Laila;
ilk iki paragraf etkiledi beni açıkçası. hoşuma gitti. uzun cümleleri severim ama doğrudur hatalara davetiye çıkarıyor uzun cümleler. ki bazı noktalama hataları var.
bazı yerlerde fazlalık kelimeler, hafif batan, uzun gelen şeyler var ve bir de kelimelere yanlış ekler getirip okuyucuyu boğma.

hepiciği aşağıda
* Yıllar geçmişti tanışmalarından bu yana ama yıllardır aynı tutkuyla seviyorlardı birbirlerini.bunun yerine şöyle deseymişsin; "Yıllar geçmişti tanışmalarından bu yana ama hâlâ aynı tutkuyla bağlıylardılar birbirlerine." bence daha güzel olurmuş.
* kızın şiş karnı, yakın bir zamanda bu sevginin meyvesini dünyaya getirecek olan kızın güzelliğine ayrı bir ruh katıyordu.cümlenin içinde iki kez "kız" geçmesi ve hatta aynı ekle kullanılmış olması, of, kötü. ruh katmak yerine hava katıyordu desen daha doğru olur zira hava katmak bir deyim sanırım ama sanki sen deyimi bozmuşsun hava yerine ruh koymuşsun gibi. kalıplaşmış şeyleri değiştirme, farklı bir şey kullanmak istiyorsan aynı şeyi anlatan başka bir kalıp yap kendine.
* Oğlan, kızın elini bırakarak dümene doğru yürüdü. Kız aşağıya, kamaraya inerken oğlan, denize açılmak için gerekli şeyleri yapıyordu. yavrum, oğlan dümene doğru yürüdüğünde biz zaten kızın elini bıraktığını anlıyoruz, bunu belirtmen biraz kalabalık etmiş cümlede. ve "kız aşağıya, kamaraya inerken..." derken "aşağıya" da fazlalık biraz. bir de şu denize açılmak için gerekli şeyleri yapması... neden bilmiyorum tuhaf geldi. battı ama neden bilmiyorum. daha güzel bir şekilde anlatılabilirdi. ama nasıl anlatılabilirdi bilmiyorum.
* Kız kamaraya girdiğinde bir an için durdu. Ne kadar güzel bir yerdi burası! ‘Hayatım boyunca burada kalabilirim.’ diye düşündü kız."ne kadar güzel bir yerdi burası!" tamamen fazla duruyor. kızın orayı ne kadar hoş olduğunu sonrasında gelen cümlede zaten belirtmişsin yani ne biliyim aynı şeyi tekrar söylemek gibi. şöyle desen; "kız kamaraya girdiğinde bir an için durdu. 'Hayatım boyunca burada kalabilirim." diye düşündü ve gülümsedi." desen oranın ne kadar güzel olduğunu anlardık yine.

ya da "ne kadar güzel bir yer burası!" kızın düşüncesi olarak geçseydi göze batmazdı.
* bir şişe su alıpof bu ne be

bir şişe içinde olması ya da bardakta olması ne farkeder. "su alıp" de geç, bir şişe ya da iki şişe ya da üç bardak.

ne farkeder?!
* Oğlan şişeyi kızın elinden aldı, bir yudum içtidelirticek misin sen beni?

şişeyi kızın elinden aldığını önceki cümlelerden anlıyoruz. laf kalabalığı yapma ya

yapma bunu.
* Kız gülümsedi oğlana, ve dudaklarına hafif bir öpücük kondurdu.buradaki hatayı söylememe gerek var mı?

"ve"den önce virgül koyan insansı seni. (ben de bir insansıyım. herkes insansı. insan yok

) ah ah aklıma geldi. bir de hafif bir öpücük yerine küçük bir öpücük daha güzel olur.
* Sanki içine hiç güneş ulaşmıyormuş gibiulaşmak burda doğru kelime değil. "değmiyormuş gibi..."
* Tam mağaranın girişini geçmişti şimdi.tam?

"tam da" desen
* Bir kez daha sancıdı karnı. "sancıdı" böyle bir şeyi ilk kez duyuyorum. doğru mu yanlış mı bilemem ama tuhaf
* Kız bir çığlık daha koyverdi. Oğlan acele içinde güverteye çıktı ve motoru çalıştırıp dümene asıldı. İçinden duruma lanet yağdırıyordu bir yandan da. Kız bir daha çığlık attı.
“Dünya’ya hoş geldin.” dedi Tanrı, küçük meleğe. Melek, ağlamaya başladı.oha (pek uymadı tabi biraz ama tepkim bu oldu ne yapayım?) direkt doğuma geçti

zırt diye çıksaydı bebekler...
bir sürü bir sürü bir sürü kez okuyunca kendi hatalarını biz söylemeden bulmaya başlayacaksın zaman geçtikçe.
ve yavrum, seni daha gelişmiş gördüm. daha kendine özgü olmuş.

kendi uslubun mu oluşuyor ne