Ana Sayfa
Yardım
Takvim
Üyeler
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Ağustos 21, 2008, 08:30:44
Duyurular
:
Harry Potter Cafe ~ Last.fm
grubuna gitmek için tıklayın.
Harry Potter Cafe | Forum
/
Diğer Konular
/
Sinema
(Moderatör:
Felonious
) / Konu:
Becoming Jane | Aşkın Kitabı ~ Julian Jarrold
Sayfa:
1
[
2
]
3
4
5
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Becoming Jane | Aşkın Kitabı ~ Julian Jarrold (Okunma Sayısı 1989 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sangre
Sangria, Sanguine, Sinek, Sangre
Yönetici
Has Türk Kahvesi
Too late i'm dead
Ynt: Becoming Jane | Aşkın Kitabı ~ Julian Jarrold
«
Yanıtla #15 :
Eylül 22, 2007, 20:34:06 »
Alıntı sahibi: Gria_Himonas üzerinde Eylül 16, 2007, 17:26:32
Bu kareyi ben de çok sevdim. Çünkü burada Jane, Aşk ve Gurur veya Gurur ve Önyargı işte
Onu yazıyormuş
Kızın sade bir güzelliği var ama Jane Austen bu kadar güzel mi yaw?
Jane'in buradaki hali, Aşk ve Gurur'un bbc dizisi versiyonundaki (ki milyon kere söledim yeni çekilen filminden çok daha başarılı bir uyarlamadır) Elizabeth'e ikizi kadar benziyor, saç modeli falan direk aynı hatta. O yüzden ben Mr Darcy'i sewdiği adam, elizabeth'i de kendisi olarak yazdığına inanabilirim.
Bu arada Tuuba senin msninde göre göre üşenmedim dün indirdim filmi, birazdan izleyip yorum yapcam
Fraktal
Yok Nurse falan!
Sponsor Bağlantılar
Reklam
Re: Becoming Jane | Aşkın Kitabı ~ Julian Jarrold
«
Eklendi:
Ağustos 21, 2008, 08:30:44 »
Poşet Kız
JensenAckLes~
Telve
DeanWinchester~
«
Yanıtla #16 :
Eylül 22, 2007, 20:42:47 »
Bol miktarda avatar ve resim buldum.Dilerseniz paylaşabilirim
- Dean WincHesTer/Jensen AckLes Hastası oLan KişiLik -
Marissa
Son Yok Edilecek Düşman,Ölümdür.
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi
''Est Solarus oth Mithas''
«
Yanıtla #17 :
Eylül 22, 2007, 20:50:47 »
Tubacım ,Yasemincim bu filmi öyle bir tanıttınız ki valla ben bile merak ettim.acaba siz bu filmi tanıtmak için komisyonmu aldınız ne?
kih kihh çaktırmayın bariii.
Olwen
made by GRii
Yönetici
Has Türk Kahvesi
«
Yanıtla #18 :
Eylül 22, 2007, 23:24:31 »
Alıntı sahibi: Sanguine üzerinde Eylül 22, 2007, 20:34:06
http://www.stuff.co.nz/images/314262.jpg
Bu kareyi ben de çok sevdim. Çünkü burada Jane, Aşk ve Gurur veya Gurur ve Önyargı işte
Onu yazıyormuş
Jane'in buradaki hali, Aşk ve Gurur'un bbc dizisi versiyonundaki (ki milyon kere söledim yeni çekilen filminden çok daha başarılı bir uyarlamadır) Elizabeth'e ikizi kadar benziyor, saç modeli falan direk aynı hatta. O yüzden ben Mr Darcy'i sewdiği adam, elizabeth'i de kendisi olarak yazdığına inanabilirim.
Bu arada Tuuba senin msninde göre göre üşenmedim dün indirdim filmi, birazdan izleyip yorum yapcam
Yasmin yaws, ben ordaki elizabethin baloda dans ederkenki bi videosunu izledim, hiç sevmedim, yani kitaptaki elizabethten daha soğuk görünüyordu O_o bence keira knightley daha iyi görünüyodu
ama dizinin tamammını izlemedim, ve Bay darcy'i oynayan adam da iyi görünüyodu hani
Bi de şey, ordaki elizabeth'in tipi, jane austen'ın kardeşitarafından çizilmiş bi portresi var ona benziyo sankim
ama o portreede sanki 30lu yaaşlarında gibi
Onun dışında, Jane Austen'ın hayatında[vikipediadakinde] şey yazıyo, Bay Darcy için Tom Lefroy'u düşünerek yazdığı söyleniyorr doğru olabilir söylediğin o yüzden
ve böhüeee, kota yüzünden indiremiom ben ama en yakın zamanda izliycem
Alıntı sahibi: Poşet Kız üzerinde Eylül 22, 2007, 20:42:47
tşkrler ama ben istemiyorum =)
Alıntı sahibi: Marissa üzerinde Eylül 22, 2007, 20:50:47
Tubacım ,Yasemincim bu filmi öyle bir tanıttınız ki valla ben bile merak ettim.acaba siz bu filmi tanıtmak için komisyonmu aldınız ne?
kih kihh çaktırmayın bariii.
phauahuhauah alemsin apla yaw
alsak yerinde olurdu aslında
Bayram bugün... Şeker ve çikolata kadar tatlı olan hayali keşfedenlerin bayramı. Yüzlerinde minicik gülümsemeleriyle ellerini kirletenlerin; ama er ya da geç suyun berraklığını fark edenlerin bayramı... Bugün benim bayramım, o hayallerle dolu küçük kızın, yatmadan önce hayal edenin, hayallerine kavuşmak isteyenin bayramı... Belki bugün senin de bayramındır, tabi hala hayal edebiliyorsan, hala ruhunun bir köşesinde çocukluğunu yaşıyorsan, hala küçük mutluluklarını kaybetmediysen senin de bayramın kutlu olsun =)
Sangre
Sangria, Sanguine, Sinek, Sangre
Yönetici
Has Türk Kahvesi
Too late i'm dead
«
Yanıtla #19 :
Eylül 22, 2007, 23:30:42 »
Alıntı sahibi: Black Rose üzerinde Eylül 22, 2007, 23:24:31
Alıntı sahibi: Sanguine üzerinde Eylül 22, 2007, 20:34:06
http://www.stuff.co.nz/images/314262.jpg
Onu yazıyormuş
Yasmin yaws, ben ordaki elizabethin baloda dans ederkenki bi videosunu izledim, hiç sevmedim, yani kitaptaki elizabethten daha soğuk görünüyordu O_o bence keira knightley daha iyi görünüyodu
ama dizinin tamammını izlemedim, ve Bay darcy'i oynayan adam da iyi görünüyodu hani
Bi de şey, ordaki elizabeth'in tipi, jane austen'ın kardeşitarafından çizilmiş bi portresi var ona benziyo sankim
ama o portreede sanki 30lu yaaşlarında gibi
Onun dışında, Jane Austen'ın hayatında[vikipediadakinde] şey yazıyo, Bay Darcy için Tom Lefroy'u düşünerek yazdığı söyleniyorr doğru olabilir söylediğin o yüzden
ve böhüeee, kota yüzünden indiremiom ben ama en yakın zamanda izliycem
Alıntı sahibi: Poşet Kız üzerinde Eylül 22, 2007, 20:42:47
tşkrler ama ben istemiyorum =)
Sen sanırım kitabı okumadan önce filmini izledin, ondan o kişileri düşünerek okuduğunda daha çok oturmuş gibi geliyor, aynısı Harry Potter'da benim başıma gelmişti
ama ben kitabı filmi ve diziyi seyretmeden çok uzun zaman önce bir çok kez okuduğum için bu karara wardım. Zewkler we renkler tartışılmaz tabi, ama bana göre Keire Knightley Elizabeth için fazla yüzeysel we sadece güzel bir portre çiziyor. Ablasından çok daha güsel, halbuki kitapta Elizabeth'in o kadar güzel olmadığının altı defalarca çizilmiş drumda
Ve elbette Bay Darcy'e laf ettirmem, Colin Firth oynuo
Bu arada bi buluşmadan önce sana çekip getireyim filmi ben kotan dolduysa
«
Son Düzenleme: Eylül 22, 2007, 23:32:35 Gönderen: Sanguine
»
Fraktal
Yok Nurse falan!
Olwen
made by GRii
Yönetici
Has Türk Kahvesi
«
Yanıtla #20 :
Eylül 23, 2007, 00:18:55 »
Kitaptan önce filmi izlememden olabilr tabbi, ama kitapta sevecen bir elizabeth anlatılıyo, yani ben öyle anladım, ablası kadar güzel olmamalı tabi, ama içten, canayakın vs vs
keira knightleyin filmdeki abladan daha güzel olması bozuyo ortalığı bi
neysem, filmi bulamazsam isterim tabi saol cnm
Bayram bugün... Şeker ve çikolata kadar tatlı olan hayali keşfedenlerin bayramı. Yüzlerinde minicik gülümsemeleriyle ellerini kirletenlerin; ama er ya da geç suyun berraklığını fark edenlerin bayramı... Bugün benim bayramım, o hayallerle dolu küçük kızın, yatmadan önce hayal edenin, hayallerine kavuşmak isteyenin bayramı... Belki bugün senin de bayramındır, tabi hala hayal edebiliyorsan, hala ruhunun bir köşesinde çocukluğunu yaşıyorsan, hala küçük mutluluklarını kaybetmediysen senin de bayramın kutlu olsun =)
DeNiZ_MvÖ
Sakla kendini sağlam bir rövanş için...
Köpüklü Kapuçino
Captain of German NT ~ Michael Ballack
«
Yanıtla #21 :
Eylül 23, 2007, 18:25:45 »
bence matthew macfadyen mr darcy olarak daha süperdi off la o ne karizma diye bir ay boyunca darcy sayıklayarak gezdiğimi bilirim
neyse becoming jane de konu çok güzel jane austen sever özellikle de p&pye hayran kalmış(bu oyunculardan-özellikle keiradan-da olabilir ama neyse
) bir insan olaraktan sabırsızlıkla bekliyorum malum anca vcdyi izleyebileceğim şu an
anne hathawayi de çok yakıştırdım zaten çok beğenirim o kızı keira gibi doğal güzelliğe sahip şahsiyetlerden her ne kadar filme gidenler p&p kadar beğenmese de(p&p zaten ayrı bir olayy ya muhteşem ötesi)izlenmeye değer bir film olacaktır bence
Kimler yalansız ki onlar ağlasın.Kimler günahsız ki onlar saklasın
Yalandan kim ölmüş,zamandan kim korkmuş
Dünya Yalan Söylüyor
''Ya kendin dikebilirsin,ya da hiçkimse.Eline bir iğne bir iplik verebilirim'' dedi tanrı
German NT ~ Panzerlerime güveniyorum. xD
Olwen
made by GRii
Yönetici
Has Türk Kahvesi
«
Yanıtla #22 :
Eylül 25, 2007, 18:00:54 »
becoming jane i izledim sonundaaaaaa, ama yok yaaa, bilmiyorum ne hissedeceğimi bilemedim sonunda, böyle bi tuaflık manyaklık neyin wardı
ve youtubedan izlediğim bölümlerdeki hissettğim gibi de hissedemedim, kötü oldum, ama mutlu da oldum [azıcık
] Jane Austen'a bir kez daha hayran oldum, ahh ahhhhh, keşke yaşasaymıştı da onu görebilseymişimdi ve ona muhteşem karakterine yazılarına ve en önemlisi aşkına ne kadar hayran kaldığımı söyleyebilseymişimdi böhüee
ayrıca Bay Wizley'i sevdim diyebilirim, gerçek bir beyefendiymiş, teyzesinin himayesi altında kalması dışında, bir de filmin ilk başlarında
(göstermek/gizlemek için tıkla)
yaptığı teklif çok garipti, param var benlen evlen senin olsun
tabi sanırım bu teyzesinin yüzünden olan bir şeydi; sonunda yapılan konuşmalarda fark ettim onun gerçek bir beyfendi olduğunu
Tom Lefroy hakkında ne söylenir bilmiyorm
Yaptığı gerçekten hoş bir davranıştı, yani Janele kaçmaya geldiğinde öğrendiğimiz, ailesine bakması olaysı, ama yok yine de onun Jane'i Jane akdar sevdiğini hiç sanmıyorum, en azından bu örendiklerime rağmen onun Jane'i haketmediğini düşnüyorum, kesinlikle Bay Darcy'nin eline su dökemez
Ve yeniden Jane Austen, bir kez daha söylüyorum ki ona ne kadar hayran olduğumu bir kez daha öğrendim.. Anne Hathaway de bence çok güzel oynamış, onu takdir ettim, hayalimdeki gibi davranan bir JaneAusten gördüm diyebilirim
imdb'de bi üye yorum yapmış, İngiliz edebiyatı için bu kadar önemli bir yazarı neden amerikan bir oyuncu oynuyor diye, ben bu yoruma hiç katılmadım diyorum, sonuçta önemli olan oyunculuktur, eğer oyuncu en iyi şekilde rolünü yapıyorsa da onun amerikan olması ya da başka bir ülkeden olması neyi değiştirir ki? Zaten JK Rowlingin de filmler hakkında böyle diretmesini hiç yakışık almamaıştım
her enyse bitti O_o
-----------------------
böhüeeee bugün bi daha izledim *_* altyazısı ingilizce olunca daha iyi oldu yaw, türkçeyi lanet bir biçimde çevirmişler -_-
her neyse, dün izlediğimde fazla bişi hissetmemiştim ya, hah işte o bugün oldu
olaya iki taraflı baktım ve iki taraf için de çok üzüldüm
Tom Lefroy'un "I have tried. I have tried and can not live this lie. Can you?
What value will there be in life if we are not together" lı sözlerini dinlerken içim kan ağladı ve bunu James McAvoy öyle bir söylüyor ki hayran olmadan edemiyorsunuz sonra da "It is the only way we can be together" demez mi üfffff, adamın konuşma biçimine, böyle bazı kelimelere yaptığı vurgulara felana fismana hayran oldum yahu. ve Anne Hathaway de aksanı çok güzel kullanmış, böyle yazı yazarkenki kızgınlığı, o kelimeleri seçerkenki özenini yansıtışı o kadar tatlı ki *_*
bazı sahneler de beni yeyip bitirdi mesela ikinci dans sahensi,ordaki çalan müziği istiyorummmmm *_* harika bir şey, ve orda Jane Austen'ın Tom Lefroy'u arayıp bulamaması, sonra dans sırasında karşısına çıkması... Jane sanki Mr Wizley'le dans ediyor; ama bütün bakışları kalbi, hisleri her şeyi çaprazındaki Mr. Lefroy'da. İşte ondan sonraki sahnelerde, bla bla şeyler olup da en son Jane malikanenin önündeki sulu mekana gittiğinde ilk adımı atarak [
] sevgili Tom'u öpüyor ve ardından olaylar glişiyor ya... Tom Lefroy diyor ya ileriki sahnelerde "I'm yours, I'm yours, heart and soul" diyor ve beni yeniden bitiriyor ya.. üf ne denir ki...
sonra Jane mektup yzarken ablasına, o kadar tatlı ki, "my heart has wings" feln diyo ya bööle, çok şekey yaa ^^ ve bir sahne daha çok tatlıydı
Jane - "Could I really have this?"
Tom - "What, precisely?"
Jane - "You"
Tom - "Me, how?"
Jane - "This life with you."
Tom - "Yes"
ve o sahnede Tom'un tuttuğu şamdanı da pek bir sevdim, ben de istiyom
sonra janenin pride and prejudice i yazmaya başladığını görüyoruz
sonra bi sahne daha warki beni yıkıyo
"I depend entirely upon...." - Tom
"Upon your uncle" "And I depend on you" Jane
işte burda da yıkılıyorum ve Jane, beni o kdar etkiliyor ki anlatamam
ve çok hoşuma giden yine Jane'nin söylediği bir söz var "But if our love destroys your family, it will destroy itself" bu da beni bitirdi ve zaten haliyle olan oldu
sonra araddan 20 yıl geçmiş ya, Jane kitap okurken birbirlerine baktıkları o an muhteşemdi, insanın kalbi burkuluyo, her ne kadar da son böyle olmuş olsa da, birbirlerine kavuşammaış olsalar da, belki böylesi daha iyiydi diyo, belki o zaman bir ömür boyu birbirlerini sevemeyeceklerdi diyo... pöff yine uzattım, kendimden geçtim, garip oldum :S
«
Son Düzenleme: Eylül 26, 2007, 19:06:09 Gönderen: Black Rose
»
Alatariel Elensar
Telve
«
Yanıtla #23 :
Eylül 29, 2007, 20:07:08 »
mutlaka gideceğim bu filme hatta geçen gün filmin ne zaman geleceğini öğreneyim diye koştum terledim klimanın önünde durdum ve hasta oldum hemde üstüne filmin iki hafta içinde gelmeyeceğini öğrendim
Olwen
made by GRii
Yönetici
Has Türk Kahvesi
«
Yanıtla #24 :
Eylül 29, 2007, 20:09:56 »
nasıl gelmedi O_o
sen nerde oturuyosun ki henüz vizyona girmedi O_o
normalde türkiyeye 7 eylülde mi ne geliyodu haliyle diğer gitmeyen yerler de şimdiye gitmiş olması gerekiyodu ama O_o ilginç
Alatariel Elensar
Telve
«
Yanıtla #25 :
Eylül 29, 2007, 20:14:47 »
Alıntı sahibi: Black Rose üzerinde Eylül 29, 2007, 20:09:56
nasıl gelmedi O_o
sen nerde oturuyosun ki henüz vizyona girmedi O_o
normalde türkiyeye 7 eylülde mi ne geliyodu haliyle diğer gitmeyen yerler de şimdiye gitmiş olması gerekiyodu ama O_o ilginç
ben aslında türkiyenin ücra bir köşesinde oturmuyorum gayet modern hatta türkiye'nin en büyük ilçesi ama sinema yönünden baya bir geriyiz topu topu iki sinema var birinde gösterilenler hiç ilgimi çekmiyo diğeride sinema piyasasını 2 ay geriden takip ediyor
Olwen
made by GRii
Yönetici
Has Türk Kahvesi
«
Yanıtla #26 :
Eylül 29, 2007, 20:36:52 »
eueheuheue anladım
ilk izlenimin nasıl olur bilmiyorum ama, ikinci kere izlerken seversin kesin, hatta benim gibi balo sahnesini defalarca izlemek istersin [balo sahnesi: izleyince görürsün
] hatta yukarda belirttiğim gibi, ordaki müziğe de bitebilirsin, çünkü çok büyüleyici bir müzik =)
geberesice
o
Has Türk Kahvesi
«
Yanıtla #27 :
Eylül 30, 2007, 14:23:27 »
tanrım kızın ne kadar duru bir güzelliği var öyle
hayran kaldım su gibi yav
bu çocuğuda iskoçyanın son kralı'nda izlemiştim. gerçekten çok iyi bir oyuncu.bu filmde ki performansınıda merak ettim dvd'si çıkınca alırım
çocukta şeytan tüyü gibi birşey var. yakışıklı değil ama çok sempatik
konu için teşekkürler
Olwen
made by GRii
Yönetici
Has Türk Kahvesi
«
Yanıtla #28 :
Eylül 30, 2007, 15:19:06 »
Anne Hathaway'in dediğin gibi kesinlikle duru bi güzelliği war, özellikle filmlerdeki makyajsız hallerini çok seviyorum ben, ama gerçek hayatta makyajdan geçilmiyo yüzü o ayrı
ve James McAway dediğin gibiçok sempatik, özellikle filmde oynadığı karakterin üstesinden iyi gelmiş, ben hiç böyle bi Tom Lefroy düşünmemiştim, ama sırf o geyik konuşmaları görmek için tekrar tekrar bakılıo filme
ayrıca bi' şey değil
Alatariel Elensar
Telve
«
Yanıtla #29 :
Eylül 30, 2007, 19:13:16 »
Alıntı sahibi: Black Rose üzerinde Eylül 29, 2007, 20:36:52
eueheuheue anladım
ilk izlenimin nasıl olur bilmiyorum ama, ikinci kere izlerken seversin kesin, hatta benim gibi balo sahnesini defalarca izlemek istersin [balo sahnesi: izleyince görürsün
] hatta yukarda belirttiğim gibi, ordaki müziğe de bitebilirsin, çünkü çok büyüleyici bir müzik =)
aşk ve gururu milyon kere izlemiş biri olarak bunuda tekrar tekrar izlicem eminim
Sayfa:
1
[
2
]
3
4
5
Yukarı git
Yazdır
« önceki
sonraki »