Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 14, 2008, 09:55:48  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Blow (2000) | Beyaz Şeytan ~ David McKenna  (Okunma Sayısı 55 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
JameSirius
Ice Queen
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 01, 2008, 00:01:40 »

Oyuncular :

Johnny Depp (George Jung)
Penélope Cruz (Mirtha Jung)
Franka Potente (Barbara Buckley)
Rachel Griffiths (Ermine Jung)

Konusu :

1970'li yıllar, kokainin kısa süre içinde, gizli ve yasadışı bir uyuşturucu olmaktan çıkıp milyarlarca dolarlık uluslararası bir ticaret kolu haline geldiği, devletler kuracak ya da yıkacak güce ulaştığı yıllardır... Çoğu insan, kokainin bu yükselişinin ardında, işin sonuçlarına aldırmayan, gözlerini para kazanma hırsı bürümüş güçlü Kolombiyalı kartellerin bulunduğunu bilmektedir. Bu insanların bilmedikleri şeyse, bu uyuşturucu patronlarının Amerika ile olan bağlantılarıdır.

Taşralı bir Amerikan genci olan George Jung kendi Amerikan rüyasını yakalama peşinde, pazarlama becerilerini kullanarak, ABD'de büyük çapta kokain ithal eden ilk Amerikalı olur. Jung, kolej öğrencilerinden üst düzey yöneticilere, farklı bir kafa bulma yolu arayışındaki Hollywood sosyetesine kadar çok geniş bir yelpazede kokain satışına başlar.

Kısa süre içinde paraya para demeyen ve çoğu insanın düşlerini süsleyen kuralsız bir yaşam sürmeye başlayan Jung'un ne yaparsa yapsın isteyip de elde edemeyeceği bir şey vardır: Kimsenin elinden alamayacağı bir aşk...

_______

Bruce Porter’ın romanından uyarlanan filmde 15 yıl hapis cezasına çarptırılmış George Jung’un gerçek yaşam öyküsü anlatılıyor. Ünlü uyuşturucu kralı Carlos Escobar hizmetinde çalışan Jung, 1970 yılında Amerika’ya kokain sokmakla suçlanmıştı. Zengin ve ünlü Amerikalıların marijuana yerine kokaini tercih etmeye başlaması, Jung’un yükselişinin de, sonunun da sebebi olmuştu....   
Detay
Sıradan bir çocuk, nasıl olmuş da 1970'li ve '80'li yıllarda ABD'ye kokain ithalinin kilit isimlerinden biri olan Pablo Escobar'ın sağ kolu olmayı başarmıştır? George Jung'un sürpriz yükseliş ve düşüşünün arkasında yatan gerçekleri gözler önüne seren " Beyaz Şeytan ", bir insanın tüm zekasını, azim, cesaret ve bilgisini kullandığı halde, açgüzlülüğü yüzünden düşlerinin paramparça oluşunun hikayesi...

Aynı zamanda sınır geçişleri, yasa dışı dövüşleri, acımasız anlaşmaları, vahşi infazları, para aklamaları ve bu düzene tümüyle göz yuman adalet sistemiyle mücadeleyi irdeleyen film, 1970'lerin şatafat ve görkem perdesini aralayarak perdenin arkasındakileri izleyicilerin gözleri önüne seriyor.

Bruce Porter'ın " Blow " adlı kitabından beyaz perdeye uyarlanan " Beyaz Şeytan "ın senaryosunu David McKenna ile Nick Cassavetes birlikte yazdılar. Ted Demme'in yönettiği filmin başrolünü Johnny Depp üstlenmiş.

Depp'in filmdeki rol arkadaşları, Penelope Cruz, Ray Liotta, Jordi Molla, Cliff Curtis, Rachel Griffiths, Franka Potente, Paul Reubens, Max Perlich ve Ethan Suplee. Filmin yapımcılığını Demme, Joel Stillerman ve Denis Leary birlikte üstlenmişler... 

alıntıdır : biglook.com

İzlediğim en iyi Johnny Depp filmlerinden biri. Filmi izlerken hiç sıkılmayacağınızdan emin olabilirsiniz. (ben hiç sıkılmadım) Sadece ilk 20 dakikası biraz sıkıcı olabilir. DVD ekstralarında , gerçek George Jung'la yapılan röportajı görebilirsiniz. Adamın hayatı kayıyor. Bir tercihle tüm hayatı kayıyor ..

(göstermek/gizlemek için tıkla)
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Blow (2000) | Beyaz Şeytan ~ David McKenna
« Eklendi: Ekim 14, 2008, 09:55:48 »

Nymphe
_LİLY_
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Sert Espresso

-EvANesCeNCe-

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 02, 2008, 20:55:45 »

Ben bunu izledim sanki :S tanıdık geldi ama bilemiyorum Sırıtan bu konularda hafızam pek ii sayılmaz. Hmm ben bi izleyeyim bunu Sırıtan y,ne ilgimi çekmeyi başardın.
  not: böyle giderse pc başından kaldıracan beni Hede Hödö Hede Hödö Hede Hödö

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: