Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Aralık 02, 2008, 22:29:57  

Mesajları Göster
Sayfa: 1 ... 6 7 8 [9] 10 11 12 ... 43
121  Diğer Konular / Not Defteri / Ynt: Gökkuşağı Damlaları [Öndeyiş+ 1. Bölüm] : Kasım 25, 2007, 13:50:15
Gria: Yorumun için çok sağol ^^ Sarılan Ahh ah en sevdiğim şarkılarından biri sonbahar Kahkaha neyse bence de gerçekten seven insan affetmeyi bilen insandır. Çünkü sevgide kin, nefret, hesap tutmak yoktur. Sen en iyisini yapıyosun inan ki.. =) Onlardan biri olma boşver...

Marvolo: Yeniden sağol Kahkaha

Rose_Black: Sen de yeniden sağol Dil Çıkaran

Marissa : güsel yorumun için çok teşekkür ederim Sarılan
122  Diğer Konular / Not Defteri / Ynt: Gökkuşağı Damlaları [Öndeyiş+ 1. Bölüm] : Kasım 25, 2007, 00:17:58
niye bukdr üzldm bu yazıyı okrkn? ayrlmk istemediim insnla kıas bir süra biraraya geldkten sonra ayrılrken neyapacaımı bilemediğim  içnimi?yoksa bu hikayeyi sanrım bildiiğim içnmi Üzgün gerçi benm hikayem bunnkindn iyi Kahkaha am olsn yinede bole olmsı beni üzüor Üzgün çok güzel bi yazı olmş Sarılan aslında dier bölmleri istiorm ama son bölmden çok korkuorm Üzgün tebrkler çok gzl olmş Gülümseyen hele baştaki şiir çok hoştu Gülümseyen

Sağol beğenmene sevindim =)) Sarılan

Alıntı
Yer yer beyaz, aslında gri, fırtınanın tam da ortasından kopup gelmiş küçük minicik bir bulut kütlesiydi yalnızca, pürüzsüz masmavi gökyüzünde asılı kalan. Acelesi varmış gibiydi.
öncelikle betimleme ve benzetmelerin çok hoş. girişteki ilk paragrafı anlamak ve iyice özümsemek için bi kaç defa okumak lazım, zira betimleme ve benzetmeler çok etkileyici.
Alıntı
Gidiyoruz, kim olduğumuzu bilmeden.
Rüzgâr, acılarımızı uçurmaya yetmiyor
Bu karanlık sonbaharda…
bu dizeler de bir o kadar etkileyici ve anlam yüklü. akıcı bi yoğunluk var.

sonbaharda her zaman bi hüzün vardır. melekler ayrılır gibi aynen. sen de bu olayı çok güzel anlatmışsın. dünyada ne yapıcaklar merak ettim. devam etmen umuduyla...

Çok teşekkürler yorumun için ^^ Sarılan
123  Diğer Konular / Not Defteri / Ynt: Gökkuşağı Damlaları [Öndeyiş+ 1. Bölüm] : Kasım 24, 2007, 17:10:05
Okurken beni bir kez daha farklı diyarlara sürükleyebilen sana öncelikle teşekkür ediyorum rii Sarılan

Bu gerçekten de "aaa ne güzel, tebrikler, devamını bekliyoruz" denecek cinsten bir hikaye değil. Yani bu kadar kısa bir şey yazmak yorum değildir bence, ki zaten bu hikayeye de böyle bir şey yazmak hakaret olur

Daha önce de dediğim gibi hikayede her şeyin ilişkilendirilmesi çok güzel. Başlık o kadar manalı ki, o başlangıçtaki şiir, aralara serpiştirilmiş o sözcükler... sanırım sadece bu bölümü okuyanların henüz kavrayamayacağı şeyler çünkü ben de ilk okuduğumda "olay nedir?" diye sormuştum kendi kendime

Betimlemelerini her zaman takdir ettiğim gibi burada da takdir ediyorum. Hiç insanın aklına gelmeyecek sözcükler kullanıyorsun, süpersin Sarılan   Alkış

Ve karakterlere gelince, henüz o kadar da ayrıntılı anlatılmamış olsalar da ve her ne kadar bu yorumum ilerki bölümlere yöenlik oalcak olduysa da karakterlerin de yerli yerinde olmuşlar.

Bu güzel hikayeni, bu devamının olacağına inandığım benim için değeri koskoacamn olan hikayeni bana ithaf ettiğin için bir kez daha teşekkürler riiickim Sarılan  Alkış

Sağol rii yaa, gerçekten desteğin ve bu güzel yorumun için. Beğenmene çook çook sevindim. ^^ Sarılan
124  Diğer Konular / Not Defteri / Gökkuşağı Damlaları [Öndeyiş+ 1. Bölüm] : Kasım 24, 2007, 16:57:36

GÖKKUŞAĞI DAMLALARI

ÖNDEYİŞ

________________________________________________________________________________________________________

Bu hikaye, hayatımda çok önemli bir yer kaplayan ve hakkını asla ödeyemeyeceğim insana yani ,Rii'me ithafen yazılmıştır.

* *

Yer yer beyaz, aslında gri, fırtınanın tam da ortasından kopup gelmiş küçük minicik bir bulut kütlesiydi yalnızca, pürüzsüz masmavi gökyüzünde asılı kalan. Acelesi varmış gibiydi. Hafif rüzgârın desteğiyle arkasına bakmaksızın, kaçabileceğini düşünmeksizin ilerliyordu. Utanıyordu… O büyük kötü fırtınanın küçük, minicik bir parçası olsa da, ondan olmaktan, gri olmaktan.  Kaçmak istiyordu, gitmek doğduğu yere, olduğu şeye, kopup geldiği şeye veda etmek istiyordu. Oysa boşa çabalıyordu; fırtına da peşinden geliyordu. Mıknatısın ne pahasına olursa olsun çivileri kendine çekişi gibi, küçük bulut kütlesi de fırtınayı çekiyordu. Fırtına kopmak üzereydi. Gökkuşağı tıpkı bir kralın halkı için direnişi gibi direniyordu fırtınaya; ama çok geçmeden fırtına gökkuşağını yok edecek ve geriye yeryüzüne savrulan iki gökkuşağı damlasından başka hiçbir şeyi kalmayacaktı. Gökkuşağı damlaları ya dünyayı değiştireceklerdi ya da dünya onları değiştirecekti…

Benliğimin sessizliğindeki sessizlik…
Kanım akmıyor artık
Kestikçe sen akıyorsun kestikçe ben akıyorum…
Kan akmıyor…
Sonbahar örümcekleri gibi
Bir köşeye çekilip örtmeye çalışıyorum seni, beni…
Gidiyoruz,  nereye olduğunu bilmeden…
Gidiyoruz, kim olduğumuzu bilmeden.
Rüzgâr, acılarımızı uçurmaya yetmiyor
Bu karanlık sonbaharda…

1. Bölüm

Sonbahar yaprakları rüzgârla birlikte bir oraya bir buraya savruluyordu. Her geçen gün ağaçlar daha da çıplaklaşıyordu, “hoş geldin” diyordu evler sonbahara…

Yukarılarda, bulutların üzerinde sonbaharın gelişini izleyen birileri daha vardı; sonbaharın gelişini hüzünle karşılayan birileri.

“ Keşke gelmeseydi, hiç bitmeseydi.” dedi mavi gözlü kız. Her zaman sevecenlikle bakan masmavi gözlerinde hüzün vardı şimdi. Pırıl pırıl sesiyle söylediği şarkılarla sevdirirdi kendini, müziğin meleği. Upuzun buğday sarısı saçları söylediği şarkılarla oynaşırdı sevinçle.

“Bunu size defalarca açıkladım. Gitme vakti çoktan geldi… Gideceksiniz, yeni hayatlar, yeni düşünceler sizlerin olacak ve burayı hatırlamayacaksınız. Ta ki geri dönme vaktiniz gelinceye dek.”

Beyazlar içindeki Drin, kaşlarını çatıp arkasını döndü.

Sevgi meleğinin yeşil gözlerinden bir damla yaş süzülüp yanağına kondu. Ne ondan önceki sevgi melekleri ne de o, şimdiye kadar ağlamamıştı. Bırakın ağlamayı mutlu olmaya mahkûmdu sanki. Büyüleyici güzelliğini tamamlayan ayrıntıydı yüzündeki gülümsemesi; ama şimdi farklıydı, artık bir melek değildi ve ne olduğunu bilmiyordu bile.

“ Ahh sensiz naparım ben?”  dedi hıçkırarak. Hiçbir zaman ayrılmayacaklarına öyle inanmışlardı ki. İçlerinden, görünmez bağlarla bağlıydılar birbirlerine. Derinden çok derinden… Kalplerini acıtan belki de bu bağların sırayla kopmaya başlamasıydı. Birbirlerini göremeyecek olmaları onları derinden sarsmıştı.
Birbirlerine sıkıca sarıldılar, son kez…

“ Birbirimizi bir daha hatırlamayacağız yani öyle mi?” dedi sevgi meleği hüzünle.

Drin, sert bir tonla cevapladı kızın sorusunu.

“ Kaç kere söyledim. Hatırlamayacaksınız; ama bir gün karşılaşacaksınız… ” 

Kız, hiçbir şey söylemedi, söyleyecek ne kalmıştı ki? Sonbahar gelmişti işte… Drin’e kızamıyordu. Onun seçimi değildi; ama yapacak hiçbir şey de yoktu.
Gitmelerini Drin de istemiyordu elbette; en sevdiği iki meleğini, onu bir daha asla hatırlamayacakları, tehlikelerle dolu bir yere göndermek istemiyordu. Oysa geldikleri ilk günden beri biliyordu olacakları. Yine de, kızlar kaşları çatık adama sarılıp yalvarmaya başladılar.

“ Lütfen Drin, gönderme bizi, kim olduğumuzu unutmamıza izin verme lütfen…”

“Sizi her zaman izleyeceğim ve hep yanınızda olacağım meleklerim…”

Drin’in bu son sözleri uzaktan geliyor gibiydi. İki kız da bulutlardan aşağı düşüyormuş gibi hissettiler. Mideleri bulanıyordu, birbirlerini göremez, hissedemez olmuşlardı. Müziğin meleği, elini uzattı ama elini tutacak kimse yoktu… Hiç kimse…

Drin’in sert mizaçlı gözlerinden birkaç damla gözyaşı süzüldü; bulutları delip geçerek dünyaya düştü.
125  Diğer Konular / Not Defteri / Ynt: Gidişin... : Kasım 21, 2007, 22:46:01
Aaa yasmamışsın ki ablacım. ^^ Yazmış olsan da bidaa yas noolucak euheue. Çok sağol Sarılan  Sarılan
126  Diğer Konular / Not Defteri / Ynt: Gidişin... : Kasım 21, 2007, 22:35:58
seni üzlrkn görmeye dayanıorm ezgicm Üzgün umarm hiç üzlmezsn.Bu arada ben yazıya yorm yapacktm ne yaptmya Sırıtan yazı gerçktn çok hoş yaaaaa Gülümseyen duygulndım Gülümseyen başka yazılarını da okiyacaam gzlmiş Gülümseyen

Euehu sağol canımcım. Çok eskiden yazılmış bi yazı bu artık üsülmüyorum yane Dil Çıkaran Tekrar sağl okuduun ve de yorum yaptıın için Sarılan
127  Diğer Konular / Harry Potter Hikayeleri / Ynt: Heri Potır:Türk versiyon parodisi :) [+13] (1.Bölm) : Kasım 21, 2007, 21:52:28
Kronun alası Heri Hede Hödö İğrenç bi tip yaa (öyle biryle karşılaşmak istemem şahsen Dil Çıkaran) ama komik olmuş euhue yazma yeteneğine sağlık Dil Çıkaran
128  Diğer Konular / Sohbet / Ynt: Türkiye Facebook' un İlk Beşinde : Kasım 21, 2007, 19:12:01
Aaa ben memnunum valla Facebook'tan. Benim gibi çok okul değiştirmişseniz, eski arkadaşlarınızla görüşemiyosanız vs. güzel oluyo.  Bir sürü arkadaşımı buldum; normal imkanlarda asla bulamazdım. Dil Çıkaran Ha buldum da bi şey mi oldu yoo; ama insan merak ediyo nerde? napıyo? büyünce değişmiş mi? falan. Dil Çıkaran Hem facebook onun dışında eğlenceli de bence. Netlog'la falan karşılaştırılamaz bile. Bi ara oraya da üyeydim tam anlamıyla berbat hatta kusunç yaa. Hede Hödö
129  Diğer Konular / Sohbet / Ynt: hangi ot'sunuz : Kasım 20, 2007, 23:30:24
Ben kıvırcıkmışım. Kahkaha Herşeye salata oluyomuşum ya cık ve cık bana Dil Çıkaran
130  Diğer Konular / Harry Potter Hikayeleri / Ynt: Harry Potter ve Kolpa Dünya (6. Bölüm: Büyücü Pazarı eklendi!) : Kasım 11, 2007, 23:16:07
Euheue valla okurken kopuyorum yav. Çok süper 7 yi merakla bekliyorum. ^^
131  Yönetim / Resepsiyon / Ynt: Sen Sor, Riiler Söylesin : Kasım 09, 2007, 17:26:51
ya şu üyelik şeyini nasıl deiştirioruz hani süt yazıyo beninkinde işte Black Rose 'un ki Has Türk Kahvesi falan nası değiştirioruz onu yoksa mesaj sayısıylamı değişiyo?? Aww Kararsız Şaşırmış Acayip <.< Alla Alla

Mesaj sayın yükseldikçe rütben değişiyor. Gülümseyen
132  Diğer Konular / Lost / Ynt: Dördüncü Sezon: Genel : Kasım 07, 2007, 03:04:49
Aiiiiiiiii Ken Leung mü var bu sezon inanmıyoruum Kahkaha Süpermiş o zaman inş kötü rolde oynamaz yaa Hede Hödö E, Jack adada gibi görünüyo? Çıkmadılar mı adadan?..En son gördüğümüz sahne neydi o zaman? Hede Hödö Başlasa artık beaa patlıycam yani. Neyse cidden az kaldı 4 aycık  Şaşırmış
133  Diğer Konular / Sohbet / Ynt: Beyninizin Neresini Kullanıyorsunuz? : Kasım 05, 2007, 20:25:03
Ben de aksine bi yere döndüğünü görmoyorum yav Hede Hödö
134  Diğer Konular / Sohbet / Ynt: Başım Ağrıyor! Neden Acaba? : Kasım 05, 2007, 03:00:07
Stresten ağrıyan başa napılır peki? Hede Hödö Strese mi pamuk tıkasak Hede Hödö
135  Diğer Konular / Sohbet / Ynt: Başım Ağrıyor! Neden Acaba? : Kasım 05, 2007, 00:58:30
Şarabı bilmem ama peynir, zeytin (deli gibi peynir yerim ben her çeşit) çikolata yediğimde hiç başım ağrımadı. Dil Çıkaran Ama zaten benim hiç başım ağrımaz ki Acayip

Aa hiç başın ağrımaz mıı? Ne güsel yav  Acayip Şanslısın Hede Hödö Benim sürekli başım ağrır  Acayip
Sayfa: 1 ... 6 7 8 [9] 10 11 12 ... 43