Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Temmuz 20, 2008, 12:03:03  

Mesajları Göster
Sayfa: 1 2 3 [4]
46  Diğer Konular / Televizyon / Ynt: Yaprak Dökümü : Şubat 16, 2007, 20:02:29
Ailecek izliyoruz  Dil Çıkaran hala iyi mi kötü mü olduğunu anlayamdım ama ferhundeyi seviyorum
47  Diğer Konular / Televizyon / Ynt: Ne İzlersiniz? : Şubat 16, 2007, 19:58:16
zaten iki dizi izliyorum onun dışında ara sıra yarışma programlarına bakıyorum
48  Diğer Konular / Televizyon / Ynt: Yeni Dizi Yalancı Yarim ( star ) : Şubat 16, 2007, 19:55:34
Devamlı izlemesem de her baktığımda gülüyorum Dil Çıkaran güsel bi dizi
49  Diğer Konular / Televizyon / Ynt: Selena : Şubat 16, 2007, 19:51:47
çok sıkıcı ya ilk bölümlerini izledim bıraktım Hede Hödö hiç yoktansa acemi cadıda aşk var Âşık
50  Diğer Konular / Televizyon / Ynt: en güzel tv programı : Şubat 16, 2007, 19:46:25
Ihlamurlar Altında  Ağlayan ve ER  bunları izliyebiliyorum  Gülümseyen
51  Diğer Konular / Televizyon / Ynt: E.R.ciler buraya : Şubat 06, 2007, 11:53:57
Bir kaç avatar

52  Diğer Konular / Televizyon / Ynt: E.R.ciler buraya : Şubat 05, 2007, 21:13:39
Noah Wyle'nın bi kaç resmi

53  Diğer Konular / Televizyon / Ynt: E.R.ciler buraya : Şubat 04, 2007, 20:30:00

Dizinin 10 sezon boyunca tek değişmeyen üyesi Noah Wyle, ER deneyimini anlatıyor
Sizi dava etmeyeceğimize söz veriyoruz, bize dizide yaptığınız en büyük hatayı anlatır mısınız?
Pilot bölümü çekiyorduk ve bir hastanın ateşini ölçmem gerekiyordu. Malzeme dolabına doğru gittim ve bir dil basacağı ile döndüm. Gerçekten, utanç verici bir durumdu.
John Carter karakterinde sevdiğiniz nedir?
Çok yetenekli olmasa da olağanüstü iyi niyetli oluşu. Kesinlikle sevimli ve temiz biri. Tıp fakültesinden yeni gelmiş herhangi bir öğrenci gibi gelişti kariyeri.
Hastalara ‘dikiş atmayı’ nasıl öğrendiniz?
Annem Los Angeles’ta, bir ortopedi servisinde baş hemşireydi. Eve dikiş atma setini getirdi ve ben de pratik yapabildim. Pratik için, buzdolabından çıkarttığımız tavukları kullanırdım.
Anneniz ‘doktor oğluyla’ gurur duyuyor mu?
Eğer aileniz yaptığınız işi izliyorsa, kimse onlar kadar eleştirel olamaz. Çekim bitmiş, ben tırnaklarımı yiyorum heyecandan ve annem arıyor: “Oğlum, hiçbir doktor önlüğünü en üst düğmeye kadar iliklemez...” Teşekkürler anne!
Oyunculuğa ne zaman başladınız?
Lise ikinci sınıftaydım. Bir oyunda rol aldım ve aklım başımdan gitti. Sonrasında Northwestern Üniversitesi’nde oyunculuk eğitimine başladım.
İlk rolünüz neydi?
Harikaydı, olağanüstüydü! Robert Urich’in televizyon dizisinde repliğim vardı. Ansızın odaya girip bağırıyordum: “Hey burada neler oluyor?”

54  Diğer Konular / Sinema / Ynt: sizi hüngür hüngür ağlatan filmler? : Şubat 03, 2007, 12:12:12
Babam ve Oğlum'u izlerken ağlamıştım Ağlayan ondan sonra izlediğim her dizi filmde acıklı bi sahnede gözlerim sulanıyo
55  Diğer Konular / Sıra Sende / Ynt: Öğrendim ki... : Ocak 31, 2007, 13:10:31
öğrendim ki kavuşmak aşkı öldürüyomuş Üzgün
56  Diğer Konular / Kitap / Ynt: Tarihi romanlar : Ocak 25, 2007, 13:04:26
Ya tarihi roman okuyan yok ya da bu konu önceden açılmış yine de teşekkürler arkadaşlar
57  Diğer Konular / Televizyon / Ynt: çizgi filmler : Ocak 23, 2007, 16:03:45
sponge bob özellikle patrickin salaklığına bayılıyorum Dil Çıkaran
58  Diğer Konular / Kitap / Tarihi romanlar : Ocak 22, 2007, 18:44:11
Tarihi roman okuyan var mı Ne? Ben özellikle Yavuz Bahadıroğlu'nun romanlarına bayılıyorum. Siz hangi yazarları okuyorsunuz?
59  Diğer Konular / Televizyon / E.R.ciler buraya : Ocak 22, 2007, 18:20:12
E.R. HAKKINDA İLGİNÇ BİLGİLER
ABD’de gösterime gireli 10 yıl oldu. Bu süre içinde çok sayıda oyuncu dizide rol alırken bazıları yıldızlıktan süper yıldızlığa terfi etti.

Dizi ilk gösterime girdiğinde 3. sınıftaki tıp öğrencisi John Carter’ı oynayan Noah Wyle aradan geçen 10 sezon sonunda orijinal oyuncu kadrosundan geriye kalan tek kişi. Dizide oynamaya başladığında 22 yaşında olan Wyle, şimdi 32 yaşında; evli, bir çocuk babası ama hâlâ dizideki çocuksu havasını koruyor.

ER'ın dördüncü sezonunda bir bölüm ‘canlı’ olarak yayınlandı. Söz konusu bölüm belgesel havasında çekildi ve canlı yayından önce oyuncular 8 defa prova yapmak zorunda kaldı.

ER'ın 14 Emmy Ödülü var.

Michael Crichton (dizinin yaratıcısı ve yapımcısı) Harvard Tıp Fakültesi mezunu. Öğrenciliği sırasında Massachusetts Hastahanesi’nde çalışmış. Yazdığı Five Patients (Beş Hasta) adlı kitap da oradaki deneyimlerine dayanıyor.

ER oyuncularından birkaçı (en başta Mark Greene) şu pek ünlü Top Gun filminde oynadı.

Ünlü yönetmen Quentin Tarantino ABD’de 1995’te yayınlanan bir bölümü yönetti. (Bölüm tam anneler günü öncesine rastlar; bölümün adı ise Annelik’tir.) Tarantino varlığını her zamankinden daha ürpertici ameliyat sahneleri ile belli etmişti.

ER’ın tıbbi açıdan ne kadar gerçekçi olduğu, gerçek hastahenelere ne kadar benzediği herkes tarafından merak konusudur... İşte bir doktorun cevabı: "ER hastalıkları, yaralanmaları ve hasta yoğunluğunu başarılı ile canlandırılıyor. Testler, test sonuçları ve önerilen tedavi yöntemleri genel olarak hastanın durumuna uyuyor.

(ALINTIDIR)

Benim gibi doktor olmak isteyenler için güzel bir dizi  Gülümseyen

Sayfa: 1 2 3 [4]