Snape en sevdiğim hp karakteridir. Harrye neler yaptığı beni ilgilendirmiyor çünkü aynı şeylerin daha da beterini harrynin babası snapee yapmıştı. Kimse bunu konuşmazken (sanki herkes jamesin kusurlarını örtmeye çalışıyor) herkes snapein yaptıklarını konuşuyor. Oh iyi yapmış.. ve bence hp serisindeki en önemli üç karakterden biridir
dediklerine katılmıyorum,biz snape in kusurlarını örtmüyoruz;snape ne olursa olsun herkesten daha fazla kötülük yaptı.
en büyük kötülüğü de dumbledore u öldürmek oldu,bu onu masum olarak asla çıkarmaz

sacma sapan konusma arkadas ama kusura bakma yanlıs konustun snape dumbiyi öldurmek zorundatdı cunku dumbi istedi tamammı bu konuda benım actıgım bı cok yer war ve bazılarıda super seyler yazdı snape masum ve o ıyı bırı! daha snape'in bunu tam olarak nıe yaptıgını bıle bılmıosun anlasılan
bak bi arkadas soyle dedı
hani dumbi snape'e severuss lutfenn dediya dumbı yalvaracak turden bı buyucu deıl arkadaslar dumbı lutfen dedı cunku snape dumbıyı oldurmeden once bakıstı ve bu bakısma esnasında dumbı ıle zıhınfend yaptı gozlerıyle şöyle demıs olacak ki : bunu yapamıycanı(yanı olduremıcenı) soylemıs olmalı ki yuzunu bu iş için nefret burumus olmalı.. boylece dumbi ''severus.. lütfenn...'' dedi (yanı benı öldür lütfen dedi) anladınızmı bunun olabılme ıhtımalı cok yuksek ve ben inanıyorum!