Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 16, 2008, 03:35:22  

Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: OKS sorusuna itiraz geldi!  (Okunma Sayısı 828 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Karamela Sepeti
~Bloo!...
Sert Espresso

~Everything is something happened...

Üyelik Bilgileri E-Posta
« : Haziran 12, 2008, 21:48:49 »

SORULARININ kolay olmasıyla tartışılıp, ""50 ile 100 kişi arasında birinci çıkabilir"" yorumu yapılan Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nın (OKS) B kitapçığındaki Fen ve Teknoloji Testi 22'nci sorusuna Adana'dan itiraz geldi. 14 yaşındaki Zeynep Özge Öztürk, babası aracılığıyla B kitapçığındaki 22'nci soruya itirazda bulundu.

Özel Gündoğdu Okulları İlköğretim Okulu son sınıf öğrencisi Zeynep Özge Öztürk, babası 42 yaşındaki Murat Öztürk aracılığıyla, OKS itiraz ücretini bankaya yatırıp, dekontuyla birlikte itiraz dilekçesini Ankara'daki Eğitim Teknolojiler Genel Müdürlüğü'ne gönderdi.

Bu yıl son kez yapılan sınavda itiraz ettiği 22'nci sorunun cevabının ‘A’ şıkkı olarak açıklandığını hatırlatan Zeynep Özge Öztürk, dikkatle incelendiği takdirde doğru seçeneğin ‘D’ olduğunun saptanacağını öne sürdü. Cevap anahtarına göre 96 doğrusu, 4 yanlışı bulunduğunu bildiren Öztürk, şöyle dedi:

""Bu sorumla ilgili gerek okulum, gerekse dershane ve ilgili kişilerle görüştüğümde, benim üniversite düzeyinde düşündüğümü söylediler. Ancak, ""Yanlıştır’ diye de hüküm vermediler. Bu sorunun cevabının tartışılıp, açıklama yapılmasını, yanlışın düzeltilmesini istiyorum.

22'nci soru dikkatle incelendiğinde ‘aşırı avlanma’ ile başlayıp, birbirini takip eden olaylardan en son ortaya çıkması beklenen istenmektedir. Buna göre, ‘aşırı’ kelimesinin Türk Dil Kurumu'nun sözlüğündeki Türkçe karşılığı, ‘alışılan veya dayanılabilen dereceden çok daha fazla’ demektir. Aşırı kelimesi yok olma anlamında kullanılamaz. Bundan yola çıkarak aşırı avlanma süreci devam ederken otçul sayısı artacak, dolayısıyla bitki sayısı azalacak ve bitki örtüsü tahrip olması sonucunda toprak erozyonu meydana gelmiş olacaktır. Bunun sonucunda etçillerin yok olması en son aşamada meydana gelecek oluşumdur. Doğru cevap da ‘D’ seçeneğidir.""

Kaynak:Milliyet

Kendi Yorumum:Bu soruyu itiraz eden arkadaşıma en renkli küfürlerimi iletiyorum.Yahu o kadar itirazlık soru vardı,bula bula bunu mu buldun?Aç gözlü zaten bu soru haricinde 3 yanlışın var ne istiyorsun?Ben bile biyolojiyi full çektim be kardeşim,bre kaderdaşım.O kadar yaylı garip fizik sorusu vardı hayvanice olan yüzde problemi vardı,bula bula bu mu? çüşş demek istiyorum.Üniversite seviyesinde düşünmüşmüş hanımefendileri,kendisine hatırlatmak isterim biz ÖSS'ye mi girdik?Abe salak sanki soru iptal yese nolucak,birinci mi olacaksın tepende 150 tane full çeken varkene.Ki tüm Türkiye bu sorudan şikayetçi değil ne bu?Adın gazetelerde çıktı oldu mu? Herkes seni yıllar sonra "O kolay sınavda gerzekçe bir soruya itiraz eden salak kız" olarak anacaklar.Üstüne üstlük tek yanlışında o değil ki! Tamam evet biyolojinin en zor sorusuydu ama biraz kafa patlatınca sonuç çıkıyor.Ki kızın söylediği şıkla kafamda kalan şıkların alakası bile yoktu.Neyse çenem düştü.Ben bir ara devam ederim Hede Hödö
« Son Düzenleme: Haziran 12, 2008, 21:58:51 Gönderen: _SePeT_ » Logged

Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: OKS sorusuna itiraz geldi!
« Eklendi: Ekim 16, 2008, 03:35:22 »

Madeleine
Köpüklü Kapuçino

Lonca Editörü...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Haziran 12, 2008, 21:52:51 »

Her yıl böyle bir arıza çıkıyor zaten. Eğer kız haklı çıkarsa, sonuçlar geç açıklanır   Kararsız

Fraktal'a sonsuz teşekkürler Sarılan

busbus
Krema

saf güzellik....

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 12, 2008, 22:01:09 »

kız çok mantıklı  düşünmüş....

tom felton fun club
Karamela Sepeti
~Bloo!...
Sert Espresso

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #3 : Haziran 12, 2008, 22:01:48 »

İşin komik tarafı kız haklı değil.Resmen felsefe yapmış,ben şahsen OKS mantığıyla soruyu açıklayabilirim:

Çok avlanma sebebiyle etçiller azalır,durumun sonucunda otçullar artar ve bitki tüketimi artacağı için zarar görür en sonunda da toprak cılız kalır ve erezyon gerçekleşir Hede Hödö

O kafa bunu almaz mı???

_missmalfoy_
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 12, 2008, 22:07:24 »

onca soru varken bu soruya mı itiraz edilir. e yuh diyorum.
Nymphe
_LİLY_
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Sert Espresso

-EvANesCeNCe-

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Haziran 12, 2008, 22:07:54 »

Offfff nefret ediyorum böyle tiplerden, yhaa kardeşim yanlış işte kabul et. Bu sorudan önce itiraz edecek ararasan rahat 10 soru bulursun. Hem o soru benim doğru bulaşmayın dsoruma Dil Çıkaran
  Sepetimm almıyor işte, bende kalkıp davullu soruya mı itaraz etsem acaba Dil Çıkaran moda olmuş böyle kafayı kurcalayan en ufak şeyde isyan etmek

Pesimisticc
---Hunter---
Sıcak Çikolata

X-TinA <3

meryembulbul94@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #6 : Haziran 12, 2008, 22:23:37 »

gıcık yaa ben de zor bi soruya falan  itiraz etcek sanmıştım Hede Hödö bu kız yüzünden sonuçlar gecikirse en iyi dileklerimi ulaştırıcam kendisine Hede Hödö

...Love...

S U P E R N A T U R A L Hayran Kulübü
Paul McCartney
Bedshaped
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Haziran 12, 2008, 22:26:54 »

"Onca soru varken" kalıbını bir kenara bırakırsak (-"onca soru vardı!" ne? sanki o onca soruda bir sürü yanlış varmış gibi) biraz irdelenemesi gereken soru.
Şahsen o soruyu A yapmıştım zira etçillerin yokoluşu değil de azalışı gelmişti aklıma ve bu da ilk oluşan evre. Ama "yok olmak"... Ne bileyim. "Azalmak"la eş anlamlı değil ki.
Eğer itiraz kabul edilirse geç açıklanır büyük ihtimalle ki nefret edilesi bi durumdur.
Bekleyip görelim hacı, ne hırs yaptınız.
« Son Düzenleme: Haziran 12, 2008, 22:29:23 Gönderen: Paul McCartney » Logged

27 July 2008
Ali Sami Yen Stadium
_missmalfoy_
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Haziran 12, 2008, 22:44:27 »

gıcık yaa ben de zor bi soruya falan  itiraz etcek sanmıştım Hede Hödö bu kız yüzünden sonuçlar gecikirse en iyi dileklerimi ulaştırıcam kendisine Hede Hödö

katılıyorum:D
Laila
=P | =P | =P
UU Seherbazları
Demleme Çay

Colorful Sadness~

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Haziran 12, 2008, 23:26:49 »

Nayır nolamaz bunu bana yapamazlar o soru benim doğru yaaa <.< Ağlayan zaten fende 6 yanlışım çıkmış Fm puanım acayip düşük ya nayır nolamaz yaaa Ağlayan

3 4 5 4 3

Hayranım sana Aslı!! Aww

Kurban bayramında görüşürüz :'(
Maateh
kronik deli XD
Sıcak Çikolata

17 yaşınıda yedik hoşgelin 18 dolu geldin umarım:D

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Haziran 13, 2008, 00:13:56 »

ilkaycım sana katılıyorum bencede toprak erozyonu olcak ama bakalım ne dicekler +  okızı arkadaşları ne yapar acep yada yakın çevredeki soru zedeler Sırıtan

Her zamanki gibi
Yağmur yağacak
Ve her şeyi temizleyecek.
Ardından karanlığını indirecek gece,
Yeryüzüne.
Bu şehirden gideceğim.
Bana ait gördüğüm,
Dost bildiğm her şeyi alarak
Yalnız sen,
Sen kalacaksın bu şehirde....
Orchideus
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Haziran 13, 2008, 00:36:01 »

Bu sorumla ilgili gerek okulum, gerekse dershane ve ilgili kişilerle görüştüğümde, benim üniversite düzeyinde düşündüğümü söylediler. Ancak, ""Yanlıştır’ diye de hüküm vermediler. Bu sorunun cevabının tartışılıp, açıklama yapılmasını, yanlışın düzeltilmesini istiyorum.
 İki dakika da havasını da atmış yalnız iyi de felsefe yapmış,
üniversite seviyesinde düşünüyormuşum da aman.İyi ki bir soru yanlış ''saptamışsın.'' Dil Çıkaran
« Son Düzenleme: Haziran 13, 2008, 00:39:40 Gönderen: Orchideus » Logged

You're the missing piece I need
The song inside of me
I need to find you
I gotta find you
Maateh
kronik deli XD
Sıcak Çikolata

17 yaşınıda yedik hoşgelin 18 dolu geldin umarım:D

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Haziran 13, 2008, 00:37:44 »

yaa hem bu sorular üniversite seviyesinde sorulmadıki niye öyle düşünüon sen oks seviyesinde düşünsene Sırıtan

Her zamanki gibi
Yağmur yağacak
Ve her şeyi temizleyecek.
Ardından karanlığını indirecek gece,
Yeryüzüne.
Bu şehirden gideceğim.
Bana ait gördüğüm,
Dost bildiğm her şeyi alarak
Yalnız sen,
Sen kalacaksın bu şehirde....
Scream
EcE ~
Demleme Çay

captainn Sparrow =)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Haziran 13, 2008, 11:11:07 »

Her yıl çıkar böyle arıza tipler Kahkaha Boşverin Dil Çıkaran Bence isyanı hiçbir işe yaramayacak Kahkaha
Benim arkadaşım da resmen puanı az geldiği için şikayet etmişti çok iyi hatırlıyorum Dil Çıkaran Ben tercihlerimi yapmak için okula gittiğimde arkadaşım da oradaydı. ''Tercih yapmaya geldin dimi ?'' dedim. ''Yok benim puanım yanlış hesaplanmış sanırım beklediğimden az geldi'' demez mi Dil Çıkaran Ölür müsün öldürür müsün Dil Çıkaran He ne işe yaradı ? Neyse küfretmeyeyim Dil Çıkaran

~~ When lies turn into truth.. I sacrifice for you.. You say that I'm Froooozeeenn !! But what can I do.. ??

Karamela Sepeti
~Bloo!...
Sert Espresso

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #14 : Haziran 13, 2008, 18:27:25 »

Alıntı
Buna göre, ‘aşırı’ kelimesinin Türk Dil Kurumu'nun sözlüğündeki Türkçe karşılığı, ‘alışılan veya dayanılabilen dereceden çok daha fazla’ demektir. Aşırı kelimesi yok olma anlamında kullanılamaz.

Kendisine en renkli küfürlerimin yanında birşey daha sormak istiyorum.TDK'nın
sözlüğüyle mi sınava girdin?  Şaşırmış Yani öyle birşey söylemişsin ki "Sözlüğüme bakarak yaptım soruyu" gibi bir ima var yani.

Sepetimm almıyor işte, bende kalkıp davullu soruya mı itaraz etsem acaba Dil Çıkaran moda olmuş böyle kafayı kurcalayan en ufak şeyde isyan etmek

Yok itiraz etme o soru doğru benim Dil Çıkaran Tabii bu sorudan evvel itiraz edilmesi gerekiyor o ayrı.

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: