Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 08, 2008, 01:48:56  

Sayfa: [1] 2 3 4 ... 6   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Aşk ve Gurur | Pride and Prejudice - Joe Wright  (Okunma Sayısı 548 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sangre
Sangria, Sanguine, Sinek, Sangre
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Acedia

yasomixx
Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 19, 2006, 21:00:54 »

Romantik Yazarlar Birliği tarafından bütün zamanların en romantik romanı seçilen, ölümsüz aşkı ve yanlış anlaşılmadan doğan karmaşaları konu alan Jane Austen’in klasik eseri “Aşk ve Gurur”, 65 yıl aradan sonra sinema severlerle buluşuyor…

18.yüzyıl sonlarında, sınıf bilincinin hakim olduğu İngiltere'de beş kız kardeş olan Bennet'lar - Elizabeth veya Lizzie, Jane, Lydia, Mary ve Kitty, annelerinin iyi bir koca bulup geleceklerini güvence altına alma hayalleriyle büyütülmüşlerdir. Fakat, neşeli ve zeki bir mizaca sahip olan Elizabeth, kendisine düşkün olan babasının da desteğiyle hayatını daha farklı ve dolu dolu yaşamak için çabalamaktadır.

Zengin damat adayı Bay Bingley'nin yandaki malikaneye taşınmasıyla Bennet ailesini bir telaş sarar. Bu genç ve soylu delikanlının seçkin Londra çevresi ile askerlerden oluşan arkadaş grubu göz önüne alındığında, Bennet kardeşler için uygun bir eş bulmak zor olmayacaktır. Sakin ve güzel olan en büyük kız kardeş Jane, Bay Bingley'nin kalbini kazanmak üzere harekete geçer. Lizzie'nin ise yakışıklı -ancak sonradan anlayacağı üzere ukala- Bay Darcy ile tanışmasından sonra karşı cinslerin savaşı başlar.

Bu çiftler, pek sık karşılaşıp bir araya gelmelerine rağmen sonuçlar cesaret verici olmaktan uzaktır. Lizzie, kuzeni Bay Collins'in evlilik teklifine hiç de sıcak bakmaz ve babası tarafından desteklense de annesi ile Bay Collins tarafından şaşkınlıkla karşılanan red kararını verir. Günün birinde Bay Bingley, ardında kalbi kırık Jane'i bırakarak, aniden Londra'ya hareket ettiğinde Elizabeth, ablasını çok üzen bu karardan Bay Darcy'i sorumlu tutar. Ne var ki, kısa bir süre sonra, kardeşleri Lydia'nın sebep olduğu bir aile skandalı, Elizabeth'in gözlerinin açılmasına ve Darcy'nin gerçek yüzünü görmesine neden olur.

Birbirini takip eden bu duygu fırtınalarından Bennet'lar da dahil olmak üzere herkes nasibini alır ve herkes hayatta neyin gerçekten önemli olduğu sorusunu kendine sormaya başlar.

***Film müzikleri de mükemmel.... Dinlemenizi öneririm....

en sewdiğim kitaplardan biri Üzgün ama filminden nefret ettim yaa hele o bay darcy ne tipsiz, ne anti karizmatik bi adamdı yaaa Üzgün elizabeth ise zaten eskiden beri sewmediğim, durmadan sırıtan bi kadın (keira knightley) sewmedim bu filmi ben Üzgün halbuki bbc dizisi olarak çekilen aşk ve gurur'da colin firth ne kadar yakışmıştı bay darcy karekterine :S onun da bütün bölümlerini bulamadım zaten :S bulduklarım da inmio Üzgün
« Son Düzenleme: Ocak 28, 2008, 13:11:38 Gönderen: Fantasticc » Logged

The Seven Deadly Sins

Superbia
Luxuria
Gula
Avaritia
Acedia
Ira
Invidia

Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Aşk ve Gurur | Pride and Prejudice - Joe Wright
« Eklendi: Ekim 08, 2008, 01:48:56 »

prisoner_of_azkaban
kendi isteği üzerine siteden uzaklaştırıldı
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 19, 2006, 21:03:07 »

en sewdiğim kitaplardan biri Üzgün ama filminden nefret ettim yaa hele o bay darcy ne tipsiz, ne anti karizmatik bi adamdı yaaa Üzgün elizabeth ise zaten eskiden beri sewmediğim, durmadan sırıtan bi kadın (keira knightley) sewmedim bu filmi ben Üzgün halbuki bbc dizisi olarak çekilen aşk ve gurur'da colin firth ne kadar yakışmıştı bay darcy karekterine :S onun da bütün bölümlerini bulamadım zaten :S bulduklarım da inmio Üzgün

ehhh... Colin Firth tam da kitapta anlatılan Bay Darcy'ye cuk oturuyor... Oyuncular olarak değil ama 18. yy. ı çok güzel uyarlamışlar ve müzikleri harikaydı.....ben bu yüzden beğendim filmi... bi de benim de en sevdiğim kitaplardan olduğu için, ne olursa olsun izliyorum ben.....
Sangre
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Acedia

yasomixx
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 19, 2006, 21:16:36 »

Colin Firth zaten Darcy rollerinde süper oluo Bridget Jones da da Mark Darcy'di ya seyretmşisindir kesin Kahkaha hastayım o adama zaten, oyunculuğuna da Göz Kırpan sırf onun için çocuk filmlerne bile gidiorm Kahkaha

The Seven Deadly Sins

Superbia
Luxuria
Gula
Avaritia
Acedia
Ira
Invidia

prisoner_of_azkaban
kendi isteği üzerine siteden uzaklaştırıldı
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 19, 2006, 21:23:04 »

Colin Firth zaten Darcy rollerinde süper oluo Bridget Jones da da Mark Darcy'di ya seyretmşisindir kesin Kahkaha hastayım o adama zaten, oyunculuğuna da Göz Kırpan sırf onun için çocuk filmlerne bile gidiorm Kahkaha

seyretmez miyim? Bridget Jones filmleri Harry Potter gibi döünp dolaşıp izlediğim filmlerden... Oradaki Darcy de kibirliydi.... Colin Firth'e böyle roller çok yakışıyor....
Sangre
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Acedia

yasomixx
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 19, 2006, 21:27:12 »

katılıorm kesinliklee Kahkaha o bridgete bile öle adamlar düşer biz bööle ezik ezik yalnız kalırız ühühü Ağlayan colin firthü istiorm ben Üzgün yada mark darcy kadar mükemmel birini Üzgün

The Seven Deadly Sins

Superbia
Luxuria
Gula
Avaritia
Acedia
Ira
Invidia

Espia
Kakao

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 19, 2006, 21:29:25 »

Aşk ve Gurur VVEE ben...Çok sewiyorum herkese buradan tavsiye ediyorum.

Anlamlı bir ölüm nasıl olur?
"Uyu, sevdiğim; sonsuza dek uyu
Gece ruhunu koruyacak
Karanlığı iyice kucakla
Uyu sevdiğim; sonsuza dek uyu... "
emma_watson
Kakao

onu çoook özledim

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 20, 2006, 14:25:52 »

bu filmi izledim ve çok sevmiştim bence çok güzel..

Manyetik_Böcük
***emma***
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 20, 2006, 14:27:24 »

çok sevmiştim gerçekten güsel gerçi ben pek böyle filmler izlemem ama

Isolde Black
Kakao

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Temmuz 20, 2006, 16:03:08 »

Romanı en sevdiğim kitaplardır biri. Kahkaha
Ancak bu filmi çok sevmedim ne yazık ki. Çok da kötü değildi aslında ama o Darcy ciddi anlamda canımı sıkmıştı. Kitaptakinin zıttını yapmaya çalışmışlar sanki, o karizmatik adamın tam tersi..
« Son Düzenleme: Temmuz 20, 2006, 16:04:49 Gönderen: Isolde Black » Logged
s.snape
Süt
*

Ya Alan Çok Tatlı Yaaaaa!!!!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Temmuz 27, 2006, 16:55:23 »

hayatımda islediim en güsel filmlerden birisi...Matthew MacFadyen e bayıldım.....

s.snape
Süt
*

Ya Alan Çok Tatlı Yaaaaa!!!!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Temmuz 27, 2006, 16:57:22 »

bence Matthew MacFadyen Darcy i Colin Firth den başkası canlandıras dienlere oyunculuğuyla ve karizzmasıyla azının payını verdi...

göçebe
Süt
*

İnsanlarla dolu gökyüzünde özgürlük arayışı...

seytanin_avukati_92@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #11 : Ağustos 17, 2006, 18:47:05 »

Filminden de kitabın da olduğu kadar etkilendim çok güzeldi.

img]http://www.harrypottercafe.com/materyal/u_b/g_1.jpg[/img]
Bride
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ağustos 19, 2006, 13:36:07 »

filme bayıldım hele hele müzikler harika.bence yani o kadar aşk we gurur filmi izledim yani en güzeli bence bu idi. Sırıtan

Bilmeyen, ve bilmediğini de bilmeyen bir aptaldır.Ondan sakının.
Bilmeyen, ve bilmediğini bilen bir öğrencidir. Ona öğretin.
Bilen, ve bildiğini bilmeyen, uykudadır. Onu uyandırın.
Bilen, ve bildiğini de bilen, akıllıdır. O'nu izleyin."
immortaleva
Süt
*

''You have bewitched me body and soul :)

Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #13 : Ağustos 23, 2006, 10:29:45 »

Böyle bir film olabilir mi arkadaşlar? Hayatımda izlediğim en güzel, en dokunaklı, en içten film. Bu filmi izledim ve Matt'e aşık oldum resmen. Ne kadar güzel oynamış, Darcy'i ne kadar iyi yansıtmış Gülümseyen Keira ile de çok yakıştılar. Bence Entertainment Weekly'nin 2005 listesinde en iyi 3. değil 1. çift olmalıydılar Gülümseyen Brenda Blethyn, Donald Sutherland ve Judi Dench'e söyleyecek laf bulamıyorum, onlar müthişler zaten Gülümseyen Bu filmi 20'ye yakın sayıda izledim; ama ban bu yetersiz geliyor. Boş zamanlarımda durup durup izlemek istiyorum bu filmi, ki ben genelde romantik komedi filmlerini sevmem pek Gülümseyen Joe Wright ilk film deneyimi olmasına rağmen harika bir iş çıkarmış. Aslında söyleyeceğim çok şey vardı da, bu kadarını dile getirebildim Gülümseyen

immortaleva
Süt
*

''You have bewitched me body and soul :)

Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #14 : Ağustos 23, 2006, 10:38:28 »

Sayfa: [1] 2 3 4 ... 6   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: