Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 30, 2008, 05:32:21  

Mesajları Göster
Sayfa: 1 ... 3 4 5 [6] 7
76  Harry Potter Konuları / Ölüm Yadigârları Kitap / Ynt: Merak edilen sorular ve Rowling'in cevapları!! DİKKAT SPOILER!! : Temmuz 31, 2007, 18:56:06

Not: Tülün Ötesiyle ilgili hiçbir soru ya da cevap bulamadım, çok ilginç, sinir bozucu ve saçma. Merakımı en cezbeden şey buydu ama hiçbirşey yok ortada, bu yüzden Rowling'i affetmeyecem  Kızgın[/spoiler]
[/quote]

evet arkadaşım sana son derece katılıyorum.Zira  kitapta en dikkatle ve severek takip ettiğim karakter sirius tu.ve sirius harry nin ailesinden kalan tek perça olarak duygusal anlamdaki bağlılığıyla ve paylaştıklarıyla son kitapta geniş bir açıklamayı hak ediyordu.o kadar  bilinmeyen bir şeyin son kitapta açıklanması gerekirdi.

ben de ona kitap çok güzel olduğu halde çok kızgınım.çünkü "bitirecem bitirecem"  diye acele edip bizler için yarım kalan,açıklanmamış çok şey bıraktı. >:(sığmıyacaktıysa da bir kitap daha yazardı yada kalın bir kitap olurdu halledilirdi.ama bitti işte yarım kalan ve saçma bir şekilde bağlanan bir çok parçayla 8)nys yine de o bizim kitabımız onunla büyüdük.herşeye rağmen çok seviyoruz onu.  Şeytani
77  Harry Potter Konuları / Ölüm Yadigârları Kitap / Ynt: Sonsöz Bölümü'nün Türkçesi - Spoiler !!! : Temmuz 27, 2007, 19:11:09
            abi ne derseniz deyin cidden ruhumun bir parçası kopmuş gibiyim.
ya düşünsenize Onunla birlikte büyüdük biz... ve artık yok.şimdi bakıyorum da herkes kendi içinde bazı karakterlere o kadar çok bağlanmış ki şimdi onların yokluğu,ölümü gerçekmişçesine acı veriyor bize. Ağlayan
 en azından bana... çünkü HP benim bomboş yalnız dünyama öyle bir ışık olmuştu ki, o aydınlık gözlerimin başka hiç birşey görmemesini sağlamıştı..
tşkler JKR.. hoşçakal HP Ağlayan Ağlayan
78  Harry Potter Konuları / Ölüm Yadigârları Kitap / Ynt: Kitabı nasıl buldunuz? : Temmuz 23, 2007, 11:53:33
         of deli var ya... Şeytani
 JKR yine ters köşeye yatırdı bizi birçok konuda.özellikle bizim harry den beklemediğimiz yetenekler konusunda güç konusunda.dumbledoer un da eline sağlık tabi.ve zavallı snape ciğimizin de:( nys sonuç olarak süper en güzeli serinin Alkış
79  Harry Potter Konuları / Ölüm Yadigârları Kitap / Ynt: Dumbledore ve Grindelwald hakkında herşey-- DİKKAT!! SPOILER İÇERİYOR!! : Temmuz 23, 2007, 11:45:36
    biliyodum okudum biyerde.ama heyo kitap ın özetini de buldum bölüm bölüm Alkış
80  Harry Potter Konuları / Ölüm Yadigârları Kitap / Ynt: Sizce Voldemort??? : Temmuz 08, 2007, 00:03:07
     Aslında olabilir.şu açıdan;çünkü piyasada bir ihtimal dolanıyo ya "harry okula dönmeyecek" diiye
işte bu doğumgününde eğer saldırı olursa büyü kullanacak diyorsunuz ya bu da onun okuldan atılmasına ve dolaylı olarak dönmemesine sebep olabilir.
fakat açıkk söyliyim bence bu düşünülen teorinin pek sağlam temeli yok yani harry nin şuan için voldemort la tek başına karşılaşması çok açık ki MÜMKÜN değil!!!
81  Harry Potter Konuları / Ölüm Yadigârları Kitap / Ynt: Snape hangi tarafta ? : Temmuz 07, 2007, 23:36:21

arkadaşlar işte bu da diğerinin tam zıttını savunan bir alıntı. (Bir anlamda ANTİTEZ)Hadi bakalım kararı siz verin

Snape ileri atıldı ve cüppesinin sol kolunu sıvayarak Dumbledore'un yanından geçti. Kolunu öne uzatıp gösterince, Fudge irkildi.
"İşte," dedi Snape haşin bir sesle. "İşte. Karanlık İşaret. Bir saat önceki kadar belirgin değil, o sırada kapkara olmuştu. Ama hâlâ görebilirsin. Her Ölüm Yiyen'de bu işaret vardı, bizzat Karanlık Lord tarafından dağlanmıştı. Bu hem birbirimizi tanımamız, hem de onun istediği zaman bizi huzuruna getirmesi için bir araçtı. Hangi Ölüm Yiyen'in İşaret'ine dokunsa, o Ölüm Yiyen bulunduğu yerden anında Buharlaşır ve onun yanında Cisimlenirdi. Bu İşaret yıl boyunca giderek belirginleşti. Karkaroff unki de. Karkaroff bu gece niye kaçtı sanıyorsun? İkimizin İşaret'i de yanmaya başladı, ikimiz de onun döndüğünü anladık. Karkaroff, Karanlık Lord'un intikam alacağından korkuyor. O kadar çok Ölüm Yiyen'e ihanet etti ki, sürüye geri alınmayacağını biliyor." (Ateş Kadehi Sf.828)

"Severus," dedi Dumbledore, Snape'e dönerek. "Senden ne istemek zorunda olduğumu biliyorsun. Eğer Hazırsan... hazırlıklıysan..."
"Hazırım," dedi Snape.
Her zamankinden daha solgun görünüyordu ve soğuk, siyah gözleri tuhaf bir şekilde parıldıyordu.

Evet Arkadaşlar.. Bu Satırları Hepiniz Hatırlarsınız Herhalde.Peki Melez Prens'ten Şu Satırları?

“Yoksa yanıldıgını mı düsünüyorsun? Ya da onu bir sekilde kandırdıgımı mı? Karanlık Lord’u, en büyük büyücüyü,dünyanın gördügü en becerikli Zihnefendar’ı kandırmak?”

Bellatrix bir sey demedi, ama ilk kez az da olsa rahatsız olmus görünüyordu. Snape konunun üzerinde durmadı. Tekrar içkisini aldı, tek yudumda bitirdi ve devam etti. “Karanlık Lord güçten düstügünde nerede oldugumu merak ediyorsun.Bana emrettigi gibi Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’ndaydım, çünkü Albus Dumbledore hakkında casusluk yapmamı istemisti. Karanlık Lord’un emri oldugundan isi almaya cüret ettigimi biliyorsun, degil mi?”

Bunlar Snape'in Bellatrix'e Yaptığı Açıklamalar. Şimdi Bana : "İkisinden Ne Çıkar Bunların?" Diyeceksiniz.. Bakın Neler Çıkar :

1. Snape Asla Bazı Arkadaşlarımızın Teorilerinde Dile Getirdikleri Gibi Voldemort'a Karşı Zihinbend Yapmadı. Çünkü Baştan Beri Tarafı Belliydi, Zaten İstese De Zihinbend Yapamazdı; Çünkü Voldemort'un Zihinefend Gücü Hakkında Da Elimizde Bazı Bilgiler Var :

Frank, sesinin titremesi daha da azalarak, "Büyücüyle neyi kastettiğini bilmiyorum," dedi. "Bütün bildiğim şu: Bu gece polisi ilgilendirmeye yetecek kadar şey duydum, evet, öyle. Cinayet işlemişsiniz ve başka cinayetler planlıyorsunuz! Ve şu kadarını da söyleyeyim," diye ekledi, ani bir ilhamla, "karım burada olduğumu biliyor ve eğer geri dönmezsem -"
Soğuk ses yavaşça, "Karın yok," dedi. "Burada olduğunu kimse bilmiyor Buraya geldiğini kimseye söylemedin. Lord Voldemort'a yalan söyleme, Muggle, çünkü o bilir... her şeyi bilir..."

Voldemort'un O Anki Durumunu Hepiniz Hatırlıyorsunuz Galiba.. Henüz Bir Bedeni Yok Sadece Asa Tutabiliyor, Güçsüz Ve Zayıf, Ancak -büyük ihtimalle- Göz Teması Olmadığı Halde Frank Bryce'ın Kafasından Geçebilenleri Anlayabiliyor. Ve Snape'in Voldemort'un Yanına Gittiği Gece Voldemort Bedenine Kavuşmuştu, Artık Aciz Değildi. Bu Kadar Güçlü Bir Büyücünün Snape Tarafından Kandırılabileceğine Kanaat Getiren Var Mı? Snape De Zihinbend'de İyi Olabilir, Ama Bence Voldemort'u Kesinlikle Kandıramaz, Zaten Kandırmasına Da Bence Gerek Yoktu.

2.Snape Bellatrix'e Kesinlikle Doğruları Söylüyordu :

“Düsün!” dedi Snape tekrardan sabırla. “Düsün! İki saat beklemeyle, yalnızca iki saatle, Hogwarts’taki casusluk görevimin kalıcı olmasını garanti altına aldım! Dumbledore’un, yalnızca o emir verdi diye Karanlık Lord’un tarafına geçtigimi düsünmesini saglayarak, onun ve Zümrüdüanka Yoldaslıgının hakkındaki tüm bilgileri ulastırabilecektim! İyice düsün, Bellatrix: Karanlık İsaret, aylardır gittikçe belirginlesiyordu. Geri dönmek üzere oldugunu biliyordum, bütün Ölüm Yiyenler bilir! Ne yapmak istedigimi düsünecek çok zamanım vardı, bir sonraki hamlemi planlamak için, Karkaroff gibi kaçmak için, degil mi?”

Bence Jo Bu Satırları Yazarken Artık Snape'in Tarafını Belli Etmesi Gerektiğini Anlayarak Yazmıştı. Snape Tarafını Açıkça Belli Ediyor, Doğruları Söylüyor. Dumbledore Snape'ten Casusluk Yapmasını İstemişti, Snape Dumbledore'u Kandırdı, Ancak Voldemort'u Kandırmasına Gerek Yoktu, Zaten Kandıramazdı.

3. Snape'in Bahsettiği Hamle :

“Düsün! İki saat beklemeyle, yalnızca iki saatle, Hogwarts’taki casusluk görevimin kalıcı olmasını garanti altına aldım!

Hangi İki Saat Bu? Hemen Açıklayalım :

Voldemort yere eğilerek Kılkuyruk'un sol kolunu zorla altından çekti; onun cüppesinin kol ağzını dirseğinin yukarısına kadar açtı ve Harry o kolun derisinde, canlı bir kırmızı dövmeyi andıran bir şey gördü - ağzından bir yılan çıkan bir kafatası - Quidditch Dünya Kupası'nda gökte beliren görüntü: Karanlık İşaret. Voldemort onu dikkatle inceledi, Kılkuyruk'un artık kontrolden çıkmış ağlamasını da umursamadı.
Yumuşak bir sesle, "Geri gelmiş," dedi. "Hepsi fark etmiş olmalı... ve artık, göreceğiz... artık öğreneceğiz..."
Uzun, beyaz işaretparmağını Kılkuyruk'un kolundaki damgaya bastırdı.
Harry'nin alnındaki yara izi yenidan keskin bir acıyla dağlandı ve Kılkuyruk ulurcasma bağırdı; Voldemort parmaklarını Kılkuyruk'un İşaret'inden çekti; Harry, İşaret'in kapkara kesilmiş olduğunu gördü.

Süreç Buradan Başlıyor Ve Tam Aşağıdaki Bölümde Bitiyor:

"Severus," dedi Dumbledore, Snape'e dönerek. "Senden ne istemek zorunda olduğumu biliyorsun. Eğer Hazırsan... hazırlıklıysan..."
"Hazırım," dedi Snape.Her zamankinden daha solgun görünüyordu ve soğuk, siyah gözleri tuhaf bir şekilde parıldıyordu.Dumbledore, "O halde, iyi şanslar," dedi ve Snape'in tek kelime etmeden Sirius'un ardından çıkıp gidişini, yüzünde hafif bir endişe ifadesiyle izledi.Dumbledore birkaç dakika boyunca konuşmadı.

Süreç Burada Bitiyor, Snape Odadan Çıkıyor Ve Voldemort'a Özürlerini Sunmaya Ve Geçen 13 Senede Topladığı Bilgileri Aktarmaya Gidiyor.

Hala Snape'in Masum Olduğunu Düşünen Varsa Sorularına Cevap Verebilirim, Ki Bunu İddia Eden Arkadaşlarımız Dumbledore'un Katledilmesini İşin İçine Katmadan Buna Karar Verdiğimi Unutmasınlar

bana göre ilki daha mantıklı ama sizler için araştırmalarımız son hızla deveam ediyor..
  SYLAR a teşekkürler
82  Harry Potter Konuları / Ölüm Yadigârları Kitap / Ynt: Snape hangi tarafta ? : Temmuz 07, 2007, 23:23:07
          Şeytani   güzel bir teori (alıntıdır) Şeytani
1- O prensin kaçışı bölümünde gerçekleşen bir olay varki Snape'in iyi olduğuna dair çok iyi bi kanıt bence. Bu olay şudur; Snape ile Malfoy bahçede kaçıyorlar ve Harry arkalarından koşuyor. Sonra Snape Malfoy'a gitmesini söylüyor. Harry Snape'e birkaç büyü yapıyor ama Snape hepsini engelliyor ve onla alay ediyor. Daha sonra Harry'e bir ölüm yiyen saldırıyor ama Snape onu engelleyerek "hayır o karanlık lordun" diyor ki bu ne kadar inandırıcı bir bahane bilmiyorum ve asıl olay sonra gerçekleşiyor. Harry Snape'e ödlek diyor ve Snape bir asa hareketiyle harryi ASASIZ bırakıyor ama Snape Harry'i neden orda öldürmedi, hadi onu geçtim. Diyelimki Harry'i Voldemort'a bırakmak istiyor ama Snape sonuçta onu kıstırmıştı ve bir çeşit bağlama büyüsüyle onu karanlık lorda götürebilirlerdi. Size bunun bir örneğini vereyim; üçüncü kitapta Harry, Hermione ve Ron üçlüsü Snape'e bağıran barakada silahsız bırakma büyüsü yapıp ellerini büyüyle bağlamışlar ve yine bir çeşit büyüyle onun havada peşlerinde gelmelerini sağlamışlardı hatırlarsanız, neden snape böyle bir şey yapmadı? Harry de aynen Dumbledore gibi kapana kısılmıştı. Tamam öldürmemesinin nedenini anlıyorum ama onu bağlayıp Voldemort'a götürmemesinin nedenini anlayamıyorum. Bu olay çok mu uzun sürecektiki, tabiiki hayır, sonuçta yanında başka ölüm yiyenler de vardı ve bu saniye sürmeyen bağlama büyüsünü yaparken ölüm yiyenler onu gelen Hogwarts öğretmenlerinden koruyabilirdi ama Snape sadece "O karanlık lordun," demekle yetindi. Bunun tek bir cevabı vardır. Snape hain değildir, Harry'i orda mutlak bir ölümden korumuştur.

2-Altıncı kitaptaki "aksak bir anı" bölümünde şu da çok dikkatimi çekti. O bölümde Harry Snape ile Malfoy arasında geçen konuşmayı herkese anlatıyor ve herkesin kafası karışıyor ama Harry bu olayı Dumbledore'a anlattığında Dumbledore çok normal karşılıyor. Bunda bir gariplik yok mu? Tamam Dumbledore Snape'e çok güveniyor olabilir ama o konuşmada asıl önemli olan Snape değildiki. Snape'e güvense bile en azından Malfoy hakkında düşünmesi gerekirdi. Çünkü o konuşmada ön planda olan Malfoy ve Malfoy'un planı. Dumbledore'un böyle davranması bence kendisinin bu olayı planladığını gösterir. Yani bence Harry'nin anlattığı kadarıyla Snape'in Malfoy ile öyle konuşmasına Dumbledore hiç şaşırmadı çünkü zaten Dumbledore Snapei bu planı öğrenmesi konusunda sıkıştırıyordu ve Snape de ondan tarafta gözükerek Malfoy'u sıkıştırıyordu.

3-Kitabı okurken bir bölüm daha ilgimi çekti ve o bölümde Ron'un zehirli iksiri içerek yatak döşek yatması anlatılıyordu. Bildiğimiz gibi o zehirli içecek Dumbledore'a verilmek istenmişti ama Ron'un eline geçmişti Slughorn sayesinde. Ve bu olaydan sonra soruşturma başlamıştı falan. Daha sonra Hagrid bir yerde Dumbledore ile Snape'in konuşmasına kulak misafiri oluyor. Ve Hagrid'in dediğine göre Dumbledore Snape'e bir nedenden dolayı kızmış ve Hagrid'in dediği aynen şu: sayfa 135

" "Eh işte -- sadece Snape'i Dumbledore'a birçok şeyi cepte saymakla hatta ettiğini ve belki de onun -- Snape'in-- artık bunu yapmak istemediğini söylerken duydum --"
"Neyi?"
"Bilmiyorum, Harry, Snape kendisinin fazlaca çalıştırıldığını düşünüyordu sanki, hepsi bu -- neyse, Dumbledore da ona dobrba dobra yapmaya söz verdin, işte o kadar, dedi. Çok kararlı konuştu...................."

Gördüğünüz gibi Snape Dumbledore için bir şey yapıyor. Ve bu olay ile Snape'in Malfoy'a ne yapmaya çalıştığını sorması arasında gayet kuvvetli bir ilişki var. Bence Snape'in yapmaya çalıştığı şey Malfoy'un ne yapmaya çalıştığını öğrenmek ama Snape'in birçok çabasından sonra hala öğrenememesi Dumbledore'un canını sıkıyor. Şurası çok önemli: Eğer Snape Voldemort'un casusu olsaydı Dumbledore'un ona bu görevi vermesine rağmen Snape gidip Malfoy'u sıkıştırmazdı. Dumbledore'a Malfoy'un planı ile ilgili yalan yanlış bilgiler verirdi. (sonuçta zihinbendde iyi) Snape eğer haindir dersek onun hain olmamasıyla ilgili çelişkilerden çok daha fazla çelişki ortaya çıkıyor. Aynı zamanda şunu da söylemek gerekir. Rowling gibi her süprizi sona saklayan bir yazarın daha altıncı kitabın başından yani ikinci bölümden son bölüme kadar Snape'i hain göstermesi de bana çok ilginç bir durum gibi geliyor.

4-İşte snapein bellaya "voldemortun planını biliyorum" derken yalan söylediğinin kanıtı...
Malfoy ile Snape arasında geçen konuşma:Snape soruyor;
" 'Planın nedir?"
"Seni ilgilendirmez!"
"Eğer bana ne yapmaya çalıştığını söylersen, sana yardımcı olabilirim -- "
"Başka yardıma ihtiyacım yok, teşekkürler, yalnız değilim!" """""

Ve ardından ikinci bir konuşma:
" "Crabbe ve Goyle'a ceza vermeseydin, onlar yanımda olurdu!"
"Alçak sesle konuş!" diye payladı Snape öfkeyle, çünkü Malfoy'un sesi heyecanla yükselmişti. "Eğer arkadaşların Crabbe ve Goyle bu sefer Karanlık Sanatlara Karşı Savunma SBD lerinden geçmek istiyorlarsa, şimdi çalıştıklarından biraz daha fazla çalışmaları ger -- "
"Ne fark eder ki?" dedi Malfoy. "KSKS-- bu sadece bir şaka değil mi, bir oyun?Sanki herhangi birimizin Karanlık Sanatlardan korunmaya ihtiyacı varmış gibi -- " """""
Bu ikincisinde Snape'in Crabbe ve Goyle'a ceza vermesi, bu yüzden onların Malfoy'a planında yardım edememesi anlatılıyor. Yani Snape bu planı engellemeye çalışıyor ya da planı öğrenmek için bu işin uzamasını sağlıyor. Crabbe ve Goyle'a ceza veriyor ve savunma olarak "Crabbe ve Goyle sınavdan iyi almalı diyor." Ne kadar komik!! Voldemortun yanında olan birinin savunması bu mu olur yani? Numara yaptığı ne kadar açık. Bahanesi o iki salağın ksks sınavından iyi almasını istemesi mi yani? Malfoy doğru söylüyor. Sonuçta ksks ne ki? Onlar Voldemort'un yanında ve bu plan başarılı olursa ne ksks kalıcak ne de Hogwarts, böyle saçma bir bahane olabilir mi? Açıkça malfoyun ağzından laf almaya çalışıyor. Yani zaten kendi binasını kayırmasıyla bilinen bir öğretmenin kendi binasından iki öğrenciyi KSKS dersinden kötü alsalar da geçirmesi pek de dikkat çekmez sanırım. İlk yazdığım konuşmayı hiç açıklamıyorum bile. Her şey açık. Voldemort'un planını bildiğini söyleyen birnin Malfoy'a planı sorması çok çelişkili.

5- Şu sayfayı dikkatle okuyun lütfeni sayfa 544-545:

"--- ama tam o anda mazgallara çıkan kapı hızla bir kez daha açıldı;Snape orada duruyordu; asasını elinde sıkı sıkı tutarak, kara gözleriyle duvarın önünde yığılmış duran Dumbledore'dan, gözü dönmüş kurtadamın da dahil olduğu dört Ölüm Yiyen'e ve Malfoy'a varana kadar sahneyi taradı."

Şimdi ben bunu niye yazdım? Çünkü bence Snape o kulede Dumbledore ile birlikte Harry'nin de orda olduğunu biliyordu. Neden diyeceksiniz tabiiki normal olarak. Çünkü hatırlarsanız kuleye Dumbledore ve Harry, yani iki kişi geldi ve süpürgeyle geldiler uçarak. Yani kulede Dumbledore'un olduğu yerin hemen arkasında iki süpürge bulunmalı.Snape'in Dumbledore'un olduğu yere baktığı yazıyor. Ve bence Snape bu iki süpürgeyi gördü. Sonra Snape Dumbledore'un yanında başka kimse görünmediği için bunun pelerine saklanmış olan Harry olduğunu anladı. Peki niye diğerleri buna dikkat etmedi? Malfoy dikkat edemezdi çünkü Dumbledore'a konsantre olmuştu. Ölüm Yiyenler ise zaten yoldaşlık geleceği için telaşlıydı ve Malfoy'a acele etmesini söylemekten başka birşey yapmıyorlardı. Onların da gözünden kaçmış olabilir. Ama özellikle Snape içeri girince hemen Snape'in her yere baktığına dair bir tasvir yapıyor Rowling. Niye özellikle Snape için bu tasviri yapıyor? Burda bir ipucu var. Açık açık "snape iki tane süpürgeyi gördü" demez herhalde. Bunun yerine öyle bir anlatım kullanıyor snape için ve Snape Harry'nin orda olmasına rağmen onu açığa çıkarmıyor ve ona büyük bir iylikte bulunmuş oluyor.

6- Bozulmaz yemin olayında snape doğaçlama yapmak zorunda kaldı. Ve o yemini kabul etti. Çünkü başka şansı yoktu. Bellatrix'in ona nasıl baktığını ve ne imalarda bulunduğunu kendi gözlerinizle okudunuz. Siz o durumda olsaydınız ve Dumbledore'un casusuysanız ne yapardınız. Snape'in orda ne kadar sıkıntıya düştüğünü ve bu cevabı verirken ne kadar düşündüğünü de okudunuz. Snape RESMEN bu yemini kabul ederek kendi canını Dumbledore için tehlikeye attı ve fedakarlık yaptı. Ama şimdi geliyorum asıl konuya;
Bu aklınızda kalan soruya bir cevap buldum. Bence dumbledore ile snape arasında yapılan plan snape bozulmaz yemini ettikten sonra yapıldı. Yani snape bu yemini etmek zorunda kaldığını ve ettiğini Dumbledore'a söyledi. Ve bence Snape planı aslında bilmiyor. Orda bellaya biliyorum diye yalan söyledi ve sonra zihinbend ile yalanını sakladı. Sonra olanları Dumbledore'a anlattı. Ama Dumbledore Snape'e kendisi yüzünden zarar gelmesini ya da dahada kötüsü ölmesini istemedi. Bu yüzden dediki "malfoyu takip et ve en azından ne görev peşinde olduğunu anlamaya çalış ve en sonunda plan başarıya ulaşırsa gerekirse beni öldürerek onların sana güvenmesini sağla".

7- Snape le ilgili  bir küçük kanıtım daha var.. Sayfa 42
" "Karanlık Lord'un, Draco'nun yapmasını istediği eylermi sen yerine getirecek misin?"
Bir an sessizlik oldu. Bellatrix, asası onların birbirine sarılı ellerinde, gözleri kocaman kocaman, baktı.
"Getireceğim," dedi Snape.

Yine burda da gördüğümüz gibi "bir an sessizlik oldu" cümlesiyle snapein bu kararı verirken zorlandığı ve de gönülsüz olduğu anlamı çıkarılabilir. Bu kararı verirken zorlanıyor. Ama bellatrixin güvenini kazanması için "getireceğim" diyor

9- Hatırlarsanız Yoldaşlık Harry'i falan kurtarmak için esrar dairesine gidiyordu ve Sirius Snape'e "biz bakanlığa gidiyoruz, şöyle şöyle oldu, git Dumbledore'a haber ver" demişti ve Snape gidip Dumbledore'a haber vermişti esrar dairesindeki olaylarla ilgili. Ve Dumbledore Snape'in bu yararlı bilgisi sayesinde oraya zamanında ulaşıp Harry'i kurtardı. Hatırlarsanız Voldemort Harry'e tam aveda lanetini yapmıştı ve o büyü harrye doğru geliyorduki Dumbledore'un canlandırdığı bir heykel o büyüye atladı ve Harry kurtuldu, yani Snape Harry'i dolaylı olarak da kurtarmış oldu. Snape aslında bu olayda hiç bir yarar sağlayamazdı. Tamam diyelimki diğer tüm olayları (harryi beş yıl öldürmemesi,felsefe taşını koruması,karanlık işaret ilk çıktığında hemen gitmemesi vs...) Dumbledore'a Voldemort'un casusu olduğunu çaktırmamak içindi. Peki bu seferki ne içind? Sirius ve Yoldaşlık zaten ölüme gidiyordu. Snape bunu söylemese bile kimse onun ölüm yiyen olduğunu anlamazdı ki anlasalar ne olacaktıki. Eğer Snape bunu söylemesydi Harry ölmüş olacaktı, Voldemort'un en büyük amacı buydu, yani bu durumdan sonra Snape'in ölüm yiyen olduğu anlaşılsa nolur anlaşılmasa nolur.

10-Rowling "Snape'in patronusu onun asıl kimliğini ele vericek" demişti. Rowling böyle bir bilgi verdiğine göre Snape son kitapta patronusunu kullanacak ve insanlar onun patronusundaki hayvanını görerek onun kimliğini anlayabilecekler. Peki, patronus kimlere karşı kullanılır? Ruh Emicilere karşı, Peki, Ruh Emiciler kimin tarafında? Voldemortun tarafında. Gerisini siz tahmin edin.

11-Son kitapta Snape Dumbledore'un hayatını kurtardı. Dumbledore "kendi muazzam yeteneğim ve Snape'in son andaki müdahelesi olmasaydı sana bunları anlatamazdım" Albus yüzüğü ne zaman almıştı? Yazın. Snape bozulmaz yemini kabul etmeden önce ya da sonra belkide, bu önemli değil. Önemli olan Snape'in orda hiçbir çıkarının olmayışı. Snape Dumbledore'u kulede öldürerek ölüm yiyen olduğunu açığa çıkarttı, oysa eğer Dumbledore'a orda gereken iksiri vermeyip onun ölümüne sebep olsaydı Dumbledore'un ölümünün nedeninin Snape olduğu bile anlaşılmaz, böylece Snape casusluğuna devam edebilirdi, peki neden böyle bir yolu seçebilmek varken kendisinin ölüm yiyen olduğunu açıkça belli etti.

12- Son kitapta ölüm yiyenler kuleyi basıyor ama bu kadar önemli bir olayda Snape'in haberi yok. Deniliyorki Malfoy Snape'e söylemedi bu planı. Ona söylememiş ama alecosundan tut greybackine kadar herkes biliyo planı ve Snape'e Flitwick haber veriyor ama Snape Flitwick'e sadece bi sersemletme büyüsü yapıp onu etkisiz hale getiriyor. Aynı Dumbledore'un Kingsleye "başka çaresi kalmadığı için" yaptığı gibi. O olayı  hatırlıyorsunuzdur. Normalde bi ölüm yiyen olsa en azından zarar verici bir büyü yapar.

düşünün bakalım,orderlord a saygılar(hortkuluk)
83  Harry Potter Konuları / Ölüm Yadigârları Kitap / Ynt: HORTLULUKLARDAN BİRİ BELATRIXDE : Temmuz 07, 2007, 23:14:13
 BEN bu konudaki görüşümü yineliyorum arkadaşlar.Çünkü Dumbledore un sözleri güvenilir değil mi hepimiz biliyoruz,hatta snape konusunda bile haklı çıkabilir.

Arkadaşım bence Voldemort bellatrix e hortkuluk emanet etmez.sebepleri;
1)Bella bir ölüm yiyen ve hortkulukları bilmiyor olması lazım
2)Dumbledore un hep dediği gibi Voldemort ne kadar etrafı kalabalık olursa olsun yalnız çalışır..

AYRICA buna 3.bir madde ekliycem: Voldemoert Bellatrix gibi karakter olarak zayıf bir ölüm yiyene bir şey emenet etmez
(bkz.esrar dairesinde sinirinden yaptığı zayıflıklar;az kalsın küçücük Hrry le duello yapacaktı "harry voldemort un olduğu halde" yani efendisi izin vermediği halde.

Ama tabi herzaman ki gibi JKin olmayacak şeyi yazma ihtimali de war,hiç belli olmaz.
84  Harry Potter Konuları / Ölüm Yadigârları Kitap / Ynt: Snape Neden KSKS'ye Atandı? : Temmuz 07, 2007, 23:00:23

arkadaşım düz mantık DOĞRU mantık bravo.haklısın..
ayrıca burdan yola çıkarak dumbledore un da bunu zaten Planlı yaptığını düşünüyorum.sonuçta zaten bişy olamayacağını bildiği için.
85  Harry Potter Konuları / Ölüm Yadigârları Kitap / Ynt: Snape Neden KSKS'ye Atandı? : Temmuz 07, 2007, 21:29:01
  Bak snape.Bu kadının bize kaçkere teori yazdırıp kaçkere ters köşeye yatırıp kazık attığını biliyoruz hepimiz.O yüzden hiç belli olmaz yapacakları.En olmayacak kişileri hikayenin sonunda merkeze oturtmadı mı,hiç olmayacak olmaz harry nin ihtiyacı var dediğimiz kişileri öldürmedi mi.O yüzden boşu boşuna ümit besleyip de kitabın sonunda ağlayıp zırlamak da saçma.Ben milleti yönlendirmek için yazmıyorum heralde,öyle olsaydı bütün teori yazanların beğenilmeyenler tarafından afaroz edilmesi filan gerekirdi.Ayrıca forum konusu ile ilgili yaz(konu dışıysa özel at),bu forumlar sataşma için değil arkadaşıMMM.

Nys gerçek h.pciler bu teorilerin hiçbirine bağlanmamaları gerektiğinin farkında zaten.Kolay gelsin CNM Cool
86  Harry Potter Konuları / Ölüm Yadigârları Kitap / Ynt: son söz YARA İZİ degilmişş!!!! : Temmuz 07, 2007, 21:19:15
weeev size yeni bi haber işte altta sizi beklior!

JK Rowling ile yapılan bir röportaj bu akşam 22:35'te BBC One kanalında başlayacak olan Jonathan Ross Show'da yayınlanacak. The Telegraph gazetesi dün yapılan bu röportajın bir kısmını yayınladı. Röportajda JKR:
"Kitabı bitirince inanılmaz rahatladım. Hiç kimsenin nasıl hissettiğimi anlayacağını sanmıyorum. Aslında kitabı bitirmek şimdiye kadar hissettiğim en olağanüstü duyguları beraberinde getirdi. Kendimi aşırı mutlu ve aynı zamanda mahvolmuş hissettim; sonlara doğru bir bölümü bitirdiğimde ise resmen yaygara kopardım, bağırıp çağırdım, bu bölüm uzun zamandır aklımdaydı zaten.
Tek başıma bir otel odasında hıçkıra hıçkıra ağlıyordum. Bir şişe şampanyanın yarısını tek dkişite içtim ve rimelim tüm yüzüme bulaşmış halde eve döndüm. Gerçekten zor bir durumdu." dedi.

ne dionuss!!

BENce kadın sonunda sıyırdı:::

umarım kitabın finali bize de olumsuz anlamda böyle şeyler yaşatmaz:)

87  Harry Potter Konuları / Ölüm Yadigârları Kitap / Ynt: Snape Neden KSKS'ye Atandı? : Temmuz 07, 2007, 21:12:01

arkadaşım bence dumbledore un düşüncesiyle ilgili kısım pek de akla yakın değil.Adam bikere insan öldürmeyi bayağı bulan ve yapabileceği halde elini sürmeyen biri.niye böyle sadistçe bir düşünceyle snape e ksks dersini versin ki.Buna gerçekten inanmak istediğim için söylüyorum,hiçbirimiz emin olamayız ama;

bence tüm bu görevleri filan snape ve dumbledore un beraber planlayıp bu öğretmenlik işini de voldemort a göstermelik olarak hesaplamaları muhtemel.
umarızz öyledir.. Ne?
88  Harry Potter Konuları / Ölüm Yadigârları Kitap / Ynt: HORTLULUKLARDAN BİRİ BELATRIXDE : Temmuz 07, 2007, 20:01:33

Arkadaşım bence Voldemort bellatrix e hortkuluk emanet etmez.sebepleri;
1)Bella bir ölüm yiyen ve hortkulukları bilmiyor olması lazım
2)Dumbledore un hep dediği gibi Voldemort ne kadar etrafı kalabalık olursa olsun yalnız çalışır..
89  Harry Potter Konuları / Ölüm Yadigârları Kitap / Ynt: Tonks ne işler çeviriyor? : Temmuz 07, 2007, 19:30:37

yok iksirden öldü demedimki zaten ben.çok özlü iksir öldürmez ki.
 Demek istediğim "Belatrix esrar dairesinde kimi öldürdü o zaman" dı.
nys haklısın saçma oldu kapatalım Sırıtan
90  Harry Potter Konuları / Ölüm Yadigârları Kitap / Ynt: TONKS'DA Bİ TUHAFLIK YOKMU SİZCE-TONKS TEORİSİ : Temmuz 07, 2007, 19:15:57
 ooo black3 keşke öyle olsaydı valla ama sanmam.onun üstünde pek durmamışki yani siriusla ilgili olarak.
Aslında mantıklı olabilir ama ya düşününce yani o sirius olsa tonks mu öldü,ölse sirius lupin e aşkını ilan edip niye orda burda ağlasın Gülümseyen)))) yok tutmaz bu teori black cim.Ama bişy de var ki bunu biryere bağlayamıyoruz,niye tonks un patronusunun üstünde durmuş ki,niye snape de onla dalga geçiyo ki?
bu JK sapıttı valla.Korkum tüm bu uçları doğrudüzgün birbirine bağlayamadan seriyi bitirmesi.
Sayfa: 1 ... 3 4 5 [6] 7