Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 30, 2008, 08:23:14  

Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Dexter  (Okunma Sayısı 1092 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aaaylak
Krema

my man!

aylak_hogwarts@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW
« : Nisan 11, 2007, 13:45:47 »

DEXTER'LA TANIŞIN... KARANLIK DÜŞLERİNE ŞAHİT OLUN
Gündüzleri adli tıp polisi, geceleri ise seri katil, üstelik ikisinde de çok başarılı. Bir katili bir başka katilden daha iyi kim anlayabilir!

Öldürme arzusu dışında insani duygulardan yoksun doğan Dexter, ahlaki değerleri olan bir seri katil: Sadece yasaların elinden kaçmayı başaran canileri öldürüyor.
   Üç yaşında öksüz ve yetim kalan Dexter, bir polis tarafından evlat edinilmiş. Yeni babası, Dexter’ın karakterindeki karanlık tarafı çok geçmeden fark etmiş ve onun önü alınamayan şiddet arzusunu, insan öldürenleri öldürmeye kanalize etmesini sağlamış. Bunun sonucunda Dexter, hem seri cinayet işleyenleri hem de kanundan yakasını kurtaran diğer katilleri kendine hedef olarak seçmeye başlamış.
   Dexter Morgan içindeki müthiş öldürme arzusuna karşın, günlük hayatta insanlarda hayli sakin, iyi huylu ve kendi halinde bir adam izlenimi bırakıyor. Sempatik görünümü sayesinde, kimse onun böyle bir “karanlık tarafı” olabileceğinden şüphelenmiyor: Sevgilisi Rita da, kız kardeşi Debra da, patronu da... Sadece mesai arkadaşı Doakes, onda bir tuhaflık olabileceği hissine kapılıyor.
   Dexter rolündeki performansıyla Altın Küre’de Drama dalında bir TV dizisinde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne aday gösterilen Michael C. Hall’u "Six Feet Under"da ailenin ortanca çocuğu David olarak izlemiştik. Dizideki diğer bir tanıdık simaysa, Dexter’ın sevgilisi Rita rolünde, Joss Whedon’ın "Buffy the Vampire Slayer" ve "Angel" dizilerinde Darla’yı oynayan Julie Benz.(alıntıddır)

THE BEATLES FAN CLUB- SnAPE FaN CLub-KAFKAS DERNEGI-ELVİS PRESLEY FAN CLUB-                                 ///Heroes Fan CLub///                 ANTİ-YOKO, O NO! CLUB
                 YOKO ONO SEVMEM, SEVENİDE SEVMEM!

Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Dexter
« Eklendi: Ağustos 30, 2008, 08:23:14 »

DexteR
~Lost~
Telve

Lucky

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 11, 2007, 14:59:48 »

evet bayılıorum bu diziye ahlaki değeri cok yüksek Kahkaha bicip doğramasına hastayım :p

Night Blue
♪ ♥ bir zamanlar gorkemce idim ♥ ♪
Sert Espresso

evanescence hayran klübü

gorkemce38@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #2 : Nisan 11, 2007, 21:51:21 »

bicip doğramasına hastayım :p

ben de hiç bi duygu hissetmemesine hayranım Dil Çıkaran Kahkaha

mmm..

♥ i saw an angel in blue jeans ♥

Âşık

kehanet
Şeker
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 13, 2007, 18:55:24 »

büyük hayranıyım bu dizinin ya özellikle de  dexter ın  Sırıtan 

dexter ın   kendi  düşüncelerini anlatması  diziyi diğerlerinden  biraz ayırıyor  sanki    Alkış

bütün  bölümlerini izlemeye çalışıyorum   

biraz daha bilgi ekleyeyim ben   Göz Kırpan

Dizi jeff lindsay''''in darkly dreaming dexter isimli romanından uyarlama.
dexter''''ın insanlıktan uzak kişiliği, insanlar ile iç içe yaşamaya kendini öylesine zorlarken, iç sesinin insan davranışlarını sorgulayışını dinliyoruz. karşımıza aslında görünürde dünyanın en normal, en sosyal, katil olabileceğina asla inanamayacağımız bir seri katil çıkıyor.

Kana olan tutkusu ise onu adli tıpta çalışmaya itiyor. böylece kendisi gibi diğer katillere de yakın oluyor ve onlara ulaşıp, onları öldürmesi kolay oluyor.dexter''''ın öldürme dürtüleri çocukluğuna dayanıyor. bir aile tarafından evlat edinilmiş olan dexter''''ın asıl ailesi ile bir bilgimiz yok şimdilik, sadece bu katil ruhunu çocukluğunda evlat edinilmeden önce geçirdiği bir travmaya bağlı olduğu imasını izliyoruz. bir de kocaman yara izi var karnında henüz sebebi açıklanmamış (ben çocukluğunda olduğuna yordum). onu evlat edinen sıkı dedektif harry ilk anlardan itibaren bu çocuğun içinde bir şeylerin arızalı, eksik olduğunu anlıyor ve dexter''''ın öldürme dürtülerini önce hayvanlara, sonra da hiç değilse yaşamayı hak etmeyen kötü insanlara kaymasını sağlıyor.

Dexter''''ın bir de üvey kardeşi debra (jennifer carpenter) var. onun dexter''''ın katilliği ve babasının ona yardım edişine dair bir bilgisi yok. o polis memurluğundan dedektifliğe adım atmaya çalışan çekingen bir kız. dexter, onun ağabeyi olarak ona destek oluyor ve özellikle katiller ile ilgili davalarda büyük yardımlarda bulunuyor. ne de olsa o da bir katil. kardeşi ve dexter bir çok gerilimli sahneye neden olan ''''dondurma kamyonu katili'''' davasında birlikte çalışıyorlar. ileride teşkilatın haberi olmadan dexter ve yeni seri katilin ilişkisi gitgide organik bir bağa dönüşecek.

Dexter ile çalışan herkes onu çok seviyor. amiri maria (lauren vélez) ona biraz abayı yakmış. meslektaşları angel (david zayas) ve vince (c.s. lee) onun özel yetenekleri olduğunu düşünüyor. ancak bir kişi çavuş doakes (erik king) ondan hiç hoşlanmıyor. dexter, onun içindeki katil dürtülerini sezdiğini düşünüyor. böylesine normal görünümlü bir seri katilin bir de sevgilisi var ancak dexter''''ın seks ile hiç ilgisi yok. bu nedenle kişiliklerinin (arıza bakımından) çok uyuştuğunu düşündüğü rita (julie benz) ile beraber. rita kocası tarafından tecavüze, şiddete maruz kalmış 2 çocuklu çok kırılgan bir kadın. ama dexter''''ın rita ve çocukları yanında mükemmel bir baba figürüne bürünmesi tam izlemelik.

{çok tatlı çıkmış.}   Kahkaha

sahte   buz kamyonu katili  .dizinin   son  bölümün de adam  dexter a  sen de kimsin  demişti de   Acayip

çok iç açıcı bir resim olmayabilir   Sırıtan

buz kamyonu katilinin kurbanı   Acayip

it's the wrong kind of place
to be thinking of you
it's the wrong time
for somebody new

~ damien rice ~
aaaylak
Krema

my man!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Nisan 15, 2007, 02:28:42 »

bilgiler için teşekkürler kehanet  Alkış

THE BEATLES FAN CLUB- SnAPE FaN CLub-KAFKAS DERNEGI-ELVİS PRESLEY FAN CLUB-                                 ///Heroes Fan CLub///                 ANTİ-YOKO, O NO! CLUB

kehanet
Şeker
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 15, 2007, 19:13:16 »

bilgiler için teşekkürler kehanet  Alkış

önemli değil     Gülümseyen  fırsat buldukça yeni bilgi ve  resim  eklemeye çalışıcam   Göz Kırpan
« Son Düzenleme: Nisan 15, 2007, 19:41:03 Gönderen: kehanet » Logged

to be thinking of you
it's the wrong time
for somebody new

~ damien rice ~
Harley Quinn
Elwood Blues
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Harley Quinn

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mayıs 08, 2007, 12:43:01 »

Dexter'ın neden kanla bu kadar ilgili oldupu çıktı ortaya heyt be benmde yanı durumda olmuş olsaydım bende seri katil olurdum herhalde

geberesice
o
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mayıs 08, 2007, 17:48:46 »

ben dün başladım izlemeye böyle bir konu açman isabet olmuş begendim güzel bir diziye benziyor Gülümseyen
aaaylak
Krema

my man!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mayıs 11, 2007, 12:17:23 »

kanlı filmleri severim o yüzden açtım :d

kehanet
Şeker
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 15, 2007, 20:30:32 »

dün   1. sezon  finali  vardı.   2. sezona kadar  ben  nasıl  sabredeceksem artık   Acayip   

Rudy (Brian) ın dexter ın  abisi olduğu  gerçeğini daha önce öğrenmiştim {dexter  hakkında  yazıları  okurken  dayanamayım  ileriki bölümlerin  özetini okudum da    Aww  }  dexter ı gerçekten tanıyan tek insanı  ,abisini  öldürmesi  üzücüydü.ama  debra nın  hayatını  kurtarması için  bunu  yapması  gerekti.dexter  için üzüldüm. 
bide  sonlara  doğru  Rita nın  eski  kocasının  çizmesini  çöp atarken  görmesi  dexter hakkında  şüphelenmesine  yol  açacaktır. dexter ın  duygularım  yok  demesine rağmen  sezon  sonunda  deb i  kurtarması  ve  rita ya  biraz  daha bağlanması   duyguları  olduğunu  gösterir.dizini  sonunda  dexter  ın   hayalleri acayip  keyifliydi. ör: dexter  katilleri  öldürdüğü  için   herkesin  kendisini  tebrik  ettiğini  hayal ediyordu.

dexter ile  brian

bu arada  dexter  hakkında  daha  fazla  bilgi  bölüm resimleri  ve  özetleri  için 
« Son Düzenleme: Mayıs 15, 2007, 20:36:23 Gönderen: kehanet » Logged

to be thinking of you
it's the wrong time
for somebody new

~ damien rice ~
Harley Quinn
Elwood Blues
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Harley Quinn

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mayıs 16, 2007, 11:19:42 »

sezon sonunun son 15 dakkasını kaçırdım Ruby'i nasıl öldürdü?

DarkPrince
...
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #11 : Mayıs 16, 2007, 12:39:36 »

ben kanlı dizileri pek sevmem o yüzden izlemedim Hede Hödö
aaaylak
Krema

my man!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mayıs 16, 2007, 13:54:51 »

finali bende kaçırdım yaw

Chai-Tai
Dexter Morgan :z
Telve

Legenn...wait for it...daryy!!!

cagataygemci@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ağustos 10, 2007, 15:23:55 »

abisi ona sen oLduğun kişi oLmaLısın sakLanmamaLısın benimLe kendin oLabiLirsin deyince dexter boğazını kesti ve kusura bakma seni fazLa dinLeyemem çünkü hakLısın dedi

dünyada kendini anLayabiLecek tek insanı da öLdürdü böyLece zavaLLı dexter için durum çok zor Kahkaha

"Enjoy your breakfast" John Locke Kahkaha
Synthetica
| cуяєlα αηנα cαямєllα |
Krema

CrueL * Reborn <3

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ağustos 11, 2007, 22:52:17 »

Dexter sevdiğim dizilerden biri. Özellikle kendi yakaladığı kişilerin yanaklarında yara açıp, kanlarını saklaması çok hoşuma gidiyor.  Sırıtan Cidden çok güzel bir dizi. Gece karanlıkta izlemek ayrı oluyor zaten. Dizide düşünceleri cidden büyük yer kaplıyor. Katılıyorum, diziyi ilgi çekici kılan özelliklerden biri bu. Aww
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: