*Elif, aynen alıntılayarak cevap veriyorum
*Gökçe, kesinlikle katılıyorum sana gerçekten yer misin yemez misin denecek durum ama sen hiç bakma bu tarz şeylere ve motivasyonunu da bozmasına izin verme. Ayıca Bilkent de korkutmasın gözünü çünkü olmayacak şey değil ve daha uygun durumdakiler de var, önemli olan senin istmen.

O son cümlenin seni kamçılamasına çok sevindim

Hayalindeki vazgeçme

Eminim o listedeki en üst sıralardan birinde olursun istersen
*Miray, bence hiç uçmamışsın, hayal etmeden nasıl olabilir ki zaten? Sence şimdi baş hekim olanlar farklı şekilde mi oldu? Hayır tabi ki de

Birde tıp 6 yıl bu arada
*İlkay'cım, tam da sorusunu sormuşsun

Öncelikle demeliyim ki Esra'ya sonunda dek katılıyorum

broşürdeki yurtlara kanmak en büyük hatanız olacaktır. O yurtlar hiiiç göründüğü gibi çıkmaz

Ayrıca sen çok şanslıymışsın esra burada ne yemek ne başka şey var

Hem de dünyanın parasına diyebilirim yani

Neyse

Şimdi yurt kısmını 3'e ayıralım

Devlet yurtları, üniversitenin yurtları ve özel yurtlar. Tabii ki fiyat olarak sıralama devlet yurtlarından özle doğru artıyor ve İstanbulda, kaliteli bir özel yurt malesef uç fiyatlarda

Yani oraya o para verilleceğine iki arkadaş gayet rahat ev tutar paralarını birleştirip, hem de gayet güzellerinden. Devlet yurtları kalabalık oluyor ve doğal olarak herkes aynı anlayışa, saygıya ve dürüstlüğe sahip değil.

Ders çalışılamamasından, hırsızlığa, geceleri diğerlerinin uyumamasından dolayı uykusuzluğa vb. bir sürü olumsuz şeye sahip. Ancak bazı devlet yurtlarının tesisleri gerçekten güzel ve imkan açısından iyi olabiliyor. Bilardo salonuna, internet kafeye sahip devlet yurtları da var

Ama açıkçası ben çalışamam asla o şartlarda. Üniversite yurtlarına gelirsek, onlar okulun içinde oluyor, oldukça rahat olanları var. Ama yemek memek yok. Ortak bir mutfağın oluyor genelde ve yemeklerini orada pişirebiliyorsun - bu durum devlet yurtlarında yok, yani mutfak bulunmuyor, onlarda ancak kantinden ya da yemekhanelerinden yiyebilirsin- Özel yurtlara gelirsek, okulun içinde bulunan özel yurtlarda, okulun dışında olan özel yurtlarda mevcut. Diğerlerine göre daha rahatlar, daha pahalılari daha komforlular, bazılarında sabah- akşam yemeği olabiliyor. Odada kalan kişi sayısı daha az oluyor doğal olarak. Başka bir şey sorarsan özel olarak aklına takılan sor. Şimdi başka bir şey gelmedi benim aklıma. Bunlar dışında kayıt durumları ise; develt yurdunda ÖSS tercihinde başvuruyorsun, üniversite yurtlarına okula kayıt olduktan sonra. ÖSS puanına, okuldaki kaçıncı yılın olduğuna, vb. durumlara göre yerleştiriyorlar. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Dediğim gibi ayrıca aklına şu nasıl diye bir şey takılıyorsa öyle sor, çünkü aklıma başka bir şey gelmedi pek.