| |
|
4067
|
Harry Potter Konuları / J.K. Rowling / Ynt: Rowling ile tanışmak isteyen var mı?
|
: Mayıs 31, 2007, 23:08:26
|
yaaa nerden atlıcam birisi yolunu gösterebilir mi?ne demek 14 yaş itiraz ediyorum .aslında şöyle profilden küçük duruyorum sankii.  haber için teşekkürler ablacımm.ahh ahhh 14 yaş küçülüp gelicem bekleyin beni. *ahanda buldummm.ben degil ama yegenim katılabilir,yanında bi de veli gidebiliyormuş ya.  bi de şu İngiltere işini hallettik mi oldu bu iş. 
|
|
|
|
|
4071
|
Diğer Konular / Üye İlişkileri / Ynt: Kardeşini tanıt
|
: Mayıs 31, 2007, 13:22:06
|
Kardesinin gözlerı çok guselmıs A.P.W.B.D. .mavi mavi baqıo ole  ahh ahhh oyacam ben onun o mavi gözlerini  hey Allahım muhahaa niye oyuyon o gözleri yazık diilmi?gerçi cin gibi bakıyo ya.4 abim var hiç benden küçük kardeşim yok offf offf olsaydıda .....
|
|
|
|
|
4074
|
Diğer Konular / Heroes / Ynt: Gabriel “Sylar” Gray
|
: Mayıs 31, 2007, 11:40:44
|
çocuk aslında hoş duruyo ama filmde  bakınız resimlerde ne karizma çıkıyo...hani adam katil,milletin beynini afiyetle yiyo,nasıl daha seviyonuz anlayan beri gelsin.
|
|
|
|
|
4076
|
Diğer Konular / Geveze / Ynt: Fıkaraların paylaşıldığı yer
|
: Mayıs 31, 2007, 11:26:05
|
|
Ya Karışırsa ? Temel ve Dursun yillarca biriktirdikleri paralarla hayalini kurduklari atlari almak için pazara giderler.Uzun pazarligin sonucunda birer at alip eve dönerler.Atlari bagladiktan sonra sohbete baslarlar.Çok sevinçlidirler.Bi ara Temelin aklina atlarin karisabilecegi fikri gelir.Bunu Dursun' ada söyler.Kara kara düsünmeye baslarlar. Dursun: -"Ula haçan benim atun kuyruguni keselum, kuyruklisi senin olsun" demis. Temel: -"Ula dogri Diysun" demis ve atin kuyrugunu kesmisler. Bunlari duyan muzip komsulari İdris gece gelip öteki atinda kuyrugunu kesmis. Sabah kalkip bakmislarki 2 atinda kuyrugu kesik. Düsünmeye baslamislar. Bu sefer Dursun'nun atinin kulagini kesmisler. Gece İdris gelip ötekinin de kulagini kesmis. Sabah gene bakmislar ki atlar yine ayni. Atlar taninmayacak hale gelene kadar devam etmis. En sonunda bizim Temel dayanamamis:
-"Ula Tursun, habu is böyle olmayacak da. En iyisi siyah at benim, beyaz at senin olsun.
................... 3 Astronot 3 astronot uzaya gidecek. bunlardan biri alman biri İngiliz biri de bizim temel. Bunlar yıllarca gelmeyecekleri için en önemli ihtiyaçlarını sorarlar. Alman -"bana sarışın, esmer, kumral hatun" der. İngiliz -"bana bol bol içki " der. bizim temel -"baaa bol bol cigara" der. Neyse istekler temin edilip uzaya fırlatılıyorlar. 3 astronot aradan yıllar geçiyor geri dönüyorlar.tabi aileler merakla bekliyor. önce alman iniyor dalyan gibi alman olmuş iğne iplik. Sonra İngiliz iniyor adam zil zurna sarhoş. Tabi ki sıra temele geliyor. Temel kapıda görünür görünmez bir fırlıyor ağzında sigarayla: -"Allah'ını seven baaa ateş versuuun" ................
8 aylık hamile kadın :)kopacaksınız....
Yaklaşık 8 aylik hamile bir bayan otobuse biner. Karsisinda oturan adamin ona gulumsedigini farkeder. Hemen baska bir koltuga gecer. Bu sefer gulumseme siritmaya donusur ve bayan da tekrar yer degistirir. Adam daha da egleniyor gibidir. 4cu yer degistirmede adam kahkaha atar, bayan ,sofore sIkayet eder ve o da adami tutuklattirir.
Olay mahkemeye intikal eder. Hakim adama ( yaklasIk 20 yasindadir ) soyleyecegi bir seyi olup olmadigini sorar. Adam cevap verir.'' Sayin Hakim , soyle oldu:
Bayan otobuse bindiginde durumunu farkettim. Ustunde ''Cift Nane Ikizleri Geliyor '' yazisi olan bir reklam afisinin altina oturdu ve ben sirittim. Daha sonra kalkti ve uzerinde ''Logan'in agri kesici merhemi sisIkleri azaltir '' yazili afisinaltina oturdu , ben de gulumsemek zorunda kaldim. Daha sonra '' William'in buyuk cubugu yapti '' yazan deodorant afisi altina oturunca kendimi cok zor tuttum. Fakat , Sayin hakim , dorduncu defa kalkip '' Goodyear kaucugu bu kazayi onleyebilirdi '' afisinin altina oturunca.... ben koptum. DAVA DÜŞMÜŞTÜR
|
|
|
|
|
4079
|
Diğer Konular / Sohbet / Güneş gözlüğü aksesuar değil!
|
: Mayıs 31, 2007, 10:08:08
|
|
Güneş gözlüğünün aksesuar olmaktan çok, göz sağlığı için gerekli bir araç olarak kabul edilmesi ve sağlık malzemesi olarak kullanılması gerektiği belirtildi. Sağlık Bakanlığı Şişli Etfal Hastanesi Göz Kliniği Şef Muavini Op.Dr. Ulviye Yiğit, güneşin sıcak yüzünü göstermeye başlamasıyla birlikte güneş gözlüğü kullanımının yaygınlaştığını hatırlatarak, uzun süre güneşte kalanların bazı göz dokularında hasar meydana geldiğine dikkati çekti. Güneş ışığına doğrudan bakmanın görme tabakasına ciddi boyutlarda zarar verdiğine işaret eden Yiğit, “Güneş gözlüğü aksesuar olmaktan çok, göz sağlığı için gerekli bir araç olarak kabul edilmeli ve sağlık malzemesi olarak kullanılmalı. Güneş gözlüğü, sadece gözü fazla ışıktan korumak için değil, zararlı ultraviyole ışınları önlemek için de kullanılmalı” dedi.
Yiğit, ultraviyole ışınlara karşı koruma filtresi olmayan güneş gözlüklerinin özellikle yaz aylarında gözler için büyük tehlike oluşturduğunu, bu bakımdan işportadan alınan güneş gözlüklerinin koruyuculuk özelliği olmadığı gibi, gözlere yarardan çok zarar verdiğini kaydederek, “Bu durumda katarakta kadar varabilen yan etkiler gelişebilir” diye konuştu.
Gözlüklerin belirli bir standardı ve kalite belgesi olması gerektiğini ifade eden Yiğit, her güneş gözlüğünün ultraviyole ışını tutmayacağı uyarısında bulundu. Güneş gözlüklerinin ultraviyole filtreli, kaliteli ve yüz yapısınauygun çerçeveli olmasına özen gösterilmesi gereğine dikkati çeken Yiğit, polarize camların zararlı ışınları süzerek gözü koruduğunu belirtti.
Yiğit, güneş gözlüğü alırken şunlara dikkat edilmesini istedi: En dikkat edilmesi gereken noktanın, gözlüğün UV ışınlarını absorbe etmesi olduğu unutulmamalı, Güneş gözlüklerinin organik materyalleri çam ağacının reçinesinden yapıldığı için, hammaddesi ultraviyole ışınlarını geçirmez. Plastik camlı güneş gözlükleri hem ultraviyoleyi geçirmez, hem de kırıldığında göze zarar vermediği için önerilir, Gözünde optik sorunu olanlar numaralı güneş gözlüğü kullanmalıdır, İşportadan gözlük alınmamalı, gözlük alırken kalitesine güvenilenler tercih edilmeli, Güneş gözlüklerinin güneşe doğrudan bakıldığında gözü koruduğu gibi bir yanılgıya düşülmemeli. Böyle bir durumda görme noktasında geriye dönüşü olmayan hasara yol açılabilir, Özellikle açık göz rengine sahip olanlar gözlerini güneş ışığından daha çok korumalıdır. Çünkü açık renk gözlüler koyu renk gözlülere göre daha hassastır. *alıntı *güneş gözlüğü tamam size yakışsın ama dikkat edin de göz saglığınızı da korusun.
|
|
|
|
|
|
|
|