Ana Sayfa
Yardım
Takvim
Üyeler
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Kasım 18, 2008, 17:44:17
Duyurular
:
Harry Potter Cafe ~ Facebook
grubuna gitmek için tıklayın.
Harry Potter Cafe | Forum
/
Diğer Konular
/
Not Defteri
/
The Unbroken Universe
/ Konu:
Kırılmayan / (Robin'den)
Sayfa: [
1
]
2
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Kırılmayan / (Robin'den) (Okunma Sayısı 1077 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Elentari
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata
Bir şarkının başlangıcı gibi...
Kırılmayan / (Robin'den)
«
:
Aralık 25, 2007, 21:31:58 »
KIRILMAYAN
Bunu ben istemedim.
Tek istediğim arkadaşlarımı korumaktı....ve sonra tek istediğim hayatta kalmaktı. Kontrol edemeyeceğim bir olaylar zinciri oluşturabileceğimi hiç düşünmemiştim. Asla her şeyi değiştirmeyi beklemedim.
Ama şimdi bekliyorum.
Kendimle ne yapacağımı bilmiyorum. Beni izleyen pek çok insan var,
harekete
geçmemi bekliyorlar. Ben, düşüncesiz, başkalarını ve kendini tehlikeye atan ve bazen aptal Sirius Black. Aceleci ve ne yapacağı kestirilemeyen. Bazen neyin içine girdiğimi bilmediğimi söylüyorlar. Beni hep başta görevi olan ve neler olacağı konusunda aldığım riskleri sürekli düşünen biri olarak görmeyi seviyorlar..
Ama yanılıyorlar. Düşündüm,
biliyorum.
Biliyorum ki pekala ölebilirim çünkü James'in Sır Tutucusu olmayı seçtim. Voldemort’un onları ne pahasına olursa olsun aramayı bırakmayacağını biliyorum. Onun Harry’ye ihtiyacı olduğunu biliyorum – ah, James bana kehaneti söylemedi, ama yine de ben
bildim
. Bir aptal değilim, kör de değilim. Hayatımın onların hayatını kurtarmak için bedel olabileceğini biliyordum.
Ve bunu neredeyse yapmıyordum. Kendi hayatım için korktum, biraz ama daha çok onları kırmaktan ve onlara ihanet etmekten korktum.Bunun olası olduğunu biliyordum. Bütün hayatımı tam bir güven içinde betimlememe rağmen, ben bir insanım. Yanılmaz biri olmadığımı biliyorum. Kırılabileceğimi ve arkadaşlarıma ihanet edebileceğimi biliyorum. Ama James bana güvendi ve ben bunu bir şekilde başardım.
Şimdi bana soruyorlar, niye kırılmadım diye. Şunu söylemeliyim ki bilmiyorum.
Bana büyümüş gözlerle bu kadar uzun süre dayanmama inanamaz bir şekilde bakıyorlar. On yıl. Baskı, işkence ve acı dolu on yıl. Beni ölüme terk edip yaşamlarına dönen arkadaşlarım için tutunduğum on yıl. Değer miydi? Elbette değerdi.
Böyle söylediğimde, beni kırılmaz olarak görüyorlar. Bu, onları bana tapılası-kahraman bakışları içeren geniş gözlerle baktırıyor ve beni yanılmaz
olduğuma
inandırıyor.
Ama değilim.
Bunu biliyorum.
Olabilmeyi dilerdim.
Bir gün, bir şekilde bütün bunlar bende bir hayal kırıklığı oluşturacak. Nasıl olduğunu sorma, ama biliyorum. Seçimim her şeyi değiştirdi ve ben birden çok seçim yaptım.
Önce, James'in Sır Tutucusu olmayı seçtim, bunun bana neye mal olabileceğini bilerek seçtim. Bu, her şeyi başlattı. Ama köşeyi dönüp de gelmiş geçmiş en güçlü karanlık büyücüyle karşılaştığımda, bitti.
Şimdi kimse bana ölebileceğimi söylediğimde inanmıyor. Alçakgönüllü davrandığımı düşünüyorlar.
Saçmalık.
Sadece James, Remus ve Peter anlayabilir ve bazen onlar bile bana farklı bakıyorlar. Bazen gözlerinde görebiliyorum - Azkaban'ın beni değiştirdiğini görüyorlar, büyüdüğümü ve değiştiğimi. Ama o kadar da farklı değilim, gerçekten ve bazen keşke böyle düşünmeseler diyorum çünkü bazen değiştiğimi düşündüğüm kadar da değişmedim. Mantıklı geliyor mu? Hayır. Tabi ki hayır.
Henüz seçimimi yaptım. Acı sonra kadar yanımda duracaklarını biliyorum ama bazen o anın sadece benim olacağını düşünüyorum. Bu benim ruhumun Casa Serpente ve Azkaban'dan beri iyice tanıdığım karanlık bir köşesindeki derinliklere oturan bir bilgi. O köşe, acının dayanılmaz olduğu yerde sığındığım bir köşe, kalbimin hep benim kaldığı köşe. Bir şekilde, biliyorum, acı son benim olacak.
Yalnız başına, bir fırtınada, diyor Remus ve ben nedenini biliyorum.
Ah, evet. Biliyorum. 12 Kasım 1981. Ölüm Yiyenler kapımı kırıp beni götürdüler. İyi dövüştüm tabi ki ama yeterince iyi değildi. Kim ve ne olduğumu biliyorlardı. O yüzden en iyileri Deli-Göz Moody'nin gözde öğrencisini, gelecek nesilin Seherbaz'ını, götürmeye geldi. Bu, benim sonradan olacağım şeydi.
Casa Serpente ve Azkaban'daki on yıl bunu değiştirmiş gözüküyor. Kaybedeceğimi bile bile buna karşı savaştım. Ah, evet, biliyordum. Kim bilmez ki? En inatçı insanlar bile ( ki ben kesinlikle onlardan biriyim ) o karanlık cehennemin derinliklerinde değişmek zorunda kalırdı. Orada, hayata tutunmak için olan her şey elinizden alındığında, kendinizi tanıyorsunuz ve gerçekten kim olduğunuzu görüyorsunuz. Ne
olabileceğinizi
görüyorsunuz.
Orada geçirdiğim her gün kendime ettiğim bir yemin vardı. Başarısızlığa uğramayacağıma yemin ettim. Arkadaşlarımı hayal kırıklığına uğratamazdım. Diğerlerini kıramazdım.
Bu benim kırılmamı engelledi.
Benim seçimim. Benim sorumluluğum. Kibirliliğim, kendini beğenmişliğim, Voldemort'un yüzüne kızgın kelimeleri tükürüşüm ve karşılığında acıyı hissedişim. Bu, bana verdiği her şey değildi. O benim içime bakmamı sağladı. Beni, Sirius Black'i görmem için zorladı. Patiayak'ı değil. Peter'ın James'in Remus'un her zaman bildiği arkadaşını değil. Voldemort bana daha eski ve daha derinlerde bir şey gösterdi ve sanırım ben bir şekilde ona bunu borçluyum.
Dört oğlan 1971'de bir antlaşma yaptı. Kardeş olmaya yemin ettik. Birbirimize ihanet etmemeye yemin ettik.Birlikte durmaya yemin ettik, nasıl olursa olsun sonuna kadar - ve Voldemort'a ne zaman baksam, kaybetmeyeceğimize yemin ediyorum.James'in Sır Tutucusu olmasaydım neler olurdu diye düşünmedim bile hiç. Asla acısız ve mutlu bir hayata sahip olabileceğimi düşünmedim. Sadece dayandım, gün be gün, an be an. İşte o zamanlar, daha sonra değil, çocukça yeminimizin dünyayı nasıl yerinden oynatabileceğinin farkına vardım. Yeminimiz, kaderi değiştirebilecek kararlılığa sahipti.
Böylece seçimi yaptım. Şansımı denedim. Ve bunu yaparak, dünyamızın kaderini açıkça
kendi
avuçlarımın içine aldım. Arkadaşlarım yaşayacaktı: sonuçlarını düşünmeden bu yemini ettim. Bunun beni nasıl etkileyeceğini hiç düşünmedim, ölebileceğim gerçeğini hiç düşünmedim.
Ama şimdi seçim benim seçimim. İstediklerini söyleyebilirler ama ben gerçeği biliyorum. Seçimi yaptım ve bunun sonuçlarına katlanacağım. Nasıl başaracağımı bilmiyorum ya da yapabileceğimi. Ama
yapacağım.
Bunu hiç istemedim.
Başarısızlığa uğramayacağım. Düşüp düşmemem önemli değil, şimdi değil. Seçimi yaptım ve üstesinden geleceğim.
Çünkü eğer Voldemort'un bana öğrettiği tek bir şey varsa, o da arkadaşlığın gücü. O Ölüm Yiyenlerinin "gerçek ailesi" olduğunu iddaa ediyor, ama bu onun anlayabileceği bir his değil. Kelimelerin anlamını bilmiyor- ve asla bilmeyecek. Bir çok defa, onu bana bakarken gördüm- niye bu kadar
anlamsız
bir şeye tutunduğumu merak ediyordu. Ama anlamsız değildi. Sonuna kadar birbirimizin yanında duracağımız sözü de anlamsız değildi- ve bu söz hala geçerliliğini yitirmedi. Ne olursa olsun, bir şeyi açıklığa kavuşturacağım, önemli olan tek şeyi : Çapulcular birlikte sonra erecek. Zaferde ya da ölümde, birlikte duracağız. Bu birimizin birini yalnız bırakmasıyla bitmeyecek.
Robin'in UU hikayelerinden ufak bir yazı. Hoşuma gitti, çevirip sizle paylaşmak istedim
Umarım beğenirsiniz
«
Son Düzenleme: Temmuz 26, 2008, 13:09:15 Gönderen: Luthien
»
Farketmez zaten... Ha öyle ha böyle... Benim için hepsi aynı. Herkes aynı. Basmakalıpsınız. Çoğunuzdan tiksiniyorum ama hayatın amacı bu; tiksindiğin insanlarla yaşayabilmek. Bunu başarırsan, hayatta kalırsın. Başaramazsan, mutsuz bir dünya seni bekler. N'apayım? Belki ben de sizden biri olurum bir gün. Lanet olsun.
Sponsor Bağlantılar
Reklam
Re: Kırılmayan / (Robin'den)
«
Eklendi:
Kasım 18, 2008, 17:44:17 »
JuliaSirius
UU Seherbazları
Sert Espresso
HPC'deki 1. yılım :P XD
Ynt: Kırılmayan
«
Yanıtla #1 :
Aralık 25, 2007, 22:31:22 »
çok güzel yazılmış ve çok güzel çevrilmiş:) peki bu uu.nun bölümlerinden bir alıntı mı yoksa kitap dışında kitapla ilgili mi yazılmış
Dame
Damla, Damlaş, Damma artık nasıl istersen ~ Gırrrrrrrr ~ Hmpff ~ Sessiz Korist
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata
Kiraz Ufuk
«
Yanıtla #2 :
Aralık 26, 2007, 00:04:41 »
Alıntı
On yıl. Baskı, işkence ve acı dolu on yıl. Beni ölüme terk edip yaşamlarına dönen arkadaşlarım için tutunduğum on yıl. Değer miydi? Elbette değerdi.
Off tüylerim diken oldu. Sirius'un bu durumu beni çok etkiliyor. Adam öyle bir yazıyor ki sanki acı çeken benmişim gibi hissediyorum bazen. Azkaban'da on yılın ardından hala güçlü kalan benmişim gibi.
Saçmaladım ama gerçekten ne zaman Sirius'un adı geçse ağlayasım geliyor.
yazan bir yazar!
yarabbim daral has come to me - Dede Korkut sunumu hazirliyor says:
su dunyada odev denen nagmerde karsi koyan kim
varsa ciksin ulan ben bittim
dede korkutun yegeniyim
tuttum onun gibi soy soyleyecegim
sesime efekt ekledim
ama olmadi sankim
cikti sesim... bulent ersoyunkinden bile beterim
odevler aldi boyumu yarim
bari sen anla bunu da rahatsiz etme beni gayrim!
Raziel Neith
Chuck???
Telve
rüzGar ^^^^
«
Yanıtla #3 :
Aralık 26, 2007, 00:55:15 »
Kırılabileceğimi ve arkadaşlarıma ihanet edebileceğimi biliyorum.
bunu sakın yapma, yapmamışsın zten ilerleyen zamanlarda da yapma nolur Sirius
On yıl. Baskı, işkence ve acı dolu on yıl. Beni ölüme terk edip yaşamlarına dönen arkadaşlarım için tutunduğum on yıl. Değer miydi? Elbette değerdi.
Böyle söylediğimde, beni kırılmaz olarak görüyorlar. Bu, onları bana tapılası-kahraman bakışları içeren geniş gözlerle baktırıyor ve beni yanılmaz olduğuma inandırıyor.
Ama değilim.
Bunu biliyorum.
Olabilmeyi dilerdim.
ah ah ne acılar çektiğini biliyorum böhü böhü böhü
çok çok çok tüyleri diken diken yapan bir ayzı olmuş ya Sirius'un yerine koyabilmemi sağladı kendimi.
paylaştığın ve çevirdiğin için tesekurler missmurder
…. - Şu hayatın ölümle beslendiği klişesi yine...
- Diğerleri gibi bir klişe sadece; kendini kanıtlamak için, fırsat kollayan bir klişe.
Elentari
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata
«
Yanıtla #4 :
Aralık 26, 2007, 18:44:01 »
Alıntı sahibi: JuliaSirius üzerinde Aralık 25, 2007, 22:31:22
çok güzel yazılmış ve çok güzel çevrilmiş:) peki bu uu.nun bölümlerinden bir alıntı mı yoksa kitap dışında kitapla ilgili mi yazılmış
teşekkürler
kitaptan bir alıntı değil, kitapla ilgili ayrı yazılmış bir parça sadece..
Alıntı sahibi: razieL üzerinde Aralık 26, 2007, 00:55:15
ah ah ne acılar çektiğini biliyorum böhü böhü böhü
çok çok çok tüyleri diken diken yapan bir ayzı olmuş ya Sirius'un yerine koyabilmemi sağladı kendimi.
paylaştığın ve çevirdiğin için tesekurler missmurder
önemli değil, ne demek.
Farketmez zaten... Ha öyle ha böyle... Benim için hepsi aynı. Herkes aynı. Basmakalıpsınız. Çoğunuzdan tiksiniyorum ama hayatın amacı bu; tiksindiğin insanlarla yaşayabilmek. Bunu başarırsan, hayatta kalırsın. Başaramazsan, mutsuz bir dünya seni bekler. N'apayım? Belki ben de sizden biri olurum bir gün. Lanet olsun.
Fides
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi
Mors Ante Infamia Onursuzluktan Önce Ölüm
«
Yanıtla #5 :
Aralık 26, 2007, 19:19:58 »
Bunu ben istemedim.
Tek istediğim arkadaşlarımı korumaktı....
Kendi hayatım için korktum, biraz ama daha çok onları kırmaktan ve onlara ihanet etmekten korktum.
canım srius'um benim yaaa
işte o böyle hissettiği için böyle her şey çünkü çoğu insan önce kendini düşünür malesef
Dame demek ki yanlız değilmişim , çünkü bende Sirius acı çekerken aynı şeyi hissediyorum sanki benim o ve ben yaşıyorum [ onun kadar sadık olmak ... işte dostluk bu ] o yüzden de o kadar ağlasım geliyor hele Voldemort onun içindeyken
o ASLA kırılmayacak bunu o da anlayacak elbet...
Orada geçirdiğim her gün kendime ettiğim bir yemin vardı. Başarısızlığa uğramayacağıma yemin ettim. Arkadaşlarımı hayal kırıklığına uğratamazdım. Diğerlerini kıramazdım.
Bu benim kırılmamı engelledi.
...
Seçimi yaptım ve bunun sonuçlarına katlanacağım. Nasıl başaracağımı bilmiyorum ya da yapabileceğimi. Ama yapacağım.
ne diyeyim ki atrık
Siriu'un içini öyle güzel anlatmış ki okurken içimden habire dayan sirius dedim
[ sanki gerçekte
] neyse çoook teşekkürler çevirdiğin için çoook hemde
Sirius ona serin bir gülüş attı ve devam etti.
"Ben seçimlerini yaptım ve onlardan pişman değilim. Ben, benim için aynısını yapacak arkadaşlarıma - kardeşlerime sadık kalmayı seçtim."
*
Gerçek dostluk, asla gerçekten ölmez,
Ve aileyi kan bağı belirlemez
Kopmayan bağlarla sağlamlaşır
Dertlerle ve acıyla güçlenip, sınanır
Bizi kardeş yapan budur ve böyle kalacağız
Sonuna kadar birbirimize sadığız
Ne olursa olsun bu andan sonra
Hep şükredeceğim, sahip olduğum için böyle dostlara
*
Saving people, haunting things, family business
*
Twilight
Elentari
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata
Ynt: Kırılmayan / (Robin'den)
«
Yanıtla #6 :
Aralık 29, 2007, 00:00:55 »
Alıntı sahibi: holy_solemn üzerinde Aralık 26, 2007, 19:19:58
ne diyeyim ki atrık
Siriu'un içini öyle güzel anlatmış ki okurken içimden habire dayan sirius dedim
[ sanki gerçekte
] neyse çoook teşekkürler çevirdiğin için çoook hemde
Değil mi çok iyi anlatmış...
Rica ederim...
Bunun bir de Peter içini var "Kırılan" diye ama Peter'ı pek takan olmaz herhalde
Fides
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi
Mors Ante Infamia Onursuzluktan Önce Ölüm
«
Yanıtla #7 :
Aralık 29, 2007, 01:01:52 »
onu da isteriiiiz [ eh o kadar etkilenmeyiz ama
] olsun aslında keşke siriusun fedakarlığı hakkında neler hissettiklerini de öğrenebilsek...
Sirius ona serin bir gülüş attı ve devam etti.
"Ben seçimlerini yaptım ve onlardan pişman değilim. Ben, benim için aynısını yapacak arkadaşlarıma - kardeşlerime sadık kalmayı seçtim."
*
Gerçek dostluk, asla gerçekten ölmez,
Ve aileyi kan bağı belirlemez
Kopmayan bağlarla sağlamlaşır
Dertlerle ve acıyla güçlenip, sınanır
Bizi kardeş yapan budur ve böyle kalacağız
Sonuna kadar birbirimize sadığız
Ne olursa olsun bu andan sonra
Hep şükredeceğim, sahip olduğum için böyle dostlara
*
Saving people, haunting things, family business
*
Twilight
Elentari
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata
«
Yanıtla #8 :
Aralık 29, 2007, 13:31:34 »
Sirius'un fedakarlığıyla ilgili ne hissettiğini yazan bir yazı bulamadım ya da var ama göremedim bilmiyorum
Bu arada Peter'ı çevirdim. "Kırılan" başlığı altında...
Sydney
UU Seherbazları
Krema
Alias...
«
Yanıtla #9 :
Aralık 29, 2007, 19:00:00 »
off Sirius varya...
okurken tüylerim diken diken oldu ya içime işledi resmen yazı
iki çeviri de çok güzel olmuş missmurder ellerine sağlık çok teşekkürler
-Kişisel algılama, ben kimseyi sevmem! (Dr. Gregory House)
adamım yaa
You can't always get what you want...
Marissa
Merry Gentry
Yönetici
Has Türk Kahvesi
''Est Solarus oth Mithas''
«
Yanıtla #10 :
Aralık 29, 2007, 19:02:30 »
müthiş olmuş
eline sağlık canım böhüü Sirius
**** Harley Quinn'e -Işın'ıma çokkk teşekkürler muahh***
Ne dilediğine dikkat et derler.Şey dualarına daha çok dikkat et.Ne istediğinden emin ol,çok emin ol.Bir tanrının tam olarak istediğiniz şeyi size ne zaman vereceğini asla bilemezsiniz.
*Bill ..Senden korkulsa da sen yine de sevilirsin.
Elentari
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata
«
Yanıtla #11 :
Aralık 30, 2007, 12:20:38 »
UU paylaşımı boynumuzun borcu oldu artık
MaRaUdEr
Unbroken Universe!
Sert Espresso
«
Yanıtla #12 :
Aralık 30, 2007, 12:55:05 »
ah siriusum benim
yha çok üzülüorum çapulculara offff
çeviri için çok saol
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi
«
Yanıtla #13 :
Aralık 31, 2007, 14:09:42 »
biz bu özel bölümleri yayınlayacaktık zaten, senin çevirmen çok daha güzel olmuş missmurder
http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf
Tatildeyim. Mesajlarınıza cevap veremeyebilirim.
Elentari
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata
«
Yanıtla #14 :
Aralık 31, 2007, 20:15:24 »
Haha, sizden önce davranmışım
Neyse canım, ben de bir işe yarıyorum
Cafe'de boş boş gezmektense, otur çeviri yap
Sayfa: [
1
]
2
Yukarı git
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
Harry Potter Konuları