valla acaip ve karışık olduklarını konuyu bilmeyenler veya bi kaç birşey bilip gerisini hayal güçleriyle yaratanlar söylüyor aslında

sitenin geçen yılki kuruluş yıldönümünde anlatmıştık biraz, ama burda bir kez daha anlatıp fantaziye varan türde ve gittikçe sayısı artan hikayeleri bi nebze olsun azaltalım.
hpff'den ayrılışım(ız) ile cafe'nin açılması arasında bir bağlantı yok. (ayrılma sebeplerini açıklamayacağım elbette) yönetimden ayrılmaya karar verdikten sonra ben hpff'de normal üye olarak devam etmeyi düşünüyordum ve zaten ayrılmadan önceki son bir kaç ayda yönetim namına hiç bir şey yapmamıştım. lunatic'in ayrılması ise daha farklı oldu, benden önce gitmişti ve benim kararımla yakından uzaktan alakası yoktu; onun hikayesini anlatmak da bana düşmez zaten

diğer ekip ise zaten hpff'ye sürekli giren insanlar değildi. hp sevdiğimiz için hp'yi takip ettiğimiz tek site vardı, bu yüzden oradaydılar.
cafe'yi kurma planları ise ben ayrılık kararını verdikten epey sonra yaşandı. msn'de toplaşan 10 kişinin genel olarak ara sıra ortaya attığı fikirlerin ortak sonucu olarak bir site kurma planı oluştu. ne yazık ki cafe'yi kurmaya, ben hpff'den tam olarak ayrılmadan bir hafta önce başlamış olduk. fiilen hpff'den kopmuştum ve bunu bilen biliyordu, ama hala "yönetici" rütbem vardı. bu yüzden, durum hiç etik değildi aslına bakarsanız.
cafe kurucusu olarak sadece benim veya benimle birlikte lunatic'in isminin geçmesi çok büyük haksızlık olur. elbette lunatic ve ben çok emek harcadık, ama site, tüm kadronun ortak fikriydi ve herkes inanılmaz emek verdi. sadece luthien başta bize epey itiraz etti

(nasıl kavgalar ettiğimizi tahmin bile edemezsiniz

) ama bir kere başladıktan sonra en fazla yardımı da o yaptı. luthien olmasaydı fikir ayrılıklarını bu kadar fazla dile getiremez, haliyle cafe bu kadar içimize sinemezdi herhalde. ve eğer o yardım etmeseydi, bir adım daha ileri gidemezdik muhtemelen. (site içeriğinin %90'ını o hazırlamıştı çünkü

hoş, şimdi o içerikten eser kalmadı, anasayfada yeller esiyor

)
şimdi böyle paragraf paragraf uzayınca epey çetrefilli bir olay gibi gözükebilir ama herşey gayet basit ve oldukça yavaş şekilde gerçekleşti. siz sadece bundan başka bir hikaye duyduysanız (veya duyarsanız) tamamen hayal ürünü olduğunu bilin yeter

diğer hikayeler, bir şekilde bir yerleri gocunan insanlar tarafından uydurulmuşlardır...