|
peter.pettigrew
|
 |
« Yanıtla #75 : Haziran 12, 2007, 18:39:05 » |
|
OKS'de yanlış soru iddiası
İstanbul'da özel bir dershane öğretmeni, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS) Fen Bilimleri testindeki bir soru seçeneğinin yanlış olduğunu iddia etti.
Final Dergisi Dershanesi Fizik Bölümü Başkanı Abdülkadir Börklü, OKS'de yer alan A kitapçığı Fen Bilimleri testindeki 'Aynı hacim ve sıcaklıktaki sularda çözünen toz şeker ve kesme şeker için şekildeki grafik çizilirken aşağıdaki bilgilerden hangileri kullanılmıştır?' ifadelerinin yer aldığı 13. soruda verilen yargılardan ikincisinin yanlış ifade edildiğini iddia etti. Börklü, "13. sorunun yanıtı 'd' değil, 'b' olmalıdır, çünkü çözelti t-1 anında toz şeker için doygundur, kesme şeker için doygun değildir" diyerek 13. sorunun cevabının yanlış olduğunu öne sürdü. Öğretmenler, bu sorunun cevabının yanlış olduğunu ve düzeltilmesi gerekteğini savunarak, Milli Eğitim'e gönderdikleri bir faks ile cevabın 'b' olarak değiştirilmesini istedi. Dershane yetkilileri, konuyla ilgili bakanlık tarafından herhangi bir açıklama yapılmadığını söyledi.
|
|
|
|
|
|
imzan çok büyük
|
|
|
|
|
|
without
|
 |
« Yanıtla #76 : Haziran 12, 2007, 18:44:11 » |
|
bu şekilde hatalar daha çook çıkar bide fen zormuş en çok fenden çıkar valla arkadaşlar sorulara baktım geçen sene bizim fen accaip kolaydı ama dierleri kazık ötesiydi ama bu sene valla fen çook zordu öbürleri kolaydı ama fen Allah var zordu ama öbürleri basitti en azından geçen seneye göre nese ya üzerinizden şimdi biyik bi yük kalktı sevinin işte ne güzel geçen sene ben bi slmıştım kendimi oks den sonra ohhh ki ne ohh nese hepinize geçmiş olsun
|
|
|
|
|
|
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥[/cent
|
|
|
|
|
|
|
|
DeLyMeRvE
|
 |
« Yanıtla #79 : Haziran 12, 2007, 19:24:30 » |
|
ewet peter ben de onu dıııcektım...tam 4 soru ıptal edılmıs...we benım 4u de yannıstı
Peki ama bişi sorjam ben...bu 4 saoru ıptal edılırse naapılcak.katsayılar mı artıcak yoksa dogru mu kabul edılcek ?? Soru sayısından düşülüo diye biliom ben. Bu arada soruların iptal edilmesi kesin değil sadece başvuru yapılmış. O iptal edilecek soruların ikisini yanlış yapmışım ben. Diğer iki yanlışı da resmen saçmalama tekniği uygulayarak yanlış yapmışım! Neyse matematikten kurtarıyorum feni... Bi de Fen liseleri taban puanlarını düşürüomuş diye bişey duydum... Bu sene bakanımız bize pek toleranslı davranıyor... Neyse 10 Temmuz'da yüzümüz güler inşaallah... Asıl kader anı o...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Punky
|
 |
« Yanıtla #81 : Haziran 12, 2007, 19:47:45 » |
|
Tüm geçmiş olsun dileklerini ileten arkadaşlarıma teşekkür ediyorum  sınav sonrası rahatça bir 'ohh sonunda kurtuldum' demek gercekten zor çünkü 1 ay sonra açıklanıcak sonuçlar için bende ayrı bir heyecan başladı  Sorular (bana göre  ) geçen seneyle karşılaştırılınca kolay geldi,özellikle matematiğin 'matematik' kısmı!Geometri her zamanki gibi kazıktı  Yanlış soruya gelince peter.pettigrew'ın yaptığı açıklama doğruysa ; - OKS'de yer alan A kitapçığı Fen Bilimleri testindeki 'Aynı hacim ve sıcaklıktaki sularda çözünen toz şeker ve kesme şeker için şekildeki grafik çizilirken aşağıdaki bilgilerden hangileri kullanılmıştır?' ifadelerinin yer aldığı 13. soruda verilen yargılardan ikincisinin yanlış ifade edildiğini iddia etti. Börklü, "13. sorunun yanıtı 'd' değil, 'b' olmalıdıryanlışlarımdan biri gitti ama doğru eklenmedi demektir,o sorudan %100 emindim ve televizyondaki cevabı görünce sarsıntılı bir deprem yaşadım =P1 soru 100 kişi arasında fark yaratabiliyor (hatta daha fazla olabilir) Ancak Türkiye ortalamasının artıp artmayacağı konusunda dengeli bir fikre yada tahmine sahip değilim ve kararda veremiyorum ve lütfen eğer bunun hakkında herhangi bir bilginiz varsa cevap yazın, - Liselerin puanları aşırı artış yada düşüş gösterebiliyor mu?Herhangi bır sınır var mı?
|
|
|
|
|
|
La mer,le plage et le soleil;deniz,deniz,deniz.. Je t`aime
|
|
|
|
Alatariel Elensar
|
 |
« Yanıtla #82 : Haziran 12, 2007, 20:47:25 » |
|
adamlar zor souracaz diye 4 soruyu yanlış sormuşlar diye duydum
vay be amma tahmin yapmışım şom ağazlı mı desem kendime
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hp-95
ℓ ỉvє ỉи уσυя нρ-95, ρℓαу ỉи συяѕ.
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Demleme Çay

SBS'ye gireceğim için çok fazla bilg. açamıyorum
|
 |
« Yanıtla #83 : Haziran 26, 2007, 03:17:02 » |
|
Herkese başarılar! Umarım iyi başarılar elde edersiniz! Ben ballı olanlardanım SYS'ydi sanırım öyle bi sınava gircem..
snrm bende öyleyim hatta bu sene sınawa gircem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rockçıkız
|
 |
« Yanıtla #84 : Temmuz 26, 2007, 18:42:00 » |
|
bende seneye giricem
|
|
|
|
|
|
Ruhuma Hayat veren sensin .. Senin sevgin ..
|
|
|
|
elcin
|
 |
« Yanıtla #85 : Temmuz 26, 2007, 19:04:23 » |
|
bende seneye giricem snrm bende öyleyim hatta bu sene sınawa gircem. hadi bakalım başarılar size bnm ibp yanlis gelmis okuldan müdür yardimcisiyla bayagi dalastik puani yanlis giren o gelmis bana niye okula gelip kontrol etmedin diyo  nerden bileyim ben sizin dikkatsizlik edeceğinizi  ya aslinda puanda değisen pek bisi olmadi 0.700 küsür oynadi ama il sıralamasinda 520 kişiyi geride bıraktim  ya simdi tercih süresi 28ine kadar ertelendi ya sonuçlar ne zaman açiklanacak bilgisi olan varmi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~FrozenHunter~
|
 |
« Yanıtla #87 : Temmuz 29, 2007, 20:01:23 » |
|
3 Ağustos diye biliyorum ben evet doğru biliyosun..
|
|
|
|
|
|
All alone, no one cares. So much to give to you all out there. Take me now in your arms. Let me rest safe from harm.
Ohh... I want to be loved... I need to be loved... Won't somebody love me?
|
|
|
|
|
Öykücüq
Part time lover =)
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Has Türk Kahvesi

Dünya yalan söylüyor.
|
 |
« Yanıtla #89 : Ağustos 03, 2007, 10:28:32 » |
|
Yerleştirme sonucunu öğrenebilen var mı? Nasıl öğreniliyor ya?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|