Ana Sayfa
Yardım
Takvim
Üyeler
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Ağustos 21, 2008, 02:35:05
Duyurular
:
Harry Potter Cafe ve
Facebook
birleşirse ne olur?
Harry Potter Cafe | Forum
/
Diğer Konular
/
Televizyon
(Moderatör:
Glacius
) / Konu:
Var Mısın Yok Musun?
Sayfa: [
1
]
2
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Var Mısın Yok Musun? (Okunma Sayısı 252 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Asklepios
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi
Paranoyak Megaloman
Var Mısın Yok Musun?
«
:
Temmuz 22, 2008, 20:00:09 »
Var Mısın Yok Musun, Türkiye'de Show TV'de yayınlanan, yapımcılığını Acun Medya’nın sunuculuğunu Acun Ilıcalı’nın yaptığı, bir çok ülkede Deal or No Deal adı ile yayınlanan, tamamen şansa dayalı, yüksek miktarlarda paralar kazandırabilen bir yarışma programıdır.
24 yarışmacı yarışma öncesi 24 kutuyu sıra ile seçtikten sonra, içlerinden biri kura ile günün yarışmacısı olur. Geri kalan 23 kutu ise gelecek bölümlerde yarışmacı olan arkadaşlarının elinde duruyor. 1 YTL ile 500.000 YTL arasında para miktarlarının olduğu ve para ağacı adı verilen tablo arayıcılıyla miktarların takip edildiği yarışmada,yarışmacı oyuna başlarken ne kendi elindeki kutunun ne de diğerlerinin içinde ne olduğunu bilmemektedir. Yarışmacı kendi isteğiyle diğer yarışmacının kutularını sıra ile açtırır. Önce 5 sonra son 2 kutu kalana kadar 3'er kutu ara ile Hamdi Bey adlı bankacı tarafından yarışmacıya teklifler sunulur. Yarışmacının amacı kendi kutusunda oyunun sonunda kazanacağı ödülün ne olduğunu tahmin edip, banka ile pazarlık ederek kazanacağı ödülü maksimuma çıkarmaktır. Küçük miktarlar açtırdıkça teklif çoğalmakta aksi takdirde azalmaktadır. Yarışmacı teklifi varım diyerek kabul ettiğinde, sanki kabul etmemiş gibi kutular açtırılarak yarışmacının doğru karar verip verilmediği kontrol edilir. Yokum diyerek devam ederse, bir sonraki teklife kadar kutuları tekrar açtırır. Hiçbir teklifi kabul etmediği takdirde yarışmacı kendi kutusundaki miktarı alır.
Yarışma ilk başladığında Show TV de ana haber bülteni öncesi yayınlanmaktaydı. Çok seyredildiği anlaşılınca haber bülteni sonrasına alındı ve yarışmada bazı değişikliklere gidildi. 22 olan yarışmacı ve kutu sayısı 24’ e 250.000 YTL olan büyük ödül ise 500.000 YTL ‘ye çıkarıldı.
Mart 2008'den itibaren para ağacına 3 adet 500.000 Ytl konmaya başlanmıştır. Bu nedenle 250.000 ve 100.000 Ytl ödülleri para ağacından çıkarılmıştır. 23 Mayıs 2008'de ise sağ bölümdeki para miktarları değiştirilerek yükseltilmiştir.
31 Aralık 2007'deki büyük ödülün 1.000.000 YTL olduğu ve mankenler tarafından açılan 26 çantanın yeraldığı yılbaşı özel programında formatta bazı değişikliğe gidildi. Bu program için önce yarışmacıların oylarıyla belirlenen 2 kişi izleyicilerin telefonla kısa mesaj oylarına sunuldu. Kemal adlı yarışmacı yarışma hakkını elde etti ve 125.000 YTL kazandı.
Yarışmada şu anki rekor 200.000 YTL ile Yusuf adlı yarışmacıya aittir.
17 Mayıs 2008 tarihindeki programda A Milli Futbol Takımı kadrosu yarışmıştır. Teknik Direktor Fatih Terim asıl yarışmacı olmuş; futbolcular ve teknik heyet ise kutuları açmıştır. Yardım amaçlı bir program olduğu için son iki kutu kala normalden kat kat fazla olan 300.000 Ytl lik teklif yapılmış ve teklifi kabul eden Fatih Terim'in kutusundan 500.000 Ytl çıkmıştır. Kanazılan paraya Milli Takımımız tarafından 200.000 Ytl daha ekleyerek 500.000 Ytl lösemili çocuklara bağışlamıştır.
Yarışmada en büyük teklifi geri çeviren yarışmacı 150.000 YTL' yi kabul etmeyen Beyazıt olmuştur. Beyazıt daha sonra devam ederek kutusundaki 50.000 YTL' yi almıştır.
En büyük kaçırılan teklif Demet adlı yarışmacıya aittir. 70.000 Ytl lik teklifi kabul eden yarışmacı devam etseydi son ikiye 2 adet 500.000 Ytl ile girecekti. Son teklife gerek kalmadan yarışmanın büyük ödülünü almış olacaktı.
Carol adlı yarışmacıya arabaya karşılık yarışma hakkından vazgeçme teklifi yapılmıştır. Bu teklifi kabul eden yarışmacı arabayı aldı ve kutusundan 200 ytl çıktı.
En az parayı Ali Osman ve Ahmet adlı yarışmacılar almıştır. Her iki yarışmacıda kutusuna gitmiş ve kutudan 1 Ytl çıkmıştır.
*Cık cık. Nasıl açılmamış bu konu
Türk Televizyon Tarihi'ne hakaret vallahi
«
Son Düzenleme: Temmuz 22, 2008, 20:03:28 Gönderen: Fraktal
»
senin
için saklayıp
sana
getirip anlattığım
her şey
artık
çok boş
geliyor
yalan
tüm
kelimeler
Sponsor Bağlantılar
Reklam
Re: Var Mısın Yok Musun?
«
Eklendi:
Ağustos 21, 2008, 02:35:05 »
Diamos
Kakao
Ynt: Var Mısın Yok Musun
«
Yanıtla #1 :
Temmuz 22, 2008, 20:04:03 »
ilk çıktığında bayaa izliodum ama sonra bıraktım neden bıraktım bilmiorum ama sıkıldım sanki
bi de anne baba dırdırı war bunun size ne yararı war falan diye ama bayaa fazla para dağıttıkları kesin
Sıkıldın mı
Ctrl-W yap
BULUT
"ah potter, seni katır, ah sen neler yaptın? öğrencileri öldürdün de bunu marifet sandın!"
Demleme Çay
00peeves
Ynt: Var Mısın Yok Musun
«
Yanıtla #2 :
Temmuz 22, 2008, 20:04:44 »
güzel bir program
ama artık sıktı
yani survivorı özledik insan bir süre sonra sıkılıyor(en azından ben) yani hergün kutu açıyorlar bazı yarışmacılar hariç pek heyecan da olmuyor(yani bence)
bi de ben eski (en eski) yarışmacıları özledim bu yeni yarışmacılar çok yapmacık geliyor(bir kaçı hariç
)
konu için teşekkürler bence de hayret yani bir sezondur yayında
«
Son Düzenleme: Temmuz 22, 2008, 20:05:34 Gönderen: BULUT
»
bla bla bla
JameSirius
Gossip Girl
Sıcak Çikolata
Bursa & Didim. Eylül'e kadar yokum.
Ynt: Var Mısın Yok Musun?
«
Yanıtla #3 :
Temmuz 22, 2008, 20:05:51 »
Avrupa Yakası'na bile konuk oldu hey gidi Var Mısın Yok Musun ?
Ama evet , büyüsü kayboldu artık
(ben niye böyle bişey dedim ya
) Hem o paraların hepsini verdiklerinden de emin değilim
maybe i'm crazy
maybe you're crazy
maybe we're crazy
probably.
Asklepios
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi
Paranoyak Megaloman
«
Yanıtla #4 :
Temmuz 22, 2008, 20:08:12 »
O paraların %30'unu devlet alıyor, bilmem ne vergisi. Ama Acun diğerleri gibi değil, o veriyormuş paraları (trink-yazar kasa sesi) Adamı seviyorum yahu, hele o Lacoste'ları yok mu, içimdeki timsah aşkını kabartıyor Acun
Zevkli insanın hali başka
senin
için saklayıp
sana
getirip anlattığım
her şey
artık
çok boş
geliyor
yalan
tüm
kelimeler
holy_solemn
Twilight
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi
«
Yanıtla #5 :
Temmuz 22, 2008, 20:24:48 »
Evet, bu konu nasıl daha önce açılmamış
Kuzenim her an izliyordu da "Aaa, yeter ya!" demekten yoruluyordum
Açıkçası biraz önyargılı davranmıştım ama br kaç bölümden sonra resmen hayranı oldum çıktım. Aslında Acun'u çok severim de nedense bu programı sevmemiştim başta. Meğer izlemeden karar verirsen böyle mükemmel bir yarışmayı kaçırımışsın.
Hiç sıktığını düşünmüyorum. Ama malesef yurtta izleyemiyorum
Bir de bence şuana dek yayınlanan en iyi yarışma programı olduğunu düşünüyorum
Ayrıca Acun'un da yarışmaya ayrı bir hava verdiği ve onun sevdirdiği de bir gerçek
When You Can Live Forever
What Do You Live For?
Twilight
bngi
C.R. & A.A
Köpüklü Kapuçino
BTFC[L]xD.
«
Yanıtla #6 :
Temmuz 22, 2008, 20:45:31 »
Zevkle izlediğim tek bölümü Fatih Terim ve Milli Takım'ın geldiği bölümdü. Onun dışında da TV'de bişey olmadığı zaman açıp izerim. Komedi cidden ya
Ama bir süre sonra bayıyor.. "Hmm 12 mi deseem 3 mü desem", "Genelde küçük mü açarsın", "Ayy naapsam yaa" şeklindeki işe yaramayan cümleler programın yarısını doldurduğu için, sıkılıyorum haliyle. Aç gitsin kardeşim yarım saat düşününce sanki rakam küçülüyor
Ve bir iyi yanı da birşeyler açmakla ilgili konu geçtiği zaman "10dan geriye sayalım" ve "Küçük mü açıyorsun genelde" falan şeklindeki esprilerin ortaya çıkma kaynağı olmasıdır.
Not: Fark ettiyseniz teklifin her kabul edilmeyişinde Acun'un tepkisi: "Yokum diyooor!"
Ne zaman gol oldu diye dönüp arkama baksam, elinde ofsayt bayrağıyla bekler kahpe hayat..
Arminas
Michael Phelps - Roger Federer - Kobe Bryant
Sıcak Çikolata
Çoğunluğun İyilği İçin
«
Yanıtla #7 :
Temmuz 22, 2008, 21:35:50 »
Evet zaten Acun'un o tepkisine hastayım. Bi de yarışmacıların aralarındaki muhabbetler cidden bayıyo artık. 'sen beni yakmassın,' 'sen beni kırmazsın,'.
Ve nedense herkes bütün yarışmacılara 'Sana küçük açmayı gerçekten bütün kalbimle istiyorum' tarzında laflar söylüyo. Saçmalık...
_LİLY_
Ruh İkizliği!? Artık varlığına inanmaya başladım o.O
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Demleme Çay
-EvANesCeNCe-
«
Yanıtla #8 :
Temmuz 22, 2008, 22:22:37 »
Valla bilmiyorum hiç ısınamamışımdır bu programa. Ne biliyim bana çok saçma geliyor. bilgi yarışmalarını normalde çok sever ve izlerim ama yok bu benim hoşlandığım şey değil. Sevene saygım var ama ben sevmiyorum.
not: İzlemediğin içindir demeyin 2-3 kere izledim
bngi
C.R. & A.A
Köpüklü Kapuçino
BTFC[L]xD.
«
Yanıtla #9 :
Temmuz 22, 2008, 22:24:58 »
Bilgi yarışması değil ki zaten bu. Tamamen şans.. Salla bikaç numara ne çıkarsa bahtına öyle birşey
Ne zaman gol oldu diye dönüp arkama baksam, elinde ofsayt bayrağıyla bekler kahpe hayat..
_LİLY_
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Demleme Çay
-EvANesCeNCe-
«
Yanıtla #10 :
Temmuz 22, 2008, 22:26:56 »
bilgi yarışması olmadığını biliyorum. O yüzden dedim zaten ama tam anlatamamışım galiba. Bilgi yarışması olmadığı için galiba sevmiyorum bunuj. Emek yok sadece şans var bilmiyorum bana göre değil
Mls hp
Has Türk Kahvesi
«
Yanıtla #11 :
Temmuz 22, 2008, 22:43:22 »
Alıntı sahibi: bngi üzerinde Temmuz 22, 2008, 20:45:31
Not: Fark ettiyseniz teklifin her kabul edilmeyişinde Acun'un tepkisi: "Yokum diyooor!"
puhaha arda son bölümde dalga geçmişti onnla
yazık acun güldü fln ama bozuldu hfften
en çok milli takımın çıktığı ve arda nın yarışmacı olduğu sezon finalini beğenmştm ben şahsen..
başlarda daha güzeldi ama hala izlerim haftada 1-2 kere..
Alıntı sahibi: BULUT üzerinde Temmuz 22, 2008, 20:04:44
güzel bir program
ama artık sıktı
yani survivorı özledik insan bir süre sonra sıkılıyor(en azından ben) yani hergün kutu açıyorlar bazı yarışmacılar hariç pek heyecan da olmuyor(yani bence)
bi de ben eski (en eski) yarışmacıları özledim bu yeni yarışmacılar çok yapmacık geliyor(bir kaçı hariç
)
konu için teşekkürler bence de hayret yani bir sezondur yayında
ve survivor konusunu bi röportajında sormuşlardı acun'a..hatta milli takım'ı fln çıkarttı ya varmısın yokmusunda survivorda da milli takım yarışsın ikiye ayrılsnlar diye de bi espri yapmışlardı
(ne güzel olurdu ama ya arda'lı survivor
) ama şu an için survivor olmıyckmış en az 2 yıl daha varmısın yokmusun devam edick demişti
~
Cause I Can't Wait To Fall İn Love With You
You Can't Wait To Fall İn Love With Me
This Just Can't Be Summer Love, You'll See
This Just Can't Be Summer Love
L-O-V-E
har_mon_ald
Bee~~
Köpüklü Kapuçino
It's a call I'll never get !
«
Yanıtla #12 :
Temmuz 24, 2008, 12:25:45 »
İlk zamanlar her akşam yayınlandığında hem bütün yarışmacıları tanıyoduk hemde daha ii oluyodu şimdi de gelen konuklarla falan kendini izlettiriyo bu Acun valla
«
Son Düzenleme: Temmuz 24, 2008, 12:26:47 Gönderen: har_mon_ald
»
Y
aşasın
L
ost
M
anyaklığı
Y
aşasın
L
ost
M
anyaklığı
Hasta Siempre
"Güzel Yüzlü Şair" -N.Hikmet
Role Playing
Has Türk Kahvesi
Gerçekçi ol , imkansızı iste ~ E.C.G.
«
Yanıtla #13 :
Temmuz 24, 2008, 20:20:07 »
İlk çıktığı günden beri nefret ettiğim programdır.
En gıcık olduğum yanları:
*Sanki önemli birşey, her dakikasında bir gelişme olan ultra ekstra multi tempolu, Footballers' Wives tadında bir diziymiş gibi her bölümün başında oldukça uzun bir özet olması (yahu kardeşim, geçen gün kimin gittiğini zaten öğrenebiliriz, olmadı kendiniz söyleyip geçin, bize ne elenirken neler yaşandığından, daha doğrusu hiçbirşey yaşanmadığından)
*Programa katılanların içinde seçici krater sanırım salakalık seviyesi.Yahu kazık kadar insanlar, olur olmaz her gördükleriyle iki günde kardeş kesilen, her duyduklarıyla ilgili tezhürat yapan, (Colgate, Panda,Kızılay vb.) ve türlü acayip davranışlar gösteren kımıl zararlıları.Yani böyle insanlar toplumda vardır, ama hepsinin bir araya gelmesi acaip.
*Saçma sapan kutuyu okşamalar, 10'dan geriye saymalar, "Buraya geldiğinden beriseni çok seviyoruz" geyiği, büyük hissetmek saçmalığı vb. klişeler.
*Başta Sunucu Acun olmak üzere yarışmacılarının da gereksiz bir şeilde balon şöhrete kavuşması ve bizim obnları reklamlarda, yarışmalarda, programlarda görüyor olmamızın bize verdiği rahatsızlık.
Kaldırılmasını temenni etmekteyim.
«
Son Düzenleme: Temmuz 24, 2008, 20:22:06 Gönderen: Hasta Siempre
»
Hep bir ağızdan türkü söyleyip,
Hep beraber sulardan çekmek ağı,
Demiri oya gibi işleyip hep beraber,
Hep beraber sürebilmek toprağı,
Ballı incirleri hep beraber yiyebilmek,
Yarin yanağından gayri her şeyde,her yerde hep beraber diyebilmek için
Onbinler verdi sekizbinini...
N.H.Ran
Not 1:Sen yazmassan ben yazarım :hıh: (Anladı o onu
)
Not 2:
_LİLY_
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Demleme Çay
-EvANesCeNCe-
«
Yanıtla #14 :
Temmuz 24, 2008, 22:02:42 »
Alıntı sahibi: Hasta Siempre üzerinde Temmuz 24, 2008, 20:20:07
İlk çıktığı günden beri nefret ettiğim programdır.
En gıcık olduğum yanları:
*Sanki önemli birşey, her dakikasında bir gelişme olan ultra ekstra multi tempolu, Footballers' Wives tadında bir diziymiş gibi her bölümün başında oldukça uzun bir özet olması (yahu kardeşim, geçen gün kimin gittiğini zaten öğrenebiliriz, olmadı kendiniz söyleyip geçin, bize ne elenirken neler yaşandığından, daha doğrusu hiçbirşey yaşanmadığından)
*Programa katılanların içinde seçici krater sanırım salakalık seviyesi.Yahu kazık kadar insanlar, olur olmaz her gördükleriyle iki günde kardeş kesilen, her duyduklarıyla ilgili tezhürat yapan, (Colgate, Panda,Kızılay vb.) ve türlü acayip davranışlar gösteren kımıl zararlıları.Yani böyle insanlar toplumda vardır, ama hepsinin bir araya gelmesi acaip.
*Saçma sapan kutuyu okşamalar, 10'dan geriye saymalar, "Buraya geldiğinden beriseni çok seviyoruz" geyiği, büyük hissetmek saçmalığı vb. klişeler.
*Başta Sunucu Acun olmak üzere yarışmacılarının da gereksiz bir şeilde balon şöhrete kavuşması ve bizim obnları reklamlarda, yarışmalarda, programlarda görüyor olmamızın bize verdiği rahatsızlık.
Kaldırılmasını temenni etmekteyim.
Başından sonuna kadar aynı düşünüyoruz. Sevene saygı sonsuz ama bende üstte sayılan nedenlerden ötürü gıcık kaıyorum programa.
Sayfa: [
1
]
2
Yukarı git
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
Harry Potter Konuları