|
Discovery
|
 |
« : Mayıs 26, 2008, 07:15:17 » |
|
Nasa’nın Mars’ın keşfi için 4 Ağustos 2007’de dünyadan fırlattığı son uzay aracı Phoenix, Türkçe adıyla “Anka Kuşu” kızıl gezegenin yüzeyine büyük bir başarıyla indi. Görevi Mars’da yaşam izi aramak olan “Anka Kuşu”nun 7 dakikalık heyecan dolu inişi Nasa’dan nefesler tutularak izlendi. Mars’a inen Anka Kuşu ilk sinyallerini de dünyaya gönderdi. ANKA KUŞU, MARS’TA HAYAT ARAYACAK Mars’a ulaşmak için 10 aydır yolcuğunu sürdüren ve 680 milyon kilometre kateden Anka Kuşu’nun amacı iniş yapacağı gezegenin kuzey kutup bölgesinin geçmişte mikrobik yaşam için uygun koşullar sağlayıp sağlamadığı keşfetmek; bir başka deyişle “Mars’ta geçmişte hayat var mıydı?” sorusuna kesin bir yanıt bulmak...
Nasa yetkililerinin “Bize tırnak yedirtecek!” dediği Anka Kuşu’nun zorlu görevinin son 7 dakikası yetkililer için özellikle önem taşıyordu. Mars’ın atmosferine saniyede 5,7 km hızla (saatte 20 bin 800 km) giren Anka Kuşu’nun Kızıl Gezegen’in kuzey kutbuna başarıyla indiği doğrulandı. Anka Kuşu son 14 dakikada 26 kritik manevra yaptı, özellikle son 7 dakikada hızı saniyede 2,4 metreye düşene kadar roketlerini ateşledi...
32 YIL SONRA İLK MOTORLU İNİŞ Anka Kuşu’nun bu inişi 1976’da Viking 2 ve 1999’da Mars Polar Lander uzay araçlarının Kızıl Gezegen’e alçalışı sırasında parçalanmasından bu yana ilk motorlu iniş oldu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Discovery
|
 |
« Yanıtla #1 : Mayıs 27, 2008, 07:23:02 » |
|
Anka Kuşu Mars’tan ilk görüntüleri yolladı  Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Mars’a gönderdiği uzay aracı Phoenix yani Anka Kuşu, Türkiye saatiyle 02.55’te Kızıl Gezegen’in yüzeyine başarıyla indi. İnmesinden kısa bir süre sonra, uzay aracından ilk görüntüler de Dünya’ya ulaştı. 1976’daki Viking 2 uzay aracından bu yana Mars’a ilk motorlu inişi yapan Anka Kuşu, Kızıl Gezegen’in kuzey kutbundaki Yeşil Vadi adı verilen geniş düzlüğe indi. Nefeslerin tutulduğu son 14 dakikada, Anka Kuşu’nun 26 kritik manevra için roketlerini ateşlemesi ve görevin tamamlanması için bunların her birinin başarıyla yerine getirilmesi gerekiyordu. ALKIŞLARLA KUTLANDI Anka Kuşu’nun Mars’ın kuzey kutup bölgesine inmeyi başarması, sürecin heyecanla izlendiği NASA üssünde büyük sevince neden oldu. Bilimadamları ve mühendisler, uzay aracının hasarsız yere inişini haber veren sinyallerin alınmasından sonra, birbirlerine sarılarak ve alkışlayarak bu büyük başarıyı kutladılar.   ve işte ilk renkli görüntü::: 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
snowcake
|
 |
« Yanıtla #3 : Mayıs 27, 2008, 18:33:49 » |
|
Bu çok güzel bir gelişme.Oradaki insanların emeği boşa çıkmadı.Umarım olumlu bir sonuç bulunur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
chester
Süt
HeroesFAN
|
 |
« Yanıtla #4 : Mayıs 27, 2008, 18:42:50 » |
|
2 buçukta NTV de canlı yayın vardı , izlicktim uyuyakaldım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
battle_on
|
 |
« Yanıtla #6 : Mayıs 27, 2008, 22:51:33 » |
|
Çok qüzel bi qelişme qerçekten. =)) Mars'ta acaba Marslı bi yaratık ya da canlı bi varlıqa rastlayabilirler mi çok merak ediyorum doqrusu. Yaşam var mıdır acep.  Yakında onun da olup olmadıqı belli olur bi zaman.  Haberde eğer Mars'ta yaşanabilecek koşullar olursa yaşamın Dünya'dan Mars'a taşınacaqını duymuştum.  Eqer öyle bişi olursa ve teknoloji aşırı derece ilerlemişse ; -'' Anne ben bu Dünya'dan sıkıldım. -Mars'a git o zaman kızım seni tutan yok.Ordan da sıkılınca geri dönersin herhalde.  '' Böyle bişi olurdu herhalde.  Çok enteresan bi haber, haber için teşekkürler. =)) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Discovery
|
 |
« Yanıtla #7 : Mayıs 28, 2008, 07:26:06 » |
|
önmli değil  bu arada bruww orada bina olamaz yaşayan yok ve atmosfer de yok
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
illegal
|
 |
« Yanıtla #8 : Mayıs 28, 2008, 08:54:44 » |
|
Heee bu Dumbledore'un Anka Kuşusu di mii İyi bi gelişme insanlık için deee Kuşumuza (!) Marslılar atlayıp bearber gelmesinlerrr 
|
|
|
|
|
|
I will never know myself until I do this on my own And I will never feel anything else until my wounds are healed I will never be anything till I break away from me I will break away, I'll find myself today
|
|
|
|
mini
|
 |
« Yanıtla #9 : Mayıs 28, 2008, 14:48:48 » |
|
Bir de orada donmuş su gibi bir madde bulunmuş.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Discovery
|
 |
« Yanıtla #10 : Mayıs 28, 2008, 18:08:14 » |
|
Bir de orada donmuş su gibi bir madde bulunmuş.
buz olmasın o 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Frank McCourt
|
 |
« Yanıtla #11 : Mayıs 30, 2008, 10:31:14 » |
|
Evet, harika bir gelişme. Keşke canlı izleyebilseydim ama o saatte uyumakla meşguldüm. Her neyse, umarım işe yarar bir şeyler elde edilir.
|
|
|
|
|
|
“Müzik, izledikten bir saat sonra unutup hayatınıza aynen devam ettiğiniz o salak fimler gibi değildir. O sizi bir şeyler yapmak için ateşlendirmelidir. Sanatın, insanların bok içinde yüzmekten memnun olduğu şu dönemde herşeyi değiştirebileceğini düşünmek belki safça olabilir, ama Jack Nicholson’un One Flew Over the Cuckoo’s Nest'de dediği gibi: En azından denedim, kahretsin... En azından bunu da yapmış oldum...” (Darren White)
|
|
|
|
lostsoul
|
 |
« Yanıtla #12 : Mayıs 30, 2008, 22:37:07 » |
|
vay gerçketen harika bi paylaşım olmuş sağol
|
|