Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Aralık 04, 2008, 03:36:38  

Sayfa: 1 2 [3] 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: The Green Mile(YEŞİL YOL)  (Okunma Sayısı 1055 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
GUSTAV MAHLER
Cafe'den Uzaklaştırıldı
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Mart 29, 2006, 17:24:02 »

Tek kelimeyle  OLAĞANÜSTÜ bir filmdi.Şu zenci adam,Gardiyan(Tom Hanks)  ve   şu Bay Jingles  Gülümseyen(özellikle)  en çok dikkatimi çeken  karakterlerdi.
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: The Green Mile(YEŞİL YOL)
« Eklendi: Aralık 04, 2008, 03:36:38 »

prisoner_of_azkaban
kendi isteği üzerine siteden uzaklaştırıldı
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Mayıs 11, 2006, 13:34:07 »

defalarca izlemiş olsam bile, yine de her izlediğimde hüngür hüngür ağlamama sebep olan film...
|Nrsd@|
~Teoman <3 ~
Telve

~Darkness ßlessing~

hp-nrsd@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #32 : Mayıs 11, 2006, 22:59:44 »

çoook güzel filmdi yaa çok etkileyiciydi film bittikten 30 dk sonra bile ben tv ekranına bakar halde kalakalmıştımm ahhh ahhh heyhat amma çok ağlamıştım ya sabah ağladığım içinhasta olmuştum artık kendimi nasıl kaptırdıysam hala akılıma gelince ağlarım Ağlayan Ağlayan

Yine alacakaranlık..Başka bir son daha..Günün ne kadar mükemmel olduğunun önemi yok,her zaman sona ermek zorunda...

dayanamaz kalbimin içinden çıkardım
utanmadan dünyaya tepeden bakardım!
kimse beni bilmez,
bilmez beni bilmez,
bilmez beni kimse, ben hep saklandım..

ayrıca xD
Tek başımayım;güzel değil bu
Hiç özlememişim kendimi
Rutubetinden şişmiş kalbim
Artık açılmıyor bir türlü
mustea®
Toz
*

Cafeden Uzaklaştırıldı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Mayıs 11, 2006, 23:56:02 »

stephan king abi adamı tek geçerim  Göz Kırpan
o zenci adamın öleceği hiç aklıma gelememişti oadkar iyi birisi o şekilde ölememeliysi  Gözlerini Deviren
Felonious
Lacrimarum.
Mod
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Mayıs 18, 2006, 11:25:52 »

ben çok ağlamiştim o filme bu güne kadar izlediim en iyi filmlerden birisiydi sonunda çok ağlamiştim Ağlayan

i get on the train and i just stand about now that i don't think of you
i keep falling over i keep passing out when i see a face like you
what am i coming to?
i'm gonna melt down

blame it on the black star
blame it on the falling sky
blame it on the satellite that beams me home
this is killing me
this is killing me
ŞeBo
Sıcak Çikolata

temporary peace.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Mayıs 18, 2006, 12:43:38 »

ben çok ağlamiştim o filme bu güne kadar izlediim en iyi filmlerden birisiydi sonunda çok ağlamiştim Ağlayan

aynıı şekilde yaaa Ağlayan Ağlayan Ağlayan tek kelimeyle harika bi filmdiiiiiiiiiiiiiii Ağlayan

-Changed name to Bella
-Moved to Forks
-Acted like a danger magnet
... so where's my Edward?
ozlem
biri benii durdursun.. :D
Köpüklü Kapuçino

۵мЯč۵

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Mayıs 18, 2006, 20:11:23 »

yaa ben çoğunu haturlamıyom flim in ama çok güzel bi flimdi...yanii...çok beğendiğim için 3 kere seyretmiştim...başrollerinde tom hanks mi, vardı yaaa

~H.I.M~ KahkahaARWEN/EMMA/Şebo/Ölüm Yiyen/K.D.K.K. FAN CLUB
ron...harry...hermione

bb1_girl
Şaşkın Şirine :D
Has Türk Kahvesi

JohNNy DePP ♥.♥.♥ =)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Mayıs 18, 2006, 20:15:05 »

yaa ben çoğunu haturlamıyom flim in ama çok güzel bi flimdi...yanii...çok beğendiğim için 3 kere seyretmiştim...başrollerinde tom hanks mi, vardı yaaa
bende 3 kere islemiştim Sırıtan
tom hanks vardı başrolde Kahkaha

Bir aktör yakışıklı olabilir!(bkz:Brad Pitt)
Karizmatik olabilir!(bkz: Matt Damon)
Çekici olabilir!(bkz: Keanu Reeves)
İyi bir oyuncu olabilir,soluksuz izlenebilir!(bkz: Robert De Niro)
Her filmini izlerim,asla kaçırmam diyebilirsin!(bkz.George Clooney)
Her rolü oynayabilir pekala diyebilirsin! (bkz:Jim Carrey)
Bazı filmlerdeki bazı rollerle zihnine kazınabilir,adı geçtikçe takdir edebilirsin!(bkz: Tobey Maguire)
Ama bir aktör bunların hepsi birden olursa adı JOHNNY D€PP olur!
Gökalp
Don Michael Corleone
Telve

the godfather

gokalp94@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #38 : Mayıs 28, 2006, 21:13:01 »

İzlemiştim,çok duygusal bir filmdi. Ama unuttum o filmi.
Wizard
Ulquiorra
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Mayıs 30, 2006, 01:07:46 »

aaaaaaaa ben bu konuyu şimdi gördüm. etkilendiğim bir kaç film arasında. kelimelerle ifade edemem çokk iyi ve duygusal bir filmdi.

there is a voice calling for me
there is light coming down on me
there is doubt that is clearing
there is day that is dawning
there is wound that is healing
there is season waiting for me
there is road that is turning
there is fire still burning
there is peace i am searching
there is freedom i'm depending on
there is pain that's never ending
there is rain falling only on me
there is dream i am living
there is life i am dreaming of
there is death i'm awaiting
there is home i am deserting
i hold my breath i wait
only moments remain
Felonious
Lacrimarum.
Mod
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Ağustos 12, 2006, 14:06:01 »

The Green Mile(Yeşil Yol)

Tür:Dram/Fantastik
Gösterim Tarihi:17 Mart 2000
Yönetmen:Frank Darabont
Görüntü Yönetmeni:David Tattersall
Müzik:Thomas Newman
Yapım:1999,ABD,189 dk.

Oyuncular
Tom Hanks, Michael Jeter, Michael Clarke Duncan, James Cromwell, David Morse , Gary Sinise

Konu
Oldukça iri yarı biri adam olan Coffey, iki küçük kızı öldürmek suçundan idama mahkum olmuştur. Ürkütücü görünümünün aksine oldukça ince ve karmaşık bir iç dünyası olan Coffey, bazı doğa üstü güçlere sahiptir. Hapishanenin infaz odası baş gardiyanı Paul Edgecomb''un ona gerçekten suçlu olup olmadığını sorması ile birlikte aralarında bir diyalog başlar.   
Detay
Stephen King''in çok satan başarılı bir roman dizisinden sinemaya uyarlanan " The Green Mile " ( Yeşil Yol ), infaz odasında görevli bir gardiyanın gizemli ve mucizevi güçleri olan bir mahkumla kurduğu sıra dışı ilişkiyi konu ediniyor. " Yeşil Yol " ile birlikte beş yıl aradan sonra ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturan Oscar''lı yönetmen Frank Darabont, daha önce 1994 yılında 7 dalda Oscar adaylığı olan " Esaretin Bedeli " ( The Shawshank Redemption ) adlı filmin senaryosunu yazmış ve yönetmişti.

- İki Oscar''lı oyuncu Tom Hanks filmde, görevi süresince infaz ettiği mahkumları ve yaşadığı ürpertici olayları bir türlü unutamayan infaz odası baş gardiyanı Paul Edgecomb rolünü oynuyor. Elli yıllık sinema tarihi içinde, En İyi Erkek Oyuncu Oscarını iki kez üst üste alan tek oyuncu olma özelliğini elinde bulunduran Hanks, özellikle Robert Zemeckis''in yönetmenliğini yaptığı " Forest Gump " filmindeki unutulmaz başarılı oyunu ile hatırlanıyor. Bu filmle En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar, Altın Küre ve Sinema Oyuncuları Onur Ödül gibi önemli ödüllerin sahibi olan usta oyuncu, ilk Oscarını bu filminden bir yıl önce oynadığı " Philadelphia " ile almıştı. Daha önce birkaç kez Oscara aday gösterilen Hanks, Steven Spielberg''in " Er Ryan''ı Kurtarmak " ( Saving Private Ryan ) filmindeki başarılı performansı ile dördüncü kez Oscar adayı oldu.

" Yeşil Yol " ile birlikte ilk kez başrol oynayan Michael Clarke Duncan, filmde iki genç kızın katili olmakla suçlanan John Coffey karakterini canlandırıyor. Oldukça iri ve ürkütücü biri gibi görünen Coffey, görünümünün aksine son derece kibar, ince ruhlu ve garip güçleri olan biridir. Kısa bir süre önce Bruce Willis''le birlikte " Armageddon " filminde rol alan Duncan, yakında gösterime sunulacak olan " The Whole Nine Yards " adlı komedi filminde yine Bruce Willis''le birlikte karşımıza gelecek.

Filmin diğer göze çarpan oyuncuları arasında, filmde Edgecomb''un şef asistanı Brutus '' Brutal '' Howell''ı canlandıran David Morse ile Edgecomb''un sadık karısı Jan rolünde Bonnie Hunt yer alıyor. Daha önce " Umutsuz Saatler " ( Desperate Hours), " Kaya " ( The Rock ), " On İki Maymun " ( 12 maymun ) ve " Contact " filmlerinde oynayan David Morse, son olarak, İstanbul Film Festivali''nde de gösterilen, Antonio Banderas''ın yönettiği " Crazy in Alabama " ( Alabama''da Çılgınlık ) filminde oynuyor. Diğer yandan sinema ve tiyatro dünyasında oyuncu, yazar ve yönetmen olarak sayısız defa görev alan Bonnie Hunt''un oynadığı filmler arasında Barry Lavinson''un " Yağmur Adam " ( Rain Man ), Robin Williams''ın " Jumanji " hemen ilk akla gelenlerdir.

Oscarlarla dolu bir kadro...Filmin yapım tasarımını daha önce " Dr. Zhivago ", " Oliver ", " The Hunt for Red October " gibi başarılı filmlerde çalışmış olan Oscar''lı tasarımcı Terence Marsh yapıyor. Daha önce Oscara aday gösterilen " Ateş Hattında "( In the Line of Fire ) ve " Affedilmeyenler "( Unforgiven ) filmlerinde görev alan David Valdes, " Yeşil Yol "un prodüktörü olurken, Oscara aday gösterilen Richard Francis-Bruce editörlüğünü yapıyor. Oscar ödüllü bir başka ünlü isim ise, filmin ses miksajlarını gerçekleştiren Willie Burton.

Filmin müzikleri, " Little Women ", " Unstrung Heroes " ve " The Horse Whisperer " gibi filmlerin müziklerini yapan ve " Yeşil Yol " ile Oscara aday gösterilen başarılı kompozitör Thomas Newman tarafından gerçekleştirildi. Bir diğer Oscar ödüllü ise filmin görsel efektlerini yapan Charles Gibson.

Filme adını veren " The Green Mile " romanı Stephen King''in en çok satan ve dizi halinde yayınlanan bir romanıdır. Roman, Nisan ve Eylül 1996 tarihlerinde Amerika''da dizi halinde yayınlandı. Altı kısımdan oluşan roman altı ay içinde kısım kısım okuyucuya ulaştırıldı. Romanın her fasikülü en çok satılan yayınlar listesinde yer aldı.

Yeşil Yol neresi ?... Filme ismini veren " Yeşil Yol " sözü ile hapishanedeki hücrelerinden alınan idam mahkumlarının elektrikli sandalyenin bulunduğu ölüm odasına giderken kat ettikleri bir millik yeşil yol kast ediliyor. Edgecomb ( Tom Hanks ) yıllar boyunca bu yoldan sayısız idam mahkumu nakletmiştir.

Çekimlerin yapılacağı mekan olarak, şimdilerde artık kullanılmayan Tennessee Eyalet Hapishanesi karar kılınmış. İnfazların yapıldığı elektrikli sandalyenin tasarımı yapılırken New York''taki Sing Sing hapishanesindeki gerçeğinden yararlanılmış. 

benim bugüne kadar en beğendiğim filmlerden biridir.çok güzel bi konusu war oyuncuların performanslarıda süperr.yıllar önce seyretmeme rağmen tüm sahneleri aklımdadır  Gülümseyen

i get on the train and i just stand about now that i don't think of you
i keep falling over i keep passing out when i see a face like you
what am i coming to?
i'm gonna melt down

blame it on the black star
blame it on the falling sky
blame it on the satellite that beams me home
this is killing me
this is killing me
kehanet
Şeker
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Ağustos 14, 2006, 00:12:54 »

benim de  sevdiğim filmler arasındadır. oyuncular  çok  güzel  oynamışlardı.ama  filmin  sonu  öyle  olmasaydı  keşke     John Coffey   idam  edilmeseydi      Ağlayan  .  gerçe  sondan  biraz     önceydi de neyse 

saol  cnms  konu  için    Göz Kırpan

it's the wrong kind of place
to be thinking of you
it's the wrong time
for somebody new

~ damien rice ~
laurana
Kakao

Korkmuyorum!Kaderi yenebilirim.Mutlu olabilirim.

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #42 : Ağustos 14, 2006, 00:35:57 »

en sevdiğim,benim için klasikleşmiş filmlerden birisidir.gerçekten çok güzel bir filmdi.özellikle john'un o kadını iyileştirdiği sahneye bayılırım. John Coffey;kahve gibi ama biraz daha farklı:-)
Öykücüq
Part time lover =)
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Has Türk Kahvesi

Dünya yalan söylüyor.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Ağustos 31, 2006, 14:25:15 »

İdam yeri ve karanlık olayı çok duygusaldı gerçekten ya. Beğenmeyen var mıdır bu filmi...

izmir/bornova/M.B.
Süt
*

* Fedakarlık çiçeğin köküdür.*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Ağustos 31, 2006, 17:08:11 »

gerçekten harika bi film ama her izleyişimde içim çok kötü oluyr yavvvvama muhteşem

- Gösterdim...    gördü anlamına gelmez
- Söyledim...      duydu anlamına gelmez
- Duydu...           doğru anladı anlamına gelmez
- Anladı...            hak verdi anlamına gelmez
- Hak verdi...       inandı anlamına gelmez
- İnandı...             uyguladı anlamına gelmez
- Uyguladı...        sürdürecek anlamına gelmez...

Cennete gitmenin iki yolu vardır
1) Gerçekten öldüğünüz zaman
2) Gerçekten yasadığınız zaman
Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: