Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 21, 2008, 01:59:16  

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Back To The Future l Geleceğe Dönüş Serisi  (Okunma Sayısı 305 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
holy_solemn
Twilight
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 02, 2008, 12:37:53 »

Geleceğe Dönüş  - Back to the Future -I

Tür : Macera / Komedi / Bilim Kurgu

Yönetmen : Robert Zemeckis

Senaryo : Robert Zemeckis , Bob Gale

Görüntü Yönetmeni : Dean Cundey

Müzik : Chris Hayes ,  Alan Silvestri

Yapım : 1985, ABD , 111 dk.

Oyuncular

Michael J. Fox (Marty) , Christopher Lloyd (Dr. Emmett Brown) , Lea Thompson (Lorraine) , Crispin Glover (George) , Thomas F. Wilson (Biff) , Claudia Wells (Jennifer) , Marc McClure (Dave) , Wendie Jo Sperber (Linda)  

Konusu

1985 yılındayız. Marty biraz fırlama, söz dinlemez ve delidolu bir genç, kısaca dönemin tipik bir Amerikan yeni yetmesidir. Çılgın bir bilim adamı olarak niteleyebileceğimiz Dr. Brown ile olan dostluğunun hayatını değiştereceğinden habersizdir: zira dahi bilim adamı bir zaman makinesi icad etmiştir!

Dönemin özellikle tasarımıyla öne çıkan otomobillerinden olan bir DeLorean'ın içine gizlenmiş olan icat, Marty'yi yanlışlıkla 50'lere geri götürür. Sorumsuz delikanlı bu naif Amerikan kasabasında bir kazaya yol açar ve müstakbel anne ve babasının tanışmasına engel olur. Böylece kendisi de hiç doğmamış olacağı için bu durumu düzeltmeye koyulur. Ama hayat sandığından daha karmaşıktır ve sorumluluk kelimesinin anlamını öğrenmek zorundadır.

80'li yılların en çok akılda kalan filmlerinden biri olan Geleceğe Dönüş, bünyesinde dönemin bir çok popüler nesne, kişi ve temasını barındıran, soluk soluğa izlenen bir film. Yönetmen ve senarist Robert Zemeckis'in kariyerindeki en parlak icat belki de!

Geleceğe Dönüş 2  - Back to the Future II

Tür : Bilim Kurgu / Komedi / Macera

Müzik : Alan Silvestri

Yapım : 1989, ABD , 108 dk.

Oyuncular

Michael J. Fox (Marty) , Christopher Lloyd (Dr. Emmett Brown) , Lea Thompson (Lorraine) , Thomas F. Wilson (Biff Tannen) , Elisabeth Shue (Jennifer) , Jeffrey Weissman (George)  

Konusu

Fırlama Marty ile çılgın bilim adamı dostu Dr. Brown için, bir kez daha zaman makinesine çevirdikleri DeLorean'a başvurma zamanı. Marty bu kez 2015'e gidip henüz doğmamış çocuğuna yardım etmek zorunda kalacak. Elbette bunu yaparken ortalığı karıştıp zamanın dokusuna ve düzenine zarar verecek.

Dostumuz, yol açtığı sorunları çözmek için yeniden geçmişe, sonra da geleceğe gidip gelecek. 50'lere döndüğünde, ilk serüvendeki sahnelerin bazılarını yeniden yaşama fırsatı bulacak ama bu kez başka birinin gözünden!

Zemeckis'in müthiş bir başarı kazanan 1985 yapımı Geleceğe Dönüş'ünün döneceğinden kimsenin şüphesi yoktu ama hiç kimse de bu kadar eğlenceli bir devam filmi beklemiyordu. Aynı kadro, aynı espri anlayışı ve bu kez biraz farklı bir tarih şeridi...

Geleceğe Dönüş 3  - Back to the Future III

Tür : Western / Bilim Kurgu / Komedi

Müzik : Alan Silvestri ,  ZZ Top

Yapım : 1990, ABD , 118 dk.

Oyuncular

Michael J. Fox (Marty) , Christopher Lloyd (Dr. Emmett Brown) , Mary Steenburgen (Clara) , Thomas F. Wilson (Mad Dog/Biff) , Lea Thompson (Maggie) , Elisabeth Shue (Jennifer)  

Konusu

Bir önceki serüvenin sonunda, 1955 yılında kısılıp kalan Marty'yi kurtarmak için Dr. Brown zamanda seyahat eder. Ancak kendisi 1885'e gelip DeLorean bozulduğu ve o zamanın teknolojisi yetmediği için burada takılan Doktor, Marty'ye bir mektup yazarak arabayı gömdüğü yeri söyler.

1955'teki Marty bu sayede arabayı bulur ve Doktoru kurtarmaya vahşi batıya gelir. Tabii burada işler umduğu gibi olmaz zira hem iyi doktor çok feci aşık olmuş hem de peşine onu öldürmek isteyen bir kanun kaçağı çetesini takmıştır.

Geleceğe Dönüş 2 ile birlikte kotarılmış olan bu son film, teknik kadro ve oyuncularda bir değişiklik gereği olmaksızın üçlemeyi mütevazi bir şekilde bağlıyor. Yine de önceki kardeşlerini, özellikle de 1985'teki klasiği mumla aratıyor.

When You Can Live Forever
What Do You Live For?   

Twilight
Âşık 
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Back To The Future l Geleceğe Dönüş Serisi
« Eklendi: Ağustos 21, 2008, 01:59:16 »

holy_solemn
Twilight
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 02, 2008, 12:43:13 »

Eminiö herkes bu filmleri izlemiş ve az çok biliyordur. Sanırım izlediğim ilk seri film bunlardı ve bu seriyi hayatımdaki en iiyi filmler arasına koyabilirim. Hala kim bilir kaçıncı kez aynı keyifle izliyorum çünkü çok güzel bir seri. HEr ne kadar genelde olan tüm seriler gibi birincisi en iyi olsa da Kahkaha  Hele Martin McFly Âşık Kahkaha Ona korkak tavuk denilince yaptıkları, Doktor, arabanın giderken arkasında bıraktığı alevli izler... Gerçekten harika filmler Aww

When You Can Live Forever
What Do You Live For?   

Twilight
Âşık 
illegal
Fu*k the System!!!
Telve

Çarpma kuvvetiymiş..!Kı....n fiziği!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 02, 2008, 15:02:01 »

Ya ben bunun sadece 1. sini izleyebildim
2 ve 3'ü bulamıyorum
Ama 1. çok güzeldi
1.'sini herkese tavsiye ediyorum, diğerlerini izleyemedim ama onlar da güzeldir heralde

I will never know myself until I do this on my own
And I will never feel anything else until my wounds are healed
I will never be anything till I break away from me
I will break away, I'll find myself today

Marissa
Son Yok Edilecek Düşman,Ölümdür.
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

''Est Solarus oth Mithas''

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 02, 2008, 19:39:40 »

hepsini izledim veee 1.en güzeliydi bence çok tatlı bir seriydi.

Pure Perfection
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 02, 2008, 19:47:37 »

"aaaah 80'ler aaah" diye iç geçirten serilerden Gülümseyen

Behind a scarred serrated grin..
BULUT
"ah potter, seni katır, ah sen neler yaptın? öğrencileri öldürdün de bunu marifet sandın!"
Demleme Çay

00peeves

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 02, 2008, 19:50:46 »

hepsini izledim hepsi de muh-te-şem keşke bazı talihsizlikler olmasaydı da 4.sü de çekilseydi Ağlayan ben geleceğe dönüşle büyüdüm sayılır Sarılan doktor sensin doktor Kahkaha Kahkaha
« Son Düzenleme: Mayıs 02, 2008, 19:53:49 Gönderen: BULUT » Logged

bla bla bla
LORD OF RED CASTLE
/[-L-O-R-D-]\
Sert Espresso

Yakalasanaaaaa!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 03, 2008, 11:05:22 »

Seyrettiğim en iyi serilerden biriydi bence.Aslında ilk seyrettiğimde 3. film için kafam bayağı bir karışmıştı ama.Sonra 2. kez seriyi baştan izleyince kaçırdığım noktayı bu sefer yakaladım.Senaristleri inanılmaz zeki insanlar olmalı ki.Gelecek ve geçmiş arasında tek bir çürük tahta bırakmadan ilerlemişler senaryo içinde.Ben o kadar uğraştım ama bir türlü bir şey bulamadım.Belki de benim beceriksizliğim.
   Ve Martin McFLY rolüyle inanılmaz byümüş.Michael j.Fox bir hastalığı yüzünden yıldızlar hayatını biırakmıştı galiba geçen senelerde.

(hastalığına yakalandıktan sonra oyunculuk kariyerine son verdi. Parkinson hastalığına bağlı olarak zaman zaman hareket etmekte ve konuşmakta zorlanan ünlü oyuncu, yaşama bağlılığından hiçbir şey kaybetmedi. Michael J. Fox Parkinson Araştırmaları Vakfı aracılığıyla hastalığın tedavi araştırmalarına destek veren Fox, 2000-2006 yılları arasında vakfı için 78 milyon dolar gelir topladı. Fox'un vakfı, özellikle Parkinson'un erken teşhisine yönelik çalışmalara destek veriyor.)Wiki alıntısı(I love WİKİ) Alkış Alkış Alkış

Be the Ultimate Ninja! Play Billy Vs. SNAKEMAN today!
Paul McCartney
Bedshaped
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 03, 2008, 12:28:29 »

Seyrettiğim en güzel seri. Ta ufacık minicik içi dolu bilmem necikken anamla babamla kahkahalarla izlerdim. Bakınız nasıl da nostalji yaptım. Beetlejuice ile favori filmlerimden. Şubat ayında mı ne cnbc-e bunları hafta hafta vermişti, acayip sevindirik olmuştum.

Bu arada gereksiz bilgi: Crispin Glover -yani Marty'nin babası- gerçek hayatta Michael J. Fox'tan daha gençmiş. Lea Thompson -anne- ise Fox'tan bi' ay büyükmüş.

27 July 2008
Ali Sami Yen Stadium
Godric Gryffindor
Hakan
Has Türk Kahvesi

ÖSS

351137125
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 07, 2008, 17:01:59 »

güzel bir seriydi ve izlediğimde hep kendimi gelecekte uçan kaykaylara binerken hayal ederdim ama 2008 yılındayız hala uçan kaykayımız yok Dil Çıkaran motorlu scooterla idare ediyoruz Kahkaha
« Son Düzenleme: Mayıs 07, 2008, 17:03:14 Gönderen: Godric Gryffindor » Logged

The only difference between me and a madman is that I'm not mad
Isabelle Bristow Vaughn
...I am the Great Cornholio...
Köpüklü Kapuçino

Up The Irons!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mayıs 07, 2008, 17:46:35 »

Tartışmasız hayatım boyunca seyrettiğim seyredebileceğim en güzel, harika seriydi.. Kesinlikle dahiyane, yönetmenlik harikası, oyunculuk harikası, ve senaryo harikasıdır. 85 yılına göre gayet iyi çekildiğini düşünüyorum. Daha önce söylediniz mi bilmiyorum ama Michael J Fox'un sahneleri Michael J Fox'la anlaşılınca tekrar çekilmiş, yoksa film Eric sholtz ile çekilmiş ilk önce. Tabii ki bu değişim olmasaydı bugün çok şey farklı olabilirdi.

Özellikle ilk bölümde Marty Johnny B Goode'u çalarken arkadaki adamın "Hey Chuck, ben kuzenin Marvin Berry" tarzından şeyler söylemesi(bkz: Johnny B Goode Chuck Berry'nindir. - Ben her ne kadar Judas Priest versiyonuyla ölsem de - )tarzı birşey söylemesi, yani müzikal farkettirmeden araya sokumlar yapmış olmaları beni çok sevindirmişti, kaldı ki Michael J Fox onu kendisi çalıp söylemişti, gerçekten harika gitar çaldığını düşünüyorum, en azından Johnny B Goode'da.. Lakin, şu an istese de çalamaz heralde(bkz: 2 film gibi lan.. Film gibi derler ya.. ), iğrenç bela parkinson hastalığı, beni çok üzüyor.. Ağlamayın beni de ağlatacaksınız..

Spin City bile özlemimi gidermişti zamanında, sonra Charlie Sheen(böyle miydi lan) filan geldi, adamı severim, ama Michael J Fox olmayınca bildiğin tadı kaçtı..

Christopher Lloyd'u da (bkz: Dr. Emmett L Brown) Masters of Science Fiction'da görmüştüm en son(bkz:e2), o da özlemimi gidermişti, lakin öyle kolpa bir senaryoydu ve öyle garip bir şekilde bitmişti ki birdaha izlemedim, izleyemedim..

Bulduğum ilk an kaçırmadan DVD'sini almayı planlıyorum.. Bulursam tabii.. Bulamazsam benimle birlikte, hep bir ağızdan "This is heavy" diyebilirsiniz Dil Çıkaran

I'm an animal, better set me free

Clifford Lee Burton: He’s not dead..He promoted..to GOD
sickofme@lastfm
Thefrayedend@deviantart

DeLyMeRvE
İsmail YK Karşıtı
Köpüklü Kapuçino

BPM!!!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 08, 2008, 16:54:05 »

Hakikaten çok çok güzel bir seri. 1985 yılından beri silinmeden kalabilmesi kanıtıdır bunun. Defalarca izlesem sıkılmam. Herkese de tavsiye ederim Göz Kırpan

alessia
Sert Espresso

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 09, 2008, 20:01:48 »

bence harika bir seriydim tekrar tekrar izleyip sıkılmadığım nadir filmlerden...

macitpotter
Süt
*

LIVE FOR FREEDOM

macit_life@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #12 : Mayıs 10, 2008, 14:10:14 »

çk çk eğlenceli bi filmdi her zaman izlenebilecek bi filmdi ve oyunculuun süper olduu bir filmdi bence yani uzun sözün kısası herkez izlemeli bu filmi Gülümseyen

Ölüm dünyayı geçmekten başka birşey değildir tıpkı dostların denizleri geçtiği gibi, birbirlerinde yaşarlar hala ve lekesizdir sohbetleri... (------------FOREVER ROCK------------)
Wizard
Ulquiorra
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Mayıs 10, 2008, 14:36:05 »

Ahh be ne filmdir bu, sanırım en sevdiğim filmlerin başında bu seri var, defalarca izlememe rağmen hiçbirinde sıkılmadım. Kahkaha

-What is a heart?
-Will i find it if i rip your chest apart?
-Will i find it if i crack open your skull?
Feanor Tasartir
Eternal
Role Playing
Sıcak Çikolata

Ateşten gelen ruh...

the-atesoku@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #14 : Mayıs 14, 2008, 19:42:00 »

çk çk eğlenceli bi filmdi her zaman izlenebilecek bi filmdi ve oyunculuun süper olduu bir filmdi bence yani uzun sözün kısası herkez izlemeli bu filmi Gülümseyen

+1

Albus Dumbledore ve Gellert Grindelwald arasında başlayan arkadaşlıktan, ikilinin yapacağı efsanevî düelloya kadar olan karanlık süreç... Hepsi, Düşünseli'den Gerçekler'de...

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: