|
har_mon_ald
|
 |
« : Nisan 14, 2008, 02:24:04 » |
|
Doğa Derneği, Türkiye’nin doğal hazinesini tespit etmeyi, envanterini tutmayı ve bu hazineyi korumak için çalışmayı amaç edinmiş bir sivil toplum kuruluşu. Bu derneğin girişimiyle, 2004’te 14 bilim adamının geliştirdiği "Önemli Doğa Alanı" kavramıyla ilgili bir makale, ABD’de BioScience Dergisi’nde yayınlandı. Bu yöntem, nesli tükenmek üzere olan ve dünyanın başka bir noktasında bulunmayan canlı türlerini araştırarak yeryüzünün en hassas ve en benzersiz doğal alanlarını belirlemek için kullanılıyor. Her bir alan için bulundurduğu tür gruplarına göre dört bilimsel kriterden biri veya birkaç tanesi aranıyor. Böylece tüm dünyadaki korunması gereken doğal alanlara küresel bir standart da getirilmiş oluyor. Önemli Doğa Alanı yöntemi, IUCN (Dünya Doğayı Koruma Birliği) tarafından örnek gösterildi ve IUCN bu yöntem hakkında kapsamlı bir rapor yayınladı. Rapora göre ilk defa Türkiye’de uygulanan bu yeni yaklaşım şimdiden 40’ı aşkın ülkede kabul gördü ve aktif olarak kullanılmaya başlandı. Daha sonra Türkiye’deki Önemli Doğa Alanları envanteri için çalışma başladı. Sonunda, Doğa Derneği’nin koordinasyonu ve Çevre ve Orman Bakanlığı’nın işbirliğiyle 148 yazar, bilim adamı ve 100 fotoğrafçı, çok sayıda kurumun katkısıyla "Türkiye’nin Önemli Doğa Alanları" adlı çalışmayı tamamladı. Bu envantere göre, Türkiye’de 305 Önemli Doğa Alanı bulunuyor. Doğa Derneği, bu 305 alanda yılın belli mevsimlerinde, hatta günlerinde yaşanan, en nadir, en estetik 10 doğa olayını tespit etti. İşte isteyenlerin belli zamanlarda giderek tanık olabileceği 10 benzersiz doğa olayı. SIRA EN İYİLER ŞEHİR 1 İSTANBUL'UN KARTALLARI İSTANBUL
2 PEMBE FLAMİNGOLAR İZMİR
3 SARIKAMIŞ ORMANLARINDA KIŞ KARS
4 MUŞ OVASININ LALELERİ MUŞ
5 AKBABALARIN GELİŞİ ANKARA
6 KÜRE DAĞLARI... KASTAMONU
7 İNCİ KEFALİ GÖÇÜ VAN
8 BOZKIRDA YABAN KOYUNLARI KONYA
9 KELAYNAKLARIN DANSI ŞANLIURFA
10 HALFETİ DAMLARINDA DOLUNAY GAZİANTEP 1.  2.  3.  4.  5.  6.  7.  8.  9.  10. alıntıdır
|
|
|
|
|
|
Twilight
|
|
|
|
|
|
JuliaSirius
|
 |
« Yanıtla #1 : Nisan 14, 2008, 02:58:09 » |
|
Resimler şahane görünüyor  Memleketim gibisi var mı be !  Sağol 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
miss-potter
|
 |
« Yanıtla #2 : Nisan 14, 2008, 03:02:46 » |
|
sevgili seherbaz arkadaşıma aynen katılıyorum var mı ülkemiz gibisiii
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Discovery
|
 |
« Yanıtla #3 : Nisan 14, 2008, 03:09:49 » |
|
Resimler şahane görünüyor  Memleketim gibisi var mı be !  Sağol  ewt ya walla memleket gibisi yoqq sağol
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marissa
Son Yok Edilecek Düşman,Ölümdür.
Mod
Has Türk Kahvesi

''Est Solarus oth Mithas''
|
 |
« Yanıtla #4 : Nisan 14, 2008, 03:15:11 » |
|
öfff aklımın bir köşesinde kalsın 4-6 ve 10 u mutlaka yaşamalı gidip görmeliyim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lily james
Şeker

Tokio Hotelllllllllllllll
|
 |
« Yanıtla #5 : Nisan 19, 2008, 19:30:09 » |
|
ben 10.yo yaşadım ve tek kelimeyle MUHTEŞEMMMMMM taşına toprağına kurban olayım ülkemin 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selphie_Tilmitt
|
 |
« Yanıtla #6 : Nisan 19, 2008, 21:08:32 » |
|
7. ve 10. yaşamak gerekir,gerçekten muhteşem olur ya,o zevki tatmak gerekir.
|
|
|
|
|
|
"Dile getirip söyleyemediğim Hergün içimde olan sevgin Karşılıksız kalmış tek taraflı Benle yaşayan aşkın var
Bu gönülde yalnız sen varsın Sense benden habersiz gibi Bir başkasına ele bakarsın Bırakta bana senden hatıra Bir karşılıksız aşkın kalsın
Ne umut verdin seni seven gönlüme Ne de bir güler yüz gösterdin Bırak avunsun bu gönül hayalinle Bırak tutunsun hayata özleminle Bir karşılıksız aşkın kalsın Bana senden geriye"
|
|
|
|
|
|
NoohpyT
|
 |
« Yanıtla #8 : Nisan 26, 2008, 03:54:36 » |
|
3 ve 4 numaralı fotoğraflarda ki gökyüzü manzarası muhteşem onlar olmasa seçilmezlerdi zaten 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DeLyMeRvE
|
 |
« Yanıtla #9 : Nisan 27, 2008, 10:48:30 » |
|
Halfeti ne zaman Antep'in oldu yaa? Benim bildiğim Urfa'da. Hatta kesinlikle öyle. Gidip kendim gördüm yani. Kelaynakların da dibine kadar gitmiştik ama küçüktüm, annem de başına bela açmiim diye götürmemişti beni Bu arada 6.'ya hayran kaldım. Saol paylaşım için.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
déspina
|
 |
« Yanıtla #10 : Nisan 28, 2008, 18:21:06 » |
|
Hepsine bayıldım özelllikle 3. 4. ve 7.ye  Çok hoşlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ra1deN#
|
 |
« Yanıtla #11 : Nisan 28, 2008, 20:42:56 » |
|
hepsı teker teker muttiş otesı sagol paylasım ıcın
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gece
|
 |
« Yanıtla #13 : Nisan 30, 2008, 01:30:41 » |
|
İnci kefallerinin çılgın yolculuklarını biliyorum,akıntının tersine gidiyorlar,hakikaten de harika bence  Sarıkamış'ta kış demeyin bana  Muş'a gitmek farz oldu  Küre dağları da masallardaki yerler gibi Halfeti'deki dolunayın maşallah'ı var,özendim valla Anteplilere 
|
|
|
|
|
|
"İnci,Kaptan Sparrow'un!"
|
|
|
|
holy_solemn
|
 |
« Yanıtla #14 : Nisan 30, 2008, 01:52:29 » |
|
Resimler inanılmaz güzel gözüküyor  Mutaka gezmek lazım ,her yeri ayrı bir güzel  Ancak İzmir'de hala eskisi kadar pembe flamingo olduğunu söyleyemeyeceğim
|
|
|
|
|
|
  When You Can Live Forever What Do You Live For? Twilight Imagine Imagine there's no Heaven It's easy if you try No hell below us Above us only sky * Imagine all the people Living for today Imagine there's no countries It isn't hard to do Nothing to kill or die for And no religion too * Imagine all the people Living life in peace You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will be as one
|
|
|
|