Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman
|
 |
« : Haziran 10, 2008, 21:10:26 » |
|
Dünyaca ünlü Kırgız Yazar Cengiz Aytmatov, böbrek yetmezliği sonucu tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.Kırgızistan Devlet Başkanlığı Basın Sözcüsü Dosalı Esenaliyev, yaptığı açıklamada, Almanya’nın Nünberg kentinde tedavi gören Cengiz Aytmatov’un yaşamını yitirdiğini bildirdi. Esenaliyev, yazarın ölümü ile ilgili olarak Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev’in bilgilendirildiğini söyledi.  Solunum cihazına bağlı olarak yoğun bakımda tutulan yazarın sağlık durumunun kritik durumuna geldiği ifade edilmişti. Aytmatov, bir Rus televizyon kanalının belgesel çekimleri için gittiği Tataristan’ın başkenti Kazan’da 16 Mayıs’ta ani böbrek rahatsızlığı geçirmesi üzerine hastaneye kaldırılmıştı. 79 yaşındaki yazar, 18 Mayıs’ta ambulans uçakla Almanya’ya nakledilmişti. Yazar Aytmatov, Kırgızistan’daki Talas eyaletinin Şeker köyünde 12 Aralık 1928 yılında dünyaya gelmişti. Kırgızistan’da 2008 yılı, Cengiz Aytmatov yılı ilan edilmişti.
|
|
|
|
|
|
One little Sailor boy left all alone; He went out and hanged himself and then there were none.
|
|
|
|
|
|
Karamela Sepeti
|
 |
« Yanıtla #1 : Haziran 10, 2008, 21:18:27 » |
|
Allah rahmet eylesin. Sanırım Selvi Boylum Al Yazmalım'ın da yazarıydı.
|
|
|
|
|
|
Tvilaylay lomm 
|
|
|
|
Discovery
|
 |
« Yanıtla #2 : Haziran 10, 2008, 21:19:32 » |
|
Üzüldüm bak şimdi  Allah rahmet eylesin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
QuEeN
|
 |
« Yanıtla #3 : Haziran 10, 2008, 21:22:49 » |
|
ya olamazzz  çok büyük bir yazarı kaybettik Allah rahmet eylesin. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
busbus
|
 |
« Yanıtla #4 : Haziran 10, 2008, 22:41:40 » |
|
çok üzüldüm yaw....
allah rahmet eylesin...
|
|
|
|
|
|
tom felton fun club
|
|
|
|
Feanor Tasartir
|
 |
« Yanıtla #5 : Haziran 10, 2008, 22:54:26 » |
|
Off... En sevdiğim yazarlardan birisi... Allah rahmet eylesin...
|
|
|
|
|
|
Albus Dumbledore ve Gellert Grindelwald arasında başlayan arkadaşlıktan, ikilinin yapacağı efsanevi düelloya kadar olan karanlık süreç... Hepsi, Düşünseli'den Gerçekler'de...
|
|
|
|
Gece
|
 |
« Yanıtla #6 : Haziran 10, 2008, 22:56:49 » |
|
Allah rahmet eylesin,inanamıyorum hala,sanki bir kahramanımı kaybettim,hasta olduğunu bile bilmiyordum.Tek avuntum;onun, yüzyıllar boyunca hatırlanacak izler bırakmış olması,nur içinde yatsın.
|
|
|
|
|
|
"İnci,Kaptan Sparrow'un!"  "Seçimini zekice yapmak yarılamaktır zafere giden yolu;diğer yarısı kayıtsızlıkla fethedilir.Bir yanda istediğin her şeyi söyleyebilirsin,öte yanda mecbur değilsin.Ben bir şekilde ikisini de yapmayı becerdim.Bu yüzden benimle bir sorununuz varsa size aittir."
|
|
|
|
|
demon cleaner*
Martin Eden..
Kakao

You're the truth, not i
|
 |
« Yanıtla #8 : Haziran 11, 2008, 12:16:28 » |
|
allah rahmet eylesin.. en sevdiğim yazarların başında geliyordu çok üzüldüm yaa 
|
|
|
|
|
|
~Twenty years them's the breaks for we design a fate we need to concentrate on more than meets the eye x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x
|
|
|
|
Frank McCourt
|
 |
« Yanıtla #9 : Haziran 12, 2008, 12:13:20 » |
|
Hiçbir kitabını okumadım ama sık sık tavsiye alırım. Ölmesine üzüldüm. Kitaplarını da okuyacağım.
|
|
|
|
|
|
“Müzik, izledikten bir saat sonra unutup hayatınıza aynen devam ettiğiniz o salak fimler gibi değildir. O sizi bir şeyler yapmak için ateşlendirmelidir. Sanatın, insanların bok içinde yüzmekten memnun olduğu şu dönemde herşeyi değiştirebileceğini düşünmek belki safça olabilir, ama Jack Nicholson’un One Flew Over the Cuckoo’s Nest'de dediği gibi: En azından denedim, kahretsin... En azından bunu da yapmış oldum...” (Darren White)
|
|
|
|
|
|
sehzaden27
|
 |
« Yanıtla #11 : Haziran 12, 2008, 12:40:29 » |
|
Gün olur asra bedel kitabı en sevdiğim kitabıdır. Sağlık sorunları öncedende vardı ancak hiç bu kadar ciddi olmamıştı ve sonunda onu kaybettik. Bence bir dahiyi kaybettik. Betimlemeleri onun kadar güzel yapan bir yazar kolay kolay gelmez dünyaya. Okuduğum kitaplarında olayların içinde bende yaşadım ve bunu hissedebildim. Üzüntüm gerçekten çok büyük. Ama en çok üzüldüğüm şey yazılı ve görsel basında (bazıları hariç) bu olayın basit bir şekilde verilmesiydi. Gerçek sanatçıların değeri öldükten sonra anlaşılır diye bir söz vardı ancak ne yazık ki biz öldükten sonrada anlayamıyoruz sanırım. Başımız sağolsun...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maateh
|
 |
« Yanıtla #12 : Haziran 12, 2008, 13:46:56 » |
|
Cengiz Aytmatov anısına şu an trt de "ilk öğretmen" yayımlanıyor izlemenizi tavsiye ederim 
|
|
|
|
|
|
Her zamanki gibi Yağmur yağacak Ve her şeyi temizleyecek. Ardından karanlığını indirecek gece, Yeryüzüne. Bu şehirden gideceğim. Bana ait gördüğüm, Dost bildiğm her şeyi alarak Yalnız sen, Sen kalacaksın bu şehirde....
|
|
|
|
|
|
aktas
|
 |
« Yanıtla #14 : Haziran 12, 2008, 15:09:50 » |
|
birçok kitabını okudum..öldüğünü daha önceden duymuştum..Allah rahmet eylesin mükemmel bi yazardı..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|