Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
  Mayıs 16, 2008, 09:44:46  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ODTÜ'den dev buluş: Görünmezlik zırhı  (Okunma Sayısı 87 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Marissa
Sevgili Küçük Düzenbaz
Mod
Has Türk Kahvesi

''Est Solarus oth Mithas''

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 09, 2008, 19:17:18 »

ODTÜ’lü bilim adamları, radar dalgalarını emerek görünmezlik özelliği sağlayan önemli bir buluşa imza attı. Örneği sadece ABD’de bulunan benzer bir madde, hayalet uçakların kaplamasında kullanılıyor.

ANKARA - Tamamen yerli olanaklarla geliştirilen madde, aynı zamanda yanmazlık özelliğine de sahip. ODTÜ Kimya Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Levent Toppare ve ekibinin diğer önemli buluşu da plastiğin görüntü teknolojisinde kullanılmasına imkan tanıyor.

ODTÜ’NÜN 2 BULUŞU
Toppare, çığır açacak iki buluşu bir basın toplantısıyla açıkladı.

1) GÖRÜNMEZLİK ZIRHI
Toppare ve ekibinin ilk buluşu özellikle savunma sanayii açısından büyük önem taşıyor. Buluş, radar dalgalarını emme özelliğine sahip plastik bir kaplama malzemesi. Bu maddeyle kaplanmış 100 metrekarelik bir gemi radarlarda 10 santimetrekare, bir F-16 uçağı ise serçe büyüklüğünde görünüyor. Maddenin yanmazlık özelliği de bulunduğu için araba ve uçakların iç döşemelerinde de kullanılabilecek. Benzer bir malzeme sadece ABD’de hayalet uçaklarda kullanılıyor.

Toppare “Buluş için silahlı kuvvetlerle görüşüyoruz. Onlar da birtakım denemeler yapıyorlar. Bu çeşitli platformlarda kullanılabilir mi bakacaklar kullanmak istedikleri takdirde de silahlı kuvvetlerimize bu teknolojiyi transfer edeceğiz” dedi.

2) SIVILAŞTIRILMIŞ PLASTİKTEN EKRAN
Ekibin ikinci buluşu ise ekran teknolojisinde çığır açacak nitelikte. Plastiğin ekranlarda kullanımını mümkün kılan buluşla, özel bileşime sahip sıvılaştırılmış plastik, sürüldüğü yüzeyi sadece 1,5 voltluk bir akımla ekrana dönüştürebiliyor.

Toppare bu buluşla ilgili olarak da, “Kullanım alanı son derece geniş en basiti günlük hayatta televizyon ekranı, telefon ekranı yapabilirsiniz. LCD’lerden çok daha yeni bir teknoloji bunu böyle katlayıp çantanıza koyup çok büyük ekran yapabilirsiniz sadece bağladığınızda bu ekranda görebileceksiniz” dedi.

Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: ODTÜ'den dev buluş: Görünmezlik zırhı
« Eklendi: Mayıs 16, 2008, 09:44:46 »

Herne Peş
Köpüklü Kapuçino

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 09, 2008, 22:10:27 »

ÇOk sevindim yehuuuuu  Dans  Yehuu  Alkış Ne gzüel en sonunda hazıra konmuyoruz burdan onlara çok teşekür ediyorum bizimm moralimizide düzelltiler  Boogie Dans Yehuu Alkış
battle_on
Şeker
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 09, 2008, 22:24:14 »

Çok sevindim ve bu haber bizim için çok gurur verici bi şey gerçekten.. Buluşları için en içten sevincimle onları tebrik ediyorum.. Türk milleti için müthiş bir şey bu.. Özellikle görünmezlik zırhı çok ilgimi çekti doqrusu.. Radar dalqalarını emme özelliği.. İlginç ve harika gerçekten.. Plastik bi maddeden de ekran yapılabileceqi hiç aklıma qelmezdi doqrusu.. Çok sevindirici ve gururlandırıcı bi haber olmuş haberin için çok saq ol Marissa.. =))
holy_solemn
Twilight
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 09, 2008, 22:30:58 »

Harika bir şey bunu yapabilmeleri Alkış Ayrıca kendi olanaklarımızla yapmak da Aww Saol Marissa abla Aww Bakalım daha ne gelişmeler olacak Şaşırmış  aklımızın bir zamanlar hayal ettiği her şey yavaş da olsa gerçekleşebiliyor çünkü. ,

Edit: sıvılaştırma olayı ise çok daha ilginç geldi. Belki de görünmezliği daha önceden bildiğimiz içindir.
« Son Düzenleme: Mayıs 09, 2008, 22:34:45 Gönderen: holy_solemn » Logged

"Hiç bir kere hayat bayram olmadı ya da her nefes alışımız bayramdı."
Frank_McCourt
Role Playing
Telve

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #4 : Mayıs 09, 2008, 22:57:01 »

Harika ve gurur vericiler. Tebrik ediyorum.
lostsoul
B4MV...
Demleme Çay

skate! skate and destroy!...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2008, 23:12:53 »

vayy bee!!
yuh Acayip

SKATING IS A WAY OF LIFE
derhavril
Lossttt =P
UU Seherbazları
Telve

ŞAKA#4ever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mayıs 11, 2008, 00:11:41 »

harika Dil Çıkaran yaşasın  Aww görünmez olmak  Gözlerini Deviren daha önceden bunu üzerinde çalıştıklarını bir yerlerde okumuştum ; iyi oldu Hede Hödö ve vay be diyorum ! XD

1905'TE İLK KEZ KÜKREDİ ASLAN
SUSTURAMAZSIN ONU BİN YIL UĞRAŞSAN
YER KIRMIZI GÖK SARI BAKTIĞIM YERDEN
CİMBOM SEVGİM ÇIKMAYACAK KALPLERİMİZDEN

SAMİYEN'İ DOLDURURUZ BİNLERCE YÜREK
BU SEVDAYI ANLATMAYA DESTANLAR GEREK
YER KIRMIZI GÖK SARI BAKTIĞIM YERDEN
CİMBOM SEVGİM ÇIKMAYACAK KALPLERİMİZDEN

Hicbir sey bilmeyen ve bilemeyecek olan lanet insanlarin, nasihatlariyla gecen bir ömur  ve bir ömur daha kaybedilmis ömürlerim için...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: