Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 21, 2008, 02:52:36  

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ingilizce bilenlere bir sorum var?  (Okunma Sayısı 844 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
eylem-daniel
Emy
Telve

.::THE LOST.::.

eylemsayin@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« : Mart 13, 2008, 22:53:33 »

arkadaşlar belki acayip bir konu olacak  Acayip ama benim için çok önemli. ;)ingilizceyi nasıl öğrendiniz yani ben kursa gidiyorum ama iş yoğunluğundan dolayı tekrar yapamadığım için çabuk unutuyorum. ::)sizin ingilizce çalışırken geliştirdiğiniz bir metot var mı? ???bana tavsiye edeceğiniz. :-\fikirlerinizi bekliyorum sevgilerle... Terleyen

.:EVANESCENCE:.
Bring me to life&My immortal

KIZ DEDİĞİN İSTANBUL GİBİ OLMALI
FETHİ ZOR,FATİH'İ BİR TANE OLMALI
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: ingilizce bilenlere bir sorum var?
« Eklendi: Ağustos 21, 2008, 02:52:36 »

Green Night
...Not Okay...
Demleme Çay

...Frank & Gerard....

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2008, 22:59:49 »

Hmm... Ben 6 yaşından beri aynı şeyleri öğreniyorum. Evde 2 bilgisayarda 5 tane sözlük ve 3 tanede set var. Açıkçası önemli olan bilmek değil öğrenmekten zevk almak. Bol bol tekrar yapmalısın. Böylece unutmazsın. Oyun oynarken mutlaka bilmediğinkelimeleri araştir. İngilizce kesinlikle çok karışık bir dil. Önemli olan zaten ingilizceyi sevmek. Ama Türkçe yazmaya çalışırken sakın İngilizce yazma. O zaman herşey daha çok karışıyor. Ha birde Türkçe dublaj değil de alt yazılı filmler/diziler seyret. Baya yardımcı oluyor.

Ben valla kaç yıldır tekrar yapıyorum. Öğretmenler ödev vermese bile gidip ingilizce kitapları alıyorum böylece pekiştirmiş oluyorum.
Çok merak ediyorsan bende tam emin değilim.

Umarım yardımcı olabilmişimdir...
« Son Düzenleme: Mart 13, 2008, 23:03:13 Gönderen: *_Duygu_* » Logged

Dame
Damla, Damlaş, Damma artık nasıl istersen ~ Gırrrrrrrr ~ Hmpff
UU Seherbazları
Köpüklü Kapuçino

eşekeşek!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 14, 2008, 06:56:20 »

Ben kelime dağarcığım gelişsin diye sınavda çıkacak veya hoşuma giden ya da en olmadı sözlükten bakıp da işime yarayacağını düşündüğüm kelimeleri post-it e yazıp duvarıma zımbalarım Sırıtan Sırıtan (Tüm duvarı kaplayacak neredeyse ama) Ayrıca evet İngilizce alt yazılı veya en azından Türkçe alt yazılı filmleri izlemek hem aksan sahibi olmana yardımcı olur hem de kelime dağarcığın gelişir. Kitap okumayı söylemiyorum bile.
Psst bir öneri kuzenim kendi kendine hep İngilizce konuşur Sırıtan Sırıtan ve bu yüzden kelimeleri hatırlamak için kafa patlatmak zorunda kalmıyor. Daha akıcı konuşulabiliyor böylece ama ben hiç yapamadım. Yani yaptığımda karşı tarafa da İngilizce cevap verdiğim için vazgeçtim  Terleyen Terleyen

yazan bir yazar!

Cani küçük kuzen modu Şeytani Şeytani Şeytani Nihouhahahahahah! Savulun geliom! Şeytani
Herne Peş
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Köpüklü Kapuçino

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 14, 2008, 11:56:21 »

Ben kelime dağarcığım gelişsin diye sınavda çıkacak veya hoşuma giden ya da en olmadı sözlükten bakıp da işime yarayacağını düşündüğüm kelimeleri post-it e yazıp duvarıma zımbalarım Sırıtan Sırıtan (Tüm duvarı kaplayacak neredeyse ama) Ayrıca evet İngilizce alt yazılı veya en azından Türkçe alt yazılı filmleri izlemek hem aksan sahibi olmana yardımcı olur hem de kelime dağarcığın gelişir. Kitap okumayı söylemiyorum bile.
Psst bir öneri kuzenim kendi kendine hep İngilizce konuşur Sırıtan Sırıtan ve bu yüzden kelimeleri hatırlamak için kafa patlatmak zorunda kalmıyor. Daha akıcı konuşulabiliyor böylece ama ben hiç yapamadım. Yani yaptığımda karşı tarafa da İngilizce cevap verdiğim için vazgeçtim  Terleyen Terleyen

Ever evet o filmleri ingilzice izlemek çok yarar sağlıyor sabah akşam e2 izle mesela  Gözlerini Deviren ingilizce bilen herkelsede ingilizce konuşmaya çalış çok büyük yararı oluyor  Terleyen

Hava serin
 Üşümüş bebek elleri gibi bir serinlik
   Avuçlarına alıp onu ısıtasın gelir...
LORD OF RED CASTLE
/[-L-O-R-D-]\
Sert Espresso

Yakalasanaaaaa!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 14, 2008, 16:57:29 »

Aslında Oktay Sinanoğlunun dediği gibi ingilizce tarzanca.Yani hiç zor bir tarafı yok.eğer bulunan sözcüklerin yarısını ezberlersen ve zamanları(tenses) öğrenirsen rahat rahat konuşursun.Yani önce basit cümlerlerden başlamak en iyisi

Be the Ultimate Ninja! Play Billy Vs. SNAKEMAN today!
_LİLY_
Ruh İkizliği!? Artık varlığına inanmaya başladım o.O
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Demleme Çay

-EvANesCeNCe-

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 14, 2008, 17:05:28 »

Hmm bende ilk çok zorlanıyordum. Yani 4. sınıfta fln hatta oturup 3 almıştım bi yazıısından (hayatımdaki tek üç Ağlayan ) neyse. Bence en önemlisi sevmek kaç senedir kurs alıyorum ve son iki sendir fayda görüyorum çünkü diğerlerinde hiç kendimi sıkmıyor ve ingilizce yide sevmiyorum. Ama zevkli yanlarını öğrenince çok hoş oluyor. Kahkaha mesela oturup dinlediğin ing şarkıları tr ye çevirmeye çalış hem dinlediklerinin anlamlarını öğrendiğin için memnun olur hem şarkıyı söylerken aklında kaldığı için tekrar istemez hemde kelime hazinen ve deyim dağarcığın gelişir. Hemde söylenişlerini kaparsın Terleyen . Sonra kitap okumayı deneye bilirsin , sevdiğin ve daha önce okuduğun kitapları, en güzel örneğiyle hp. Hem nerde ne olduğunu bildiğin için zırt pırt sözlük istemezsin hemde zevk alırsın Terleyen . Bence ing ezber işi değil zevk işi Terleyen
« Son Düzenleme: Mart 14, 2008, 17:07:16 Gönderen: _LİLY_ » Logged

tom_asli
Süt
*

Tokio Hotel [FoReVeR]

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #6 : Mart 14, 2008, 17:06:37 »

Ben pek çalışmıyorum ama 4. sınıftan beri İngilizce konuşurum, derslerde çok başarılıyım. Ödevleri yapıyorum(öğretmen 5 kere yazdırıyo:D), internette yabancı sitelere giriyorum oluyo bitiyo:D

-Tokio Hotel Fan Club(L)(L)
-Cinema Bizarre Fan Club(L)
-yu(L)tom(L)luminor(L)bill(L)shin
Hikayem: Gryffindor ve Slytherin felaketi için bir tık:http://www.harrypottercafe.com/forum/harry_potter_hikayeleri/gryffindor_ve_slytherin_felaketi_2bolum_bulanik_akli_iste-t16183.0.html
Veranktona buyrun:http://verankton.merkez-masa.com

Verankton: Fictionland...
JuliaSirius
UU Seherbazları
Sert Espresso

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 14, 2008, 17:16:33 »

eğer zaman kalıplarını öğrendiysen bol bol kitap oku..anlamasan bile oku..film izle ama mutlaka ingilizce seslendirmeli olsun..alt yazısı sana kalmış ama ingilizce izlersen daha yararlı olur..öğrendiğin ingilizceyle iletişim kurmayı dene..mesela biz arkadaşlarla ingilizce konuşuyoruz öğrendiğimiz kadarıyla..çeviri yap..bilmesen bile çevir..ilk başta ufak hikayelerden başlarsın sonra yavaş yavaş ağırlaştırırsın..daha sonra sözlüğünü türkçe kullanma ingilizce kullan..aklında ingilizce anlamalrı kalmalı..

ama bunları yaparken Türkçe'yi unutmamalısın!İngilizce'yi öğrenebilmen için Türkçe'ni de güzel kullanman gerekir..ki zaten herkes bilir bunu Gülümseyen
Green Night
...Not Okay...
Demleme Çay

...Frank & Gerard....

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 14, 2008, 17:20:47 »

Kahkaha mesela oturup dinlediğin ing şarkıları tr ye çevirmeye çalış hem dinlediklerinin anlamlarını öğrendiğin için memnun olur hem şarkıyı söylerken aklında kaldığı için tekrar istemez hemde kelime hazinen ve deyim dağarcığın gelişir.

Eee bence onu yapmasın. (ben yaptım da ne oldu gittim küfür öğrendim Sırıtan )

Ben pek çalışmıyorum ama 4. sınıftan beri İngilizce konuşurum, derslerde çok başarılıyım. Ödevleri yapıyorum(öğretmen 5 kere yazdırıyo:D), internette yabancı sitelere giriyorum oluyo bitiyo:D

O kadar basit mi? Ben sana 13 sayfa ing. versem çeviremezsin ama...

En iyi öneri JuliaSirius'un verdiği öneri. Ben öyle öğrendim...

bushu
UU Seherbazları
Demleme Çay

bi süre yokum!!

Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #9 : Mart 14, 2008, 20:04:51 »

alt yazılı film izlemekle olmaz... bildiğin direk ingilizce izle bence..
eğer herhangi bi sınava hazırlanmak için değil de günlük kullanmak için istiyosan baya işine yarar..
kitap filan oku.. seviyeni bilmiyorum ama intermediate veya upper intermediate düzeyindeysen normal (stage'e ayrılmamış) kitapları da okuyabilirsin zaten..
yazı yazarken veya konuşurken de türkçe düşünüp ingilizceye çevirmeye çalışma.. öyle daha çok zorlanırsın.. direk ingilizce düşün.. aynı şey kitap okurken de geçerli.. okuduğunu izlediğini vs. türkçeye çevirmek yerine o eylemin veya cismin direk  zihninde canlanmasını sağla..

benden bu kadar xD umarım işine yarar.. xD

Laila
♥Jensen♥
UU Seherbazları
Demleme Çay

I love youuuu!!! :-*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mart 18, 2008, 12:47:55 »

valla ben devlet okulundayım, sadece dört yıldır ingilizce öğreniyorum ama bayaa da iyiyim. ve kursa falan da gitmedim.
mesela dedikleri gibi altyazılı film izleyebilirsin, daha sonra biraz pekiştiğinde direk ingilizce izlemeyi deneyebilirsin. mesela bi beginner ingilizce kitabı alıp ordan alıştırma yapabilirsin.
bide şarkı sözlerini anlamaya çalışabilirsin mesela. tabi oyunların da çok faydası olur, misal sims ve sims 2 nin bana çok faydasi oldu XD ama bilmediğin sözcükleri öğrenmelisin
mesela tense ler için de dizilerin çok faydası olacağını düşünüyorum Gözlerini Deviren kitaplar çok faydalı olur yine Gülümseyen
mesela bildiğin bi masalı ingilizce anlatmaya çalış Dil Çıkaran veya ünlü olduğunu hayal et (hangi alanda istiyosan) alanınla ilgili röportaj ver XD ama ben öyle yapıyorum, işe de yarıyo XD Terleyen ama türkçe düşünüp ingilizce söylememen lazım, çok karışır o zaman Göz Kırpan ingilizce düşün, bi süre sonra alışıyosun zaten Göz Kırpan
(not: gerçekten ingilizce röportaj veriyorum XD Terleyen)

missmurder
...Elentari...
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata

I'm a heartbreaker...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Mart 18, 2008, 13:34:07 »

Diğerlerinin söylediğine ek olarak ben şunu diyorum;
Ben,şimdi okuduğum okula, hazırlık okuyup geçtim. 1.sınıftan beri ingilizce gören arkadaşlarım, benden kötüler. Hazırlıktan gelip bizi nasıl geçtin diyorlar. Biz 8 sene boşu boşuna okumuşuz diyorlar.... (Eh, boşa geçirmeseydiniz 8 senenizi ben napayım  Gözlerini Deviren ) Bu sevmekle ilgili ingilizceyi... yıllarca kursa gitmek olay değil. Ben kendimi bir senede elementary'den intermediate'e çıkardım... Şimdi de-yarım dönemde- upper-intermediate oldum...

Diyeceğim son bir şey ise, kitap dinle. Herkes oku demiş zaten Hede Hödö BlackCat yayınları var, onların cdleri... (oxford'un cd'leri var mı haberim yok) Al onlardan, at bilgisayarına, ordan da varsa ya ipod una ya mp3 player'ına ya da telefonuna at. BlackCat yoksa başka cd'si olan bir şeyi dene... Bunu zamanım yok dediğinden dedim. Yolda dinlersin, ekstradan zamanını harcatmaz, hem de pratik yapmış olursun. Aklıma da başka bir şey gelmiyor şu anda...

_LİLY_
Ruh İkizliği!? Artık varlığına inanmaya başladım o.O
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Demleme Çay

-EvANesCeNCe-

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mart 18, 2008, 16:50:16 »

Kahkaha mesela oturup dinlediğin ing şarkıları tr ye çevirmeye çalış hem dinlediklerinin anlamlarını öğrendiğin için memnun olur hem şarkıyı söylerken aklında kaldığı için tekrar istemez hemde kelime hazinen ve deyim dağarcığın gelişir.

Eee bence onu yapmasın. (ben yaptım da ne oldu gittim küfür öğrendim Sırıtan )
Cnm o da öğreniliyorda yinede ne tür dinlediğine bağlı Terleyen yine de ben şarkılarla çok ilerledim ing de belki faydası olur.

ELİF
Kakao

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #13 : Mart 18, 2008, 17:16:42 »

ben sürekli tekrar yapıyorum ve bol bol ingilizce sözlük okuyorum çok faydasını görüyorum bence sende öğle yap cnm eminim işe yarar:)
Alaska
Şeker
**

One day I'm gonna be a Hokage! Yosha!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mart 18, 2008, 17:27:17 »

Hani çizgi filmlerde falan olur, karakterlerin özel güçleri vardır. İnsanlar da böyledir...
Örneğin ben mizah yeteneğimi kullanırım.
Kelimeyi aklımda tutmak istiyorsam. Onunla ilgili kendime komik gelen kısmını çekip çıkartırım. Hemen aklıma ilk gelen saçma bir cümle (doğru kullanılması kaydıyla) oluştururum. O kelimenin anlamını unuttuğumda hemen mizah yeteneğim devreye girer, zaten zorlamama gerek yok. unuttuktan 2 3 saniye sonra geliverir.
Sen de kendi özel yeteneğini keşfetmelisin.

Ama bu cümle kurma olayı gerçekten akıl da kalıcı. Mizah olmasa da...

Eğer dersen kelimeler kolay, ben genel kurallar ve grammer gibi konular da zorlanıyorum, orası burda anlatabilecek birşey değil. Kapsamlı olmaz. -.-"

Ek olarak, altyazı fikrini veren arkadaşlara katılmıyorum. Sinema'da izlediklerinin %90'ı yanlış oluyor. Kim kontrol ediyor ki?

Reklam: Naruto mangasının ingilizcesini okuyup, sonra bizim hayran kulubümüzde doğru mu anlamışım diye kontrol edebilirsin. Gülümseyen

Yüzsüzlüğün bu kadarı!
« Son Düzenleme: Mart 18, 2008, 17:36:03 Gönderen: Alaska » Logged

NARUTO - Türkçe Manga Bölümleri
Klubümüzün ilk mesajında listelenmiştir. Buradan ulaşabilirsiniz.

"İmzanız forum kurallarına uymuyor. Forumda maximum imza boyutu 300 x 150' dir."

Laughing Out Loud - lol
Rolling on the floor laughing - rofl
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: