Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Temmuz 07, 2008, 05:12:00  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Dinozorların iri olmasının sırrı çözüldü  (Okunma Sayısı 98 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Marissa
Son Yok Edilecek Düşman,Ölümdür.
Mod
Has Türk Kahvesi

''Est Solarus oth Mithas''

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 12, 2008, 20:40:07 »

Gingko, eğreltiotu, kırkkilitotu ve kozalaklı ağaç... Alman bilim adamları bu bitkileri bol miktarda, çiğnemeden tüketen dinozorların aşırı enerjik olduklarını ve 40 metreye kadar büyüdüklerini ortaya çıkardı.

İSTANBUL - Dinazorların sindirim sistemini bilgisayarda inceleyen bilim adamları, çağlar öncesinde yaşamış olan bu canlıların irilik sırrını buldu. Dinozorları iri ve kuvvetli kılanın yedikleri ot ve bitkilerin karışımı olduğu ortaya çıktı. Vejetaryen mönülerinin onlara enerji verdiği ve gelişmelerini sağladığı belirlendi.

Şimdiye kadar dünyada yaşamış olan en büyük hayvanın bir dinozor türü olan vejeteryan Sauropods olduğu belirtiliyor. Alman bilim adamları bu dinazorların yaklaşık 40 metre uzunluğunda olduğunu ifade ediyor.

Araştırmacılar dinazorların, gingko, eğreltiotu, kırkkilitotu ve kozalaklı ağaç gibi bitkilerle beslendiğini, nesiller geliştikçe hayvanların artık bu bitkilerden beslenmediğini, bu yüzden de bu bitkilerin gelişim için kullanılmadığını söyledi. Çalışmada, gingko, eğreltiotu, kırkilitotu ve kozalaklı ağacın ciddi miktarda enerji verdiği, ancak iri cüsseleri yüzünden çok fazla hareket edemedikleri ortaya çıktı.

Bonn Üniversitesi Hayvanbilimcisi Jürgen Hummel, “O zaman yetişen bitkiler bugünkülere göre daha besleyici. Bu da bizlere dinozorların neden bu kadar büyük olduğunu gösteriyor”dedi.

Sauropodsların bitkileri çiğnemeden yediklerini de öne süren bilim adamları, bu yüzden bol miktarda beslenebildiklerini ve dünyanın en büyük hayvanı olduklarını ifade etti. 

Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Dinozorların iri olmasının sırrı çözüldü
« Eklendi: Temmuz 07, 2008, 05:12:00 »

Daniel Ecem Radcliffe
kronik deli XD
Sert Espresso

тυяη тнє ƒα¢є тσ тнє ѕυη

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 12, 2008, 20:55:20 »

o otlardan bendemi biraz çiğnesem ne? XD

Dan Hayran Kulübü
Ay Savaşçısı Hayran Kulübü
Yazan Bir Yazar 

Çılgın Topluluk~Okumadan Geçmeyin
Discovery
Telve

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 12, 2008, 22:13:36 »

o otlardan bendemi biraz çiğnesem ne? XD
mümkünse bn de ya boyumun uzaması lazı m Kahkaha

NoohpyT
Şeker
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 13, 2008, 14:18:48 »

bu sır çözüleli baya bi zaman olmuştu hatırladığım kadarıyla Dil Çıkaran o otlardan bulan tadına dayanbilen çiğnemeden yutsun belki 40 metre olur Dil Çıkaran

Discovery
Telve

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 14, 2008, 19:34:00 »

bu sır çözüleli baya bi zaman olmuştu hatırladığım kadarıyla Dil Çıkaran o otlardan bulan tadına dayanbilen çiğnemeden yutsun belki 40 metre olur Dil Çıkaran
o kadr değil

lostsoul
B4MV... ~~
Demleme Çay

BIGSPIN!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 16, 2008, 18:48:05 »

yau bayılıyorum dinazorlaraaaa bazen düşünüorum da şimdi de olsalar eğitilseler falan Dil Çıkaran hele bazılarının suratları çok masum oluyo Dil Çıkaran ya ben zaten kendimi bildim bileli dinazor hastalğım var Sırıtan hatta ufakken bana en büyük dileğin ne diye sorduklarında, dinazorların içinde yaşamak istiyorum geçmişe dönmek istiyorum fln derdim Sırıtan
hem o zamnki otlarn besin değeri simdikilerinkine göre çok fazlaymıs bende yerdim onlardan xD süper yaa!!!

Jamie Palmore, manual the first bench, then frontside 180 to fakie manual frontside half Cab out on the last one.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: