Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 21, 2008, 05:11:40  

Mesajları Göster
Sayfa: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 ... 49
76  Diğer Konular / Not Defteri / Ynt: Ölüm : Şubat 02, 2008, 14:29:11
Sen yine yoksun, ellerim bomboş, gözlerim ıslak ve ben yine üşüyorum…

Eline sağlık Rüya Aww çok güzeldi  ve aynı zamanda çok da üzücüydü Ağlayan

Şimdi o hep benimle, elleri ellerimde, gözlerimdeki yaşları siliyor ve beni bir güzel ısıtıyor.. Onu seviyorum Hede Hödö

Teşekkürler =)
77  Diğer Konular / Üye İlişkileri / Ynt: En sevdiğiniz üyeler hangileri? : Şubat 01, 2008, 12:56:55
Daha önce yazılmıs mesajlardan kendımı alıntı yaptım Hede Hödö Eskıler tabı fıkırler degısmıs olabılır kanımca sahsen benım degıstı Hede Hödö

PéNa        o da izmirli onu da çok seviyorum ~profesör_bşk

Teşekkür ederim Başakcım =)

pena: beyaz orkide (alınma haa Göz Kırpan ) lolipop gibi tatlı birii ~veLvet_dreams

Ahahahahah,sagolasın ıremcım.Bu mesaja bı sure koptum Dil Çıkaran Bılıyosun kanmca o orkıde mevzusu tarıhe karıstı Hede Hödö Alınmadım ayrıca da Kahkaha

Pena^^m biriciiqq beysamm~Rüya

Rüaaaaa*m canım benım :aww:

daRk_RockeR  ~~ merfem benm deLüü^^m JiJi^^m süferm sıra arkim Dil Çıkaran kıroluqh majeralarm heb yanımdaaa şaka bi yana vazgeçemiyeceğim dostum hep yanımda ve umarım hep öyle olacakk Sarılan Sarılan Sarılan Öpücük

ŞeBo ~~ o da dier merfem psycho^^m benem şebom lethem deLüü^^mün çikosuuuu Dil Çıkaran cnm o da benm yanımda en deerLy dostlarımsınız  qyhh Ağlayan Aww Aww  Sarılan Sarılan
Killy ~~ Aras^^m çiLeqhLy böreqh^^M peneamm biricikim sefqi kelebekim Dil Çıkaran    Sarılan Sarılan Sarılan Sarılan Sarılan Alkış

stern angel ruya ~~ rüya^^m o da süfer biRiiii cnm cnm beni düşünen insan düşünceLİ süfermm  Sarılan Sarılan Alkış Sarılan Sarılan

veLvet_dreams ~~ iRem  Sarılan Sarılan buqün bayaa bi cnmıs sıkıldı oda bi deLi o da benden  Sarılan

October~~ çok sefimli çok tatlı bi kıs qyhh  Sarılan Sarılan

PhaNToM~~ orchun^^  Dil Çıkaran bana zor günlerimde destk olmuş kişiliqhh  Alkış Alkış Sarılan

*Skywalker* (yanlış yazmış olapilirim) serLi^^ süfer insan yardımcı melek şebomun biricik dostu dadeşi qyhh Sarılan

daRk_QuEen ~~ hesna^^m o da şebomun dadeşi biricik biricik süfer insan qyh Sarılan

Pure Perfection ~~Gria_Himonas   ~~~büşralar Kahkaha bi kaç kez topluda konuşmuşllumuz var biri pöör biri de gria iştea Dil Çıkaran ikisi de çok iyi insanlar qyh  Sarılan özeLLikle griaya bi sempatim var nedense Dil Çıkaran

unuttuğum kimse varsa özr yaws beni tanıyanlar bilir azıcık unutkanımdır yani azıcık  Terleyen Terleyen Dil Çıkaran Hede Hödö

Bu öncedn yazdıgım mesajmıs.Pek degısmemısım ben kısılerı hala severım de ekleme olacak kanımca Dil Çıkaran

Pure Perfection ~~Gria_Himonas   ~~~büşralar Kahkaha bi kaç kez topluda konuşmuşllumuz var biri pöör biri de gria iştea Dil Çıkaran ikisi de çok iyi insanlar qyh  Sarılan özeLLikle griaya bi sempatim var nedense Dil Çıkaran

İyi olcaz tabi biz Büşrayla Sırıtan Melek gibi kızlarız biz Dil Çıkaran Hem bana sempati duyacaksın tabi Dil Çıkaran Duymasaydın var ya sen yanmıştın kızım Dil Çıkaran Dil Çıkaran

Ayrıcana ben de senden hoşlanıyorum Beyza' cığım Sırıtan Sırıtan İnşallah daha nice hep birlikte toplular yaparız XD Ve tabi gerçektende görüşme fırsatı bulabiliriz bir gün...

Ahah tesekkur ederım Busracım.Toplular pek bı azaldı ya da ben alınmıyorum artık bılemıcem de bende hala bı sempatı var sana karsı ne hıkmettır bu anlamadım Hede Hödö XD

Bir qüncelleme yapmak istedim ki ben (: Ama ben ismen yazmak istiyorum (: Bildiklerimin de nicki yazıcam

Hakan ( Godric Gryffindor )
Berkay ( hot-coffe )
Beyza ( Pena )
Gamze ( bells_lestrange )
Erkin ( Pit10 du ama öbürünü pek bilmiorm Dil Çıkaran )
Hesna ( Dark bişi Dil Çıkaran )

( yazamadıklarım hatırlayamadıklarımdır Gülümseyen )

Tekrar tesekkur ederım Rüyam^^

daRk_RockeR -> Merphem.Dosttan da öte..Anlatacak kelıme yok onun ıcın. =)
ŞeBo -> Merfhem.Bik'im benim =) Ust ınsan ust dost. Azn  Sarılan
Killy -> Arasım.Borekım benım.Cafeden (merveler dısında,kı ortaokulu beraber okudugum sınıf arkadaslarımdır merve&merve) tanısıp bulusabıldıgım tek ınsan.Dıkılı'de cok eglendıgım ve Hayko Cepkın konserıne gıttıgımız ınsan.Canım benım <3
Rüya -> Rüa'm <3 Fransızca ogretme cabaları ıcınde oldugum fecı derecede onemlı bı ınsan benım ıcın.cagnım  Sarılan
Glacius -> Yavru ınsan. Dil Çıkaran Mustafacık Hede Hödö Bılır o ya of Dil Çıkaran [ bu arada bu konunun ılk acıldıgı sayfalardakı tartısma konunuza yarıldım XD ]

ve (bıkac sohbetım olanlar & cafe dısında da konustugum kısıler )

Hezarfen(Islam),Paul McCartney(Duygu),Pure_Perfection(Busra),October(Ezgi),Eärendil(Ercan),Earwen(Helin),Green_Dream(Yesim),Scream(Ece),DaRk_QuEeN(Hesna),veLvet_dreams(Irem),Olwen(Tuuba),Gria(Busra),Aragonaise(Berkay),Isabelle Bristow Vaughn.

ve de (neredeyse hıc sohbetım olmasa da deger verdıgım kısıler Hede Hödö )
Eumelia,Marissa,Arna,Spider03,Luthien,Sanguine,Nyks,Wizard,Fantasticc,bells_lestrange.

Cok fazla oldu kanımca ama ustuste 20 mesaj felan gondermekten ıyıdır kanımca.Bıdaha yazmam herhalde Hede Hödö

Bana tek değer veren insan Aww ...
Seni öyle çok seviyorum ve seni anlamanın gerçekten süpr bir şey olduğunu düşünüyorum ki bunu biliyorsun... =)
İyiki warsın beösım ve iyiki benimlesin Sarılan

Asla yeri dolmayacak insalar : Zeynep Ablam (caedrid_lock) , Tuuba Ablam (Olwen) , Beösum( Beyza - Péna) , Earendil (Ercan ).. =)
78  Diğer Konular / Kitap / Ynt: Uzun Beyaz Bulut (Gelibolu) ~ Buket Uzuner : Şubat 01, 2008, 11:24:51
Bu kitabı okuduğuna göre Çanakkale Mahşeri'ni de tavsiye ederim..
Ve gerçektende bu destanı anlatan her kitap çok güzel.
Tavsiye için sağol canım Hede Hödö Okumaya çalışıcam =)
79  Diğer Konular / Kitap / Uzun Beyaz Bulut (Gelibolu) ~ Buket Uzuner : Şubat 01, 2008, 10:23:27
BUKET UZUNER

UZUN BEYAZ BULUT-GELİBOLU

Özet-Sinopsis

2000 yılında Gelibolu' yu ziyarete gelen genç bir Yeni Zelanda' lı kadın (Viki), Çanakkale Savaşı gazisi bir Türk'ün aslında kendi büyük dedesi olduğunu iddia edince ülke çapında bir skandal patlar. 1985 yılında eceliyle ölen ve Çanakkale'de çok sevilen, saygın bir Türk gazisinin aslen bir Anzak askeri olduğu iddiası, Birinci Dünya Savaşı'nın Çanakkale cephesinde birbirlerine karşı savaşan ülkelerin diplomatlarını, asker ve tarihçilerini de kapsayan uluslararası boyutta büyük bir polemiğe yol açmıştır. Bu sırada Gelibolu' ya büyük dedesinin izlerini aramaya gelen Yeni Zelandalı kadın, kendi büyük dedesi olduğunu iddia ettiği Türk gazisinin yaşayan tek çocuğu, yaşlı kızının (Beyaz Hala) evine misafir edilmiştir. Gelibolu' da bilgeliği, deneyimleri ve babasına duyulan saygı nedeniyle çok sevilen yaşlı köylü kadın, babasının Çanakkale savaşı sırasında yazdığı mektupları, yabancı genç kadına verir. Genç kadın da kendi büyük dedesinin aynı tarihlerde, aynı yerden evine yazdığı mektupları yanında getirmiştir.

Roman ilerledikçe okurun da bir dedektif gibi katılacağı iz sürme serüveni, tez-antitez ekseninde milliyetçilik, emperyalizm gibi konular üzerinde cesur ve farklı bir yolculuğa çıkarken, sekiz buçuk ayda 500.000 genç insan hayatının yokolduğu, Türk ve dünya tarihi açısından çok önemli sonuçlara neden olan Çanakkale Savaşları'nın insani ayrıntıları da gün yüzüne çıkmaktadır. Yaşlı köylü kadının İstanbul'da yaşayan avukat torunu (genç Ali Osman), büyük ninesini ziyaret için Gelibolu'ya gelince, yabancı kadın uzak akrabası olduğuna inandığı bu genç adamın tarihi yeniden okumak, yeniden yorumlamak tezleriyle, karizmatik albenisi arasında sıkışır, bocalar. Aralarındaki duygusal gerilim, her ikisinin de büyük dedelerinin aynı savaşta birbirlerine karşı savaşan iki düşman asker mi, yoksa bir Türk askerinin şehit olmadan önce tesadüfen kurtardığı, aklını kaçırmış bir Anzak askeri mi olduğu sorusuna yoğunlaşmalarını güçleştirir. İki gencin büyük dedelerinin izlerini sürerken yaşadıkları aşk, romanın can alıcı gizemini çözmekte beklenmedik açılımlar yaratır. Ve geldikleri noktada evrensel bir soruyla karşılaşırlar: Eger aynı adam aynı savaşta iki düşman ülkede savaş kahramanı olmuşsa, 21. yy insanlığı bunu kabul edebilecek kadar gelişmiş midir? Yoksa bazı sırlar sonsuza dek korunmalı mıdır?

Uzun Beyaz Bulut-Gelibolu, Türk Tarihi' nin en önemli zaferlerinden Çanakkale Savaşları' na 2000' li yılların bilinciyle ve uluslarası tezleri de ciddiye alarak bakan, epik bir roman. Tarihin ve savaşların insani ayrıntılar bilinmeden anlaşılamayacağının derinlikli, lirik ve edebi bir kanıtı.

- - - -

Kitabı okurken soluksuz okumayı denedim Hede Hödö Ama araya o kadar sınav stresi falan fişman karıştı derken solukları kesmek zorunda kaldım.. Ama kitap bitince öyle bir duyguya büründüm ki geç kaldım diye küfredebilir haldeydim Hede Hödö Gerçekten okunmaya değer ve okunduğu zaman "Tarih" ve "Çanakkale" arasında bir bağlamda insanoğlu kendini bulabiliyor. Kitap okunmaya değer olması ile birlikte gerçekten çok güzel bir anlatımı var.. Kesinlikle tavsiye ederim  Aww
80  Diğer Konular / Kitap / Ynt: Yerim Seni ÖSS ~ Erdal Demirkıran : Şubat 01, 2008, 10:09:07
http://www.harrypottercafe.com/forum/kitap/yerim_seni_oss_erdal_demirkiran-t9542.0.html

81  Diğer Konular / Üye İlişkileri / Ynt: Rüya : Şubat 01, 2008, 09:54:17
iyiki varsın!  Sarılan
sen de iyi ki varsın canım! Sarılan
82  Diğer Konular / Üye İlişkileri / Ynt: Rüya : Ocak 31, 2008, 10:03:44
Seni tanıyorum. Eh, sen de beni tanıyorsun. Sana hoşgeldin diyemem; benden eskisin. Ama umarım-eminin- hâlâ burada iyi vakit geçiriyorsundur.
Teşekkürler.. Evet, iyi vakit geçiriyor ve hatta kimsenin beceremediğini düşünüyorum. Bunu yapmaya da devam edicem şüphen olmasın..

Vay ! Ne uzun ve içerikli bir yazı ! Kitap okuduğun nereden belli Gözlerini Deviren ! Hoşgeldin demeyelimde , hoşgelmişsin iyiki gelmişsin diyelim Aww Renkli , cıbır bir kişilik daha ! Ne güzel Kahkaha

Neyse , uzatmayayım gene Hede Hödö Çenem açıldıkça açılıyor Terleyen Kısaca , İyiki Cafédesin Sarılan

aynen....

hayko Cepkin,evanescence,şebnem ferah,tokio hotelden nefret etmen  Kahkaha,kitap okuman.....
bir sürü ortak nokta  Alkış
seni tanıdığıma sevindim  Sarılan

Teşekkürler Sarılan Ben de tanırım ınşallah Hede Hödö
83  Diğer Konular / Not Defteri / Ynt: Ölüm : Ocak 26, 2008, 10:01:50
Kelimenin tam anlamıyşa "harika"  Alkış
Çok teşekkürler Aww

tek kelimeyle harikaaydı
kelimelerle anlatım Hede Hödö teşekkürler Sarılan

muhteşem Kahkaha
sağol  Aww Sarılan
84  Diğer Konular / Üye İlişkileri / Ynt: Rüya : Ocak 26, 2008, 09:59:10
ben de terazi Kahkaha müzik ve yazar konuısunda katılıyorum sana Kahkaha hoşgelmişsin Rüya:-w  uzundu yazın ama olsun böylece daha iyi tanıyoruz Kahkaha
Sırf iyi tanıyın diye uzun zaten yazı Hede Hödö
Ortak noktalarımız varmış Kahkaha Burclara inanmam ben ama yine de uyum sağlayabiliriz belki Hede Hödö
85  Diğer Konular / Kitap / Ynt: montaigne- denemeler : Ocak 26, 2008, 09:57:21
Kitap hakkında bilgi olmadığı için kilit!
86  Diğer Konular / Kitap / Ynt: boleyn kızı : Ocak 26, 2008, 09:54:51
Kurallara uyup yazarını yazmayı dener mısın ?
87  Diğer Konular / Yardımlaşma / Ynt: Kardeşime İsim : Ocak 24, 2008, 17:23:25
Rüya olsun evet. Rüya. Çok severim ben Rüya ismini erkekse Bahadır ya da Burak olabilir.
Bence de Dil Çıkaran Benim ismimi taşısın falan Hede Hödö
Aslında Rüya ismi çok hoş bence de hem insanları etkileyebiliyor hem de gerçekten düşününce çok anlamlı bir ismim olduğunu düşünüyorum. Heryerde ve hiçbiryerdeyim (:

Sevindim senin adına (: Bu yaşta olsa iyi bir kardeş olacaktır Dil Çıkaran
Keske "Güneş" koysaydın Hede Hödö
88  Diğer Konular / Üye İlişkileri / Ynt: Rüya : Ocak 24, 2008, 17:17:03
bana biraz beni hatırlattın Hede Hödö
ama anlattığın kadarıyla benziyoruz birbirimize
burcun neydi? Dil Çıkaran
öğretmen olmak istemeyerek öğretmen lisesine gitmen cidden kötü olmuş bense isteyip de gidemeyenlerdenim Gülümseyen
tanıştığıma sevindim iyiki cafe desin Sarılan
Burcum terazi (Cool Gidemedim diye sakın üzülme Dil Çıkaran

rüya sen ne yaptın yavv gözlerim bozuldu ne kişilikmiş ama neyse kısace hosgeldin.....

ögretmenlik güzel meslek 3 yıl sonra anlarsın degerini şimdi sana hayat tospembe geliyodur...
Yaufh afedersin =(
Ne bilim işte konuşmak için birileri yokken yazıya veriyor insan kendini Dil Çıkaran

Vay ! Ne uzun ve içerikli bir yazı ! Kitap okuduğun nereden belli Gözlerini Deviren ! Hoşgeldin demeyelimde , hoşgelmişsin iyiki gelmişsin diyelim Aww Renkli , cıbır bir kişilik daha ! Ne güzel Kahkaha

Neyse , uzatmayayım gene Hede Hödö Çenem açıldıkça açılıyor Terleyen Kısaca , İyiki Cafédesin Sarılan

Çok teşekkürler Sarılan
89  Diğer Konular / Kitap / Ynt: Tüm Kitapların Tanıtımları : Ocak 23, 2008, 20:24:17
Aslında bu bölüm "Harry Potter" dışındaki eserler içindi.. Ama burada yayınlaman ne kadar doğru bilemiyorum. Zaten tüm üyelerin bunlardan haberi var gözüyle bakarsak ve yer konum olarak göz önünde bulundurursak gereksiz ve yersiz bir başlık olduğunu söyleyebiliriz. Neticede hepsine ait ayrı ayrı bölümler var ve ordada bilgilendirmeler var. Yine de emeğine sağlık =S
90  Diğer Konular / Üye İlişkileri / Ynt: Rüya : Ocak 23, 2008, 19:36:00
tanıtım süper olmuş  hoşgeldin rüyaa Sarılan

ayrıca öğretmen lisesine gittin diye öğretmen olmak zorunda değilsin bunu biliyorsun  anneni ikna etmek senin elinde öğretmen olmak istemiyorsan olmazsın neyse yine de çok derine grmicem konunun bu senin hayatın Terleyen

dostoyevski bir numaralı  yazarım benim kesinlikle sana katılıyorum özellikle suç ve ceza beni her zmana büyülemiştir Gülümseyen

neyse kısaca hoşgeldin Sırıtan
Okuma zahmetine katlandığın için teşekkür ederim (:
Ben zaten burdaydım Hede Hödö Hoşbuldum yine de Dil Çıkaran
Sen de hoş qeldin (: Sarılan
Sayfa: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 ... 49