Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 30, 2008, 13:21:24  

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Masters Of Horror  (Okunma Sayısı 550 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aaaylak
Krema

my man!

aylak_hogwarts@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW
« : Nisan 15, 2007, 02:35:04 »

(şu güzelliğe bak)
KORKUNUN USTALARI GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ
Korku sinemasının birçok kalburüstü yönetmeni güçlerini televizyon için çektikleri Masters of Horror’da birleştiriyor.

Korku sinemasının önde gelen yazar ve yönetmenleri birer saatlik filmlerden oluşan korku serisi "Masters of Horror"a imza attılar. Dahası, bu usta yönetmenlerin çektikleri bölümlerin bazılarını, H.P. Lovecraft, Edgar Allan Poe ve Clive Barker gibi ünlü yazarların öykülerinden uyarlamaları. "Masters of Horror"ın ilk iki sezonuna dahil olan birer saatlik televizyon filmlerinde kamera arkasına geçmiş ünlü korku sinemacıları arasında şu isimler yer alıyor:
Don Coscarelli
Yetmişlerde "Phantasm" gibi kült bir korku filmine imza atmış, son yıllardaysa yine zamanla kült olmaya hayli müsait "Bubba Ho-tep"i yönetmişti.
Stuart Gordon
80’lerde "Re-Animator"ı ile tam anlamıyla ortalığı sarsan, "Fortress" ve "Space Truckers" gibi filmlerin de yönetmeni.
Tobe Hooper
Orijinal "Texas Chainsaw Massacre" ile “teen slasher” denen, gençlerin psikopat bir katil tarafından avlandığı korku türüne start verdi ve daha sonra "Salem’s Lot" ve "Poltergeist" gibi filmlere de imza attı.
Dario Argento
Kendine has çarpıcı renk kullanımıyla nam salmış, "Suspiria", "Deep Red" ve "Inferno" gibi filmlerle korku sinemasının en büyük ustalarından biri kabul ediliyor.
Mick Garris
Daha çok Stephen King uyarlamalarıyla -"Sleepwalkers" ve "Riding the Bullet" gibi filmler ve "The Stand" ve "The Shining" gibi mini dizilerle- tanınıyor.
Joe Dante
"Gremlins", "Innerspace", "The Burbs" ve ünlü kurt adam fimlerinden "The Howling" gibi yapımlarla seksenli yıllara damgasını vurmuş sinemacılardan. 93’te çektiği "Matinee" ile 50’li yılların Amerikan korku sineması kültürüne çok zarif bir saygı duruşunda da bulunmuştu.
John Landis
Seksenlerin ünlü kurt adam filmi "An American Werewolf in London"ı, Michael Jackson’ın önce kurt adama, sonra zombiye dönüştüğü klibi "Thriller"ı ve dönemin en popüler filmlerinden "Blues Brothers"ı çekmişti.
John Carpenter
"Halloween" ile seksenlerin korku sineması furyasının öncülüğünü yaptı, ayrıca "The Thing", "Fog" ve "Prince of Darkness" gibi türün yine çok beğenilen örneklerinin de yönetmeni.
Larry Cohen
Kült korku filmi "It’s Alive" ve iki devam bölümünü yönetti, ayrıca "God Told Me To" ve "Black Caesar" gibi filmlerde de imzası var.
John McNaughton
"Henry: Portrait of a Serial Killer", "Mad Dog and Glory" ve "Wild Things" gibi filmlerin yönetmeni.
Takashi Miike
"Ichi the Killer", "Dead or Alive" serisi ve "Audition" gibi filmlerle son 10 yılda adını sık sık duyduğumuz kült Japon sinemacı.
Brad Anderson
"Session 9" ve "The Machinist" ile hayli ilgi çeken yeni kuşak yönetmenler arasında.
Tom Holland
Tüyler ürpertici katil oyuncak Chucky’yi seyircilere tanıtan "Child’s Play"in ve seksenlerin unutulmaz vampir filmi "Fright Night"ın yönetmeni.
Peter Medak
Gelmiş geçmiş en ürpertici filmlerden "The Changeling"in yönetmeni, ayrıca diğer yapımları arasında "Romeo is Bleeding" de yer alıyor.(alıntı)

THE BEATLES FAN CLUB- SnAPE FaN CLub-KAFKAS DERNEGI-ELVİS PRESLEY FAN CLUB-                                 ///Heroes Fan CLub///                 ANTİ-YOKO, O NO! CLUB
                 YOKO ONO SEVMEM, SEVENİDE SEVMEM!

Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Masters Of Horror
« Eklendi: Ağustos 30, 2008, 13:21:24 »

Eärendil
esteL
Role Playing
Telve

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 28, 2007, 11:40:14 »

Masters of Horror ( Korku Ustaları )

Korku sinemasının birçok kalburüstü yönetmeni güçlerini televizyon için çektikleri Masters of Horror'da birleştiriyor.

Korku türünde e2'de hayli ilginç bir buluşma gerçekleşiyor: Bir taraftan Stephen King'in kısa öykülerinden uyarlanan (son yıllarda TV ile hayli içli dışlı olan King'in kendi projesi) sekiz bölümlük mini dizi Nightmares and Dreamscapes e2'de gösteriliyor... Öte yandan ise Stephen King uyarlamalarıyla adını duyurmuş yönetmen Mick Garris'in projesi Masters of Horror yayına giriyor.

Nightmares and Dreamscapes'te odak noktası yazar-yani Stephen King. Masters of Horror'da ise odak noktası,yönetmenler. Dizi,korku sinemasının birçok laurüstü yönetmeninin imza attığı yeni işleri televizyonda izlememize olanak tanıyacak. Masters of Horror'ın ilk iki sezonuna dahil olan birer saatlik televizyon filmlerinde kamera arkasına geçmiş ünlü korku sinemacıları arasında şu isimler yer alıyor:

----> Yetmişlerde Phantasm gibi kült bir korku filmine imza atmış, son yıllardaysa yine zamanla kült olmaya hayli müsait Bubba Ho-tep'i yönetmiş olan Don Coscarelli.

----> 80'lerde Re-Animator'ı ile tam anlamıyla ortalığı sarsan,Fortress ve Space Truckers gibi filmlerin de yönetmeni Stuart Gordon.

----> Orijinal Texas Chainsaw Massacre ile ''teen slasher'' denen,gençlerin psikopat bir katil tarafından avlandığı korku türüne start veren ve daha sonra Salem's Lot ve Poltergeist gibi filmlere de imza atan Tobe Hooper.

----> Kendine has çarpıcı renk kullanımıyla nam salmış, Suspiria,Deep Red ve Inferni gibi filmlerle korku sinemasının en büyük ustalarından biri kabul edilen Dario Argento.

----> Daha çok Stephen King uyarlamarıyla - Sleepwalkers ve Riding the Bullet gibi filmler ve The Stand ve The Shining gibi mini dizilerle - tanınan Mick Garris.

----> Gremlins,Innerspace, The Burbs ve ünlü kurt adam filmlerinden The Howling gibi yapımlarla seksenli yıllara damgasını vurmuş sinemacılarından Joe Dante ( Yönetmen 93'te çektiği Matinee ile 50'li yılların Amerikan korku sineması kültürüne çok zarif bir saygı duruşunda da bulunmuştu.)

----> Seksenlerin ünlü kurt adam filmi An American Werewolf in London'ı,Michael Jackson'un önce kurt adama,sonra zombiye dönüştüğü klibi Thriller'ı ve dönemin en popüler filmlerinden Blues Brothers'ı çeken John Landis.

----> Halloween ile seksenlerin korku sineması furyasının öncülüğünü yapan, ayrıca The Thing,Fog ve Prince of Darkness gibi türün yine çok beğenilen örneklerinin de yönetmeni John Carpenter.

----> Kült korku filmi It's Alive ve iki devam bölümünü yöneten, ayrıca God Told Me To ve Black Caesar gibi filmlerde de imzası olan Larry Cohen.

----> Henryortrait of a Serial Killer, Mad Dog and Glory ve Wild Things gibi filmlerin yönetmeni John McNaughton.

----> Ichi The Killer, Dead or Alive serisi ve Audition gibi filmlerle son 10 yılda adını sık sık duyduğumuz kült Japon sinemacı Takashi Miike.

----> Session 9 ve The Mavhinist ile hayli ilgi çeken yeni kuşak yönetmenler arasında olan Brad Anderson.

----> Tüyler ürpertici katil oyuncak Chucky'yi seyircilere tanıtan Child's Play'in ve seksenlerin unutulmaz vampir filmi Frigh Night'ın yönetmeni Tom Holland.

----> Gelmiş geçmiş en ürpertici filmlerden The Changeling'in yönetmeni, ayrıca Romeo is Bleeding'i de çekmiş olan Peter Medak.

Dahası bu usta yönetmenlerin çektikleri bölümlerin bazılarını, H.P.Lovecraft, Edgar Allan Poe ve Clive Barker gibi ünlü yazarların öykülerinden uyarlamaları.

Kaynak: Cnbc-e Dergi Ocak sayısı e2 özel eki

masters of horror nedir? eski ve yeni kusak korku emekcilerini bir araya getiren, twilight zone gibi ayri bolumlere sahip bir dizidir...

cadilar bayrami kutlanirken ilk bolum gosterildi.ilk bolumun yonetmeni don coscarelli, phantasm serisinin yazari/yönetmeni. birkaç bölümü az önce izledim ve seri katil mevzularını pek sevmesem de etkilendim. tv'de bu kadar aşırı vahşete ve hardcore sahnelere yer verilmesi bile bu dizi hakkindaki umutları arttırıyor. internetteki horror camiası bu diziye epey umut bağlıyor. ikinci bolumun internete dusmesini iple cekiyorum!

ilerleyen bölümlerde john carpenter, dario argento, tobe hooper, takeshi miike(audition), joe dante(gremlins, the burbs, howling...), lucky mckee(may), john landis (an american werewolf in london) gibi babalar kamera arkasına geçecek. yazar takımı da gayet iyi, bir bölümü clive barker yazmış, bir de lovecraft uyarlaması olacak... tabii aralarda yeni kuşak dark castle yönetmenleri de var ama onlara da şans vermek lazım tabe:)

dizinin yaratıcısı ise stephen king tv-serileriyle tanınan mick garris.

dizinin müzikleri ise ayrı bir topic konusu bile olabilir. yeni kuşak rock-metal grupları toplaması. bi kısmı şöyle:

MUDVAYNE, BUCKETHEAD (SOAD'DEN SERJ'LE BERABER), IN FLAMES, THURSDAY, MASTODON, AVENGED SEVENFOLD, SHADOWS FALL, RISE AGAINST, EVERY TIME I DIE, IT DIES TODAY... daha cok var!...

daha fazla bilgi icin:

http://www.mastersofhorror.net

http://www.imdb.com/title/tt0448190/

aaaylak
Krema

my man!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ağustos 09, 2007, 21:47:49 »

teşekkürler bilgiler için.

THE BEATLES FAN CLUB- SnAPE FaN CLub-KAFKAS DERNEGI-ELVİS PRESLEY FAN CLUB-                                 ///Heroes Fan CLub///                 ANTİ-YOKO, O NO! CLUB

*sarah_dan*
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Köpüklü Kapuçino

375638106
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 09, 2007, 22:21:05 »

Masters of Horror bana hiç te korkunç gelmiyor.Hatta bazı sahnelerde gülesim geliyor.Bilgiler için sağolun

Chai-Tai
Dexter Morgan :z
Telve

Legenn...wait for it...daryy!!!

cagataygemci@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 10, 2007, 15:18:17 »

e2 nin çok kaLiteLi yapımLarından biri düzenLi oLarak izLemek gerekir.

ÖzeLLikLe "pick me up" böLümüne bayıLdım.

"Enjoy your breakfast" John Locke Kahkaha
JameSirius
Gossip Girl
Sıcak Çikolata

Bursa & Didim. Eylül'e kadar yokum.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 10, 2007, 17:56:50 »

Şenay'a katılıyorum. Yani o kadar +13 yazmışlar ama boşa yazmışlar bence. Türk korku filmleri çok daha korkunç Dil Çıkaran Gerçi ben korku filmi izleyemem pek Dil Çıkaran Mumya Evine gittiğimde 3 hafta uyuyamadım Dil Çıkaran Omen 666 da Lupin(David Thewlis) başrolde oynuyor diye gittim. Ama adamın başrolle uzaktan yakından alakası yokmuş  Acayip O gece ablamla uyumuştum  ^^ ' Dil Çıkaran Acayip Tabii şuan korku filmlerine karşı korkumu yenmeme az kaldı o ayrı Gözlerini Deviren

PS : Saçmalamışım , az önce editledim Dil Çıkaran
« Son Düzenleme: Mayıs 08, 2008, 10:50:34 Gönderen: JameSirius » Logged

maybe i'm crazy
maybe you're crazy
maybe we're crazy
probably.
aaaylak
Krema

my man!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ağustos 14, 2007, 22:36:52 »

daha izleyemiyorum yaa.korkuyorum. Acayip

*sarah_dan*
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Köpüklü Kapuçino

375638106
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ağustos 15, 2007, 19:12:25 »

Ben bu haftakini de izlemeye düşünüyorum.Korku filmlerine bayılırım aslında ama burda yönetmenler gerçektende saçmalamışlar.Ortaya korku filmi değil iğrenç bir çıkartıyorlar.

aaaylak
Krema

my man!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ekim 04, 2007, 14:26:50 »

evet böcek adlı bölüm öyleydi.

Alatariel Elensar
Telve

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ekim 12, 2007, 22:59:53 »

bunun olduğu bölümü izlemiştim çok enteresandı
geberesice
o
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ekim 13, 2007, 22:30:27 »

Masters of Science Fiction başlıyor  Dans
Masters of Science Fiction, tarihteki en büyük bilim-kurgu yazarlarının hikayelerinden derlenmiş kısa filmleri dizi şeklinde sunan bir abc tv projesi.
Muhteşem hikayeler ile karşımıza çıkan bu serinin oyuncu kadrosu ise oldukça geniş.
sean astin, clifton collins, jr., james cromwell, judy davis, brian dennehy, james denton, kimberly elise, anne heche,
john hurt, malcolm mcdowell, terry o'quinn, elisabeth rohm, sam waterston gibi isimler bu prjenin içerisinde oyuncu olarak yer alıyorlar.

<a href="http://www.youtube.com/v/waQQv8RD1Iw" target="_blank">http://www.youtube.com/v/waQQv8RD1Iw</a>

esn
~obur cincine ~ esrapitipiti~filalayka~cabbar~tepetaklak~
Sıcak Çikolata

yapma dediğim şeyi yaptığın zaman acı verdi di mi?

esraesra69@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Kasım 05, 2007, 01:38:22 »

masters of horror hiç korkunç değildi biz ona gerilim diyelim ama güzeldi şahsen başlarken çok sevinmiştim korku izlicem die ama hayal kırıklığına uğradım çünkü ben korkmuyorum korku filmlerinden halkatı gülerek izleyen bir insanım yani ama masters of sciencefiction çok güzel olcakmış gibi gelio zaten stephan hawking benim tek kahramanım bakıcam artık Alkış

derhavril
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata

Lonca Editörü

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mayıs 07, 2008, 20:40:08 »

KORKUNUN USTALARI BİR KEZ DAHA GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ. ONLARIN EN ÇILGIN RÜYALARI SİZİN EN KARANLIK KABUSUNUZ OLACAK.
İLK BÖLÜMDEN İTİBAREN CUMA 23:00'TE CNBC-e'DE
...

Haber böyleydi  Aww  Dil Çıkaran

Susmalısın ! İçinde korkunç kötü şeyler olurken yüzün her zamanki gibi doğal olmalı! Gülümsemelisin hatta...
Paul McCartney
Bedshaped
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 10, 2008, 22:40:53 »

Jenifer korkutmayan ama geren, güzel bi filmdi. Filmin sonundaki ve başındaki bağlantı tüyler ürpertici (-Hayatımda ilk defa "tüyler ürpertici" lafını bi cümlemde kullandım. Çok mutluyum, erdim Dil Çıkaran)

27 July 2008
Ali Sami Yen Stadium
derhavril
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata

Lonca Editörü

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Mayıs 16, 2008, 19:22:11 »

MASTERS OF SCIENCE FICTION

CNBC-e > Yayın Tarihi : 29.05.2008 22:00   Dil Çıkaran
« Son Düzenleme: Mayıs 16, 2008, 19:22:51 Gönderen: derhavril » Logged

Susmalısın ! İçinde korkunç kötü şeyler olurken yüzün her zamanki gibi doğal olmalı! Gülümsemelisin hatta...
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: