Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Kasım 18, 2008, 17:44:51  

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kırılan  (Okunma Sayısı 751 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Elentari
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata

Bir şarkının başlangıcı gibi...

Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« : Aralık 29, 2007, 13:27:14 »

KIRILAN
   Burada olmak istemiyorum. Bunu yapmak istemiyorum.

Neden buraya gelebileceğimi düşündüm ki?  Bunun iyi bir fikir olduğunu nerden çıkardım? Delirmiş olmalıyım. Her şeyden vazgeçiyorum.

Peki karşılığında ne için?

Hayatımda daha önce bu kadar korktuğumu hatırlamıyorum. Hayır, bu yanlış. Daha çok korkmuştum, ama sadece bir kereliğine. Ama bu Hogwarts’daki ilk yılımdı, ve ben artık 11 yaşında değilim. Neredeyse 20 yaşındayım ve bir korkaktan daha fazlayım. Kafamın içinde küçük bir ses bu sefer James ve Sirius’un beni kurtarmak için burada olmayacağına dikkat çekiyor.

Titriyorum. Biliyorum. Malfoy’un bunu görmemesi bir mucize ya da belki de görüyor ama umursamıyor. Bilmiyorum. Umursamıyorum. Hayır, umursuyorum Bu yüzden buradayım, değil mi?

Bunu yaptığıma inanamıyorum.

Ama buradayım. Bu işi yapıyorum. Sahip olduğum en iyi arkadaşlara, sıska, zayıf ve korkak Peter’ı umursamayarak gerçekte kim olduğumu gören arkadaşlarıma, ihanet ediyorum. Beni kadeşleri  olarak çağırdılar, ruhlarına ve sırlarına girmeme izin verdiler, onlardan biri olmam için bana güvendiler. Onların yanında duymak, daha iyisi ya daha kötüsü, doğru ya da yanlış, iyi ve kötü zamanda. James. Sirius. Remus. Bana güveniyorlar.

Yanılıyorlar mı?

Yanılmıyorlar mı? İşte buradayım, bu eski evin koridorlarında yürüyorum – nerede olduğumuz konusunda en ufak bir fikrim yok, o yüzden kaçmak istesem bile kaçamam – herkesin korktuğu adamla yüzleşmeye hazırım ve ona ihanet etmeye. Ama bunu onlar için yapıyorum, değil mi? Deniyorum. Gerçekten ama gerçekten deniyorum. Kendime bunun işe yaramayacağını söylememe rağmen deniyorum, işe yarayacak mı? Korkağın tekiyim, bunu biliyorum. Onlardan biri olmak üzereyim ve eğer James, Remus ya da Sirius bunu öğrenirlerse, beni öldürecekler ama asla anlamayacaklar.

Ben de anlamıyorum, gerçekten. Malfoy teklifini yaptı, ben ne yapabilirdim ki? Diğerlerinden biri gülüp sadece uzaklaşıp giderdi – şey, belki Remus gülmezdi ama o pek belli etmesede James ve Sirius kadar güçlü… Üçünden herhangi biri teklifi omuz silkerek görmezden gelirdi, hiç de korkmazlardı ve yürüyüp giderlerdi. Ben, korktum.

Ve kabul ettim. Lanet olsun hepsine ki, kabul ettim – dokuz yıldan beri ilk kez arkadaşlarımın desteği ve tavsiyesi olmadan hareket ettim ve bu iğrenç hissettirdi. Özgür hissetmedim. Mutlu ya da memnun olmuş hissetmedim çünkü “Kuyruk”luk etmiyordum. Herkesin beni böyle çağırdığını bilmediğimi sanmayın. Hep bildim…ama hiç umursamadım. Onlara sırtımı dönüşüm yaptığım en zor şeydi. Muhtemelen de en aptalca şey.

Bir Ölüm Yiyen olmaktan kırk beş dakika uzağım. Biri bana bundan onur duymamı söyledi, ama ben sadece korkuyorum. Malfoy gözlerini dikmiş bana bakıyor ve titrediğimi gördüğünü biliyorum ama bir korkak olmam gerekiyor, değil mi? James ve Sirius’un her zaman kurtarmak zorunda olduğu Küçük Peter. Remus’un beladan kurtarmak için hep konuşmak zorunda kaldığı Küçük Peter. Arkadaşlarına sırtını dönecek kadar bile cesareti olduğunu düşünmedikleri Küçük Peter. Ama onları satmıyorum. Onlara sırtımı dönmek istemiyorum. Onları kaybetmek istemiyorum.

Bunun için beni asla affetmeyecek olsalar bile. Asla anlamayacak olsalar bile.

Ama bir bakıma, sorun yok. Hayatımda ilk defa, neredeyse bunun hakkında daha iyi hissedeceğim. Neredeyse. Hayatımda bildiğim tek konfor ve dengeden uzaklaşıyorum ama en azından bunu yapmamın bir nedeni var.  Bunu güç için yapmıyorum. Ben, Küçük Peter, güç mü arıyor? Birinin beni bunun için öldürmeyeceğini bilsem gülerdim. Güç istemiyorum. Asla istemedim – sadece yararlı olmak istiyorum. Tek istediğim James, Sirius ve Remus’a geri bir şeyler vermekti. Onların benim için oldukları gibi bir arkadaş olmak istedim.

Eh, buradayım, Ölüm Yiyen olup Karanlık Lord’un önünde diz çökmekten yirmi dakika uzağım. Ona bakmamamın beklenmesi güzel bir şey çünkü bakabileceğimi zannetmiyorum. Yapmak zorunda kalsam sanırım bayılabilirim.

Ve bahse girerim onlar de gülerdi.

Bütün Ölüm Yiyenler maske giyiyorlar. Sanıyorum ki yakında ben de giyeceğim ama gerçekten onlardan biri olabilir miyim? Onların istediklerini istemiyorum. Burada olma sebebim onlarınkiyle aynı değil ve bunu asla görmemeleri için dua ediyorum. Sadece iki kişi buraya gelmek için yaptığım pazarlığı ve Şeytanla yaptığım anlaşmayı biliyor.

Ağzından kelimeler çıkıyor ve sesi korkunç.  Tam zamanında gözlerimi kapatıyorum – herkes acıdan mı bağırır? Ya da diğerleri bunu hoş mu karşılar?

Bilmek için hiç bir yolum yok. Düşünmek için hiç bir yolum yok. Acıdan göremiyorum bile. Bilincimi kaybediyorum, ama tek bir düşünceye sıkı sıkı tutunuyorum.

Arkadaşlarım için buradayım.

Evet, bu da Peter içindi ve yine Robin'dendi. İyi okumalar Dil Çıkaran

Farketmez zaten... Ha öyle ha böyle... Benim için hepsi aynı. Herkes aynı. Basmakalıpsınız. Çoğunuzdan tiksiniyorum ama hayatın amacı bu; tiksindiğin insanlarla yaşayabilmek. Bunu başarırsan, hayatta kalırsın. Başaramazsan, mutsuz bir dünya seni bekler. N'apayım? Belki ben de sizden biri olurum bir gün. Lanet olsun.
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Kırılan
« Eklendi: Kasım 18, 2008, 17:44:51 »

JuliaSirius
UU Seherbazları
Sert Espresso

HPC'deki 1. yılım :P XD

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 29, 2007, 16:31:43 »

ehh ilk yorum benden Göz Kırpan

yine ve yine çok güzel Alkış ouff bu adamın anlatışına bayılıyorum..ve missmurder gerçekten çok güzel çeviriyorsun..

yazık peter'a.arkadaşlarını korumak için ne yaptı..ama sonunda doğru yolu buldu Sarılan
Elentari
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata

« Yanıtla #2 : Aralık 29, 2007, 17:28:04 »

Evet, insanın içine kazıyarak anlatıyor sanki ben kırılıyorum/kırılmıyorum Hede Hödö
Harry Potter bitti ama iyiki varsın Robin... Senin FanFiclerinle idare ediyoruz... Hede Hödö Değil mi Dil Çıkaran

Onun yaptığı da az buz bir şey değil. Hem o kadar korkak olup, hem Lord Voldemort'un karşısına çıkmak Hede Hödö Ama bir yerde bir şeylerin karşılığı ödenmeli...

Farketmez zaten... Ha öyle ha böyle... Benim için hepsi aynı. Herkes aynı. Basmakalıpsınız. Çoğunuzdan tiksiniyorum ama hayatın amacı bu; tiksindiğin insanlarla yaşayabilmek. Bunu başarırsan, hayatta kalırsın. Başaramazsan, mutsuz bir dünya seni bekler. N'apayım? Belki ben de sizden biri olurum bir gün. Lanet olsun.
Sydney
UU Seherbazları
Krema

Alias...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 29, 2007, 18:56:06 »

çeviri süper olmuş ellerine sağlık Gülümseyen
Robin de harika yazıyor ya onun sayesinde HP deki gerçek olayları unutup UU ya daldım resmen  Aww

-Kişisel algılama, ben kimseyi sevmem! (Dr. Gregory House)
adamım yaa XD XD

You can't always get what you want...
Marissa
Merry Gentry
Yönetici
Has Türk Kahvesi

''Est Solarus oth Mithas''

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 29, 2007, 19:04:02 »

bunu hüzünle okudum niye kılkuyruk niye diye diye.eline sağlık canım çeviri için

**** Harley Quinn'e -Işın'ıma çokkk teşekkürler muahh***

Ne dilediğine dikkat et derler.Şey dualarına daha çok dikkat et.Ne istediğinden emin ol,çok emin ol.Bir tanrının tam olarak istediğiniz şeyi size ne zaman vereceğini asla bilemezsiniz.

*Bill ..Senden korkulsa da sen yine de sevilirsin.
MaRaUdEr
Unbroken Universe!
Sert Espresso

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 30, 2007, 12:59:27 »

yha ben bu peteraacıorum çok büyük bi kişilik sorunu var onun çeviri için saol yha bnn çapulcular küçükken jamesin lilye yazdığı bişii varmı onları çok merak ediorum ben?

hermioneda
Demleme Çay

btn kötülükler eriyecekse küresel ısınmaya evt!

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #6 : Aralık 30, 2007, 13:20:40 »

bnde:D

hayattaki en kötü şey felaketler değil,yaşanması gerekirken kaçırılan mutluluklardır...
Elentari
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata

« Yanıtla #7 : Aralık 30, 2007, 14:20:25 »

James'in Lily'ye yazdığı değil de, UU dışında gene Robin'in yazdığı Lupin'den Sirius'a mektup var. Ama gerçek HP hikayesi üstüne yazılmış bir mektup. Bir de Sirius Tülün Ötesine geçtiğinde neler olabiliyor onunla ilgili bir yazı var.Julia ile ilgili bir yazı da vardı.Başka neler var pek bakmadım ama, bir kaç bir şey var daha işte Hede Hödö  Zamanım olduğunda onlara da bakarım, güzel bir şey bulursam çeviririm Gülümseyen

MaRaUdEr
Unbroken Universe!
Sert Espresso

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 30, 2007, 18:08:14 »

ayhh julia ile ilgili olanı nçevirsene4 çok merak ettimmmm

Marissa
Merry Gentry
Yönetici
Has Türk Kahvesi

''Est Solarus oth Mithas''

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Aralık 30, 2007, 18:09:39 »

Sirius Tülün Ötesine geçtiğinde neler olabiliyor

bunu merak ettim rica etsem çevirsen şimdiden teşekkürler.

**** Harley Quinn'e -Işın'ıma çokkk teşekkürler muahh***

Ne dilediğine dikkat et derler.Şey dualarına daha çok dikkat et.Ne istediğinden emin ol,çok emin ol.Bir tanrının tam olarak istediğiniz şeyi size ne zaman vereceğini asla bilemezsiniz.

*Bill ..Senden korkulsa da sen yine de sevilirsin.
Elentari
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata

« Yanıtla #10 : Aralık 30, 2007, 19:04:22 »

"Tülün Ötesi" ni çevirdim.
Sıra Julia da Dil Çıkaran
Onu da ya birazdan ya da yarına çeviririm (yalnız alaka süper, ya yarın, ya şimdi Hede Hödö )

Raziel Neith
Chuck???
Telve

rüzGar ^^^^

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Aralık 30, 2007, 21:01:32 »

ben bu Peter sewmedım sewemedım ya Sırıtan ama çok duygusal olmuş paylaştıgın için saol missmurder(ismin çok acayip:) ) julia ile ilgili olanı da aksilik olmadan çevirip yayınlarsan ne sewnırım bilimessin =) çok çok saol canım. bişey diycem bunları Robin hikayeden bağımsız olarak mı yazmış?

…. - Şu hayatın ölümle beslendiği klişesi yine...
- Diğerleri gibi bir klişe sadece; kendini kanıtlamak için, fırsat kollayan bir klişe.
Elentari
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata

« Yanıtla #12 : Aralık 31, 2007, 20:18:08 »

Üzgünüm ama bir aksilik çıktı Üzgün
Bu akşam okuldan gelince çeviririm diye düşündüm ama planlar değişti, birazdan evden çıkacağım için, çeviremiyorum Hede Hödö
Ama yarına kesinlikle olur, çünkü kısa bir şey.
(Adıma gelince, AFI'ın şarkısıydı, bir aralar çok takmıştım, ondan adım missmurder Kahkaha )
Robin'e gelince. Tam da bağımsız diyemeyiz. Tabii ki gene UU ile ilgili ama hikayeyle pek de bir bağlantısı yok. Sirius ve Peter'ın günlüğü gibi bir şey de Dil Çıkaran Duyguları falan.. Karakterleri daha iyi anlamak için yazılmış bir şey diye düşünüyorum ki muhtemelen öyle Dil Çıkaran Gülümseyen

Fides
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Mors Ante Infamia Onursuzluktan Önce Ölüm

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ocak 02, 2008, 15:40:22 »

eline sağlık çok güzeldi bu da tabi asla sirius kadar etkileyemez ama yine de " ah peter anlayacaklar anlayacaklar korkma" dedim hep ona da yazık Üzgün çok güzel çevirmişsin ve robin ha-ri-ka yazıyor kitap çıkarabilire yani büyük bir rahatlıkla insanı oradaki kahramanın yerine koymayı öyle güzel başarıyor ki... o güldüğünde ben de gülüyorum o ağladığında ben de ağlıyorum[ hatta ağlamadında da ] o acı çektiğinde ben de kaskatı kesiliyorum bu yüzden onu kutluyorum Gülümseyen keşke duysa Dil Çıkaran neyse missmurder çok saol şimdi tülün ötesini okuyacağım ama esasında julia'nın  mektubunu çok merak ediyorum çünkü o bize onların geçmişini de anlatabilir belki de...

Sirius ona serin bir gülüş attı ve devam etti.

"Ben seçimlerini yaptım ve onlardan pişman değilim. Ben, benim için aynısını yapacak arkadaşlarıma - kardeşlerime sadık kalmayı seçtim."

*

Gerçek dostluk, asla gerçekten ölmez,
Ve aileyi kan bağı belirlemez
Kopmayan bağlarla sağlamlaşır
Dertlerle ve acıyla güçlenip, sınanır
Bizi kardeş yapan budur ve böyle kalacağız
Sonuna kadar birbirimize sadığız
Ne olursa olsun bu andan sonra
Hep şükredeceğim, sahip olduğum için böyle dostlara

*

Saving people, haunting things, family business

*