Arkadaşlaar, deniz gezmişi oynayan barış koçak, yusuf aslanı oynayan murat zubi, salim rolündeki oktay gürsoy, danışmanlardan mustafa yalçıner ve senarist (adını bilmiyorum nurgül müydü neydi) söyleşi için ankaradalardı, daha doğrusu sabah Karşıyaka Mezarlığı'ndalarmış 4.30da söyleşi yaptılar ve ben de gittim gerçekten harikaydı salim hariç hepsiyle foto çektirdim çok mutluyum

Kafamı toparlayınca söyleyişiyi anlatabilirim

biraz geç olcak ama anlatayım

malum 6 Mayıs Deniz Gezmiş'lerin ölüm yıldönümü olduğundan sabah mezarlıktaki anma törenine katılmışlar. Malesef Karşıyaka'ya gidemedim ama okuldan bi arkadaş söyleşi olduğunu söylediğinde uçtum. (Söyleşi Necatibey'de imo diye biyerdeydi) Oraya gittiğimde daha başlamamıştı ama acayip kalabalıktı. Neyse söyleşi başladı, ilk başta bazı eleştiriler geldi "tam olarak anlatmadınız" gibi ama oktay gürsoy bu bi dizi herşeyi öğrenmek istiyosanız gidin belgesel izleyin, bu dizi sayesinde biçok liseli,ortaokullu Deniz Gezmiş'leri ve amaçlarını öğrendi, Darağacında 3 Fidan kitabı çok sattı, bu yüzden biz kendimizi başarılı sayıyoruz gibi şeyler söyledi. Sonra 5-6 yaşlarında bi kız "Deniz Gezmiş Türkiye'yi kurtardıysa neden onu astılar" diye sordu ve baya bi alkış koptu salonda =) Mustafa Yalçıner'de Deniz Gezmiş'lerin Türkiye'yi kurtarmadığını, kurtarmak istedikleri ve bu birilerinin hoşuna gitmediği için asıldıklarını söyledi. Mustafa Yalçıner çok güzel mesajlar verdi "Birlik olun" gibi ve ayak sesleri geliyor diyerek de bizi gaza getirdi

Barış Koçak fazla konuşmadı, Deniz Gezmiş'i oynamanın zor olduğunu ve bunun büyük bir sorumluluk olduğunu bildiğini ve oynama teklifini hiç düşünmeden kabul ettiğini söyledi.. bu arada Murat Zubi, Yusuf Aslan'ın Odtüye ilk geldiğinde şeriatçı olduğunu söyledi ve ben şok oldum

Söyleşinin sonunda da kulise daldım ve barış koçakla fotoğraf çektirdim süperdi dışarda da diğerleriyle çektirdim ama malesef oktay gürsoyla çektiremedim bitek

Bu arada Berk Hakman 7 mayısta ankara-siyasala ve odtüye gelmiş ama gidemedim o yüzden orda neler oldu bilmiyorum..
not: Dizimizin 6 haziranda 80 darbesiyle biteceği teyit edildi senarist tarafından, yani sadece 4 bölümümüz kaldı

ayrıca bu haftaki bölümde Fatsa anlatılacakmış, annemler o dönemde orda olduğu ve olaylara karıştıkları için merakla bekliyoruzz..
ben foto çektim ama bulanık oldukları için başka birinin çektiklerini koyuyorum;

--> senarist nilgün öneş

--> mustafa yalçıner