|
bngi
|
 |
« : Temmuz 22, 2008, 21:18:07 » |
|
Türkiye Bileşim Güvenliği Derneği Genel Başkan Faruk Kekevli internet kullanıcılarını uyardı. Rus kaynaklı olduğu tahmin edilen yeni bir internet vurgunu başlatıldı.
MSN aracılığı ile gönderilen “bu resim senin mi? www.designportal.com/resimleri.php?id=murat???@hotmail.com" isimli mesaj yeni bir internet soygunu anlamına geliyor.
Faruk Kekevi 'hayalet mesaj'la ilgili şu açıklamayı yaptı; "Mesaj tıklanınca bilgisayarınıza gizli bir “keylogger” isimli hayalet program yüklemiş oluyor. Sizin hiçbir şeyinizden haberiniz olmadan bilgisayarınız üzerinizden her bir klavyeye dokunuşun hareketleri bu internet dolandırıcılarına geçiyor.
Virüslerden daha tehlikeli bu ‘’trojen’’ler için internet kullanıcılarının daha dikkatli olmasını istiyoruz."
İnternet üzerinden yaptığınız tüm banka işlemleri ve şifreleri bu program sayesinde programın yönlendirdiği kişiye gidiyor. Bu link yüzünden Türkiye’de binlerce kişinin zarar göreceği belirtiliyor.Bu organizasyon virüslerden daha tehlikeli ve bilgisayardan ancak başka bir program kullanılarak çıkartılabiliyor.
---
Buraya mı açayım Üye Duyuruları'na mı karar veremedim, yanlışsa kusura bakmayın, taşınır herhalde 
Evet aynı bu bana da geldi. İlkinde açtım ve birden bire PC dondu, listemdeki herkese otomatikmen göndermeye başladı aynı iletiyi, ben yazıyormuşum gibi. Yani "Bu resim senin mi" yazıyor yanında da gönderdiği kişinin mail adresi var. Kendi adresinizi görünce meraktan giriyorsunuz tabiki. Sonra bilgisayara 2-3 kere reset attım, ancak düzeldi. Tabi sonraları da gelmeye devam etti bu ama açmadım. Neyse ki artık gelmiyor. Ve bu keylogger da cidden çok kötü bir olay. Haberde belirtildiği gibi klavyeden girilen bütün banka hesap şifrelerini alabiliyor. Yani klavyeye bastığınız her tuşu görebiliyorlar. Bu yüzden özellikle banka hesap no ve şifre girerken sitenin kendi ekran klavyesi gibi birşeyi oluyor, mouse'la oradan tıklayarak girin mutlaka. Ne olur ne olmaz..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 22, 2008, 21:18:50 Gönderen: bngi »
|
|
Put sad wings around me now Angel take me far away Put sad wings around me now So that we can rise again
|
|
|
|
|
felix felicis
müdahelesiz hayat için elele =D
Kakao

avucumda gökyüzü
|
 |
« Yanıtla #1 : Temmuz 22, 2008, 21:21:41 » |
|
Paylastigin icin saol ya cok tehlikeli oldu net artik 
|
|
|
|
|
|
bütün ciddiyetimle yemin ederim ki hayırlı bir şey düşünmüyorum  yaşamak için yazmak yalnızlıkla şeviş karanlığa boşal !!! [/color]
|
|
|
|
|
|
bngi
|
 |
« Yanıtla #3 : Temmuz 22, 2008, 22:21:29 » |
|
Reset attım derken evet yeniden başlattım.. Bir de virüs tarama yaptım allahtan çıkmadı bişey. Bence sen de yap tarama çünkü sadece Messenger'a bulaşmıyor virüsler, başka dosyalarda da olabilir mazallah.. 
|
|
|
|
|
|
Put sad wings around me now Angel take me far away Put sad wings around me now So that we can rise again
|
|
|
|
Madeleine
|
 |
« Yanıtla #4 : Temmuz 22, 2008, 22:25:13 » |
|
Bende virüs programı yok  O günden sonra çıkmadı çok şükür.
|
|
|
|
|
|
Fraktal'a sonsuz teşekkürler
|
|
|
|
Arminas
|
 |
« Yanıtla #5 : Temmuz 22, 2008, 22:25:51 » |
|
Reset attım derken yeniden başlatmayı mı kast ettin? Aynısı bana da geldi, messenger programını silip yeniden yükledim. Geçmiş midir?  Geçmiyo aynı şeyi ben de yapmıştım. Sağolsun bi komşum vardı. Hemen onu çağırdım. İki dakkalık bi işmiş. Ama sadece Denetim Masası'na girdiğini hatılıorum. Ondan sonrasını yakalayamadım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gria_Himonas
|
 |
« Yanıtla #7 : Temmuz 22, 2008, 22:41:22 » |
|
Anti-virüs programıyla temizleyemezsiniz bence onu. Bana daha gelmedi  Ama ben zaten çok dalgın olmazsam açmıyorum çoğu mailimi. Bir de açmıyorum deyip de açarmışım  Yaparım ben. Bekleyin ve görün 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bngi
|
 |
« Yanıtla #9 : Temmuz 22, 2008, 22:47:56 » |
|
Ya işin kötüsü siz bastığınız anda, sizin adınıza birden bütün listeye otomatik yolluyor. Valla deli oluyodum... Sonra nickime yazdım resimle ilgili gönderdiğim şeyi açmayın falan diye.. Başkaları da yazmış zaten..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gria_Himonas
|
 |
« Yanıtla #10 : Temmuz 22, 2008, 22:56:51 » |
|
Pes yani bana  Yeni uyandım da ben kafam zaten bozuk birisine. Eh, mazur görün  O zaman daha kolay. Mail işi daha riskliydi benim için. Msn' den gönderilen bir şeyi almam ben. Daha önce almıştım. Ağzım yandı bir daha almıyorum  Yaw bunun aynısı geçen yaz da vardı. Hatta bana Scream göndermişti  Ve ben de almıştım. Benim yüzümden de kaç kişiye bulaşmıştı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gria_Himonas
|
 |
« Yanıtla #13 : Temmuz 22, 2008, 23:04:54 » |
|
Bu virüsten kurtulmanın yolunu bilen biri yok mu ?  Sanırım ben biliyorum  Dosyayı sil, Kaspersky diye bir anti-virüs programı var onu kur, sonra da sürekli tarat işte. Ne bulduysa sil; ama bulunan şeylere dikkat et. Bazı önemli dosyalar var onları silme. Ben geçen ay bu yüzden 1 gün internete girememiştim. Ama en kısa çözümü format attırmak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|