Birinci Bölüm için eleştiriöncelikle şunu söyleyeyim, hayran hikayelerinden pek hoşlandığımı söyleyemem ve okumam da. Ama okumam gerekiyor (bkz. Lonca)
hayran hikayesi okumadığım için diğer hayran hikayeleriyle bir karşılaştırma yapamam, bu yüzden konuyu iyi seçmişsin vs. diyemem.
ve anlattığın şeyler hakkında da bir şey diyemem. istesem de istemesem de. hayran hikayeleri bana göre değil çünkü

ve fazlasıyla detaylı okuduğumu söyleyebilirim yani görebildiğim tüm hataları not ettim falan.
bu hataları gösterdiğim için istersen gıcık de

ne dersen de

umrumda olmaz çünkü sana iyilik ettiğimi düşünüyorum. çoğu basit şeylerdi zaten daha dikkatli yazman durumunda kolaylıkla görüp yok edebileceğin hatalardı.
*"deyince" yazmışsın mesela

Türkçe'de "deyince" diye bir şey yok

"diyince" demelisin. sesin incelmesi olayına ne deniyordu unuttum ama ondan oluyor işte. okurken accık rahatsız etti.

dikkat edersin artık.
* bence "James teşekkür bile edemeden yan odadaki ağlayarak dişlerini sıkan karının yanına koşmak için kafasını şömineden çekti." gibi bir cümle öyle kasıyor ki. gerçekten çok aşırı battı denebilir. uzun cümle demek iyi cümle demek değildir her zaman. yerine göre çok iyi oturduğu olur evet ama bu her zaman olmaz. mesela bu cümle öyle bir cümle. onun yerine bir kaç parçaya ayırıp şu şekilde yazmak bence daha güzel ve akıcı olurdu; "James teşekkür bile edemeden başını şömineden çekti. Yan odada acıdan dişlerini sıkan ve ağlayan karısının yanına koştu."
* bir basit hata daha "Potterlar'ın" yazmışsın. "Ahmetlerin" ya da "Ayşelerin" derken o "in"i sen yazarken hep ayırır mısın?
* tam olarak kaçıncı paragraftı falan hatırlamıyorum ama "koşarcasına"dan bir ya da iki cümle sonra "patlayacakmışçasına" demişsin. onun yerine "patlayacak gibi" daha güzel olurdu sanki.
* "çığlığımsı bir şey attı Arabella" çığlığımsı? ya çığlık atarsın ya da çığlığımsı bir şekilde bağırırsın/haykırırsın. değil mi?

çığlığımsı bir şey atmak olmamış pek.
* "Muziplik gözlerinde parıldadı" yerine "muziplik gözlerinde parladı" daha uygun olurdu bence. parladı doğru olanmış gibi geliyor.

veee son cümle, çok güzeldi. gerçekten sonu iyiydi.

manyak mı bu niye böyle en ufak şeye kadar bakmış diyebilirsin

seni geliştirmeye çalışıyorum, anla beni.
diğer bölümleri bir boşlukta okuyup yorum yazacağım.

oh, mesajı gönderince bir de baktım ki, epey uzun olmuş

okurken sıkılmamışsındır umarım.