|
~FrozenHunter~
|
 |
« : Ekim 21, 2007, 15:35:56 » |
|
arkadaşlar fizikten yıllık ödev aldım. hocamız sağolsun çok zor bir ödev verdi.
ödev şu: hocanın önüne yaptığım bir nesneyi koyup bunun ne işe yaradığını anlatmalıyım. bunu bir proje haline getirmeliyim. bu nesneyi ve yaım sürecini anlatmak kolay fakat asıl zor olan bu nesneyi yapmak.
biliyorum bunu kendim düşünerek bulmalıyım ama bu kounlarda açıkçası beceriksizim. yardımcı olabilmek adına fikirlerinizi, daha önceden yaptığınız projelerinizi ve bu tür şeyler hakkında bilgi ve fikir edinebileceğim siteleri yazarsanız çok sevinirim. ödevin bu dönemin sonuna yetişmesi lazım. yardımlarınızı bekliyorum. yardımcı olan herkese şimdiden çook çok teşekkür ediyorum..
|
|
|
|
|
|
All alone, no one cares. So much to give to you all out there. Take me now in your arms. Let me rest safe from harm.
Ohh... I want to be loved... I need to be loved... Won't somebody love me?
|
|
|
|
|
|
Patronus
|
 |
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2007, 18:55:14 » |
|
benim bi arkım fizikten almıştı aynı ödewi. kendi kendine sulanan saksıydı onunkisi. belli aralıklarla kendi kendini suluyordu, su başka bi haznedeydi fln. ama nasıl yaptığını soramam başka okula gitti
yine de belki bi fikir verir...
|
|
|
|
|
|
SEV! Düşünmeden, umursamadan, sadece hayatın bir parçası olduğunu bilerek
Unutma!
Belki o, diğerlerinden farklıdır...
bazen sevmek yetmezmiş; bazen hayat yetersiz gelirmiş insana. bazen insan için sadece bazenmiş hiç önemi yokmuş gibi geldiğinde hayat yine hayatlığını gösterirmiş...
Bazen insan yok olmak istermiş; izin verilmeyeceğini bile bile...
|
|
|
|
~FrozenHunter~
|
 |
« Yanıtla #2 : Ekim 27, 2007, 16:37:38 » |
|
teşekkür ederim güzel bir fikirmiş =)
|
|
|
|
|
|
All alone, no one cares. So much to give to you all out there. Take me now in your arms. Let me rest safe from harm.
|
|
|
Felonious
Lacrimarum.
Cafe Cini
Sıcak Çikolata

|
 |
« Yanıtla #3 : Ekim 27, 2007, 17:01:04 » |
|
bak bizim okulda yapılan projelerden çalıntı yapayım sana  mektup gelince ışık yanan posta kutusu. ama sanırım zor bir mekanizması var. yani arkadaşımdan öğrenebilirim istiyorsan ama. abisi makine mühendiisiydi ve o yapmış öyle düşün yani  yine ilgimi çekenlerden elini şaklatınca yanan lamba, yangın alarmı, ayrıca arkadaşlar işi abartıp kalorifer filan yapmışlardı  . bak ayrıca en kolay olarak şunu söyleyim. renk çemberi yap bitane. sonra bide onu çevirecek bi mekanizma oluştur. çevirince beyaz görünüyor. birisi yapmıştı bizde. ya da şey yapabilirsin aynaları köşelere yerleştirip ışıkları kırmak gibi bişey. umarım sana bi fikir vermiştir canım =) elektrikle ilgili olanlar için elektrikçilerden yardım alabilirsin  yapıp veriyorlar direk 
|
|
|
|
|
|
Some do the deed with many tears, And some without a sigh: For each man kills the thing he loves, Yet each man does not die oscar wilde
|
|
|
Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman
|
 |
« Yanıtla #4 : Ekim 27, 2007, 20:38:53 » |
|
Bana sorarsan basit bir şey yap. Daha çok ilgi çekiyor. Mesela güzel bi periskop olabilir. Zor olunca hocalar kıllanıyo 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~FrozenHunter~
|
 |
« Yanıtla #5 : Ekim 28, 2007, 14:31:11 » |
|
bak bizim okulda yapılan projelerden çalıntı yapayım sana  mektup gelince ışık yanan posta kutusu. ama sanırım zor bir mekanizması var. yani arkadaşımdan öğrenebilirim istiyorsan ama. abisi makine mühendiisiydi ve o yapmış öyle düşün yani  yine ilgimi çekenlerden elini şaklatınca yanan lamba, yangın alarmı, ayrıca arkadaşlar işi abartıp kalorifer filan yapmışlardı  . bak ayrıca en kolay olarak şunu söyleyim. renk çemberi yap bitane. sonra bide onu çevirecek bi mekanizma oluştur. çevirince beyaz görünüyor. birisi yapmıştı bizde. ya da şey yapabilirsin aynaları köşelere yerleştirip ışıkları kırmak gibi bişey. umarım sana bi fikir vermiştir canım =) elektrikle ilgili olanlar için elektrikçilerden yardım alabilirsin  yapıp veriyorlar direk  çok teşekkür ederim aysu cum gerçekten ilginç ve fikir verici projelermiş. taktir ettim. Bana sorarsan basit bir şey yap. Daha çok ilgi çekiyor. Mesela güzel bi periskop olabilir. Zor olunca hocalar kıllanıyo  evet öyle karmaşık şeyler yapınca hocalar nasıl yaptın anlat falan diyolar onun için oldukça basit birşey bulmaya çalışıyorum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Patronus
|
 |
« Yanıtla #6 : Ekim 29, 2007, 18:39:08 » |
|
bak benim de arkadaşım bu ışık yansıtlayı yapmıstı ve hayli basit bayağı fazla köşesi olan bi koridor yapıosun  (ben öle demiştim ilk gördüümde de bu ne ya koridor mu getirdin die) etrafı mukavvadan kapalı yani köşelere ayna koyuyosun yansıtıyo. cok basit görünüyo ama sen koridoru şekilli yaparsan hoş oluo...
|
|
|
|
|
|
Unutma!
bazen sevmek yetmezmiş; bazen hayat yetersiz gelirmiş insana. bazen insan için sadece bazenmiş hiç önemi yokmuş gibi geldiğinde hayat yine hayatlığını gösterirmiş...
|
|
|
Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman
|
 |
« Yanıtla #7 : Ekim 29, 2007, 18:41:13 » |
|
Ehem ehem, onun adı periskop oluyo  ve iki mesj önce söylediydim ben (bana ne ben buldum modu  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Patronus
|
 |
« Yanıtla #8 : Ekim 29, 2007, 18:48:10 » |
|
Ehem ehem, onun adı periskop oluyo  ve iki mesj önce söylediydim ben (bana ne ben buldum modu  ) periskop mu o  iyi bari genel kültür oldu güzel ismi vvarmış yaw  kültürsüz kalmışız  ii aman sen bulmuş ol alaa alaa
|
|
|
|
|
|
Unutma!
|
|
|
Marissa
Son Yok Edilecek Düşman,Ölümdür.
Mod
Has Türk Kahvesi

''Est Solarus oth Mithas''
|
 |
« Yanıtla #9 : Ekim 29, 2007, 18:52:51 » |
|
ben elektrik motoru yapmıştım zamanında kimseye 3 den fazla not vermeyen hoca bana 5 verdiydi.ama elektrik motorunu dersanedeki arkadaşımın babası fabrikada yaptırmıştı benim için  orijinal elektrik motorunun minyatürüydü .fizik hocam da harbi motor yavv bu deyip el koyduydu ve bi daha da vermediydi  yani kısaca basit bir elektrik motoru yapabilirsin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman
|
 |
« Yanıtla #10 : Ekim 29, 2007, 19:01:40 » |
|
ben elektrik motoru yapmıştım zamanında kimseye 3 den fazla not vermeyen hoca bana 5 verdiydi.ama elektrik motorunu dersanedeki arkadaşımın babası fabrikada yaptırmıştı benim için  orijinal elektrik motorunun minyatürüydü .fizik hocam da harbi motor yavv bu deyip el koyduydu ve bi daha da vermediydi  yani kısaca basit bir elektrik motoru yapabilirsin. hocanı sevdim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~FrozenHunter~
|
 |
« Yanıtla #11 : Kasım 03, 2007, 00:59:27 » |
|
ben elektrik motoru yapmıştım zamanında kimseye 3 den fazla not vermeyen hoca bana 5 verdiydi.ama elektrik motorunu dersanedeki arkadaşımın babası fabrikada yaptırmıştı benim için  orijinal elektrik motorunun minyatürüydü .fizik hocam da harbi motor yavv bu deyip el koyduydu ve bi daha da vermediydi  yani kısaca basit bir elektrik motoru yapabilirsin. güzel fikir sen de az değilmişsin yani  herkese çok teşekkür ederim yazdığınız mesajlar bana çok güzel bir fikir verdi. hepinize minnettarım. yalnız daha bulursanız yazın lütfen belki daha da güzel şeyler çıkar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
seval_hp
Falterona
Kakao

Hayat oynanması zor bir oyun...
|
 |
« Yanıtla #12 : Kasım 09, 2007, 04:55:55 » |
|
Ben de bir lise de bilim fuarında görmüştüm bir kız uzaktan kumanda ile açılıp kapanan perde yapmıştı. Umarım biraz yardımcı olur. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~FrozenHunter~
|
 |
« Yanıtla #13 : Kasım 09, 2007, 18:17:43 » |
|
Ben de bir lise de bilim fuarında görmüştüm bir kız uzaktan kumanda ile açılıp kapanan perde yapmıştı. Umarım biraz yardımcı olur.  evet güzel bir fikirmiş hem ilginç hem de işe yara bi proje. çok teşekkür ederim =)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|