| |
Mesajları Göster
|
|
Sayfa: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 ... 49
|
|
76
|
Diğer Konular / Not Defteri / Ynt: Ölüm
|
: Şubat 02, 2008, 14:29:11
|
Sen yine yoksun, ellerim bomboş, gözlerim ıslak ve ben yine üşüyorum…Eline sağlık Rüya  çok güzeldi ve aynı zamanda çok da üzücüydü Şimdi o hep benimle, elleri ellerimde, gözlerimdeki yaşları siliyor ve beni bir güzel ısıtıyor.. Onu seviyorum Teşekkürler =)
|
|
|
|
|
77
|
Diğer Konular / Üye İlişkileri / Ynt: En sevdiğiniz üyeler hangileri?
|
: Şubat 01, 2008, 12:56:55
|
Daha önce yazılmıs mesajlardan kendımı alıntı yaptım  Eskıler tabı fıkırler degısmıs olabılır kanımca sahsen benım degıstı PéNa o da izmirli onu da çok seviyorum ~profesör_bşkTeşekkür ederim Başakcım =) pena: beyaz orkide (alınma haa Göz Kırpan ) lolipop gibi tatlı birii ~veLvet_dreamsAhahahahah,sagolasın ıremcım.Bu mesaja bı sure koptum  Bılıyosun kanmca o orkıde mevzusu tarıhe karıstı  Alınmadım ayrıca da Pena^^m biriciiqq beysamm~RüyaRüaaaaa*m canım benım :aww: daRk_RockeR ~~ merfem benm deLüü^^m JiJi^^m süferm sıra arkim kıroluqh majeralarm heb yanımdaaa şaka bi yana vazgeçemiyeceğim dostum hep yanımda ve umarım hep öyle olacakk 
ŞeBo ~~ o da dier merfem psycho^^m benem şebom lethem deLüü^^mün çikosuuuu cnm o da benm yanımda en deerLy dostlarımsınız qyhh Killy ~~ Aras^^m çiLeqhLy böreqh^^M peneamm biricikim sefqi kelebekim 
stern angel ruya ~~ rüya^^m o da süfer biRiiii cnm cnm beni düşünen insan düşünceLİ süfermm 
veLvet_dreams ~~ iRem buqün bayaa bi cnmıs sıkıldı oda bi deLi o da benden 
October~~ çok sefimli çok tatlı bi kıs qyhh 
PhaNToM~~ orchun^^ bana zor günlerimde destk olmuş kişiliqhh 
*Skywalker* (yanlış yazmış olapilirim) serLi^^ süfer insan yardımcı melek şebomun biricik dostu dadeşi qyhh 
daRk_QuEen ~~ hesna^^m o da şebomun dadeşi biricik biricik süfer insan qyh 
Pure Perfection ~~Gria_Himonas ~~~büşralar bi kaç kez topluda konuşmuşllumuz var biri pöör biri de gria iştea ikisi de çok iyi insanlar qyh özeLLikle griaya bi sempatim var nedense 
unuttuğum kimse varsa özr yaws beni tanıyanlar bilir azıcık unutkanımdır yani azıcık 
Bu öncedn yazdıgım mesajmıs.Pek degısmemısım ben kısılerı hala severım de ekleme olacak kanımca  Pure Perfection ~~Gria_Himonas ~~~büşralar  bi kaç kez topluda konuşmuşllumuz var biri pöör biri de gria iştea  ikisi de çok iyi insanlar qyh  özeLLikle griaya bi sempatim var nedense  İyi olcaz tabi biz Büşrayla  Melek gibi kızlarız biz  Hem bana sempati duyacaksın tabi  Duymasaydın var ya sen yanmıştın kızım Ayrıcana ben de senden hoşlanıyorum Beyza' cığım  İnşallah daha nice hep birlikte toplular yaparız  Ve tabi gerçektende görüşme fırsatı bulabiliriz bir gün... Ahah tesekkur ederım Busracım.Toplular pek bı azaldı ya da ben alınmıyorum artık bılemıcem de bende hala bı sempatı var sana karsı ne hıkmettır bu anlamadım  Bir qüncelleme yapmak istedim ki ben (: Ama ben ismen yazmak istiyorum (: Bildiklerimin de nicki yazıcam Hakan ( Godric Gryffindor ) Berkay ( hot-coffe ) Beyza ( Pena )Gamze ( bells_lestrange ) Erkin ( Pit10 du ama öbürünü pek bilmiorm  ) Hesna ( Dark bişi  ) ( yazamadıklarım hatırlayamadıklarımdır  ) Tekrar tesekkur ederım Rüyam^^ daRk_RockeR -> Merphem.Dosttan da öte..Anlatacak kelıme yok onun ıcın. =) ŞeBo -> Merfhem.Bik'im benim =) Ust ınsan ust dost. Killy -> Arasım.Borekım benım.Cafeden (merveler dısında,kı ortaokulu beraber okudugum sınıf arkadaslarımdır merve&merve) tanısıp bulusabıldıgım tek ınsan.Dıkılı'de cok eglendıgım ve Hayko Cepkın konserıne gıttıgımız ınsan.Canım benım <3 Rüya -> Rüa'm <3 Fransızca ogretme cabaları ıcınde oldugum fecı derecede onemlı bı ınsan benım ıcın.cagnım Glacius -> Yavru ınsan.  Mustafacık  Bılır o ya of  [ bu arada bu konunun ılk acıldıgı sayfalardakı tartısma konunuza yarıldım  ] ve (bıkac sohbetım olanlar & cafe dısında da konustugum kısıler ) Hezarfen(Islam),Paul McCartney(Duygu),Pure_Perfection(Busra), October(Ezgi),Eärendil(Ercan),Earwen(Helin),Green_Dream(Yesim),Scream(Ece),DaRk_QuEeN(Hesna),veLvet_dreams(Irem),Olwen(Tuuba),Gria(Busra),Aragonaise(Berkay),Isabelle Bristow Vaughn. ve de (neredeyse hıc sohbetım olmasa da deger verdıgım kısıler  ) Eumelia,Marissa,Arna,Spider03,Luthien,Sanguine,Nyks,Wizard,Fantasticc,bells_lestrange. Cok fazla oldu kanımca ama ustuste 20 mesaj felan gondermekten ıyıdır kanımca.Bıdaha yazmam herhalde  Bana tek değer veren insan  ... Seni öyle çok seviyorum ve seni anlamanın gerçekten süpr bir şey olduğunu düşünüyorum ki bunu biliyorsun... =) İyiki warsın beösım ve iyiki benimlesin  Asla yeri dolmayacak insalar : Zeynep Ablam (caedrid_lock) , Tuuba Ablam (Olwen) , Beösum( Beyza - Péna) , Earendil (Ercan ).. =)
|
|
|
|
|
79
|
Diğer Konular / Kitap / Uzun Beyaz Bulut (Gelibolu) ~ Buket Uzuner
|
: Şubat 01, 2008, 10:23:27
|
BUKET UZUNER UZUN BEYAZ BULUT-GELİBOLU Özet-Sinopsis 2000 yılında Gelibolu' yu ziyarete gelen genç bir Yeni Zelanda' lı kadın (Viki), Çanakkale Savaşı gazisi bir Türk'ün aslında kendi büyük dedesi olduğunu iddia edince ülke çapında bir skandal patlar. 1985 yılında eceliyle ölen ve Çanakkale'de çok sevilen, saygın bir Türk gazisinin aslen bir Anzak askeri olduğu iddiası, Birinci Dünya Savaşı'nın Çanakkale cephesinde birbirlerine karşı savaşan ülkelerin diplomatlarını, asker ve tarihçilerini de kapsayan uluslararası boyutta büyük bir polemiğe yol açmıştır. Bu sırada Gelibolu' ya büyük dedesinin izlerini aramaya gelen Yeni Zelandalı kadın, kendi büyük dedesi olduğunu iddia ettiği Türk gazisinin yaşayan tek çocuğu, yaşlı kızının (Beyaz Hala) evine misafir edilmiştir. Gelibolu' da bilgeliği, deneyimleri ve babasına duyulan saygı nedeniyle çok sevilen yaşlı köylü kadın, babasının Çanakkale savaşı sırasında yazdığı mektupları, yabancı genç kadına verir. Genç kadın da kendi büyük dedesinin aynı tarihlerde, aynı yerden evine yazdığı mektupları yanında getirmiştir. Roman ilerledikçe okurun da bir dedektif gibi katılacağı iz sürme serüveni, tez-antitez ekseninde milliyetçilik, emperyalizm gibi konular üzerinde cesur ve farklı bir yolculuğa çıkarken, sekiz buçuk ayda 500.000 genç insan hayatının yokolduğu, Türk ve dünya tarihi açısından çok önemli sonuçlara neden olan Çanakkale Savaşları'nın insani ayrıntıları da gün yüzüne çıkmaktadır. Yaşlı köylü kadının İstanbul'da yaşayan avukat torunu (genç Ali Osman), büyük ninesini ziyaret için Gelibolu'ya gelince, yabancı kadın uzak akrabası olduğuna inandığı bu genç adamın tarihi yeniden okumak, yeniden yorumlamak tezleriyle, karizmatik albenisi arasında sıkışır, bocalar. Aralarındaki duygusal gerilim, her ikisinin de büyük dedelerinin aynı savaşta birbirlerine karşı savaşan iki düşman asker mi, yoksa bir Türk askerinin şehit olmadan önce tesadüfen kurtardığı, aklını kaçırmış bir Anzak askeri mi olduğu sorusuna yoğunlaşmalarını güçleştirir. İki gencin büyük dedelerinin izlerini sürerken yaşadıkları aşk, romanın can alıcı gizemini çözmekte beklenmedik açılımlar yaratır. Ve geldikleri noktada evrensel bir soruyla karşılaşırlar: Eger aynı adam aynı savaşta iki düşman ülkede savaş kahramanı olmuşsa, 21. yy insanlığı bunu kabul edebilecek kadar gelişmiş midir? Yoksa bazı sırlar sonsuza dek korunmalı mıdır? Uzun Beyaz Bulut-Gelibolu, Türk Tarihi' nin en önemli zaferlerinden Çanakkale Savaşları' na 2000' li yılların bilinciyle ve uluslarası tezleri de ciddiye alarak bakan, epik bir roman. Tarihin ve savaşların insani ayrıntılar bilinmeden anlaşılamayacağının derinlikli, lirik ve edebi bir kanıtı. - - - - Kitabı okurken soluksuz okumayı denedim  Ama araya o kadar sınav stresi falan fişman karıştı derken solukları kesmek zorunda kaldım.. Ama kitap bitince öyle bir duyguya büründüm ki geç kaldım diye küfredebilir haldeydim  Gerçekten okunmaya değer ve okunduğu zaman "Tarih" ve "Çanakkale" arasında bir bağlamda insanoğlu kendini bulabiliyor. Kitap okunmaya değer olması ile birlikte gerçekten çok güzel bir anlatımı var.. Kesinlikle tavsiye ederim 
|
|
|
|
|
82
|
Diğer Konular / Üye İlişkileri / Ynt: Rüya
|
: Ocak 31, 2008, 10:03:44
|
Seni tanıyorum. Eh, sen de beni tanıyorsun. Sana hoşgeldin diyemem; benden eskisin. Ama umarım-eminin- hâlâ burada iyi vakit geçiriyorsundur.
Teşekkürler.. Evet, iyi vakit geçiriyor ve hatta kimsenin beceremediğini düşünüyorum. Bunu yapmaya da devam edicem şüphen olmasın.. Teşekkürler  Ben de tanırım ınşallah 
|
|
|
|
|
83
|
Diğer Konular / Not Defteri / Ynt: Ölüm
|
: Ocak 26, 2008, 10:01:50
|
Kelimenin tam anlamıyşa "harika"  Çok teşekkürler  tek kelimeyle harikaaydı
kelimelerle anlatım  teşekkürler  muhteşem  sağol 
|
|
|
|
|
84
|
|
: Ocak 26, 2008, 09:59:10
|
ben de terazi  müzik ve yazar konuısunda katılıyorum sana  hoşgelmişsin Rüya:-w uzundu yazın ama olsun böylece daha iyi tanıyoruz Sırf iyi tanıyın diye uzun zaten yazı  Ortak noktalarımız varmış  Burclara inanmam ben ama yine de uyum sağlayabiliriz belki 
|
|
|
|
|
87
|
Diğer Konular / Yardımlaşma / Ynt: Kardeşime İsim
|
: Ocak 24, 2008, 17:23:25
|
Rüya olsun evet. Rüya. Çok severim ben Rüya ismini erkekse Bahadır ya da Burak olabilir.
Bence de  Benim ismimi taşısın falan  Aslında Rüya ismi çok hoş bence de hem insanları etkileyebiliyor hem de gerçekten düşününce çok anlamlı bir ismim olduğunu düşünüyorum. Heryerde ve hiçbiryerdeyim (: Sevindim senin adına (: Bu yaşta olsa iyi bir kardeş olacaktır  Keske "Güneş" koysaydın 
|
|
|
|
|
88
|
|
: Ocak 24, 2008, 17:17:03
|
bana biraz beni hatırlattın  ama anlattığın kadarıyla benziyoruz birbirimize burcun neydi?  öğretmen olmak istemeyerek öğretmen lisesine gitmen cidden kötü olmuş bense isteyip de gidemeyenlerdenim  tanıştığıma sevindim iyiki cafe desin  Burcum terazi (  Gidemedim diye sakın üzülme  rüya sen ne yaptın yavv gözlerim bozuldu ne kişilikmiş ama neyse kısace hosgeldin.....
ögretmenlik güzel meslek 3 yıl sonra anlarsın degerini şimdi sana hayat tospembe geliyodur...
Yaufh afedersin =( Ne bilim işte konuşmak için birileri yokken yazıya veriyor insan kendini  Vay ! Ne uzun ve içerikli bir yazı ! Kitap okuduğun nereden belli ! Hoşgeldin demeyelimde , hoşgelmişsin iyiki gelmişsin diyelim Renkli , cıbır bir kişilik daha ! Ne güzel
Neyse , uzatmayayım gene Çenem açıldıkça açılıyor Kısaca , İyiki Cafédesin 
Çok teşekkürler 
|
|
|
|
|
89
|
Diğer Konular / Kitap / Ynt: Tüm Kitapların Tanıtımları
|
: Ocak 23, 2008, 20:24:17
|
|
Aslında bu bölüm "Harry Potter" dışındaki eserler içindi.. Ama burada yayınlaman ne kadar doğru bilemiyorum. Zaten tüm üyelerin bunlardan haberi var gözüyle bakarsak ve yer konum olarak göz önünde bulundurursak gereksiz ve yersiz bir başlık olduğunu söyleyebiliriz. Neticede hepsine ait ayrı ayrı bölümler var ve ordada bilgilendirmeler var. Yine de emeğine sağlık =S
|
|
|
|
|
90
|
|
: Ocak 23, 2008, 19:36:00
|
tanıtım süper olmuş hoşgeldin rüyaa  ayrıca öğretmen lisesine gittin diye öğretmen olmak zorunda değilsin bunu biliyorsun anneni ikna etmek senin elinde öğretmen olmak istemiyorsan olmazsın neyse yine de çok derine grmicem konunun bu senin hayatın  dostoyevski bir numaralı yazarım benim kesinlikle sana katılıyorum özellikle suç ve ceza beni her zmana büyülemiştir  neyse kısaca hoşgeldin  Okuma zahmetine katlandığın için teşekkür ederim (: Ben zaten burdaydım  Hoşbuldum yine de  Sen de hoş qeldin (: 
|
|
|
|
|
|
|
|