hmm...
bu filmin değerlilik katsayısını ele alırsak hiç ilgi görmemesi, 63defa sayfa görüntüleme olmasına karşın bir yorum bile yapılmaması üzücü...hatta üzücü olmasından çok sinir bozucu, etrafa renkli küfürler savdurucu...

Tanrı aşkına, şuana kadar Cafe'deki kimse izlemedi mi bu filmi...

herneyse...
ben bu harikuladen de öte hani popomundoda varya DESTANSI, işte o derecedeki filmi şuan izlemiş, film müziği eşliğinde bu yorumumu yazmaktayım...

öncelikle belirtmek isterim ki filmin girişindeki sözler bile insana "hmm...işte bu çok iyiydi" dedirtiyor...ya da "kesinlikle katılıyorum..."
ve o harika çocuğun (August Rush) müzik anlaşıyını,
daha doğrusu müziği gerçekten hissettiğini gördüğünüzde kıskanmamak cidden elde değil...yani en azından ben feci bir şekilde kıskandım...

hemde tüm film boyunca

ayrıca konunun işleniş biçimi de hoşuma gitti...
ama en çok hoşuma giden kısımlar ise;
artık çocuğun daha doğrusu August'un müziği kontrol ettiği yerlerdi! kessinlikle muhteşemdi...insan farklı bişeyler görüyor, farklı şekilde tadıyor resmen

yani o gitarı çalış şekli beni gerçekten deli etti...

ve kilisede yaptığı o manyaklık (notaları yeni öğrendiği ve içindeki psikopatı çıkardığı an)
ve sonunda konservatuar gibin sağlam bi yerde eğitim almaya başlayıp kendinden kat kat büyük kişilerle aynı sırada oturup onlardan üstün olması...ve de herşeyden öte kendi yazdığı şeyi yönetmesi...

muhteşem
hıı birde filmde bi kaç kez tekrarlanan "Run August run!" repliği dikkatimi çekti ki bunu Forest Gump izleyen herkes bilir ve sever ve kullanır

belki burda da ince bi espri olsun diye şeyetmişlerdir...benim hoşuma gitti

kısaca; eğerki müzik adına yapılmış muhteşem bi hikaye izlemek istiyorsanız, ya da gerçek bir müzik dahisinin nasıl olduğuna tanık olmak istiyorsanız, ya da müziği hissetmenenin nasıl birşey olduğunu görmek istiyorsanız, izleyin...hani derler ya "bunu izlemeden ölme" diye...işte bu film o izlenilesi şeyler arasında...

yaw en azından geleceğin en sağlam aktörlerinden biri olacak olan (ki şuan bile muhteşem) Freddie için bilem izlenir bu film...

ayrıca soundtrack-ı da oldukça sağlam

hoş zaten içinde filmde dinlediğimiz o enfes şarkılar var