|
Glacius
|
 |
« Yanıtla #15 : Şubat 23, 2008, 03:03:33 » |
|
Kimi yorumlar epey ilginç  Bilimin bahsettiği kıyamet senaryosunun dini içerik taşımadığını fark etmeyen baya arkadaşımız var anlaşılan. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Weesel
|
 |
« Yanıtla #16 : Şubat 23, 2008, 03:11:55 » |
|
Vohaaa çok korkunç. Uzaydan hep korkmuşumdur zaten. Bir de Güneş'in hepimizi yutması fikri iyice kafamı şa'aptı. Gerçi 7.6 milyar yıl falan demiş eleman ama kim bilebilir ki? Belki de çoktan içine çekilmeye başladık. Küresel Isınma'yı kimileri umursamıyor ama ciddi ve çok tehlikeli bir sorun. Türkiye'nin heryeri (hiç kar düşmemiş Antalya da dahil) kardar kırılırken her sene en az yarım metre karla örtülen burası, Edirne'ye bir gıdım kar düşmesi bu yıl ve her yer kardan buzdan kırılırken biz montsuz 16 derecede dışarıda geziyoruz.
Kesinlikle büyük dengesizlikler oluyor, açıkçası ben korkuyorum.
|
|
|
|
|
|
"İşte tam karşımdaydı, yüzü yüzüme o kadar yakındı ki... Güzelliği beni dehşete düşürdü, bu çok fazlaydı, alışamayacağım kadar fazlaydı."
|
|
|
|
Glacius
|
 |
« Yanıtla #17 : Şubat 23, 2008, 03:14:35 » |
|
Küresel ısınma ayrı bir olay yani güneşe doğru gittiğimiz yok  Sera etkisi yapan gazların aşırı kullanımı ile ilgili.. ayrıca bu gazların çoğuda ozon tabakasına zarar vermekte..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Weesel
|
 |
« Yanıtla #18 : Şubat 23, 2008, 03:19:14 » |
|
Zaten ben onu buna bağlamadım ki Güneşe doğru gideceğimizi ben de düşünüyorum. Demiştim uzaydan korktuğumu. Ne olacağını kimse bilemez. Çoğu arkadaş Allah bilir falan diye yazıp durmuşlar ama şuan Tanrı'nın bilip bilmemesi bize bir haber ulaştıramadığına göre öyle Allah bilir diyip oturmak da saçmalık kesinlikle...
|
|
|
|
|
|
"İşte tam karşımdaydı, yüzü yüzüme o kadar yakındı ki... Güzelliği beni dehşete düşürdü, bu çok fazlaydı, alışamayacağım kadar fazlaydı."
|
|
|
|
Vivera
|
 |
« Yanıtla #19 : Şubat 25, 2008, 11:38:58 » |
|
Elbette bu gezegen sonsuz değil.Bir süre sonra canlı yaşam sona erecek.Muhtemelen bu gidişle venüs gibi olacak gezegen patlayan lavlar,Sıcak fırtınalar,Bronzlaşmak için harika ortam  insan ırkı 100.000 yıl daha devam ederse şaşırırım zaten.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 25, 2008, 11:39:43 Gönderen: Vivera »
|
|
|
|
|
Nymphe
_LİLY_
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Demleme Çay

-EvANesCeNCe-
|
 |
« Yanıtla #20 : Şubat 25, 2008, 13:33:28 » |
|
Vohaaa çok korkunç. Uzaydan hep korkmuşumdur zaten. Bir de Güneş'in hepimizi yutması fikri iyice kafamı şa'aptı. Gerçi 7.6 milyar yıl falan demiş eleman ama kim bilebilir ki? Belki de çoktan içine çekilmeye başladık. Küresel Isınma'yı kimileri umursamıyor ama ciddi ve çok tehlikeli bir sorun. Türkiye'nin heryeri (hiç kar düşmemiş Antalya da dahil) kardar kırılırken her sene en az yarım metre karla örtülen burası, Edirne'ye bir gıdım kar düşmesi bu yıl ve her yer kardan buzdan kırılırken biz montsuz 16 derecede dışarıda geziyoruz.
Kesinlikle büyük dengesizlikler oluyor, açıkçası ben korkuyorum.
Ant taki bir ilçe de oturan biri olark katılıyorum. Felaket bence çok daha yakın :/ öyle ya da böyle ama o zaman a kadar nasıl dayanıcaz kim bilir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
__geçici__
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #21 : Şubat 25, 2008, 14:52:20 » |
|
Çok özürdilerim şaşkınlığma verin ama kıyametten kaçmak mümkünmü sizce ? (özellikle prof. Smith’e) Bilimin bahsettiği kıyamet senaryosunun dini içerik taşımadığını fark etmeyen baya arkadaşımız var anlaşılan.  farklı olduklarını düşünmeni ne sağladı ki? iyide bu yeni değilki.çok yıllar önce bilimsel makale olarak bilim teknikte yayınlandı ve haberin aslında güneşin enerji birikiminin 14 milyar yıl yaşayacağı ve bunun 7 milyar yılının geçtiğiyi.güneş kızıl bir kaya değil ,soğumuş ve büzülmüş metal yoğunluklu devasa bir kaya olacağıydı.  bunu bulduğum iyi oldu.. sanırım nokta (arkamdan yorum yapılcak ama yeni 1 konu olmadığını anlamış bulunalım dedim)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Glacius
|
 |
« Yanıtla #23 : Şubat 25, 2008, 15:09:22 » |
|
farklı olduklarını düşünmeni ne sağladı ki?
Güneşin ömrü hakkındaki bir haber nasıl dini içerik taşıyan bir kıyamet senaryosu olabilir ki?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
__geçici__
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #24 : Şubat 25, 2008, 15:20:21 » |
|
Güneşin ömrü hakkındaki bir haber nasıl dini içerik taşıyan bir kıyamet senaryosu olabilir ki? ben onu kastedmedim ki kıyameti kasteddim.bilimde din de dünyanın sonu olduğunu söylüyo. aslında bilim'le islam 1birini doğrular..neyse polemik olsun diye söylemedim herkes farklı düşüneb!LLir
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 25, 2008, 15:36:08 Gönderen: __geçici__ »
|
|
|
|
|
|
Herne Peş
|
 |
« Yanıtla #25 : Şubat 25, 2008, 15:47:54 » |
|
Ne çabuk değişiyor yahu daha geçen yıl 50 yıl daha var demişler  neysem bu dahada işime geldi o kadar yıl sonra zaten yaşamam 
|
|
|
|
|
|
Hava serin Üşümüş bebek elleri gibi bir serinlik Avuçlarına alıp onu ısıtasın gelir...
|
|
|
|
Glacius
|
 |
« Yanıtla #26 : Şubat 25, 2008, 19:01:09 » |
|
Güneşin ömrü hakkındaki bir haber nasıl dini içerik taşıyan bir kıyamet senaryosu olabilir ki? ben onu kastedmedim ki kıyameti kasteddim.bilimde din de dünyanın sonu olduğunu söylüyo. aslında bilim'le islam 1birini doğrular..neyse polemik olsun diye söylemedim herkes farklı düşüneb!LLir Dediğimi anlamadın ama neyse..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
__geçici__
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #27 : Şubat 27, 2008, 21:44:28 » |
|
Güneşin ömrü hakkındaki bir haber nasıl dini içerik taşıyan bir kıyamet senaryosu olabilir ki? ben onu kastedmedim ki kıyameti kasteddim.bilimde din de dünyanın sonu olduğunu söylüyo. aslında bilim'le islam 1birini doğrular..neyse polemik olsun diye söylemedim herkes farklı düşüneb!LLir Dediğimi anlamadın ama neyse.. ewt ama aynı şeyi söylemedin yada ben mi öyle anlıyorum Bilimin bahsettiği kıyamet senaryosunun dini içerik taşımadığını fark etmeyen baya arkadaşımız var anlaşılan. 1Güneşin ömrü hakkındaki bir haber nasıl dini içerik taşıyan bir kıyamet senaryosu olabilir ki? 2(anlam olarak ta) 2 farklı cümle sanki  sonunda 1 kıyamet varsa bilimin de dinin de bahsettiği şey aynı. 2 farklı seneryo değil tabi güneşin ömrü kıyameti hesaplamıyor o ayrı  belki bende anlatamadım ama neyse...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 27, 2008, 21:47:39 Gönderen: __geçici__ »
|
|
|
|
|
|
Luthien
|
 |
« Yanıtla #28 : Şubat 27, 2008, 22:26:52 » |
|
Sen anlatamayacaksın bu gidişle  Dialog forumunda olmadığımızı hatırlatıyorum. Bu son hatırlatma. Yorumlarınızı hangi dinin hangi emriyle alakalı olduğuyla ilgili yapmayın. Güneş gidince dünya ölür  Dinle minle alakasız bilimsel bir yorum yapacaksanız buyrun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ra1deN#
|