Ateş kadehindeki güzellik nedir ben anlayamıyorum. Bunu Her yerde söylüyorum, dilimde tüy bitti. Harry Potter Serisinin en güzel kitaplarından biri olan Ateş kadehinin filmi tamamen berbat ötesidir. Bir kaç süslü efekt ve ses ile beni kandıramazlar.
Filimde Konu bütünlüğü diye bir şey yok. Bir bakıyosun Harry Dünya kupasında(Dünya Kupası Bir Dakika bile sürmüyor, hevesin kursağında kalıyor), Bir Bakıyosun üç büyücü turnuvasında... Labirent görevini utanmasalar ortadan kaldıracaklar. Kitabın en heyecanlı ve en zevkli yeri olan, Harry'nin Banyodan Dönerken ayağının merdivene sıkışması ortada yok.
Arkadaşlar şu an üşenmedim, İnanın kitabı açıp baktım. Kitapta tam 37 bölüm var. İlk Bölüm ile 15.Bölüm(Beauxbatons ve Durmstrang) arası yaklaşık kitabın yüzde 40'ı ediyor. Bu bölümleri film 15 dakikada anlatılıyor.
Ateş kadehinin Sonunda Fudge ile Dumbledore Birbirine giriyordu. Ayrıca Sirius Animagus halinden çıkarak Yoldaşlık üyeleri ve Snape ile barıştırılıyordu. Bu önemli sahneler olmadan filmi Zümrüdü Ankaya nasıl bağlayacaklar? Onu da merak ediyorum.
Ama bunlar yine bildiğini okur. Bir Zümrüdü Anka Çevirirler, Şöyle Fragmanlarınıda bir güzel süslerler. Bir kaç güzel efekt ve ses. Al Sana Harry Potter ve Tüysüz Anka Yoldaşlığı(Yolunmuş Kuş).
Sonra Zümrüdü Anka'nın Ateş Kadehinin devamı olduğunu (Bu haliyle dedektif getirsen çözemez) Sadece biz(Kitapları Okuyanlar) biliriz. Başka da kimse bilemez...
Öf Çok Sinirlendim Yine....

Ayrıca Çokta Güzel Sırlar Odasının Filmi... Bu Haldeki Ateş kadehi ile kıyas bile kabul etmez...