Ana Sayfa
Yardım
Takvim
Üyeler
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Aralık 04, 2008, 03:36:08
Duyurular
:
Harry Potter Cafe ve
Facebook
birleşirse ne olur?
Harry Potter Cafe | Forum
/
Diğer Konular
/
Sinema
(Moderatör:
Felonious
) / Konu:
Titanik | Titanic ~ James Cameron
Sayfa: [
1
]
2
3
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Titanik | Titanic ~ James Cameron (Okunma Sayısı 973 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Godric Gryffindor
Hakan
Has Türk Kahvesi
ÖSS
Titanik | Titanic ~ James Cameron
«
:
Temmuz 10, 2008, 16:51:46 »
Titanik
Yönetmen:
James Cameron
Senaryo:
James Cameron
Yapım yılı:
1997, ABD
Bütçe:
200,000,000 $
Hasılat:
1,845,034,188 $
Oyuncular
Leonardo DiCaprio
Kate Winslet
Kathy Bates
Billy Zane
Gloria Stuart
Frances Fisher
Bill Paxton
Konu
1996 yılında Brock Lovett ve grubu RMS Titanic'in enkazında Heart of the Ocean adı verilen bir kolye ararlar.Kolye yerine buldukları bir resim ilgilerini çeker çünkü resimdeki kadın bu kolyeyi takmaktadır.Bunu haber yapan Brock amacına yaklaşmış ve o resimdeki kadın-Rose Calwert, Brock'un daveti üzerine araştırma gemisine getirilmiştir.Bu yaşlı kadın 17 yaşındayken çizdirdiği resmi görünce batmaz denilen RMS Titanic'te geçirdiği zamanını anlatmaya karar verir.Film de bu aşk, heyecan ve dehşet dolu zamana odaklanıyor.Rose DeWitt Bukater annesi ve nişanlısıyla 1. sınıf yolcu olarak Titanic e biner ama herkes için rüyalar gemisi olan Titanic onun için bir köle gemisidir.Çünkü istemediği halde annesinin baskısıyla nişanlısı Caledon(Cal) Nathan Hockley ile evlenmek üzere yolculuk eder.Jack Dawson ise Titanic için 3. sınıf biletini bir kumar masasında kazanmıştır.Cal, nişanlısı Rose için aldığı kolyeyi düğünden önce ona verir.Rose, bulunduğu durumdan kurtulmak isterken Jack ile tanışır ve artık birbirlerine bağlanmışlardır.Jack'in çizimlerini beğenen Rose kendisini de nişanlısının verdiği kolyeyle birlikte çizmesini ister.RMS Titanic'in kaptanı Ed. John Smith gelen buzdağı uyarılarını dikkate almaz ve geminin büyüklüğünün yanında hızını da kanıtlamak için hızını azaltmaz.Fakat, Titanic 14 Nisan 1912 gecesi sulara gömülmesiyle son bulan, hazin olayların başlamasına neden olacak buz dağına çarpar.1500 kişinin ölümüne sebep olan bu felaket yaşanırken insanların yaşam savaşı sırasında Rose ile Jack in de birbirleri için yaptıkları fedakarlıkları,onların aşkları, dramı gösterilir.
Film Müziği
Yönetmen James Cameron filmi için ilk olarak besteci Enya'yı düşünmüş olsa da aralarındaki anlaşmazlık onun James Horner'da karar kılmasına neden olmuştur.James Horner ile daha önce beraber calıştıkları Aliens filminden sonra araları açılan James Cameron'ın fikri, Horner'ın bestelediği Braveheart filminin müziklerini dinledikten sonra değişmiş ve Titanic için James Horner'a teklif götürmüştür.Filminde sadece müzik isteyen James Cameron, Horner'ın filmin bitiş jeneriği için Will Jennings ile yazdığı My Heart Will Go On şarkısını duyunca da kararından vazgeçmiştir.Bu kararı filmine bir Oscar bile kazandırmıştır.Şarkıyı o yıllarda film müziklerine çok da yabancı olmayan Celine Dion söylemiştir.Bunlar, James Horner'ın 2 Oscar yanında toplamda 12 ödül kazanmasını sağlamıştır. Soundtrack olarak 1997'de satışa çıktıktan sonra satış rakamlarının yüksekliği ikinci bir soundtrack olan Back to Titanic'in de 1998'de dinleyicilere ulaşmasını sağladı
Ödüller
Akademi Ödülleri (1998) Titanic toplam 14 dalda Oscar'a aday olarak 1950 yapımı All About Eve adlı filmin bu rekorunu paylaştı ve en fazla Oscar kazanan film olmayı başaran Titanic Ben Hur gibi 11 dalda ödüle layık görüldü.Aday olduğu 3 dalda ( En İyi Makyaj, Kadın ve Yardımcı Kadın Oyuncu) ödülü kazanamadı.Gecenin galibi açık ara Titanic oldu.
-En İyi Film
-En İyi Yönetmen
-En İyi Sanat Yönetimi
-En İyi Sinematografi
-En İyi Kostüm
-En İyi Kurgu
-En İyi Özgün Şarkı
-En İyi Görsel Efekt
-En İyi Ses Efekti
-En İyi Ses Kurgusu
-En İyi Müzik
Titanic Altın Küre Ödüllerinde de En İyi Film, Yönetmen, Müzik ve Özgün Şarkı dallarında ödülü alırken aday olduğu diğer dallar olan En İyi Kadın Oyuncu(Kate Winslet), Erkek Oyuncu(Leonardo DiCaprio), Yardımcı Kadın Oyuncu(Gloria Stuart) ve En İyi Senaryo için ödüle erişemedi. Filmin, Oscar'lar da dahil aldığı tüm ödüllerin sayısı 87'yi bulurken bunların dışında da 48 adaylığa sahip
Titanic, Kuzey Amerika'da 19 Aralık 1997'deki açılış haftasında $28,638,131 elde ederek hızla yükseldi.Amerika'da tam 15 hafta boyunca 1 numarada kaldı.Dünya çapında da Mart,1998'de $1,000,000,000'a ulaşarak bu rekoru elde eden ilk film oldu.Amerika'da gösterimi 8 ay süren filmi bazı ülkeler 1 yıldan fazla bir süre gösterdi.Türkiye'de en çok izlenen ilk 10 film arasındaki tek yabancı film hala Titanic.Şubat,1998 de Türkiye'de vizyona giren Titanic tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de o yıl içinde en çok izlenen film olma başarısını gösterdi.
The only difference between me and a madman is that I'm not mad
Sponsor Bağlantılar
Reklam
Re: Titanik | Titanic ~ James Cameron
«
Eklendi:
Aralık 04, 2008, 03:36:08 »
Godric Gryffindor
Hakan
Has Türk Kahvesi
ÖSS
Ynt: Titanik | Titanic ~ James Cameron
«
Yanıtla #1 :
Temmuz 10, 2008, 17:09:12 »
böylesine muhteşem bir filmin konusunun daha önce açılmadığını farkettim ve hemen açtım
tüm zamanların en çok beğenilen ve izlenilen filmlerinden biri
6 yaşındayken sinemada izlemiştim o yaşta olmama rağmen filmden çıktığımda çok etkilenmiştim
özelliklede bazı sahnelerden (arabanın içinde geçen vb)
ablam gözlerimi kapatmıştı o müstehcen sahnede
Ayrıca daha 6 yaşında olmama rağmen filmi izledikten sonra my heart will go on şarkısını her dinlediğimde aklıma film gelir ve ağlardım
biraz düşündümde zaten bunu anca 6 yaşındaki biri yapar
Yıllar sonra da hala şarkıyı dinlediğimde duygulanırım
nerdeyse filmi her izlediğimde ağlıyorum
ve 50 defa izlemiş olmama rağmen hala tvde gördüğümde izliyorum ve aynı heyecanı yaşıyorum
bu filmin eşi benzeri film yüzyılda bir gelir herhalde ya da gelmez aynı Atatürk gibi muhteşem insanların dünyaya yüzyılda bir gelmesi gibi
kate winslet'a bu filmi izledikten sonra aşık olmuştum
The only difference between me and a madman is that I'm not mad
Fides
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi
Mors Ante Infamia Onursuzluktan Önce Ölüm
«
Yanıtla #2 :
Temmuz 10, 2008, 19:31:58 »
Şimdi ben de bu konunun daha önce açılmamasına şaşırdım
Epey inat edip ilk yayınlandığında izlemediğim ve dvd. den izlediğim bir şaheserdi. Açıkçası beni ne müziği, ne çekimlerinin mükemmelliği, ne o batış sahnesi, ne de duygusal sahneler etkilemişti. Beni etkileyen tek şey filmin gerçek olmasıydı. Bu filmi her şeyden önce bir numara yapan şey bence, yani senaryosu. Yani o aşkın, o şekilde yaşanmış olması her şeydi. Diğerleri ikinci planda.
Ve eminim ki eğer hikaye gerçek olmasaydı o zaman diğer güzel filmlerden ayrılabilecek bir yanı da olmazdı. Bu arada çoğu kişinin de yıldızını parlatan bir film olmuştu.
* Filmin ölümsüz sahnesi? Tabi ki 3. resimdeki sahne
Sirius ona serin bir gülüş attı ve devam etti.
"Ben seçimlerini yaptım ve onlardan pişman değilim. Ben, benim için aynısını yapacak arkadaşlarıma - kardeşlerime sadık kalmayı seçtim."
*
Gerçek dostluk, asla gerçekten ölmez,
Ve aileyi kan bağı belirlemez
Kopmayan bağlarla sağlamlaşır
Dertlerle ve acıyla güçlenip, sınanır
Bizi kardeş yapan budur ve böyle kalacağız
Sonuna kadar birbirimize sadığız
Ne olursa olsun bu andan sonra
Hep şükredeceğim, sahip olduğum için böyle dostlara
*
Saving people, haunting things, family business
*
Twilight
Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi
Paranoyak Megaloman
«
Yanıtla #3 :
Temmuz 10, 2008, 19:35:41 »
Bu filmi minicikken sinemada izlemiştim ve sıkılmıştım
Ama sonradan DVD sini aldım ve DiCaprio şaşkalozunu beğendiğim nadir filmlerden biri diyebilirim
Muhteşem bi başyapıt
One little Sailor boy left all alone;
He went out and hanged himself and then there were none.
Raziel Neith
Chuck???
Telve
rüzGar ^^^^
«
Yanıtla #4 :
Temmuz 10, 2008, 19:47:54 »
Benim Leonardo Dicaprioyu ilk gördüğüm filmdi sanırım yanlıs hatırlamıosam bu film sayesinde onur ödülü almıştı, hatta eleştirmenler bu kadar genc bi oyuncuya verilir mi falan diye yaygara cıkarmıstı umarım yanlıs değildir söylediğim net hatırlamıyorum cunku.
Film açıkcası beni çok etkilememişti, sadece yaslı kadının araştırmacılara anlattığı her sahneyi sanki hep yaşıyomuscasına anlatması çok hoştu, verdiği his, duygu inanılmazdı. Birçok defa televizyonda izleme fırsatı yakaladım ama bir türlü sonunu seyredememiştim
…. - Şu hayatın ölümle beslendiği klişesi yine...
- Diğerleri gibi bir klişe sadece; kendini kanıtlamak için, fırsat kollayan bir klişe.
redmoon
Edi & Büdü
Has Türk Kahvesi
- "RedbuLL kanatLandırır" ...-
«
Yanıtla #5 :
Temmuz 14, 2008, 16:15:55 »
Hayatımda izlediğim en güzel filmlerdendi. İlk çıktığında daha küçüktüm. Çok sıkıldım ama daha sonra izlediğimde müthiş olduğunu farkettim. Tam bir baş yapıt.
What if I am not the superhero?
What if I am the bad guy?
daniel_s_love
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Kakao
near...far...wherever u r...
«
Yanıtla #6 :
Temmuz 20, 2008, 11:57:07 »
11 yaşından beri bu filme hastayım aldığı ödüllerin hepsini hakediyor
asla unutmayacağım filmlerden biri
hatta bence konusuyla ,oyunculuğuyla, şarkısyla, herşeyiyle gelmiş geçmiş en iyi romantik dram bu filmdi
[/
D.O FAN CLUB/ MANTIĞIN EFENDİSİNDENİZ
hermioneda
Demleme Çay
btn kötülükler eriyecekse küresel ısınmaya evt!
«
Yanıtla #7 :
Temmuz 20, 2008, 17:09:00 »
tartışmasız çok güzel bir film.
hayattaki en kötü şey felaketler değil,yaşanması gerekirken kaçırılan mutluluklardır...
Diamos
Kakao
«
Yanıtla #8 :
Temmuz 20, 2008, 17:17:51 »
bunu ilk izlediğimde 11 yaşımdaydım izlediğimde gece yatamamışdım gerçekten süper bir film
Sıkıldın mı
Ctrl-W yap
Sevgim
rockçıkız adını Sevgim olarak almıştırr xD
Demleme Çay
Sensiz batacak bu güneş...*
«
Yanıtla #9 :
Temmuz 25, 2008, 21:12:15 »
Ben 2 sene önce izlemiştim 13 yaşındayken süper bi başyapıt..Senaryosu süper yazılmış ve oyuncular birbirine tam uyumlu bi şekilde uyarlanmış.. Süper bi film tebrikler yönetmene
Mavişim'e ( Camellia ) teşekkürler
Uzun bi süre yok... Kendinize ii bakın .. ='(
aragorn
Dünyalılardan tiksiniyorum...
Sıcak Çikolata
ben bir bozuk paraydım,anlasılamadan ciklet oldum.
«
Yanıtla #10 :
Temmuz 25, 2008, 21:56:06 »
ben bu filmi izlediğimde daha askın ne oldugunu bile anlayamayacak kadar küçüktüm..İnsanlar neden titanik den bu kadar çok söz ediyolar diye düsünüp minicik beynimi yoruyordum...
sonra büyüdüm (tabii beynimde biraz büyüdü bu süreç içinde) vayy be dedim az bile bahsediyolarmıs...
izlediğim en güzel filmlerden biriydi...hala sonunu izlerken gereksiz bir hüzne kapılıyorum...Ve hayatım boyunca hep böyle bir ask hayal ettim ediyorum...demekki bendeki bu romantiklik küçük yasta bu filmi izlememle baslamıs die düsündüren bir filmdi....
Beni yücelten tek bir heceymiş meger...
mer_dan-e
Sonrada bana mrs.TRİP derler ! ! ! --Merbelekk-- :D
Telve
skandar çok tatlısınnn ! ! !<3
«
Yanıtla #11 :
Temmuz 26, 2008, 15:21:05 »
yani film yüzyılın filmi oldu nerdeyse güzel film bi kere kate winslet warsa eleştirmeye bile gerek yok
AsLıNdA dOsTlUkLaRdA kArDaN aDaM gİbİdİr ErİyEcEkLeRi BiLe BiLe İnŞaA eDiLiR
NaLeT OlSuN iÇiMdEkİ İnSaN sEvGiSiNe
pansy
Loamsdown of Deephallow~
Sıcak Çikolata
«
Yanıtla #12 :
Temmuz 30, 2008, 12:21:04 »
Hayatımda izlediğim en güzel film diyebilirim belki de
Aldığı ödülleri hakediyor kesinlikle... Bunu ilk izlediğimde 3 gün etkisinden kurtulamamıştım ki zaten 11 yaşında falandım.Ama ben de her seferinde(tvde falan) izlerim tekrar tekrar
Ayrıca ben bu filmde Leonardo DiCaprio'nun saçlarına aşık olmuş bulunmaktayım,her izlediğimde yine aşık olurum
Yalnız sadece saçlarına
...
MonoMino
Şeker
TheShining~
«
Yanıtla #13 :
Temmuz 30, 2008, 12:39:50 »
harikadan da öte bir film ...
dipnot: bu film gerçek bir hikayeden yazılmış...yani filmdeki aşk gerçekten yaşanmış... ayrıca filmdeki yaşlı rose gerçek Rose DeWitt Bukater ...
dipnot(2):titanic'in 2. filmi çıkıcakmış,filmde jack dawson'ı bir buz kalıbı içinde okyanusun dibinde buluyolarmış,bilimsel yöntemlerle hayata döndürüyolarmış ve jack sevdiği kadını arıyormuş.. filmin türü aksiyon,korku,gerilim ...
bence 2. filmin çıkması kötü olur çünkü konusu biraz saçma
«
Son Düzenleme: Temmuz 30, 2008, 12:45:46 Gönderen: MonoMino
»
Avatar Son Hava Bükücü Hayran Kulübü~
Royal Mail Ship (rms) Titanic~
Kimse gece yarısı palyaçoları sevmez ...
+cloe and rub+
Sıcak Çikolata
«
Yanıtla #14 :
Temmuz 30, 2008, 14:02:20 »
Alıntı sahibi: MonoMino üzerinde Temmuz 30, 2008, 12:39:50
dipnot(2):titanic'in 2. filmi çıkıcakmış,filmde jack dawson'ı bir buz kalıbı içinde okyanusun dibinde buluyolarmış,bilimsel yöntemlerle hayata döndürüyolarmış ve jack sevdiği kadını arıyormuş.. filmin türü aksiyon,korku,gerilim ...
bu haber doğru mu
eğer öyleyse çok saçma olur
konusu romantik-dram olan bir filmin ikincisinin korku, gerilim olması da tuhaf olur
“Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.”
-Albus Dumbledore
Sayfa: [
1
]
2
3
Yukarı git
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer: