Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 14, 2008, 11:11:42  

Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İnsanoğlunun zekası geriliyor  (Okunma Sayısı 498 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Marissa
Merry Gentry
Mod
Has Türk Kahvesi

''Est Solarus oth Mithas''

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 13, 2008, 18:57:26 »

İsveçli araştırmacılar, düşünmeye gerek bırakmayan basit hayat tarzının yükselmesiyle birlikte insanoğlunun ortalama zekasının ve IQ seviyesi giderek düştüğünü bildirdi.
Yerel basın, ülkenin tanınmış profesörlerinden James R. Flynn'ın "İnsanlık olarak gittikçe ahmaklaşıyoruz ve zekamız geriliyor. Araştırmalara göre IQ'muz sürekli düşüyor" sözlerini gündeme taşıdı. James R. Flynn, zeka üzerine önemli çalışmalarıyla tanınıyor ve What is Intelligence? (Zeka Nedir?) isimli bir kitabı bulunuyor.

Zekası belli bir seviyenin üzerindekilerin kurduğu uluslararası organizasyon MENSA'ya üye bir başka İsveçli de Flynn'in sözlerine destek veriyor. Üniversiteden yeni mezun olan dizayn mühendisi Etienne Forsström (24) İsveç'in 'süper zekisi' olarak tanınıyor. Forsström son zamanlarda eline geçen raporların düşünme kabiliyeti noktasında azalma yaşandığını gösterdiğini belirtti.

1990'ların ortasından 2000'li yıllarının başına kadarki dönemde insanların IQ seviyelerinin 40 yıl önce yaşayanlardan 15 puan daha fazla arttığını belirten araştırmacılar, bu dönemden sonra ani bir düşüşün yaşandığını ve halen de devam ettiğini kaydediyor. Bilimadamları, dünyadaki eğitim sisteminin gelişmesiyle birlikte, insanların IQ seviyesinin arttığını, 2000'lerde zirveye ulaştığını ve o yüzden bir tıkanmanın yaşanabileceğine dikkat çekiyor.

Forsström, gerilemenin nedenlerini şu şekilde sıralıyor: "İnsanların midesi çöplüğe döndü, gereksiz gıdalar yüzünden yeterli besin alamıyorlar. Etraftaki herşey çok basitleşti. Bilgisayar ve cep telefonu gibi araçlarla sadece bir düğmeye basarak işlerimizi halleder olduk. Artık düşünmemize bile gerek kalmadı. Mesafelerin ne kadar uzaklıkta olduğunu düşünmemize gerek kalmadı, otobüslerde her durakta ne kadar mesafe kaldığını gösteren saatler ve tablolar var. Beynimize idman yaptırmıyoruz. Belki de buyüzden solakların IQ'su biraz daha yüksektir. Çünkü onlar olaylara tersten bakmak ve düşünmek zorundal

Ne dilediğine dikkat et derler.Şey dualarına daha çok dikkat et.Ne istediğinden emin ol,çok emin ol.Bir tanrının tam olarak istediğiniz şeyi size ne zaman vereceğini asla bilemezsiniz.
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: İnsanoğlunun zekası geriliyor
« Eklendi: Ekim 14, 2008, 11:11:42 »

oviedo
Çabuk Gel Locce Özledim seni
Kakao

nerden benim tavuum oluyomuş ya

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 13, 2008, 21:52:25 »

evet solaklar yaşadı desenize.

ÇABUK GEL LOCCEEEEEEEEEEEEEE BEKLİYORUZ SENİ.............
Beyond Help
Söyledim büyücüye yok hiçbir değerin!
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Krema

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 14, 2008, 14:31:55 »

bi yolu var mıdır sizce bu geriliği düzeltmenin? Acayip

ervolda
Kakao

Küçük Yeşil Yaratıklar//Hö ???

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 14, 2008, 15:13:03 »

Biliyordum!!! Böyle giderse şimdiki gerizekalılar geleceğin dahileri olacak Hede Hödö
Discovery
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Telve

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 14, 2008, 15:23:24 »

evet gerilemeye başladık anlaşılan

polyanna_(elif)
Krema

!I VERY LOVE RUPERT FOREVER!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Haziran 14, 2008, 15:24:37 »

Biliyordum!!! Böyle giderse şimdiki gerizekalılar geleceğin dahileri olacak Hede Hödö

Allah'ım inşallah gerizekalıyımdır da gelecekte dahi olurummm!!! Kahkaha Kahkaha Kahkaha

Harry Potter Cafe
                                                                                          ARKA SIRADAKİLER HAYRAN KULÜBÜ
aragorn
KaLpSiZ AdaM....
Sıcak Çikolata

Son sarkımın sözlerindeyim...

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #6 : Haziran 14, 2008, 16:57:34 »

ciddenden dogru arastırmadan ve bilgiden uzaklastık eskiden yapılan normal seyler şimdi bize olaganüstü geliyor...

bunun nedenide hazırcılıgımız ve arastırma ruhumuzun kaybolması en çokta bizi ve 3. dünya ülkelerini etkiliyor bu çünkü biz teknolojiyle sonradan tanıstıgımız için daha hazırcıyız...

Uyuştur Kanımı , Başımı döndür...
Yatır DizLerine Ömrümü söndür...
Çekme DudakLarını Dudağımdan.....
Nefesim KesiLsin...     Öperek ÖLdür... !
lilyevans
Kakao

Toph ~ Earth Bender

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Haziran 15, 2008, 22:45:17 »

Gerçekten ilginç ama pek de şaşırmadım doğrusu. Böyle birşeyi bekliyodum zaten. Artık herşeyi kolaydan alıyoruz, uğraşmıyoruz pek. Yeniliklere açılmıyoruz, elimizdekilerle yetiniyoruz. Bence bu gerilemeyi sağlayan araçların en önemlisi de televizyon..

Alatariel Elensar
Telve

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Haziran 16, 2008, 16:29:11 »

hele birde 10 sene sonrasıyla karşılaştırsınlar gençlik gümbür gümbür geliyor
o kadar önemli şeylere kafa yoruyorlarki maşallah (!)
ama ben bunun böyle devam etmeyeceğini düşünüyorum  ve  geleceğe umutla bakıyorum aklımızı başımıza bir an önce toplasak ve olayları biraz daha geniş çerçevelerden incelemeye başlasak çok iyi olur
bngi
C.R. & A.A
Sıcak Çikolata

Do I Dazzle You ? ~ Edward

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Haziran 16, 2008, 23:46:06 »

İnsanoğlunun zekası geriliyorsa gün geçtikçe teknoloji nasıl bu kadar ilerliyor sorarım size Sırıtan

Life was like a moonless night, Shrouded in the stars, Beauty can be such a fright, But now you're in my arms
You are my life now, Can't you see, I'd cross oceans, I'd swim seas, To be with you, That's enough for me.
Your face is like a poison, Intoxicating me, How can we live forever, When our love can never be..

Blooms
Telve

Of .

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Haziran 16, 2008, 23:49:01 »

Idiocracy'yi de seyrettikten sonra inanır oldum aslında Dil Çıkaran
Yok be ne inanıcam. Zor yani.

...

Stupefy
Asphyxiated.
UU Seherbazları
Telve

I'm not worried. I'm with you.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Haziran 16, 2008, 23:54:49 »

Korn'un Evolution klibi gibi yani! İnanırım ya. Şaşırmış
İnsanoğlunun zekası geriliyorsa gün geçtikçe teknoloji nasıl bu kadar ilerliyor sorarım size Sırıtan
Zekalarını işlek tutan insanlar, örneğin Japonlar, teknolojiyi ilerletirken, tembel kısım da buna alışıp söz konusu gerilemenin bir parçası oluyor olabilir belki. Gözlerini Deviren

Nobody can tell ya:
There's only one song worth singin'!
They may try and sell ya
'cause it hangs them up to see someone like you..!
But you've gotta make your own kind of music!
Sing your own special song!
Make your own kind of music
Even if nobody sings along!

bngi
C.R. & A.A
Sıcak Çikolata

Do I Dazzle You ? ~ Edward

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Haziran 16, 2008, 23:56:37 »

Korn'un Evolution klibi gibi yani! İnanırım ya. Şaşırmış
Zekalarını işlek tutan insanlar, örneğin Japonlar, teknolojiyi ilerletirken, tembel kısım da buna alışıp söz konusu gerilemenin bir parçası oluyor olabilir belki. Gözlerini Deviren
Hmm. Mantıklı.
Sırıtan

Life was like a moonless night, Shrouded in the stars, Beauty can be such a fright, But now you're in my arms
You are my life now, Can't you see, I'd cross oceans, I'd swim seas, To be with you, That's enough for me.
Your face is like a poison, Intoxicating me, How can we live forever, When our love can never be..

aragorn
KaLpSiZ AdaM....
Sıcak Çikolata

Son sarkımın sözlerindeyim...

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #13 : Haziran 17, 2008, 00:03:14 »

burada bilim ve teknoloji dalında ugrasan insanların değil bu teknolojiyi kullanan insanların zekasından bahsediliyor.
Adamlar geliştiriyorlar teknolojiyi bizde bu teknolojiyi (özellikle türkler) dogru yerlerde kullanıp kendimizi geliştirmek varken,nerse ipe sapa gelmez iş var oarada kullanıyoruz ve ancak zarar görüyoruz teknolojiden....(tabii ki herkesi kastedmiyorum yanlıs anlasılmasın....)

zekası gerileyen insanlar > zekası gelişen veya aynı seviyede kalan insanlar

(öss nin etkisi)

Uyuştur Kanımı , Başımı döndür...
Yatır DizLerine Ömrümü söndür...
Çekme DudakLarını Dudağımdan.....
Nefesim KesiLsin...     Öperek ÖLdür... !
Dame
Damla, Damlaş, Damma artık nasıl istersen ~ Gırrrrrrrr ~ Hmpff ~ Sessiz Korist
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata

theory of knowledge....it looks like I've none!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Haziran 17, 2008, 00:04:56 »

Forsström, gerilemenin nedenlerini şu şekilde sıralıyor: "İnsanların midesi çöplüğe döndü, gereksiz gıdalar yüzünden yeterli besin alamıyorlar. Etraftaki herşey çok basitleşti. Bilgisayar ve cep telefonu gibi araçlarla sadece bir düğmeye basarak işlerimizi halleder olduk. Artık düşünmemize bile gerek kalmadı. Mesafelerin ne kadar uzaklıkta olduğunu düşünmemize gerek kalmadı, otobüslerde her durakta ne kadar mesafe kaldığını gösteren saatler ve tablolar var. Beynimize idman yaptırmıyoruz. Belki de buyüzden solakların IQ'su biraz daha yüksektir. Çünkü onlar olaylara tersten bakmak ve düşünmek zorundal

Haaa hıı çöplük ehe bunu okurken dondurma kasesiyle bakıştık bir an Terleyen Ayrıca haklı adamlar yani. Çevremiz bizim için her türlü imkanı sağlıyorken insanlar artık düşünmekten kaçmayı bırak düşünmekten korkacaklar yakında. Iyy felsefe mi böğk yapamam ben o dersi diyenlerin sayısı o kadar fazla ki! Neden? Adamın işine gelmiyor kafa patlatmak! Düşünmeye düşünmeye de bööylllee aval aval bakarız sonra gelişen ülkelere kendini yetiştirip bir yerlere gelen insanlara. Hah işleyen demir ışıldar işte. Sen ne yaptın aptallaşmak için elinden gelenin en iyisini eh buyur devam et o zaman Kahkaha Kahkaha

yazan bir yazar!

Resimciğe tıklasana bi XD XD XD

I saw Susie sitting in a shoe shine shop.
Where she sits she shines, and where she shines she sits.

(Tam olarak okuyabilenden diksiyon dersi istiyorum Hede Hödö)
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: