Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Temmuz 25, 2008, 01:54:22  

Mesajları Göster
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 91
46  Diğer Konular / Not Defteri / Ynt: Bir Aşk Hikayesi ~ Bölüm 5: "Küçük Bir Kız Gibisin!" : Temmuz 13, 2008, 20:20:08
off öyle biryerde kestin ki içim gitti  Ağlayan  duygular çok güzel anlatılmışı okuyucuyu hikayenin içine çeken sıcak bir üslubun var  Alkış ama yeni bölüm ne zaman gelir şahsen ben meraktan çatlamak üzereyim Terleyen
yorumun için ve okuduğun için teşekkürler.
vay anasunu diyorum (öm'de de belirttiğim gibi) bölüm isteniyor benden Dil Çıkaran şaşırdım.
en kısa zamanda yazarım sanıyorum. Gülümseyen belki bu gece, belki yarın. en geç bir hafta sonra.
47  Diğer Konular / Kitap / Ynt: Hayvan Mezarlığı - Stephen King : Temmuz 09, 2008, 21:47:09
bugün kitabı aldım. ama daha okumaya başlamadım. önce okuduğum kitabı bitirmeliyim. Gülümseyen
48  Diğer Konular / Popomundo Kulübü / Ynt: Genel çaylak soruları : Temmuz 09, 2008, 00:15:34
Az önce havaifişek patlatacaktım ama şu yazı çıktı;

Oh Hayır!!! Bunu 1462 dakika kadar daha yapamazsınız.  Acayip

Ve yükselen ruh halim durduk yere düştükçe düşüyor <.< Bu ne yahu?
havaifişeği yılbaşında sadece bir kez patlatabilirsin. bugün havaifişek patlattıysan bi daha yapamazsın.
ruh halin durduk yere düşmesi olayı tuhaf.
arada güncelleme geldiyse ve karakterinin hoşlanmayacağı bir şeyse düşer. yetenek geliştirmek düşürür mesela. Gülümseyen
49  Diğer Konular / Kitap / Ynt: Kitap Önerileri : Temmuz 08, 2008, 21:01:50
Punk müzik seviyorsanız, Punk kültürü hakkında bir şeyler öğrenmek istiyorsanız ve bilgi verme amaçlı yazılmış kitaplar sizi kasmıyorsa;
Punk: Bir Altkültürün Oluşumu - Tricia Henry Young
tavsiye ederim. Gülümseyen
50  Diğer Konular / Kitap / Ynt: Hayvan Mezarlığı - Stephen King : Temmuz 08, 2008, 20:49:40
göz süperdi evet, 2 günde bitirmiştim. Gülümseyen
oyh neysem Kahkaha konuyu dağıtmayalım. Gülümseyen
51  Diğer Konular / Harry Potter Hikayeleri / Ynt: Bir Seçimle Yeni Bir Dünya |Yeni Bir Önemli haber!! : Temmuz 08, 2008, 20:38:03
Birinci Bölüm için eleştiri
öncelikle şunu söyleyeyim, hayran hikayelerinden pek hoşlandığımı söyleyemem ve okumam da. Ama okumam gerekiyor (bkz. Lonca)
hayran hikayesi okumadığım için diğer hayran hikayeleriyle bir karşılaştırma yapamam, bu yüzden konuyu iyi seçmişsin vs. diyemem.
ve anlattığın şeyler hakkında da bir şey diyemem. istesem de istemesem de. hayran hikayeleri bana göre değil çünkü  Hede Hödö
ve fazlasıyla detaylı okuduğumu söyleyebilirim yani görebildiğim tüm hataları not ettim falan.
bu hataları gösterdiğim için istersen gıcık de Dil Çıkaran ne dersen de Dil Çıkaran umrumda olmaz çünkü sana iyilik ettiğimi düşünüyorum. çoğu basit şeylerdi zaten daha dikkatli yazman durumunda kolaylıkla görüp yok edebileceğin hatalardı. Gülümseyen

*"deyince" yazmışsın mesela Dil Çıkaran Türkçe'de "deyince" diye bir şey yok Dil Çıkaran "diyince" demelisin. sesin incelmesi olayına ne deniyordu unuttum ama ondan oluyor işte. okurken accık rahatsız etti. Gülümseyen dikkat edersin artık.
* bence "James teşekkür bile edemeden yan odadaki ağlayarak dişlerini sıkan karının yanına koşmak için kafasını şömineden çekti." gibi bir cümle öyle kasıyor ki. gerçekten çok aşırı battı denebilir. uzun cümle demek iyi cümle demek değildir her zaman. yerine göre çok iyi oturduğu olur evet ama bu her zaman olmaz. mesela bu cümle öyle bir cümle. onun yerine bir kaç parçaya ayırıp şu şekilde yazmak bence daha güzel ve akıcı olurdu; "James teşekkür bile edemeden başını şömineden çekti. Yan odada acıdan dişlerini sıkan ve ağlayan karısının yanına koştu."
* bir basit hata daha "Potterlar'ın" yazmışsın. "Ahmetlerin" ya da "Ayşelerin" derken o "in"i sen yazarken hep ayırır mısın?
* tam olarak kaçıncı paragraftı falan hatırlamıyorum ama "koşarcasına"dan bir ya da iki cümle sonra "patlayacakmışçasına" demişsin. onun yerine "patlayacak gibi" daha güzel olurdu sanki.
* "çığlığımsı bir şey attı Arabella" çığlığımsı? ya çığlık atarsın ya da çığlığımsı bir şekilde bağırırsın/haykırırsın. değil mi? Gülümseyen çığlığımsı bir şey atmak olmamış pek.
* "Muziplik gözlerinde parıldadı" yerine "muziplik gözlerinde parladı" daha uygun olurdu bence. parladı doğru olanmış gibi geliyor. Gülümseyen

veee son cümle, çok güzeldi. gerçekten sonu iyiydi. Gülümseyen

manyak mı bu niye böyle en ufak şeye kadar bakmış diyebilirsin Dil Çıkaran seni geliştirmeye çalışıyorum, anla beni.
diğer bölümleri bir boşlukta okuyup yorum yazacağım. Gülümseyen

oh, mesajı gönderince bir de baktım ki, epey uzun olmuş Dil Çıkaran
okurken sıkılmamışsındır umarım.
52  Diğer Konular / Kitap / Ynt: Hayvan Mezarlığı - Stephen King : Temmuz 08, 2008, 20:05:20
Şuan okuyorum ama pek fazla olay yok daha.
Monoton gidiyor,daha korkunç olmasını bekliyordum Hede Hödö
Stephen'ın kitapları genelde hep öyledir (en azından benim okuduklarım)
ilk başta hiçbir şey olmuyor gibi gelir. ama sonra bir bakmışsın, kitabı bırakamaz haldesin... öyle heycanlıdır ki, okumak istersin ve bırakamazsın. sonra bitti diye ağlarsın. (ki ben ağladım Dil Çıkaran)
53  Diğer Konular / Kitap / Ynt: Hayvan Mezarlığı - Stephen King : Temmuz 08, 2008, 19:55:16
Bugün kitapçıya bakmayı düşündüm, ama bakmak gelmedi içimden. Yarın bakabilirim sanırım.
Bulursam almayı düşünüyorum. Gülümseyen
54  Diğer Konular / Popomundo Kulübü / Ynt: Belgrad Devrimi - 6 Temmuz : Temmuz 07, 2008, 23:25:57
Belgrad'a geldim Kahkaha Belediye binasında öncelikleriyle oynanmış bir halde duruyorum başıma iş gelmez değil mi? Terleyen
en kötü ihtimal tutuklanırsın kuzum. Kahkaha
55  Diğer Konular / Müzik / Ynt: Şu an hangi şarkıyı dinliyorsunuz? : Temmuz 07, 2008, 23:09:22
Yasemin Mori - Aptal
56  Diğer Konular / Popomundo Kulübü / Ynt: Belgrad Devrimi - 6 Temmuz : Temmuz 07, 2008, 20:59:30
konser programı dolayısıyla gelemem sanırım.
57  Diğer Konular / Popomundo Kulübü / Ynt: Genel çaylak soruları : Temmuz 06, 2008, 23:05:05
bizim single hâlâ çıkamadı. kayıt şirketi de beni takmıyor, cd sipariş ettikleri için silemiyorum da ne halt yiycem bilmiyorum. yeni çalışma da yapamıyoruz. iğrenç bir durum. biri yardım etsin!
58  Diğer Konular / Kitap / Ynt: şu an hangi kitabı okuyorsunuz? : Temmuz 06, 2008, 00:14:24
Punk: Bir Alt Kültürün Oluşumu - Tricia Henry Young
59  Diğer Konular / Popomundo Kulübü / Ynt: Genel çaylak soruları : Temmuz 06, 2008, 00:12:50
Karakter sayfandan Kişisel'e tıkla, orda karakter portresi var, 114 x 156 boyutunda bi resim kullanabilirsin Göz Kırpan

Şimdi bir mekanda bulunan kişiler listesinde bulunan ''birisi'' gizli olan kişilermi?

Sanırım öyle oluyo Gülümseyen

edit: Ben şimdi çaylaklıktan çıktım mı?? Sırıtan

birisi diye geçen kişiler DEVler.
gizlenen biriyle aynı mekandayken onu görebilirsiniz. Göz Kırpan
60  Diğer Konular / Genç Yazarlar Çetesi Barınağı / Ynt: Çete İşleri : Temmuz 06, 2008, 00:07:04
Ben bu ceteye uyeydim ama oss yuzunden ayrilmistim tekrar katilmak istiyorum =)
o zaman sizi üye başvurularına alalım efendim. =)
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 91