Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 30, 2008, 08:49:57  

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 'Uçan adam' bilimi kilitledi  (Okunma Sayısı 444 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Marissa
Son Yok Edilecek Düşman,Ölümdür.
Mod
Has Türk Kahvesi

''Est Solarus oth Mithas''

Üyelik Bilgileri
« : Mart 03, 2008, 18:29:54 »

Bilim dünyası, havada asılı durabilen insanları inceledi. Gerçek olduğunu gördü ama nasıl olduğunu açıklayamadı.

Bilim dünyası şu sıralar 'levitasyon' ya da havada asılı durabilen insanları inceliyor. Tarih boyunca bu tür olayların yaşandığı biliniyor. Mitolojide uçmak tanrılara özgü bir yetenek sayılıyordu. Ancak çok az sayıda da olsa bazı insanların da uçabildiğinden söz ediliyor. Örneğin Hindu Brahmanlar, Yogiler, Hint fakirler, Saint Hermitler...

Hinduların Sanskrit yazılarında 'havada asılı durmanın yöntemleri' tek tek rehber halinde yer alıyor. Hint tarihi belgeleri, yerden 90 santim yükseklikte havada durabilen ustaların örnekleriyle dolu.

M.Ö 527'de Zen Budizminin kurucusu Bodhidharama'nın Tibet'teki Şaolin Manastırı'nı ziyaret edip, buradaki Budist rahiplere 'levitasyon sanatını' nasıl öğrettiği birçok tarihi belgede yer alıyor. Dahası günümüzde bile Hindistan'da ve Tibet'te 'havada durabilen' insanlar hiç de az değil.

Avrupa'da ise bilinen ilk 'levitasyon ustası' bir rahibe olan Azize Theresa. Onun 'uçuşuyla' ilgili belgeler 1565 yılından kalma ve bu deneyimi 230 kişinin gözleri önünde yaşadığı anlatılıyor.

Ancak asıl önemlisi günümüze 'uçan adam' olarak anılan Amerikalı Chris Angel olayı.

Chris Angel; David Coperfield ya da David Blaine gibi bir sihirbaz değil. Ama uçabiliyor. Ya da havada asılı durabiliyor. Tam bir 'levitasyon' ustası. Bilim adamları onun bu 'uçuşlarını' tekrar tekrar izlediler. "Gerçek mi?" sorusuna "Gerçek" dediler. Buna getirebildikleri açıklama ise beyin enerjisi ile yaratılan bir çeşit yerkeçimsiz ortam sayesinde 'havada asılı durmanın' mümkün olabileceği yönünde... Ancak bu beyinsel enerjinin nasıl oluşturulabildiği sorusu bir cevap bulamadı.

Süper-iletkenlerle yapılan bir deney sonucunda bir insanın bir süper-iletken üzerinde durduğu zaman yerden 5 santim kadar yükselebildiğini gösterdi. Ancak süperiletken kullanmadan 'uçabilen' insanların sırrı hala çözülemedi.

Mermi tren diye bilinen Japonların ve Fransızların süper-hızlı trenleri de "manyetik levitasyon" denilen teknoloji ile saatte 350 km hızı aşabiliyor. Süper-iletkenler sayesinde bu trenler seyir halindeyken raylara deymeden gidiyor. Ancak bu şekilde bu yüksek hızlara ulaşabiliyorlar

Hindu ve Tibet öğretisini uygulayıp havalanan adam
« Son Düzenleme: Mart 03, 2008, 18:32:19 Gönderen: Marissa » Logged

Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: 'Uçan adam' bilimi kilitledi
« Eklendi: Ağustos 30, 2008, 08:49:57 »

Dignified
Wizartry Hil <3 :)
Role Playing
Sert Espresso

Ex-Deathlycaner90

caner@hilarydufftr.com
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 03, 2008, 18:37:47 »

merlinin düşük donu aşkına!!! XD
uçan süpürge tarih oluyor desenize
qudditch'de artk süpürgesiz oynanır heralde
biligi için thanx

sena-1903-rup
Role Playing
Krema

----Rupert Grint---

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 03, 2008, 18:39:13 »

biligi için thanx

aa evett  XD  ben de istiorum ama ya çok kıskandım adamları  Terleyen

Green Night
...Not Okay...
Demleme Çay

...Frank & Gerard....

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 03, 2008, 18:42:18 »

biligi için thanx

o zaman süpürgelerini bize versinler XD

yaa bizede söylesinler nasıl uçuyorlar?

Luthien
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 03, 2008, 20:07:36 »

http://www.youtube.com/watch?v=mBJct6CfW3I

Kahkaha Tam bir Hurriyet haberi olmuş Dil Çıkaran seksi fotoğraflar için tıklayamadık ama bu haberde... Ekşideki yorumlar için:

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ucan+adam+bilimi+kilitledi
SK
Süt
*

Hayat cok kötü bir gidişte...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 03, 2008, 20:12:59 »

Bu adamın programını denk gelirsem izlerim snek tv de çıkıyor ve bazen numaralarından bazılarını nasıl yaptığnı anlatıyor ama uçmayı anlatmadı hiç Kahkaha

Benden Nefret Edin Çünkü Sizden Değilim,Arkamdan Hep Küfredin Ben Kendime Kefilim,Dünyalarımız Farklıdır Anlaşamıycaz Eminim...
Maateh
kronik deli XD
Köpüklü Kapuçino

'daniel ecem radcliffe' namı diyar ben XD

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 03, 2008, 21:36:43 »

yaa bende hep uçmak istiorum Ağlayan Sırıtan anlatsada bizde ufak çaplı uçsak trafik sorunuda kalkar hem insanlar uçarak gider gelir falan Sırıtan yalnız dengesini çok güzel koruo havadayken hiç kıpırdamadı havalanmasını anladımda nasıl ilerlio acaba Ne?

Yazan Bir Yazar  Göz Kırpan
Avrupa Yakası Hayran Kulübü
aragorn
Köpüklü Kapuçino

Kendine iyi bak derler ve giderler...

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #7 : Mart 03, 2008, 23:01:26 »

bilimin tek sorunu metafizigi inkar etmesi...
o adamın ucabilmesi metali bükebilmesi vs hepsi girdiği metafizik gerilimin sonucu hersey maddede sınırlı değilki neyse bukonu çok derin girmeyeyim ama yüzeysel olarak sölersek bu yane....

тєℓєfσи çαℓ∂ı,иє уαzıк кι ιуι иιуєтℓєяιиι мєşgυℓє νєя∂ιм ...
çığℓıк αтαи вυ ∂υναяℓαя тαяαfıи∂αи иαѕıℓ яαнαтѕız є∂ιℓ∂ιм,
вιℓ∂ιкℓєяιмι şαякıℓαяıм∂α уüкѕєк ѕєѕℓє ∂ιℓє gєтιя∂ιм !!!
кαρяιѕℓєяιмιи тα∂ıиı çıкαяıρ кιиℓєяιмι вσğαя ∂υяυм∂αуıм.
güи вαтıмıиα єкιℓєи тσнυмℓαяıи нα∂∂ι,нєѕαвı уσк ,
вαиα вєи∂єи вαşкα вιя ∂σѕт ναяѕα вιℓмєм ℓαzıм .!!!
αşкıм güνєи ö∂üℓüмє єи уαкıи α∂αуıм ,
ѕσи ∂σğυм güиüм∂є кєи∂ιмє уєиι вιя вєи αℓ∂ıм ...
Pure Perfection
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 03, 2008, 23:06:59 »

Hay bin kunduz!!

Criss'in marifetlerini bilmesem böyle bir tepki verirdim herhalde Dil Çıkaran ama adam her şeyi yapıyor yahu,zaten "beyin gücüyle her şey yapılır" modunda takılan bi insan olduğum için pek şaşırtıcı gelmedi.Helal olsun Criss'ime Sırıtan

Yes,
Jesus loves me,
The Baleheads tell me so !
Isabelle Bristow Vaughn
...I am the Great Cornholio...
Köpüklü Kapuçino

Up The Irons!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mart 03, 2008, 23:11:03 »

Abicim Criss o yahu Kahkaha Herifin kendisi diyor gözünüzle gördüğünüz herşeye inanmayın diye(tam tamına tutturamamışımdır) bizimkiler kalkıp bunu yapıyor.. Eh, normaldir.. Yani tamam Criss harbiden çok ilginç şeyler de yapıyor onlara taksınlar daha mantıklı.. Evet yaptığı her şey illüzyon değil belki ama.. Yani.. Neyse anladınız işte.. Bir de harbi lem herifin acı eşiği de çok yüksek.. Bununla ilgisi yok da yaptıkları şeyleri görseniz..

I'm an animal, better set me free

Clifford Lee Burton: He’s not dead..He promoted..to GOD
sickofme@lastfm
Thefrayedend@deviantart

Glacius
Bezgin =P
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Uyur Yazar...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mart 04, 2008, 02:09:10 »

bilimin tek sorunu metafizigi inkar etmesi...
o adamın ucabilmesi metali bükebilmesi vs hepsi girdiği metafizik gerilimin sonucu hersey maddede sınırlı değilki neyse bukonu çok derin girmeyeyim ama yüzeysel olarak sölersek bu yane....

İyi hoş yazmışsında adam ilüzyonist Dil Çıkaran Luthien'in verdiği linkte yaptığının ilüzyon olduğunu çok iyi açıklıyorlar Kahkaha

Bir kere haber Hurriyetin.. bana fazlaca şaşırtıcı gelmedi.. Sonracıma kimmiş bu uçanlar? Nasıl uçuyorlarmış? Esrar,kokain yada uyuşturucu(belkide daha sert birşeyler) çekerek uçuyorlarsa iş başka tabii.. Dil Çıkaran
Luthien
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mart 04, 2008, 14:31:03 »

Puhahahahahaha koptum Kahkaha Aferin valla oturduğunuz yerden yer çekiminin yanlışlığının kanıtladınız ya helal olsun Dil Çıkaran Auahuahauhauahua

Bu arada tabi insanlar doğası itibarıyla bir şeyleri bilmeden etmeden "inkar" ettiği ya da bilmeden etmeden "kabul" ettiği için bilimi de kendi gibi sanmış ama bilim öyle yapmaz haberiniz olsun Dil Çıkaran Bilim "kanıta" bakar. Varsa inceler, yoksa bi yerinde sallamaz. Öyle hissediyorum, oturduğum organımdan sallıyorum denilen şeyler kanıtsızsa, incelenemezse, araştırılamazsa bilim yok sayar.

Bilimin hatası falan değildir bu Dil Çıkaran Doğasıdır. Tıpkı insanların doğası gereği bilim deneylerle, bulgularla kanıtlasa da "bana ne bana ne, doğru değil bu, benim hissettiğim doğru" diye direndiği gibi Dil Çıkaran

edit: Gla son yorumuna koptum Kahkaha
« Son Düzenleme: Mart 04, 2008, 14:32:21 Gönderen: Luthien » Logged
Marissa
Mod
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mart 04, 2008, 14:58:33 »

sanırım böyle alengirli çektiğinde uzayan konular açmamalıyım. Kahkaha ama sırf Glacius'un yorumları için açmaya devam. Terleyen  Aww

ehemmm nerde kalmıştık.abiii varya ben de en son 13 Şubatta uçtuydum daha yere inemedim. XD (içtiğim şeyle alakası yoktur bence de dimi ya)

Luthien
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mart 04, 2008, 15:03:14 »

Bence de yoktur Marissa Kahkaha O sırada hepimiz uçuyorduk herhalde Kahkaha Vay beeeee koskoca kanunu çürütmüşüz beeee Kahkaha Bir dahakinde "suda yüzünmez" kanunu deneyelim Kahkaha Ankara'da deniz yok diye bunu seçtim Dil Çıkaran Artık siz geleceksiniz Dil Çıkaran
Marissa
Mod
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mart 04, 2008, 15:06:49 »

aa ne demek Ankara'da deniz yok mu hemmennn getirelim yada daha güzel bir fikir Ankara'yı alıp denize götürelim.Tamam anlaştık.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: