Liv Tylor ile Röportaj
Oyunculuğun korkutucu yanları var mı?
Evet, hem de çok! Çalışırken, sette hep insanlarla birliktesiniz, onlarla dostluk kuruyor, onlarla yatıp kalkıyorsunuz, sonra gün geliyor, bir de bakıyorsunuz bütün ışıklar sönmüş ve etrafınızda size yardım edecek tek bir insan bile yok. Kimi zaman bu gerçekten de çok zor olabilir.
Genellikle kamera karşısına geçtiğimde ne yapacağımı planlamam – kameranın önü her çeşit etkiye açık olduğunuz savunmasız bir alandır.
Kendime karşı çok sert olmamaya çalışırım, aksi takdirde hayat çekilmez olur çünkü. Yaşadıklarımı bir eğlence olarak görmeye ve kendimi gereğinden fazla strese sokmamaya çalışırım.
Sahne korkunuz var mıdır?
Duruma göre değişir. Başlangıçta çok endişelenirim, çünkü benden beklenilen performansı sergileyip sergileyemeyeceğimden emin olamam. Ama sonuçta çoğunlukla herşey yolunda gider ve ben bile, “ Vay canına! Harika oldu bu. ” derim.
Benim korkum kameranın karşısına geçene kadar sürer. Çalışmaya başlayınca herşeyi unuturum. Bir de halkın içine çıktığımda, diyelim bir talk-şovda konuşacaksam veya basının da bulunduğu bir konferansa katılacaksam, işte o zaman gerçekten panik olurum.
Ünlü olmanın ne gibi avantajları var?
Bence ünlü biri olmanın en iyi tarafı, insanın her istediği zaman en iyi lokantalara gidebilmesi ve sipariş vermek için saatlerce beklemek zorunda kalmaması. Sanırım ünlü olmanın tek sevdiğim yanı bu. Çok sık dışarı çıkan bir insan değilim, çok hareketli ve gösterişli bir yaşantım yok. Kapımın önünde beni bekleyen şoförler, her işime koşturan insanlar yok. Sıradan insanlar gibi yaşıyorum.
Günün birinde görkemli bir hayatınız olsun istiyor musunuz?
Hayır. Böyle bir şeyi isteseydim bugün de olabilirdi. Bence bunun ilginç bir tarafı yok, bence insanın hayatında sorumlulukları olması güzel bir şey.
Fazla dışarı çıkmıyorsanız, zamanınızı nasıl geçiriyorsunuz?
Evde birşeylerle uğraşıyorum. Özellikle de kışın, çünkü dışarısı çok soğuk oluyor. Dışarda işim varsa öğleden sonra halledip eve dönüyor, yemek pişiriyor, ev keyfi yapıyorum.
Kendinizle ilgili değiştirmek istediğiniz şeyler var mı?
Her insanın sevmediği bazı yönleri vardır, ama bir gecede bunları değiştirip mükemmel bir insan haline gelmek mümkün değil. İyi ki de değil aslında, çünkü o zaman hayat çok sıkıcı olurdu. Hayat biraz da sevmediğiniz bu yönlerinizi bulmak ve bunlarla mücadele etmek değil midir zaten?
Aynaya baktığınızda ne görürsünüz?
( Gülerek ) Kendimi! İşin doğrusu çok fazla bakmam aynaya. Genellikle bir şey yaparken, örneğin dişlerimi fırçalar ya da yüzümü yıkarken bakarım.
Nelerden rahatsız olursunuz?
Dürüst olmayan insanlardan. İnsanların daha açık ve dürüst olmalarını isterdim. Çünkü insanlar bana yalan söylediklerinde bunu anlayabiliyorum ve bundan nefret ediyorum.
23 yaşında olmak nasıl bir şey?
Gerçekten çok hoş. Geçmişe göre daha rahat ve güvenliyim. Kişiliğim oturmaya başladı. İçgüdülerimi dinlemeyi öğrendim. Kendimi gerçekten mutlu hissediyorum. Tüm yaşamım boyunca bundan daha mutlu olduğumu hatırlamıyorum. Hayatım gerçekten de iyi gidiyor.
SUMMER A AİTTİR