Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 14, 2008, 09:55:05  

Mesajları Göster
Sayfa: 1 [2] 3 4 5 ... 23
16  Diğer Konular / Sohbet / Ynt: Asla Vazgeçme-Şaşırtıcı Gerçekler : Ağustos 18, 2008, 20:56:05
zaten gaza gelmiştim bir de bu gaza getiren yazıdan sonra sanırım öss derecesi yaparım Gülümseyen
17  Diğer Konular / Televizyon / Ynt: SABRİNA : Ağustos 14, 2008, 21:46:55
küçükken severek izlerdim benzerleri ekranı işgal etsede hiçbiri sabrinadaki tadı vermiyor
18  Harry Potter Konuları / Ölüm Yadigarları Filmi / Ynt: voldemort mürver asayı alırken bi resim : Ağustos 09, 2008, 17:54:38
karanlık lorda hakaret etmiş resmen sinir oldum adamın karizmasını ve duruşundaki asaleti alıp götürmüş.
19  Diğer Konular / Sinema / Ynt: Titanik | Titanic ~ James Cameron : Ağustos 03, 2008, 06:51:16
Vasat film. Gene de kendisini izletir. Leonardo'nun yakışıklılığına lanet olsun.

herkes sevmek zorunda olmasa bile bu yorumu hangi psikolojiyle yazdığını merak ettim Ne? bu film vasatsa iyi film olduğuna dair şüphelerim var.
20  Diğer Konular / Sinema / Ynt: başınıza hiç geldimi : Temmuz 31, 2008, 23:53:31
kadının biri anlatmakla kalmayıp pervasızca cips yiyordu. "[ımmm kıtır kutur] bak şimdi tam burada şu geliyor" falan böyle ben hazırlanırken çaprazda ki adam tam olarak şu cümleyi kurdu "zaten bu şekilde cips yemeniz yeterliyken filmden havadisler vermeniz çok sinir bozucu" herkes adamın duygularına katılıyor olacak ki ilk önce bir kahkaha yükseldi sonra herkes yadırgayan gözlerle kadına baktı yanındakiyle kalkıp gittiler hayatımda bu kadar zevk aldığım başka bir olay hatırlamıyorum tek üzüldüğüm taraf cümleyi kuranın ben olmayışımdı.
21  Diğer Konular / Müzik / Ynt: Dizi - Film Müzikleri ( soundtrack ) : Temmuz 29, 2008, 22:51:58
LOTR The Ride Of The Rohirrim bayılıyorum
8 Mile  Lose yourself

The Godfather herbiri muhteşem ne diyebilirim ki Gülümseyen

unutmadan El Mariachi Desperado'nun unutulmaz müziği
22  Diğer Konular / Sinema / Ynt: The Godfather : Temmuz 27, 2008, 01:52:50
bir de bana sor artık arkadaşlarım bıktı herşeyiyle muhteşem bir film ama anlayarak izlemek lazım bir takım insanlar gibi "mafya filmi fenaaa" diye değil ciddi anlamda izlerseniz nasıl bir şaheser olduğunu anlamak güç değil
23  Diğer Konular / Sinema / The Godfather : Temmuz 27, 2008, 01:31:12
THE GODFATHER

Oyuncu             Oynadığı Karakter
Marlon Brando         Don Vito Corleone
Al Pacino                 Michael Corleone
James Caan         Santino "Sonny" Corleone
Robert Duvall         Tom Hagen
Diane Keaton         Kay Adams
Talia Shire    Connie    Corleone Rizzi
John Cazale         Fredo Corleone
Gianni Russo         Carlo Rizzi
Richard Castellano     Pete Clemenza
Sterling Hayden         Komiser Mark McCluskey
Richard Conte         Emilio Barzini
Al Lettieri                 Virgil "Türk" Sollozzo
Abe Vigoda         Salvatore "Sally" Tessio
Lenny Montana         Luca Brasi
John Marley         Jack Woltz
Al Martino                 Johnny Fontana

Baba (The Godfather), Mario Puzo'nun yazdığı aynı adlı romandan uyarlanan, Francis Ford Coppola'nın yönettiği, Marlon Brando ve Al Pacino'nun başrollerini paylaştığı filmdir. Filmin hikâyesi, 2. Dünya Savaşı'nın bittiği yıl olan 1945'te başlar ve 10 yıllık bir dönemi kapsar.

Film, New York'ta yaşayan güçlü bir İtalyan mafya ailesinin hikâyesini anlatır. Film gösterime girdiği andan itibaren çok ilgi görmüş, birçok kurum, enstitü ve derginin gelmiş geçmiş en iyi filmleri sıralamasında en üst sıralara yerleşmiştir. Kullanıcı oylarının baz alındığı IMDB.com'un en iyi 250 film listesinde halen 1. sıradadır. Amerikan Film Enstitüsü'nün hazırladığı ve en iyi 100 amerikan filminin yer aldığı AFI's 100 Years... 100 Movies listesinde 1998 listesinde 3. 2007 listesinde se 2. sıradadır. Film ayrıca En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu (Marlon Brando) ve En İyi Uyarlama Senaryo (Francis Ford Coppola, Mario Puzo) dallarında Oscar kazanmıştır.

Konusu

"Ailesiyle vakit geçirmeyen biri asla gerçek bir erkek olamaz". - Don Vito Corleone.

Corleone ailesi, Don Vito Corleone'nin başında olduğu, suça dayalı bir örgüt kurmuş olan İtalyan asıllı geniş bir ailedir. Aile, diğer dört aileyle birlikte New York'un yeraltı işlerini yönetmektedir. Ancak Corleone ailesini diğerlerinden ayıran özelliği, Don Corleone'nin yargıçlar ve senatörlerle kurduğu yakın ilişkilerdir. Bu ilişkiler, diğerlerinin açamadığı kapıları açabilmesini sağlamaktadır.

Bir gün eroin üretimi ve dağıtımı yapan "Türk" lakaplı Solozzo, Don Corleone'den, ilişkilerini kullanarak kendisine yasal koruma sağlamasını ve 1 milyon dolar nakit para vermesini ister, karşılığında elde edilecek kârdan pay teklif eder. Teklife göre, ilk yıl Corleone Ailesi'ne kalacak olan para 3-4 milyon dolar civarında olacaktır. Ancak Don Corleone teklifi reddeder. Gerekçesi, iyi ilişkileri olsa da, Don Corleone'nin uyuşturucu işi ile bağlantısı olduğunu öğrenen siyasetçilerin ilişkilerini gözden geçirme gereği duyacak olmalarıdır. Bunun üzerine arkasına Tataglia ailesini ve New York emniyet müdürü McClusky'i alan Solozzo, Don Corleone'yi vurdurtur. Ölümden son anda kurtulan Don Corleone'yi ve tüm aileyi kötü günler beklemektedir. Bu süreçte, fevri hareketleriyle bilinen, Don Corleone'nin en büyük oğlu Sonny ölecek, 2. Dünya Savaşı'ndan kahraman olarak dönen en küçük oğlu Michael ise, daha önce aile işleriyle hiç ilgilenmediği ve bunu istemediği halde olayların akışı onu hikâyenin merkezine doğru itecektir. Artık zaman hesaplaşma zamanıdır. Diğer ailelerin de karıştığı büyük bir savaş başlar..

Yapım

1972 yılında gösterime giren film, daha önce birçok filmin senaryosunu yazmış ve yönetmiş olan Francis Ford Coppola tarafından yönetildi. Coppola, 1970'te Patton filmi ile en iyi senaryo dalında Oscar kazanmıştı ama yönettiği filmler, büyük kitlelere ulaşamamıştı. Yapımcı firma Paramount Pictures başarılı olacağından emin olamadığı için film, 6 milyon dolar gibi oldukça düşük bir bütçeyle çekildi. Filmin çekimleri 29 Mart - 6 Ağustos 1971 tarihleri arasında yapıldı.

Çekimler, Coppola ile Paramount Pictures arasındaki gerginlikle başladı. Bunun en büyük sebebi, Coppola'nın ısrar ettiği birçok harcamanın stüdyo tarafından gereksiz bulunması idi. Ayrıca stüdyo, ismini sadece Broadway çevrelerinin bildiği Al Pacino'ya da şüpheyle yaklaşıyor, yönetmenden oyuncu kararını gözden geçirmesini istiyordu. Michael Corleone'yi oynaması için stüdyonun istediği isim Robert Redford'du. Ancak Coppola, İtalyan asıllı, Tony ödüllü Pacino'da ısrar etti. Romanın yazarı Mario Puzo hem senaryoyu Coppola ile birlikte yazdı, hem de çekimlere katıldı.

Film, 24 Mart 1972 günü gösterime girdi ve ilk hafta 5,3 milyon USD gişe geliri elde etti. Toplamda ise 81,5 milyon USD'ye ulaştı. Yeniden gösterimlerle birlikte 1997 yılı itibariyle ABD'de 134 milyon USD, dünya çapında ise 245 milyon USD gişe geliri elde etti. Bu, gelmiş geçmiş tüm rekorların alt üst olması anlamına geliyordu. Film bu rekoru, 1975 yılında Jaws filmi tarafından geçilene kadar elinde tuttu

Ödüller

Mafya Babası filmi üç Oscar kazandı:

* En İyi Film
    * En İyi Erkek Oyuncu - Marlon Brando (*)
    * En İyi Uyarlama Senaryo - Francis Ford Coppola, Mario Puzo

Film, ayrıca 8 ayrı dalda daha Oscar adayı oldu. Bunların dışında 5 Altın Küre, 1 Grammy aldı ve birçok festivalden ödülle ayrıldı.

(*) Brando, kendisine verilen En İyi Erkek Oyuncu Oscar Ödülü'nü ABD'nin, özellikle Hollywood'un kızılderililere karşı uyguladığı ayrımcılığı gerekçe göstererek reddetti.

Filmin etkileri

Bir Don Corleone repliği olan "Ona reddedemeyeceği bir teklif yapacağım", sinema tarihinin en çok gönderme yapılan repliklerinden biri haline geldi. Amerikan Film Enstitüsü'nün 2005 yılında yaptığı bir ankette, en çok hatırlanan 2. replik seçildi.

24  Diğer Konular / Geveze / Ynt: İsim Falı : Temmuz 27, 2008, 00:09:23
E : ruhsal karışıklığı temsil eder, yani üzüntü ve sevinci birarada yaşayan ve ruhsal gel-gitleri olan kişiliği ifade eder.
R : Tereddütlü kişilik demektir, karar vermede zorlanmalar yaşarlar.
C : Güzel sanatlara yatkınlığı temsil eden duygusal kişiliği ifade eder.
A : Algılama gücü ve mantık yürütme kabiliyeti yüksek kişiliği temsil eder.
N : Üstün güçlere sahip, sağduyulu kişiliği ifade eder.

babamın ismini merak etmiştimde ilk ikisine bakarsak babam manik depresif olabilir tırstım Hede Hödö Kahkaha
25  Diğer Konular / Sıra Sende / Ynt: İtiraf Ediyorum : Temmuz 26, 2008, 21:33:08
ailem olmasaydı çok orjinal fikirlere sahip bir seri katil olabilirdim
26  Diğer Konular / Sinema / Lost'un Yapımcılarından Kara Kule Serisi : Temmuz 26, 2008, 21:22:44
“LOST” yapımcıları J.J. Abrams ve Damon Lindelof oldukça özel bir projeyle daha karşımıza çıkmaya hazırlanıyorlar. Konu hakkında çıkan dedikodulara geçtiğimiz günlerde Stephen King son verdi ve kendi kitabı olan Dark Tower’ın (Kara Kule), Abrams ve Lindelof tarafından sinemaya uyarlanacağını doğruladı. King, bu projeyi The Shawshank Redemption ve The Green Mile gibi kitaplarını filmleştiren usta yönetmen Frank Darabont‘a vermedi. Darabont hali hazırda yazarın The Mist (Sis) ve The Monkey (Maymun) kitapları üzerinde çalışıyor.

King, Lindelof’un kitaba olan tutkusunun yayın haklarını kendilerine devretmesinde oldukça önemli bir etken olduğunu belirtti. King’in belirttiğine göre filmin hakları Lindelof ve Abrams’a tamı tamına 19$’a mal olmuş Gülümseyen. Film için hazırlıklara başlayan yapımcılardan Abrams son olarak Mission: Impossible III‘ü yönetmişti ve şu anda Star Trek XI‘i yönetmeye hazırlanıyor. Lindelof da Star Trek’te yapımcı olarak yer alacak.

27  Diğer Konular / Müzik / Ynt: Günün Şarkısı : Temmuz 25, 2008, 09:58:44
eminem-drips (belki de yılların özlemidir bilemiyorum ama başka birşey dinlemedim bugün)
28  Diğer Konular / Müzik / Ynt: Blue : Temmuz 25, 2008, 09:56:51
bizim arkadaşlar(kız Gülümseyen) başımın etini yerdi "aaaaa blue blue blue süpeeeerrrr ben şu duncan'a bayılıyorum baksana ne kadar şekeeeerr" psikolojim bozuldu bu grup yüzünden lanetim üzerlerineydi bence ondan dağıldılar ya da ben kendimi tatmin etmek için öyle düşünüyorum bilemiyorum müzikleri hakkında yorum yapmıyım dinlemedim çünkü ne desem yalan olur
29  Diğer Konular / Müzik / Ynt: Şu an hangi şarkıyı dinliyorsunuz? : Temmuz 25, 2008, 09:52:40
uzun bir aradan sonra
eminem-drips
30  Diğer Konular / Televizyon / The Sopranos : Temmuz 25, 2008, 09:44:44
Tony Soprano ve ailesi, hikayelerine sifir noktasindan basliyor. New Jersey'de yasayan, dünyanin en meshur kurmaca mafya ailesi. 10 Ocak 1999'da yayina giren Sopranos ailesi çok geçmeden herkesi etkisi altina aldi. "New York Times" ta çikan bir yazida "Son çeyrek yüzyilda Amerikan pop kültürünün en büyük ürünü" olarak tanimlandi. Bir avuç suçlu, hirisz ve sogukkanli katilin heyecanli maceralar yasamasini beklemek normal ama yasadiklarinin insana ayni zamanda komik gelmesi hiçde alisilmis bir sey degil. HBO'nun çok ödüllü dizisi The Sopranos iste bunu basariyor. Yaraticisi David Chase, daha önce Northern Exposure (Kuzeyde Bir Yer) ve I'll Fly Away gibi dizilerde yazar yapimci olarak çalismisti. Asil adi David DeCesare olan Italyan/Amerikali Chase, dizinin büyük kisminin otobiyografik oldugunu söylüyor. Dizinin renkli karakterlerine ve onlari canlandiran (bir kismi ödül almis) oyunculara bir göz atalim: kendine atik idarecisi süs veren orta yasli mafya babasi Tony Sooprano'nun (James Gandolfini) faaliyetleri, karisi Carmela (Edie Falco), kizi Meadow (Jamie Lynn Sgiler) ve oglu Anthony Jr. (Robert ller) tarafindan hiç tuhaf karsilanmiyor. Tony, hem karisiyla çocuklarina ve dul annesinei hemde bir "capo" sifatiyla New Jersey mafyasina karsi aile babasi görevlerini yerine getirmeye çalisiyor. Annesi (Nancy Marchand), bir huzurevine konmaya karsi çikiyor. Amcasi "Junior" Soprano (Dominic Chianese), sürekli Tony ile bir iktidar mücadelesi içinde. Tezcanli yegeni Christopher Moltisanti ya da Chris'i (ayni zamanda dizinin yazarlarindan biri olan Michael Imperioli) kontrol etmek bir mesele. Sonunda Tony Soprano çareyi psikiyatra, Dr. Jennifer Melfi'e (Lorraine Bracco) gitmekte buluyor ama onun meslek dalinda böyle seylerin duyulmasi iyi degildir, adami muhlayiverirler. Onun için bir psikayatra gittigi gerçegini mümkün mertebe gizli tutuyor. The Sopranos'ta ayrica, Joey'in ablasi Gina olarak tanidigimiz Drea de Matteo, ayni zamanda yönetmenlik yapan Steve Buscemi ve zaten yönetmen olan Peter Bogdanovich de oynuyor.

Sopranos severlerin yorumlarını bekliyorum..
Sayfa: 1 [2] 3 4 5 ... 23