Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
  Temmuz 24, 2008, 00:21:08  

Mesajları Göster
Sayfa: 1 [2] 3 4 5 ... 90
16  Diğer Konular / Kitap / Ynt: En Son Kimin, Hangi Kitabını Okudunuz??? : Temmuz 18, 2008, 05:09:02
Küçük Prens - Antonie de Saint-Exupéry
17  Diğer Konular / Genç Yazarlar Çetesi Barınağı / Ynt: Yorumlar ~ Grup 3 ~ Tragedya : Temmuz 18, 2008, 04:59:30
lucy_went;
bence bir Yunan kralının oğlunun adı Jason olmamalıydı.
Olaylar çok hızlı geçilmiş, trajedi yazılarına uygun mu emin değilim. Açıklamadaki şeylerden dolayı sanırım Yunan mitolojisinden yararlandın. Güzeldi, hoştu ama Tanrı olmayı bence yeterince iyi anlatamamışsın. Belki aceleye geldiğinden ve ilk trajedi denemen olduğundandır. Normaldir. Olağan bir şey. Durup dururken Tanrı olmayı istemez ya insan, neden istediğini falan da anlatmalıydın bence. Ayrıntılı olmalıymış.
Bundan bir tiyatro oyunu olur mu? Olur niye olmasın, çok da güzel olur bence. Ama elden geçmesi gerekir, daha çok konuşma gerekir. Senaryo gibi yazılmamış, sadece bir taslak çıkarılmış gibi. Gülümseyen Ama seni suçlamıyorum elbette, ben de tam olarak bilmiyorum Trajedi nasıl yazılır vs. Araştırma yapmak için pek vaktin olmamış olabilir elbette.
Son güzel, kötü sonları seviyorum. Gülümseyen

Ve düzeltme okuması. Pek çok kez yapılmalı. Tavsiyem önce kağıda yaz, bilgisayara geçirirken ister istemez bir düzeltme okuması yapmış oluyorsun. Sonra istersen bir kaç kez daha yaparsın okumayı. Gülümseyen
18  Diğer Konular / Üye İlişkileri / Ynt: Antalya/29 Temmuz Forum Buluşması : Temmuz 17, 2008, 21:45:40
Gelmesin boş ver Dil Çıkaran

Hatta napalım biliyo musun?Önce Laura'da görüşelim.Sonra eğer istersen,She Mall yaparız bi de Dil Çıkaran
Ondan sonra nasıl olsa sıkılmış oluruz,bize gideriz.Sonra ben seni halanlara bırakırım Dil Çıkaran Ondan sonra geç saatlere kadar başka arkadaşlarımlan görüşürüm.Anneme Aslı'yla beraberdim derim.Bi şey olmaz Dil Çıkaran
Tamam,tamam.Bırakmak yok seni kolay kolay Dil Çıkaran
halamlar? bebek onlar Almanya'da ayrıca burda olsalar bile gitmem onlarla. Dil Çıkaran
benim ayrılma saatimi annemle abim belirler. ona göre.
19  Diğer Konular / Üye İlişkileri / Ynt: Antalya/29 Temmuz Forum Buluşması : Temmuz 17, 2008, 21:39:10
Aslında az kişi olmak daha iyi Dil Çıkaran
Anladın sen Aslı Dil Çıkaran
anladım anacım. öylesi bize de kolay gelir.
ama belki birileri gelir?
20  Diğer Konular / Genç Yazarlar Çetesi Barınağı / Ynt: Yorumlar ~ Grup 1 ~ Öykü : Temmuz 17, 2008, 21:35:32
Fraktal;
İlk yazıyı okumaya başladığımda "küçücüktü elleri..." bırakmama sebep olmuştu. Neden bilmiyorum, itici geldi.
Evden çıkana kadar kızı ne kadar güzel anlatmışsın. Gülümseyen Gerçekten bir kızın ağzından dinliyor gibi oldum.
Aşk'ın hem kadını hem de erkeği içinde bulundurması (Hede Hödö) Güz Ezgisini hatırlattı.
Kız aşka "kim yaptı bunu sana?" derken nasıl bir ses tonuyla sordu bunu Dil Çıkaran bence endişeliydi. Dil Çıkaran Ama belirtmeni isterdim.  Hede Hödö
aşk daha tam anlayamadığım garip kavram. ama ölür mü?
aşkın "bang bang!"den önceki konuşmalarını anlamadım açıkçası. kafam pek yerinde değil sanırım. daha güzel ve daha açıklayıcı anlatsaydın ya.
Gamze'nin de dediği gibi "Bang bang!" uymamış.
Aşk hiç kan yok dedikten sonra, gerçekten de kan yoktu dememeliydin.

(ne dediğimi bilmiyorum. nasıl bir kafayla okuduğumu anlatamam.)

--
iki dakika geçip düşünmüş, birazcıcık daha toplanmış olaraktan diyorum ki;
şu noktalamalara dikkat et.
ve de hikaye pek sarmadı beni, ilk başta böyle sarıyordu gibiydi ancaaak kız kapıdan çıktı aşkı gördü olmadı o. niye aşk orada yatıyordu? tesadüf mü? nedir? bunları anlat bana. Dil Çıkaran

Pansy;
aslında güzeldi denebilir, ama daha çarpıcı yazabilirdin. ya da ben içine giremedim. ama sarmıyor şimdilerde beni (neredeyse) hiçbir şey. ve Başat'a yazdığım yorumda da olduğu gibi, kafam darmadağınık. belki ondan giremiyorum yazıların içlerine.
düzeltme okuması çok mühim anladığım bu. son zamanlarda yapmaya başladığım gibi, şurda şu hata burda bu hata var diyemiyorum şimdi çünkü vaktim dar. ama bir ara eğer istersen tek tek bulabildiklerimi gösteririm. Gülümseyen
mutsuz son iyidir. Dil Çıkaran her zaman iyi bir son olması gerekmez. ya da bir sonun olması gerekmez.  Gülümseyen
21  Diğer Konular / Sohbet / Ynt: 2008 OKS : Temmuz 16, 2008, 22:42:53
ya eğer istediğiniz yerlere girebilseydiniz bu kadar meb'e sövmez, ona buna kızıp durmazdınız. asıl siz açın gözlerinizi.

iki saat açıklama yapma zahmetine giremiycem özür dilerim, çünkü ne desem anlamıycaksınız diyeceğim şeyleri ve ben boşa ellerimi yoracağım. anlamak istemiyosunuz demek istediğim şeyleri sorun bu.

Umrunda olmadığının farkındayım.Lafı ortaya atıp kaçmakla meşgulsün çünkü...
umrumda değil çünkü kendimi kanıtladım, rahat rahat da giriyorum, kafama takacak hiçbir şeyim yok. burada boş yere OKS tartışmasına girmemin de haliyle bir anlamı yok. buna kaçmak denmez. daha önemli işlerim var gereksiz tartışmalara girmeye zamanım yok.

çok bencil olduğumu düşünebilirsiniz. Hayatım boyunca kimseyi kıskanmadım, hiç bencillik etmedim. Ama bunu hep suistimal ettiler ve hep nefret ettim bu durumdan. Ve içimde birikti. OKS'de size patlamasından dolayı özür dilemem gerek mi bilmiyorum ama evet şimdi bencilim ve benim dışımda kimin ne yaptığı umrumda değil. Arkadaşlarımdan bir iki tanesi dışında hiç kimse umrumda değil. ÖZÜR DİLERİM! ama hayır özür dilenecek bir şey yok. Siz de bencilsiniz, bencil olmasanız takmazdınız. değil mi?

bu arada Erkin, anlamamakta diretiyorsun falan diyorsun da, hiçbir şeyi anlamama gerek yok! ve anlamıyor gibi görünsem de anlıyorum, ama siz beni anlamıyorsun! Hiçbiriniz ve hayatınız boyunca bir kaç kişi dışında kimse dediklerimin gerçek anlamlarını anlayamayacak.
22  Diğer Konular / Sohbet / Ynt: 2008 OKS : Temmuz 16, 2008, 21:05:56

Benim demek istediğim bu değil. Sadece, bir sınav bu kadar kolaysa ve o sınavdan 97 tane birinci çıkıyorsa, kesin bir yanlışlık var demektir. Ve bu sınavda 263 kişi full çekmişse iki olasılık vardır: Ya 94'lüler çok zeki ya da sınav çok kolay. Ayrıca belirteyim:

Benim onlara sövme nedenim kesinlikle bu değil. O kadar çok neden var ki.
sınav kolay olsaydı son deneme sınavlarında 66 net yapan 40larda bi net yapmazdı.
sadece çalışanla çalışmayanın ayrıldığı bir sınav oldu sanırım. gerçi benden daha çok çalışan arkadaşlarımdan daha yüksek puan almama bir açıklama bulamıyorum.
23  Diğer Konular / Genç Yazarlar Çetesi Barınağı / Ynt: Yorumlar ~ Grup 1 ~ Öykü : Temmuz 16, 2008, 20:47:32
Laila;
ilk iki paragraf etkiledi beni açıkçası. hoşuma gitti. uzun cümleleri severim ama doğrudur hatalara davetiye çıkarıyor uzun cümleler. ki bazı noktalama hataları var.
bazı yerlerde fazlalık kelimeler, hafif batan, uzun gelen şeyler var ve bir de kelimelere yanlış ekler getirip okuyucuyu boğma. Dil Çıkaran hepiciği aşağıda Dil Çıkaran
* Yıllar geçmişti tanışmalarından bu yana ama yıllardır aynı tutkuyla seviyorlardı birbirlerini.
bunun yerine şöyle deseymişsin; "Yıllar geçmişti tanışmalarından bu yana ama hâlâ aynı tutkuyla bağlıylardılar birbirlerine." bence daha güzel olurmuş.
* kızın şiş karnı, yakın bir zamanda bu sevginin meyvesini dünyaya getirecek olan kızın güzelliğine ayrı bir ruh katıyordu.
cümlenin içinde iki kez "kız" geçmesi ve hatta aynı ekle kullanılmış olması, of, kötü. ruh katmak yerine hava katıyordu desen daha doğru olur zira hava katmak bir deyim sanırım ama sanki sen deyimi bozmuşsun hava yerine ruh koymuşsun gibi. kalıplaşmış şeyleri değiştirme, farklı bir şey kullanmak istiyorsan aynı şeyi anlatan başka bir kalıp yap kendine. Göz Kırpan
* Oğlan, kızın elini bırakarak dümene doğru yürüdü. Kız aşağıya, kamaraya inerken oğlan, denize açılmak için gerekli şeyleri yapıyordu.
yavrum, oğlan dümene doğru yürüdüğünde biz zaten kızın elini bıraktığını anlıyoruz, bunu belirtmen biraz kalabalık etmiş cümlede. ve "kız aşağıya, kamaraya inerken..." derken "aşağıya" da fazlalık biraz. bir de şu denize açılmak için gerekli şeyleri yapması... neden bilmiyorum tuhaf geldi. battı ama neden bilmiyorum. daha güzel bir şekilde anlatılabilirdi. ama nasıl anlatılabilirdi bilmiyorum.
* Kız kamaraya girdiğinde bir an için durdu. Ne kadar güzel bir yerdi burası! ‘Hayatım boyunca burada kalabilirim.’ diye düşündü kız.
"ne kadar güzel bir yerdi burası!" tamamen fazla duruyor. kızın orayı ne kadar hoş olduğunu sonrasında gelen cümlede zaten belirtmişsin yani ne biliyim aynı şeyi tekrar söylemek gibi. şöyle desen; "kız kamaraya girdiğinde bir an için durdu. 'Hayatım boyunca burada kalabilirim." diye düşündü ve gülümsedi." desen oranın ne kadar güzel olduğunu anlardık yine. Gülümseyen ya da "ne kadar güzel bir yer burası!" kızın düşüncesi olarak geçseydi göze batmazdı.
* bir şişe su alıp
of bu ne be Kahkaha bir şişe içinde olması ya da bardakta olması ne farkeder. "su alıp" de geç, bir şişe ya da iki şişe ya da üç bardak. Kahkaha ne farkeder?! XD
* Oğlan şişeyi kızın elinden aldı, bir yudum içti
delirticek misin sen beni?  XD şişeyi kızın elinden aldığını önceki cümlelerden anlıyoruz. laf kalabalığı yapma ya Kahkaha yapma bunu. Sırıtan
* Kız gülümsedi oğlana, ve dudaklarına hafif bir öpücük kondurdu.
buradaki hatayı söylememe gerek var mı? XD "ve"den önce virgül koyan insansı seni. (ben de bir insansıyım. herkes insansı. insan yok Dil Çıkaran) ah ah aklıma geldi. bir de hafif bir öpücük yerine küçük bir öpücük daha güzel olur. Gülümseyen
* Sanki içine hiç güneş ulaşmıyormuş gibi
ulaşmak burda doğru kelime değil. "değmiyormuş gibi..."
* Tam mağaranın girişini geçmişti şimdi.
tam?  Acayip "tam da" desen Dil Çıkaran
* Bir kez daha sancıdı karnı.
"sancıdı" böyle bir şeyi ilk kez duyuyorum. doğru mu yanlış mı bilemem ama tuhaf Gülümseyen
* Kız bir çığlık daha koyverdi. Oğlan acele içinde güverteye çıktı ve motoru çalıştırıp dümene asıldı. İçinden duruma lanet yağdırıyordu bir yandan da. Kız bir daha çığlık attı.

“Dünya’ya hoş geldin.” dedi Tanrı, küçük meleğe. Melek, ağlamaya başladı.

oha (pek uymadı tabi biraz ama tepkim bu oldu ne yapayım?) direkt doğuma geçti Kahkaha zırt diye çıksaydı bebekler... Dil Çıkaran

bir sürü bir sürü bir sürü kez okuyunca kendi hatalarını biz söylemeden bulmaya başlayacaksın zaman geçtikçe.
ve yavrum, seni daha gelişmiş gördüm. daha kendine özgü olmuş. Dil Çıkaran kendi uslubun mu oluşuyor ne  Hede Hödö
24  Diğer Konular / Genç Yazarlar Çetesi Barınağı / Ynt: Çete İşleri : Temmuz 15, 2008, 01:39:15
Üyelerin yeni kategori dağılımında herhangi bir sorunu olan varsa lütfen söylesin. Gülümseyen çekinmeyin.
25  Diğer Konular / Sohbet / Ynt: 2008 OKS : Temmuz 14, 2008, 19:49:20
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın?

Herneyse, ben sizden biri değilim belki ama Milli Eğitim bakanına sövmenin her türlüsünü uyguluyorum. Sadece ona sövmekle kalmıyorum; bütün diğer bakanlara ve başbakana da, hatta onlarla bağı bulunan herkese sövüyorum.
aynen öyle ve aslında bakınca harbiden başarı oranı artmış,
geçen sene mesela Antalya Erünal SBL'ye en düşük 357,641 ile giren öğrenci genel başarı sıralamasında 73021. imiş. ama erkek arkadaşım 389 puanla 99.000lerde bir sırada. demek ki çok yüksek puan var Dil Çıkaran al sana başarı. Dil Çıkaran

eğer bu sistemi beğenmiyorsanız Almanya'daki sistemi uygulasınlar (hatta bu sbs onun biraz yumuşatılmış hali) o zaman ararsınız OKS'yi ÖSS'yi.
26  Diğer Konular / Üye Duyuruları / Ynt: Fotoğrafıma Dokunma! : Temmuz 14, 2008, 19:45:30
desteğimi verdim, anneme de okudum yazılanları...
annem; "vergileri alınca acaba harbiden dedikleri şeyler için mi kullanacaklar, hadi orada büyük tadilatlar yapacak olsalar neyse ama yapmayacakları gün gibi aşikar ne demeye yalan söylüyorlar, at lan imzanııı" dedi Kahkaha
27  Diğer Konular / Genç Yazarlar Çetesi Barınağı / Ynt: Çete İşleri : Temmuz 14, 2008, 18:41:16
Kuzu insan söyler değil mi? <.< Shakespear'e boşuna sövdüm yine <.<
oh kuzu zaten okumuşsundur diye şeyetmedim.
28  Diğer Konular / Genç Yazarlar Çetesi Barınağı / Ynt: Çete İşleri : Temmuz 14, 2008, 18:32:38
örnek olarak Arna'nın Birkaç Kanat İçin ve Bir Son Bir Başlangıç yazıları da var. Gülümseyen
29  Diğer Konular / Genç Yazarlar Çetesi Barınağı / Ynt: Çete Duyuruları (Önemli!) [kategori değişimleri! mutlaka bakın!] : Temmuz 14, 2008, 18:26:39
Yazı koyma tarihleri:
22 Temmuz: Madeleine, felix felicis, Hey Ho Lou
27 Temmuz: lucy_went, Laila, Daniel Ecem Radcliffe
1 Ağustos: Göreceli Kavram, Fraktal
6 Ağustos: pansy, Dame, derhavril

askıda olan yazıların koyulma tarihi: 17 Temmuz 2008 ve 9 Ağustos 2008
yazısı askıda olan;
Göreceli Kavram bir Tragedya eseri koyacak, 17 Temmuz 2008'de.
9 Ağustos 2008'de ise 22,27 Temmuz, 1,6 Ağustos tarihlerinde yazılarını koyamayanların askıya alınan yazıları koyulacaktır.
30  Diğer Konular / Genç Yazarlar Çetesi Barınağı / Ynt: Çete İşleri : Temmuz 14, 2008, 18:00:45
evet, ben yeni üyelerden biriyim, yalnız bir şey soracağım  Gözlerini Deviren (başvurum da da belittiğim gibi) ağustos 'ta aktif olabileceğimden 22 Temmuz 2008 günü saat en geç 23.59 'a kadar yazımı koyabilme ihtimalim zayıf  Terleyen ne olacak?  Ne?
sıralamayı değiştiririz. Gülümseyen damla'da öyle giremeyeceği için sıralamayı değiştirdik. Gülümseyen

Kader ortağıyız biz Hede Hödö

Hede Hödö çok teşekkürler Gözlerini Deviren çok soru soruyorum galiba ama şimdi ben ne zamana kadar koymalıyım  Ne?

kimin hangi tarihte koyması gerektiğini yazacağım ama koyduğum tarihe 5'er gün ekleyerek kendinizde bulabilirsiniz. güncel sıralamalar kategori başlıklarında.

O 22 Temmuz, ilk sıradakiler için değil mi Kahkaha Ben son sıradayım zaten ve Tragedya'yı nasıl yazacağıma dair zerre fikrim yok Dil Çıkaran Neyse sizden kopya çekerim biraz XD
en sona damla'nın tatil var diye damlayı aldık Dil Çıkaran
Sayfa: 1 [2] 3 4 5 ... 90