Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 21, 2008, 18:47:42  

Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 23 Numara | The Number 23 ~ Joel Schumacher  (Okunma Sayısı 1274 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wsly_pttr
Şeker
**

Cafe'den Uzaklaştırıldı

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 24, 2007, 01:55:47 »

23 Numara
The Number 23

Tür: Gerilim
Yönetmen: Joel Schumacher
Senaryo: Fernley Phillips
Görüntü Yönetmeni: Matthew Libatique
Müzik: Harry Gregson-Williams
Oyuncular: Jim Carrey, Virginia Madsen, Danny Huston, Logan Lerman, Rhona Mitra, Lynn Collins
Yapım: 2006, ABD
Dağıtımcı: Warner Bros.

Vizyona Giriş Tarihi: 2 Mart 2007

<a href="http://www.youtube.com/watch/v/DnMp5rW56J8" target="_blank">http://www.youtube.com/watch/v/DnMp5rW56J8</a>
KONU
23 sayısını koyu bir saplantı hâline getiren Walter Sparrow (Jim Carrey), bir zamanlar ideal olan hayatını gerek kendisinin gerekse sevdiklerinin ölümüne yol açabilecek bir psikolojik işkence cehennemine dönüştürür. Walter bir türlü elinden bırakamadığı 23 Numara adlı gizemli romanın etkisiyle, karısı Agatha (Virginia Madsen) ve ergenlik çağındaki oğlu Robin’le (Logan Lerman) geleceğine devam edebilmek için geçmişindeki sırların kapısını açmaya mecbur kalır.
Kitap, Walter’a Agatha tarafından doğumgünü hediyesi olarak verilmiştir ve konu aldığı tüyler ürpertici ve gizemli cinayet, karanlık ve tuhaf biçimde adeta Walter’ın hayatını yansıtırmışçasına anlatılmaktadır. Kitaptaki ana karakter olan dalgın dedektif Fingerling’in (onu da Carrey canlandırıyor) hayatı, Walter’ın kendi geçmişini çağrıştıran anlarla doludur. Kitabın dünyası canlanmaya başladıkça, Walter onun en korkunç ve kışkırtıcı bölümünün girdabına kapılmaya başlar: Fingerling’in 23 sayısının gizli gücüne duyduğu saplantısına.

Bu saplantı kitaptan yayılıp, Walter’ı kontrol etmeye başlar. Hayatında her yerde bu sayıyı görmektedir ve Fingerling’le aynı korkunç suçu, yani bir cinayet işlemeye mahkum olduğuna inanmaya başlar. Kabus gibi hayaller Walter’ın aklını esir alır. Bu hayallerde karısı ve aile dostları Isaac French’in (Danny Huston) başına korkunç şeyler gelmektedir. Bu durumda Walter’ın kitaptaki gizemleri çözmek için umutsuzca çırpınmaktan başka şansı kalmaz.
Eğer 23 sayısının ardındaki gücü çözebilirse, geleceğini de değiştirebilecektir.
Benm yorumum : Film tam bi  psikolojik gerilim , çok etkileyici bi frangmanı vardı ve JİM CARREY her rolde çok ii bi oyunculk sergileyebilecğini bu filmdede gösterecektir. KısacA Jim Carrey'den herzmn olduğu gibi yine mükkmml bi oyunculk bekliyorum.Herkese şiddetle tavsiye ederim.Özllkle Jim Carrey Hayranlarına  ,,  Alkış Sinemalara gelsin hemn gitcem valla  Alkış

FİLMDEN RESİMLER

« Son Düzenleme: Temmuz 07, 2007, 19:38:29 Gönderen: Fantasticc » Logged
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: 23 Numara | The Number 23 ~ Joel Schumacher
« Eklendi: Ağustos 21, 2008, 18:47:42 »

DarkPrince
...
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2007, 02:04:25 »

tek kelime ile şunu söyleyebilirim jim carrey varsa bende varım Gülümseyen
Sangre
Sangria, Sanguine, Sinek, Sangre
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Too late i'm dead

yasomixx
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2007, 02:47:08 »

fragmanını beenmedim şahsen. bide 23 sayısı we tesadüfleri diince lost geldi aklıma hepten soğudum filmden kopya gibi die düşünerek (olmasa da sayı benzerliği işte Hede Hödö ) gitmicem kısacası Dil Çıkaran

Fraktal Öpücük

Yok Nurse falan!
DexteR
~Lost~
Telve

Lucky

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2007, 04:40:39 »

Jim Carrey'ide gerilim filminde gördüm ya ölsemde gam yemem Kahkaha

Alatariel Elensar
Telve

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 25, 2007, 20:37:31 »

evet sana katılıyorum buraya gelince gitmeyi isterim tabi ne zaman gelir bilemem yaza ancak Hede Hödö(baya abarttım)
DarkPrince
...
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #5 : Şubat 25, 2007, 20:39:18 »

ben lost'u izlemem ama bu filmin fragmanını beğendim çalıntrı yapılmışmı onu bilmem Dil Çıkaran
wsly_pttr
Şeker
**

Cafe'den Uzaklaştırıldı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 26, 2007, 01:36:20 »

evet sana katılıyorum buraya gelince gitmeyi isterim tabi ne zaman gelir bilemem yaza ancak Hede Hödö(baya abarttım)

HYR Türkiyede de 3 Martta veya 9 Marrt vizyona girecekmş yani yaza kadr beklemene gerk kalmıcak Sırıtan

Bu arada deiğr arkdşlara cevabım filmn Lost la alakası bile yok emn olabilrsnz bekleyn izledkten sonra karar verirsinz
Alatariel Elensar
Telve

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 26, 2007, 19:20:59 »

HYR Türkiyede de 3 Martta veya 9 Marrt vizyona girecekmş yani yaza kadr beklemene gerk kalmıcak Sırıtan

Bu arada deiğr arkdşlara cevabım filmn Lost la alakası bile yok emn olabilrsnz bekleyn izledkten sonra karar verirsinz

ya ben yazdım neden görünmedi acaba Şaşırmış
yok ben türkiye demedim buraya dedim şehir olarak eminim mayıstan önce gelmez
« Son Düzenleme: Şubat 27, 2007, 20:37:35 Gönderen: Alatariel Elensar » Logged
danielkolik
prison break ^.^
Krema

maykıııll ♥♥

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #8 : Mart 03, 2007, 21:44:15 »

filmi bugün izledim ve bayıldım harika bir filmdi hatta bende etrafa bakınıp 23 bulmya falan çalıştım her neyse harikaydı tavsiye ederim Göz Kırpan Göz Kırpan

wsly_pttr
Şeker
**

Cafe'den Uzaklaştırıldı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mart 04, 2007, 14:41:25 »

filmi bugün izledim ve bayıldım harika bir filmdi hatta bende etrafa bakınıp 23 bulmya falan çalıştım her neyse harikaydı tavsiye ederim Göz Kırpan Göz Kırpan

Jim Carrey Oynayack ve kötü olacak mümkünmü Gülümseyen  bende gitmeyi çok istiyorum ama bizm şehire daha gelmedi ya uff gelsede gitsem
harry_ginny
- аιаяа
Telve

I can live forever but for what ?? b♥e

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mart 04, 2007, 19:26:57 »

harikaydı ben de bugün izledim teması gerçekten güzeldi

Kate ♥Jack  
             Blair ♥Chuck ~ Nate ♥Serena             

You are exactly my brand of heroin...

Youre free to leave me
But just dont deceive me
And please
Believe me when I say, I love you
Pure Perfection
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mart 04, 2007, 22:00:58 »

uff izlemem lazım en geç haftaya cumartesi gitmeliyim o filme!! carrey nin o dövmeli falan hali pek iç açıcı Dil Çıkaran *drool*

Behind a scarred serrated grin..
Neithan Turambar Turin
Dagnir Glaurunga
Krema

Fear of the High!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mart 10, 2007, 09:24:16 »

ilk yarısı baya sıradan bi filmdi, ama ikinci yarısı çok güzeldi. jim carrey her rolün altından kalkabileceğini gösterdi bi kez daha. film çıkışında herkes yanındakine 23 sayısı buluyodu etraftan.

"Master of doom, by doom mastered."
Paul McCartney
Bedshaped
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mart 10, 2007, 11:47:11 »

dün gittim ve çok beğendim, Jim çok karizmatikti yaa süper oynamış Şaşırmış oğlu da zaten süperdi Âşık Dil Çıkaran sinemadan çıktıktn sonra adımı doğum tarihimi falan hepsini filmdeki gibi topladım çıkardım ve 23 çıktı.. edebileceim bütün yeminleri edebilirim ki 23 çıktı Sırıtan

27 July 2008
Ali Sami Yen Stadium
Isabelle Bristow Vaughn
...I am the Great Cornholio...
Köpüklü Kapuçino

Up The Irons!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Mart 10, 2007, 11:57:10 »

Kesinlikle gitmeyi istediğim bir film. Fragmanı çok süper geldi bana. Eğer Sİl Baştan'ı izlemeseydim, Jim Carrey'i ne kadar sevsem de diyebilirdim "o ve bir gerilim filmi, nasılo olur kine?" diye, ama Sil Baştan'da da gördüğüm kadarıyla, Jim Carrey, komedi filmlerinin dışında da başarısını gayet güzel ispatlıyor. Bence hikayesi filan çok güçlü. Dedğim gibi, gidilsei bir film. Gidince editlerim artık  Dil Çıkaran 

I'm an animal, better set me free

Clifford Lee Burton: He’s not dead..He promoted..to GOD
sickofme@lastfm
Thefrayedend@deviantart

Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: