan hatırlamaya çalışıyosan bence direk çeviri yapma..
çünkü çeviride işin içine çok şey giriyo.. kafan çok karışır...
konuşmana pek bi faydası olmaz..
kimseyi bulamıyosan kendi kendine konuş..

Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Mart 23, 2008, 17:43:02 »

Hangi İngilizce? Yazı diyorsan çeviri yap, kitap oku. Kulak diyorsan alt yazılı izle Kahkaha İkisi de diyorsan şarkı çevir Dil Çıkaran

polyanna_(elif)
Kakao

!I VERY LOVE RUPERT FOREVER!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Mart 23, 2008, 17:44:57 »

valla bn şarkı çevir derim sana...

Harry Potter Cafe

Ya ümitsizsiniz, Ya da ümit sizsiniz.
          Ya çaresizsiniz. Ya da çare sizsiniz.
Pure Perfection
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mart 23, 2008, 18:01:06 »

ilk sayfada bir arkadaş da demiş,önemli olan öğrenmek değil,öğrenirken zevk almak.yabancı dil çok haindir,herhangi bir şekilde tekrar etmezsen uçar gider.ki tekrar derken de otur tense'lere çalış saatlerce falan demiyorum,yine yukarılarda söylendiği gibi kulağını da alıştırman lazım.zaten ders tekrarı yaparsan öğrenebilirsin olayına katılmıyorum ben,kendimi bildim bileli hiç ingilizceye çalışmadım ama şu ana kadar 90'ın altında not aldığımı da hatırlamıyorum Kahkaha yani sonuç olarak dersle mersle yetinmek yerine eline geçen her türlü kaynağı değerlendir,kitap olur,dergi olur,şarkı olur (ki cidden işe yarar),sevdiğin diziler veya filmler olur..
bi de sözlük okuyabilirsin sıkılmazsan.ben çok severim yani işe yarıyor Sırıtan

bir de özellikle telaffuza odaklan.mesela ben çok takıntılıyımdır o konuda. Sırıtan(hoş yd öğrencisiyiz falan ama biriyle düzgün bir aksanla konuştuğunda -ki ingiliz aksanını hiç karıştırmıyorum bile- uzaylı görmüş gibi bakıyorlar Sırıtan)

öyle özel yöntemlerle falan olmaz yani,ne şekilde anlıyorsan öyle yapacaksın Sırıtan
« Son Düzenleme: Mart 23, 2008, 18:02:05 Gönderen: Pure Perfection » Logged

Behind a scarred serrated grin..
bella cullen
better.
Telve

samson came to my bed , told me my hair was red.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Nisan 07, 2008, 20:46:36 »

ingilizce öğrenmek için en etkili yol kitap okumaktır. ben her kelimeyi sözlükte arayan 1 sayfayı 3 saatte okuyan biriyken ablam sözlüğümü sakladı ve beni sözlüksüz okumaya zorladı,iyiki de yapmış.al bir kitap yükses sesle sözlük kullanmadan oku.kelimerin anlamını,telafuzunu bilmesen de geç.yeni sözcük öğrenmek istiyorsan kelimelere farklı,anlamıyla alakası olmayan ama senin zihnine yerleşmesini sağlayacak anlamlar yükle.sözlüğü açtığında kelimenin ilk anlamına bakma,o kelimenin tüm anlamlarını ve cümlelerini oku,çok zamanını almaz ve bir kelime ile birsürü yeni kelime öğrenmiş olursun.türkçeden türkçeye söözlük sakın kullanma!!! ingilizceden ingilizceye bir sözlük al.kendine bir sınır belirle yani bi haftada 200 kelime öğreneceğim de ve ezberle.yabancı forumlara katılıp o kelimeleri kullandıkça farkına varmadan ezberlemiş olursun.ingilizce test çözebilirsin. eğer tenseleri iyi öğrenmek istiyorsan konuyu çalışıp durma bir kere çalış o konuyla ilgii test çöz böylece yanlış ve doğru kullanımları görürsün.kitap okumayı bırakma mesela biz okulda hergün 10 sayfa haftada 70 sayfa okuyoruz en az rakam bu ama tabi fazlasını da okuyabiliriz. umarım yardım edebilmişimdir.

She runs with Vampires.

__geçici__
Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Nisan 09, 2008, 04:21:01 »

gelişim oxford ansiklopedileri'nden çalışıyorum ben 5 ansiklopedi her kitapda 2 edap toplam 10 edaptan oluşuyo. her konunun sonunda konu özeti açıklama ve gramer var. ayrıca kasetlerden derslerin seslerndirilmiş hali de dinlenebillir ve aralarda ingiliz kültürüyle ilgili yazılar var. ama her yerde bulamaybillirsin yeni bi sürüm değil :/

ve daha hızlı ve ezber yapmadan matematiksel ingilizce  için:
Erhan SARIOĞLU
>>
(göstermek/gizlemek için tıkla)
« Son Düzenleme: Nisan 09, 2008, 04:21:49 Gönderen: __geçici__ » Logged
__geçici__
Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Nisan 09, 2008, 04:35:00 »

ayrıca
* ingilizceyi günlük hayatta uygulayab!LLirsin mesela kahvaltı yaparken tuz nerde değil "where is the salt?".. vs. gibi

* telefonunun dilini ing. çevireb!LLirsin

* yeni öğrendiğin yada sık kulandığın kelimeleri ezberlemeye çalıştıklarını küçük not kağıtlarına yazıp sürekli göreb!LLeceğin yerlere yapıştırab!LLirsin

* (arkadaşların dediği gibi) ingilizce şarkı dinleyeb!LLirsin.. ve sadece ibgilizeceleri türkçeye çevirmek değilde türkçe şarkıları ing çevirip söylemekte harika oluyor Kahkaha ama şarkıları anlamaka yad çevirmek için dğil kulak dolgunluğu olsun diye dinle daha kolay

* bide yabancı diziler (cnbc-e . e-2  vs.) izlersen yada ingilizce filmler.. türçe altyazısız olursa daha faydalı olur çünkü altyazı olduğunda dikkatini yazıyı okumaya verirsin (ama başlangıçta onlar çok sıkıcı geliyo hiç bişe anlamıyosun :S)

* yada daha detaylı b!LLgi için Ece Vahapoğlu'nun Yabancı Dil Öğrenme Yolları adlı kitabını okuyaB!LLirsin Gülümseyen  << dil öğrenme teknikleriyle ilgili türçe'deki tek kitap (yad ben öyle hatırlıyorum/sanıyorum)
« Son Düzenleme: Nisan 09, 2008, 05:05:48 Gönderen: __geçici__ » Logged
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: