Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 07, 2008, 17:18:22  

Mesajları Göster
Sayfa: [1] 2 3 4 ... 62
1  Diğer Konular / Sohbet / Ynt: Bu akşam 'Kadir gecesi' (Kandilimiz Mübarek Olsun) : Ekim 19, 2006, 21:27:15
allah hepimizi günahlarımızdan arındırsın dualrımızı kabul etsin konu için sağol mustafa abi böle şeylere çok değer veriosun valla çok güzel bieşy Gülümseyen
elimizde değer olarak maalesef bi Türk'lüğümüz birde Dinimiz kaldı onlarıda kaybedersek ölmüşüz demektir  Gözlerini Deviren
sizlerde cevap yazıyosunuz herkesin duaları kabul olur inşallah  Göz Kırpan
2  Diğer Konular / Sohbet / Ynt: Cüppeli Ahmet Hoca: "11 yaşındaki kızımı bile öpmüyorum" : Ekim 19, 2006, 16:56:18
bunlar yüzünden insanlar islamiyetten soğuyolar vallaha
bunların adı hoca
hocalıkla falan alakaları yok
milletin parasıyla krallar gibi yaşıyolar   Kızgın
bide çok biliyomuş gibi konuşuyor
off allahım yaa bi yandan kekolar bi yandan ermeni yasa tasarısını kabul edenler bi yanda bunun gibi ne dediğini bilmez insanlar
bu dünya iyice çekilmez oldu  Kızgın
3  Diğer Konular / Sohbet / Bu akşam 'Kadir gecesi' (Kandilimiz Mübarek Olsun) : Ekim 19, 2006, 12:03:20
Bu akşam 'Kadir gecesi' (Kandilimiz Mübarek Olsun)
  T.C.
BAŞBAKANLIK
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI
KADİR GECESİ MESAJI

Sahur ve seherin bereketini, iftarın paylaşma hazzını, teravih coşkusunu bizlere yaşatan, "ben oruçluyum" söylemini gönüllerde hissettirerek içinden geçtiği topluma küllî bir barış havasını solutan, pek çok güzelliği ve bereketi bünyesinde barındıran rahmet ve mağfiret mevsimi Ramazan ayının sonuna yaklaşırken, bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesine ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Yüce Allah’ın lütfuyla 19 Ekim Perşembe’yi Cumaya bağlayan gece, Kadir Gecesini idrak edeceğiz.

Kadir Gecesi, bir olan Yüce Yaratıcının varlığını ve birliğini tanıtan, tefekkür, bilgi ve davranış arasında bağ kurarak bizlere tutarlı bir hayat çizgisi getiren, inanma ve yararlı iş yapmayı kalıcı mutluluğun ve kurtuluşun anahtarı kılan Yüce Kitabımız Kur’an’ın indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir.

Kadir Gecesi son ilahi kitap Kur’an’la insanlığı buluşturan bir başlangıçtır. O Kur’an ki, hesabı tutulamayan bir hazine, herkese en doğru yolu gösteren daimi bir ışıktır. O’nun taşıdığı değer ve içerdiği anlamlar, koyduğu evrensel ilkeler tazeliğini ve canlılığını her zaman korur.

Diğer kutlu zamanlar gibi Kadir Gecesi de, geçici hevesler ve sonu gelmez emeller peşinde bir koşuşturma içerisinde geçen hayatımızda bize bir soluklanma, durup düşünme, iç dünyamıza dönüp geçmişimizin bir muhasebesini yapma fırsatı sunar. Biz de bunun kıymetini bilir, Yüce Allah’tan af ve bağışlanma dileriz.

Tövbe, işlediğimiz hatalardan dolayı Yüce Mevla’nın huzurunda mahcubiyet ve pişmanlık duyma, günahlara bir daha dönmemek üzere yüz çevirme, hayatımızda yeni ve tertemiz bir sayfa açmaya karar verme demektir. Dua ise yalnızlaşan insanın sonsuz kudret sahibi olan Allah’ın azameti karşısında aczini kabullenmesi, O’na sığınması, ne isteyecekse O’ndan istemesidir. Hz. Peygamberin ifadesiyle dua, rahmet kapılarının anahtarı, kulluğun ruhu ve ibadetin özüdür. Allah Resulü, faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah’tan umarak bu geceyi güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı müjdesini vermiş, “Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle” diyerek dua etmemizi tavsiye etmiştir.

Manevî haz ve vecdin doruğa ulaştığı bu mübarek rahmet ve mağfiret ikliminde Yüce Allah’tan bize imanı sevdirmesini, doğru bilgiden, dininde samimiyetten bizleri ayırmamasını, doğruyu bulduktan sonra kalplerimizi eğriltmemesini ve bizi affetmesini isteyelim.

Mükâfatların sınırsız olarak verildiği bu gecede, iyi ve güzel davranışlarımızın çoğalıp kötü davranışlarımızın azalmasını, dinimiz hakkında sağlıklı ve doğru bilgimizin artmasını, sürekli, dengeli ve kuşatıcı bir dindarlığa sahip olma şuurumuzun yükselmesini, aramızdaki sevgi ve bağışlamanın hepimizi kucaklamasını Yüce Allah’tan dileyelim.

Yakın ve uzak çevremizdeki acı ve sıkıntı içindeki yüzlerin gülmesi, akan göz yaşlarının dinmesi, bütün insanlık için korku, endişe, ümitsizlik ve acı veren, masum insanların ölümüne ve yaralanmasına sebep olan her türlü şiddet, terör ve savaşın sona ermesi ve bütün bunların yerini adalet, sevgi, barış ve hoşgörünün alması için dua edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve bütün Müslümanların Kadir Gecesini tebrik ediyor, bu müstesna gecede yapacağımız dua ve yakarışların bir rahmet yağışı olarak bütün dünyaya barış ve esenlik getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Prof. Dr. Ali BARDAKOĞLU
Diyanet İşleri Başkanı

Bu akşam 'Kadir gecesi' 
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Bardakoğlu, yayınladığı mesajda, Kadir gecesinin bu gece idrak edileceğini söyledi.

Kadir gecesinin insana, geçici hevesler ve sonu gelmez emeller peşinde bir koşuşturma içerisinde geçen hayatında soluklanma, durup düşünme, iç dünyasına dönüp geçmişinin bir muhasebesini yapma fırsatı sunduğunu ifade etti.

Bardakoğlu, mükafaatların sınırsız olarak verildiği bu gecede iyi ve güzel davranışların çoğalıp, kötü davranışların ise azalması dileğinde bulunarak, ''Dinimiz hakkında sağlıklı ve doğru bilgimizin artmasına, sürekli, dengeli, kuşatıcı bir dindarlığa sahip olma şuurumuzun yükselmesini, aramızdaki sevgi ve bağışlamanın hepimizi kucaklamasını Yüce Allah'tan dileyelim. Yakın ve uzak çevremizdeki acı ve sıkıntı içindeki yüzlerin gülmesi, akan göz yaşlarının dinmesi, bütün insanlık için korku, endişe, ümitsizlik ve acı veren, masum insanların ölümüne ve yaralanmasına sebep olan her türlü şiddet, terör ve savaşın sona ermesi ve bütün bunların yerini adalet, sevgi, barış ve hoşgörünün alması için dua edelim'' dedi.

Yüce Allahım tüm dualarımızı kabul etmesi ve günahlarımızıda affetmesi dileğiyle  Gülümseyen Nice Kandillere.Kandilmiz mübarek olsun  Göz Kırpan
4  Diğer Konular / Üye Çalışmaları / Ynt: Masaüstünüzü Görelim... : Ekim 15, 2006, 19:49:51
buda yenisi  Kahkaha

5  Diğer Konular / Müzik / Ynt: Şarkı Sözleri : Ekim 15, 2006, 17:22:25
Yüksek Sadakat - Pervane
aman donerim askinin etrafin da pervaneyim;
pervaneyim sana
yuruyorum sokaklarda sen evinde uyurken
saatten haberim yok belki gec belki erken
kaderin cilvesinden sarabin ofkesinden
anladimki kacis yok bu askin pencesinden
isten eve donerken susayip su icerken
her daim aklimdasin;
hayat akip giderken
hayat akip giderken
hayat akip giderken
sen parla ben doneyim askinin etrafinda
bir yanip bir soneyim alacakaranlikta
bir yanip birsoneyim alacakaranlikta
kaderin cilvesinden sarabin ofkesinden
anladimki kacis yok bu askin pencesinden
isten eve donerken susayip su icerken
her daim aklimdasin;
hayat akip giderken
hayat akip giderken
hayat akip giderken
alacakaranlikta alacakaranlikta
alacakaranlikta
6  Diğer Konular / Oyunlar / Ynt: fifa 07 turkcell süper ligi : Ekim 15, 2006, 04:19:48
biri fifayımı övdü hemen atlıyorum haddime düşerek Kahkaha Kahkaha Kahkaha
grafikelr tabiki öenmli yalnız oynaanbilirlik yok fifada
ezberre futbol var pes oynayan arkdaşlara bi sorun taktik yerne bi girin bakalım nekadar çok detay var vbe en önemlisi bunları sahada uygulayabilmek
fifada git köşeye in orta aç adam 5 kişinin arasından roveşeta ile gol atsın  Sırıtan Sırıtan Sırıtan
futbol mantığını saha tam uygulamak ve cidden zevk  almak istiyorsanız kesinlikle pes i deneyin derim ama başta çok sıkıcı gelecektir
arkadaşlar pes oyanayan biri oalrak
fifa 99 dan beri fifa serisini alırım bütün seri özellikelrini biliyorum gelişmeleri falan oyun  git gide pes e benzemiş ama hala üstünde fialık var yani kısıır döngüük
fifa tamamiyle belli bir kalıbın içinde ve hep aynı seneryolar ama pes öle değil 2 ay sonra bile ilk kez karşılaştığınız olayları hareketleri görmeniz mümkün
ve sadece düşünün fifa kaç tane lig aldı bide pes e bakın kaç lig var çoğuda lisanssız yani insanlar buakdar aptal olamazlar bu oynu seviyorsak japoncayken bile oynuyorsak düşünün gerisini artık  Gülümseyen
saygılar by mustea® pes & we patch maker  Gülümseyen
7  Diğer Konular / Geveze / Ynt: Komik Fotorafların Konulduğu yer : Ekim 14, 2006, 12:10:12
YORUM YOK!!!

8  Diğer Konular / Üye Çalışmaları / Ynt: Masaüstünüzü Görelim... : Ekim 13, 2006, 11:16:23
   Masaüstün  çok  güzelmiş  mustafa  abi Kahkaha Acaba  onu  sen  yapmış  olabilir  misin?
   Ne  güzel  kalabalık  değil  en  azından Üzgün Benimki  perşembe  pazarı  gibi  ne  ararsan  var Kararsız
   Hangi  takımdı  o  yaw Ne? Milan  mı? Dil Çıkaran
takım inter oyuncu resimdeki adriano ve o ps görüntüsü Kahkaha
ya aslında benmimde pek boş değildir ama format atınca böle oluyo  Sırıtan Sırıtan Sırıtan
ps3 pes6(winning eleven10) oyun görüntüsü
sğl un beğendiğiniz için  Gülümseyen
9  Diğer Konular / Üye Çalışmaları / Ynt: Masaüstünüzü Görelim... : Ekim 12, 2006, 21:46:52
buda formattan sonraki masa üstüm  Gülümseyen
10  Diğer Konular / Oyunlar / Ynt: Need For Speed: Carbon ! : Ekim 12, 2006, 16:46:25
Of yaa oyuna bak süper ötesi grafiklerde..
pc kullanıcları pek sevinmesin  Gözlerini Deviren
çünkü bu resimler xbox360 dan alınan fotolar  Şaşırmış Şaşırmış Şaşırmış
yani biz pc kullanıcıları bu kaliteyle oynuyamıcaz  Ağlayan
11  Diğer Konular / Oyunlar / Ynt: Need For Speed: Carbon ! : Ekim 12, 2006, 02:05:03
serhata ek olarak  Gülümseyen

Aly e ek olarak
Need for Speed Carbon

Fotokopi teknolojisinin adını telaffuz etmenin bile caiz olmadığı yıllarda baskı alanında sıklıkla kullanılıyordu karbon kağıdı. Padişah fermanları, dergiler, kitaplar, hatta resimler için; günümüz nesli açısından bir etkisiz elemandan öteye gidemeyen bu kağıtlar çok önemliydi. Öte yandan, ilerledikçe mehter takımı misali geri adım atan teknoloji bu kağıtları sıklıkla kullanır oldu. Özellikle günümüze, bilgisayar çağına göz atarsak bu karbon kağıdı kullanımının sıklığını görebiliriz.

Uzun yıllar FIFA, Tomb Raider gibi serilerin tasarım aşamasında hangi alet edevatlar kullanıldı sanıyorsunuz? Süper bilgisayarlar, ultra gelişmiş süper teknolojik çizim aletleri, zaman makinesi falan mı? Hayır hiçbiri değil, kullanılan şeyler elbette ki karbon kağıtlarıydı! Teknoloji ilerledikçe geriye gitmek ancak bunlarla mümkün olabilirdi zira. İşin enteresan tarafı ise, bu kullanımın EA ofislerinde sıklıkla görülmesi... Ne var ki, EA zaman zaman başkalarını karbon kağıdı kullandırmaya teşvik edecek oyunlar da yaptı. Underground'daki büyük patlamasına kadar orta halli seyreden Need for Speed serisi gibi.
Karbon kağıdıyla NFS'nin ne alakası var be adam diyecek olursanız, öncelikle sesinizi fazla yükseltmemenizi, celal yapmamanızı tavsiye ederim. FIFA, NBA gibi her sene yenisi çıkan oyunlar kervanına artık NFS de katıldı bildiğiniz üzere. Underground, Underground 2, Most Wanted oyunları sabredememekten çatlatacak kadar gecikmeden çıkageldiler. Her sene yenisi çıkan oyunların bir yerden sonra rutine binmesi onların kaderidir; tabii başlarında rutin kelimesini sözlüğünden kaldırmış idealist bir tasarımcı yoksa...

Vancouver'daki EA Black Box stüdyosunda kesinlikle böyle bir adam çalışıyor olmalı ki, Underground patlamasından bu yana seri halen rutine binmiş değil ve yeni oyun da buna bir istisna olarak görünmüyor. "Sonuçta bu bir yarış oyunu, ne kadar da değişebilir ki?" diyorsanız, Carbon'la ilgili herhangi bir bilginiz olmadığını öne sürerek size cahillik ithamında bulunabilirim. Evet yapabilirim bunu.

Test Drive Unlimited ve Midnight Club gibi oyunların sahibi Rockstar-Atari ikilisini karşısına alacak olan EA, sıkı rakipleri olduğunun bilincinde olarak birtakım değişikliklere gitmiş Carbon’da. TOCA'nın oyun literatürüne kattığı CaRPG kavramına uzaktan da olsa bakış atıyor Carbon; bu bir yarış oyunu elbette, ancak siz bir odun değilsiniz, siz de bir insansınız. Duygu sömürüsü dozajını biraz azaltacak olursak; oyundaki karakterimiz bir hastanede yaralı olarak gözünü açıyor ve kız arkadaşı Sara, ona erkek kardeşinin öldüğü haberini veriyor. Kardeşinizin kanını yerde bırakmanın delikanlılık kitabında yazıp yazmadığını kontrol ettikten sonra esas oğlan olarak, intikamımızı almak üzere yollara düşüyoruz. Fakat bir dakika; trafik kazasında olan biten her şeyi unutmuş olmalıyız, kimden, nasıl intikam alacağız? Bu noktada da eski Türk filmleri hayranı NFS: Carbon hikaye yazarları devreye giriyor. Karakterimiz, çarpışmadan sadece bir kuş logosunu hatırlıyor. O halde erkek kardeşimizin kanını yerde bırakmamalı, kuşlardan intikam almalıdır. (!)

12  Diğer Konular / Sohbet / Ynt: Microsoft dan Youtube ye rakip çıktı : Ekim 06, 2006, 15:10:02
ya zaten youtobenin rakibi var
benim bildiğim 2 tane  var büyük olarak metcafe var google video var
hatta türkiyede bile kaç tane video upload sitesi çıktı  Kahkaha
microsoftta herşeye atlıyo valla  Gözlerini Deviren
13  Diğer Konular / Sohbet / Ynt: Anket: Öpüşürken neden gözler kapalıdır? : Ekim 06, 2006, 14:33:55
aşkın büyüsündendir bencede
yani insanların içlerinden öle geliyor
zaten öpüşürken başka yere baka insanlar aşık değillerdir diye düşünüyorum akılları başka yerlerindedir  Sırıtan Sırıtan Sırıtan
 Öpücük Öpücük Öpücük
14  Diğer Konular / Sinema / Ynt: Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu =) : Ekim 06, 2006, 12:05:55
evt yaa bomba gibi geliyor yeni film haber ve resimler çok güzel gerçekten  Kahkaha
ama 25 mayıs snaki erteleme olcak gibi hep temmuz diyolardı çünkü inşallah erteleme olmaz  Kararsız
bide yine bu film Türkçe gösterime süper olur  Kahkaha Kahkaha Kahkaha
çok teşekkürler nazancım  Göz Kırpan
+Kazan Pastası  Gülümseyen
15  Harry Potter Konuları / Filmler / Ynt: (Türkçe dublaj) Azkaban'dan video önerilir : Ekim 01, 2006, 11:12:34
Araştırmalarım devam ediyor ve     Türkçe dublajlı video daha buldum Sırıtan belki izlediniz ama olsun ben yine koyuyorum Göz Kırpan
Ateş kadeği
1.görev
http://www.youtube.com/watch?v=ivldPJl7B5E
2.görev
http://www.youtube.com/watch?v=WNyG9LwNVrQ
3.görev
http://www.youtube.com/watch?v=dkELCfLr0eE
Balodan
http://www.youtube.com/watch?v=IB2AskAqNgI
felsefe taşından çok küçük bir yer (20 sn'ye malesef Üzgün)
http://www.youtube.com/watch?v=w6-xmppneYQ
Quidditch dünya kupası ve sonrası
http://www.youtube.com/watch?v=YmdbDDhGlig
Üstteki videonun devamı deli-göz'ün dersi
http://www.youtube.com/watch?v=iHcgNntllGM

ama bunlar benim video larım  Kahkaha Kahkaha Kahkaha

benim hp ve diğer videolarım için http://www.youtube.com/results?search_query=mustea&search=Search
Sayfa: [1] 2 3 4 ... 62