Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 21, 2008, 18:32:19  

Mesajları Göster
Sayfa: [1]
1  Diğer Konular / Yardımlaşma / Ynt: Harry Potter Terimleri Hakkında Yardım : Nisan 18, 2008, 17:23:48
O sayfada yeni konu açmayayım isterseniz bu konuyu daha uygun odaya taşıyabilirsiniz. Uyarınız için teşekkür ederim.
2  Diğer Konular / Yardımlaşma / Ynt: Harry Potter Terimleri Hakkında Yardım : Nisan 18, 2008, 17:22:54
Godric's Hollow: Burasına ait elimdeki bilgilere göre Hogwarts'ın dört kurucusundan birisi olan Godric Gryffindor'un adı verilmiş buraya. Serideki pek çok karakterin de bu bölge ile bir ilişkisi mevcut. Kitapta/filmde buraya "Godric'in Kavuğu" ya da "Godric'in Mekanı" tarzı bir isimlendirme yapılmış mı yoksa bu bölgeye özel bir Türkçe isim mevcut mu?
3  Diğer Konular / Yardımlaşma / Harry Potter Terimleri Hakkında Yardım : Nisan 18, 2008, 17:15:37
Öncelikle hepinize merhaba. Bir Harry Potter projesinin Türkçeleştirilmesi için yurtdışında çalışıyorum ve siz Harry Potter uzmanlarının yardımına ihtiyacım var. Harry Potter serisi kitaplarını okumadığım için Türkçe karşılığını bilmediğim bazı mekan ve karakter adları konusunda kararsızım. Aranızda bu kitapları okumuş olanlar (eminim çoğunluktadır Göz Kırpan var ise, onların yardımı gerekiyor. Aşağıdaki terimlerin Türkçeleştirilmesinde yardımcı olabilir misiniz?

Mould-on-the-Wold: Burası Dumbledore ailesinin orjinal evi ve aynı zamanda bir sihirbazlık köyü. Ayrıca burada Ariana Dumbledore saldırıya uğramış ve ayrıca Percival Dumbledore'un üç adet muggle (?) 'a saldırdığı sahne de burada geçiyormuş. Buradaki Mould-on-the-Wold ve muggle terimlerinin karşılıklarını biliyor musunuz?
Sayfa: [1]