Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Temmuz 05, 2008, 06:03:30  

Mesajları Göster
Sayfa: [1] 2 3 4 ... 143
1  Diğer Konular / Sıra Sende / Ynt: Tuttu? Tutmadı? : Haziran 19, 2008, 17:09:59
tuttu Dil Çıkaran

alttaki açıkmış
2  Diğer Konular / Sıra Sende / Ynt: Geriye Doğru Sayalım : Haziran 13, 2008, 20:01:51
2500-Eylülde görüşmek üzere cafem Dil Çıkaran
3  Diğer Konular / Sohbet / Ynt: Onu görenler hayal sanıyor : Haziran 12, 2008, 20:08:23
Aa ne ilginç normal olarak böyle mi doğmuş yoksa farklı cinsden hayvanlar çiftleştirlince mi oldu acaba Ne? Çok da sevimli Kahkaha
4  Diğer Konular / Sıra Sende / Ynt: Geriye Doğru Sayalım : Haziran 12, 2008, 19:48:34
2507-Cafem seni çok özlüycem Dil Çıkaran yarından sonra 3 ay kadar giremiycemmm (eylüle kadar) Üzgün Hatta belki yarında giremem ...yine de unutmuycam buraları Dil Çıkaran
5  Diğer Konular / Sıra Sende / Ynt: HPC Rapor ve Bildirim Defteri : Haziran 12, 2008, 17:36:48
17:36

Şuan emre aydın dinliyorummm Gözlerini Deviren

6  Diğer Konular / Alıntı / Ynt: Tuzlu Kahve : Haziran 12, 2008, 17:13:45
Hımmm bişeyi anlamadım kız hiç Türk filmi falan izlememiş mi Dil Çıkaran Çocuğun saflığına innamak hiç içimden gelmiyor nedense..Git bı kızın yanında sevgiden bahsetmeye çalışıcak bi konu aç sonra devamını izle..malum cümleyi söylemediğine şaşırdım--annemin sevgi ve şefkatini bana hisettiricek bir kız görmeyeli çok olmuştu sizin gözlerinize bakınca......yani tencere yuvarlanmış kpağını bulmuş Dil Çıkaran
7  Diğer Konular / Sohbet / Ynt: Cafeden Manzaralar : Haziran 12, 2008, 17:01:31
leet belirli bir mesaj sayısına geldiğinde çıkıyor tam bir kelime anlamı yok 13..bilmem aç mesaj atınca çıkıyor.Dil Çıkaran Eğer yanlış hatırlamıyorsam cafenin server firmasıyla ilgili bi durum Dil Çıkaran
8  Diğer Konular / Alıntı / Anadolu : Haziran 12, 2008, 16:33:06
Beşikler vermişim Nuh'a
Salıncaklar, hamaklar,
Havva Ana'n dünkü çocuk sayılır,
Anadoluyum ben,
Tanıyor musun ?

Utanırım,
Utanırım fukaralıktan,
Ele, güne karşı çıplak...
Üşür fidelerim,
Harmanım kesat.
Kardeşliğin, çalışmanın,
Beraberliğin,
Atom güllerinin katmer açtığı,
Şairlerin, bilginlerin dünyalarında,
Kalmışım bir başıma,
Bir başıma ve uzak.
Biliyor musun ?

Binlerce yıl sağılmışım,
Korkunç atlılarıyla parçalamışlar
Nazlı, seher-sabah uykularımı
Hükümdarlar, saldırganlar, haydutlar,
Haraç salmışlar üstüme.
Ne İskender takmışım,
Ne şah ne sultan
Göçüp gitmişler, gölgesiz!
Selam etmişim dostuma
Ve dayatmışım...
Görüyor musun ?

Nasıl severim bir bilsen.
Köroğlu'yu,
Karayılanı,
Meçhul Askeri...
Sonra Pir Sultanı ve Bedrettini.
Sonra kalem yazmaz,
Bir nice sevda...
Bir bilsen,
Onlar beni nasıl severdi.
Bir bilsen, Urfa'da kurşun atanı
Minareden, barikattan,
Selvi dalından,
Ölüme nasıl gülerdi.
Bilmeni mutlak isterim,
Duyuyor musun ?

Öyle yıkma kendini,
Öyle mahzun, öyle garip...
Nerede olursan ol,
İçerde, dışarda, derste, sırada,
Yürü üstüne - üstüne,
Tükür yüzüne celladın,
Fırsatçının, fesatçının, hayının...
Dayan kitap ile
Dayan iş ile.
Tırnak ile, diş ile,
Umut ile, sevda ile, düş ile
Dayan rüsva etme beni.

Gör, nasıl yeniden yaratılırım,
Namuslu, genç ellerinle.
Kızlarım,
Oğullarım var gelecekte,
Herbiri vazgeçilmez cihan parçası.
Kaç bin yıllık hasretimin koncası,
Gözlerinden,
Gözlerinden öperim,
Bir umudum sende,
Anlıyor musun ?

Ahmet Arif
9  Diğer Konular / Alıntı / Ynt: 100 AnLam YükLü Söz : Haziran 12, 2008, 16:26:44
Dünyanın gördüğü her büyük başarı, önce bir hayaldi. En büyük çınar bir
tohumdu, en büyük kuş bir yumurtada gizliydi.
4
Andre Gide
Anı yazmak, ölümün elinden bir şey kurtarmaktır.

E. Channing
Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.
95

William James
Yanlış anlayanlar tarafından söylenen bir doğrudan daha kötü hiç bir yalan
yoktur

Gerçekten çok güzel sözler ..deneyimlerin temelini çok güzel özetlemiş ben de şu sözü çok seviyorum :

Alıntı
Böcek olmayı kabullenenler ezilince şikayet etmemelidirler
10  Diğer Konular / Alıntı / Ynt: Seninki sence ne? : Haziran 12, 2008, 16:02:46
Sesini duyduğunuz anda avuçlarınız terlemeye kalbiniz deli gibi çarpmaya başlıyorsa…
bu aşk değil HOŞLANMAK‘tır
-
Ellerinizi ondan çekemiyor sürekli dokunmak sarılmak istiyorsanız...
Bu aşk değil ARZULAMAK‘tır
-
Yanınızda bir tek o olduğu için onu istiyorsanız….
Bu aşk değil YALNIZLIK‘tır
-
Herkes onunla olmanızı beklediği için onunlaysanız…
Bu aşk değil SADAKAT‘tir
-
Size sıcak, yakın davrandığı için onunlaysanız…
Bu aşk değil KENDİNE GÜVENSİZLİK‘tir
-
Üzülmesini istemediğiniz için onunlaysanız…
Bu aşk değil ACIMAK‘tır
-
Ona değer verdiğiniz için hatalarını hoş görüyorsanız...
Bu aşk değil ARKADAŞLIK‘tır
-
Bütün gün ondan başka hiçbir şey düşünmediğinizi söylüyorsanız...
Bu aşk değil KOCA BİR YALAN‘dır
-
Onun iyiliği için kendinizden çok Şey feda edebiliyorsanız…
Bu aşk değil YARDIMSEVERLİK‘tir
-
O üzgünken sizin de kalbiniz acıyorsa…
İşte bu AŞK‘tır
-
Tarif edemediğiniz bir çekim yüzünden ondan bir türlü kopamadığınızı düşünüyorsanız...
İşte bu AŞK‘tır
-
O herkese güçlü görünmesine rağmen içindeki zayıflığı hissedebiliyorsanız...
İşte bu AŞK‘tır
-
Başkalarını da çekici bulmanıza rağmen hiç pişmanlık duymadan onunla kalmaya devam edebiliyorsanız...
İşte bu AŞK‘tır

Tanımlar gerçekten yerinde ve çok hoş hele de bazıları..Aşk diğer duygularla karışıtrılmaması gereken bişey zaten burda onu çok güzel belirtmiş.. Dil Çıkaran

edit:bu madde en açık olanı  :
Tarif edemediğiniz bir çekim yüzünden ondan bir türlü kopamadığınızı düşünüyorsanız...
İşte bu AŞK‘tır

-Ama içlerinden en güzeli bu bence
Onun iyiliği için kendinizden çok Şey feda edebiliyorsanız…
Bu aşk değil YARDIMSEVERLİK‘tir

Dünya da yardımseverlik olsa aşka ne lüzum kalır ki.. Gözlerini Deviren
11  Diğer Konular / Sıra Sende / Ynt: HPC Rapor ve Bildirim Defteri : Haziran 11, 2008, 20:32:05
20:30

Müzik dinliyorum ve boş boş oturuyorum Gözlerini Deviren
12  Diğer Konular / Alıntı / Ynt: Sakarya Şiiri - Necip Fazıl Kısakürek : Haziran 11, 2008, 20:28:44
Normlade şiirlerini okumadığım bi şairdir ama bu şiir gerçekten çok güzel..Yani kazanılan imkansızlık mücadelesinin durumu hırsla tutukuyla anlatılımış adeta Dil Çıkaran Sakarya; sâf çocuğu, mâsum Anadolu'nun,
Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun
Yapılan ikiyüzlülükleride sıkmdan ince bir dille çok güzel anlatmış çok güzel gerçekten Gözlerini Deviren  Alkış

Alıntı
Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek;
Siz, hayat süren leşler, sizi kim diriltecek

Ama bu mısralar çok hoş Alkış Alkış

13  Diğer Konular / Not Defteri / Ynt: Karaltı : Haziran 11, 2008, 20:22:43
Alıntı
Kimseye bir şey dememişti. Sanki hiçbir şey olmamış gibi olmalıydı her şey. O gece sanki bir rüyaymış, en kötü kâbusuymuş gibi… Değildi. Olamazdı.

Alıntı
Üzerine yıkılan bu büyük sorumluluğu ve acıyı daha ne kadar taşıyabileceğini bilmemesi gibi…

Alıntı
Penceresinden bakarken, sıcak sıcak yağan yaz yağmuruna karşı içinde hiçbir dert, tasa olmadan birasını yudumlamaktı içinden geçen. Olmayacağını bildiği şey… Başka insanlar için normal olanın onun için imkânsız olması… Kendisini saran yoğun düşüncelerden kurtulsa bile vicdanından kurtulamazdı. Yaptığı seçimlerden memnun değildi, ama gençken verdiği kararların bu kadar büyük bir yere varacağını bilemezdi. Üzerine yıkılan bu büyük sorumluluğu ve acıyı daha ne kadar taşıyabileceğini bilmemesi gibi…

Çok hoşuma gitti benim çok hüzünlü ve onun verdiği güzellik var  Dil Çıkaran Özellikle cümlelerin o kadar güzelki yukardaki alıntılar çok yerinde ve harika bence  Dil Çıkaran Böyle bir yazıyı paylaştığın için çok çok teşekürler  Alkış  Alkış  Alkış
14  Diğer Konular / Geveze / Ynt: Film Afişleri : Haziran 11, 2008, 20:15:52
Müziklerin efendisi Kahkaha Kahkaha çok güldüm buna Kahkaha Hp de acıların çocğu gibi olmuş Sırıtan aam sweeney i sevmedim Dil Çıkaran
15  Diğer Konular / Kitap / Ynt: Sunay Akın : Haziran 11, 2008, 20:08:29
Sunay akın deyince aklıma 'kim bilir kaç yunus görmüş kaç deniz gezmiş' geliyor Dil Çıkaran Kelimlerle oynamasını çok iyi bilen bi şair Dil Çıkaran Öyle güzel anlamlar yüklüyor ki... Alkış Dil Çıkaran

edit:abc'yi siz öğrettiniz,che'yi biz öğrendik - aynen böyle işte kelimlerle oynuyor ve çok süper oluyor Alkış  Dil Çıkaran
Sayfa: [1] 2 3 4 ... 143