Yazarı: Turgut Özakman
Yayınevi: Bilgi Yayınevi
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 747
Kağıt Türü: 2.Hamur
Arka Kapak Yazısı:80 Yıldır Beklenen Kitap
Dünyadaki en meşru, en ahlaklı, en haklı, en kutsal savaşlardan birinin, emperyalizme karşı verilmiş ve kazanılmış ilk kurtuluş savaşının, bir millileşme ihtilalinin romanı, şaşırtıcı bir yakın zaman destanı...
-Turgut Özakman'ın elli küsur yıldır süregelen çabasının ürünü.
-Milli Mücadelemizin, bir serüven romanı gibi rahat okunan ve şimdiye kadar yazılmamış ayrıntılı, çok yönlü öyküsü.
-Gurur ve ibret verici gerçeklerin, gerçek belgelere dayalı olgu ve olayların, insani içine çeken, şaşırtan, heyecanlandıran, ağlatan, gönendiren anlatısı.
-Tüm yeni nesillere eşi olmayan bir armağan.
Sevgili Gençler !
.... Emperyalizmi ve yamaklarını dize getiren, bir enkazdan yepyeni, çağdaş bir devlet kurmayı başaran atalarınızla gurur duyun, şehit ve gazi atalarınızın onurunu yalancılara çiğnetmeyin.
ben bu kitabı bitiremedim. yarısında kaldım... bu kadar mı gereksiz isim olur yahu... Turgut Özakman "ansiklopedi gibi olmasın" istedim diyor ama ben ansiklopedileri bile daha şevkle okuyorum. yani bu kitapta hiç bir sürükleyicilik yok. kurtuluş savaşının müthiş konusu olmasa okunacak kitap bile değil bence. anlatım sıfır. resmen beni okuma beni okuma diye bas bağırıyor her sayfa

sırf kurtuluş savaşımızın hatırına yarıya kadar geldim ama sonunu tamamlayabilir miyim bilmiyorum :S ben bunun üstüne iki ayrı kitaba daha başladım

elbette sevenleriniz vardır ama ... aban bu satış rakamlarının yüksekliği yapılan reklama bağlı gibi geldi... her haber kanalında 15 dakika bu kitaba yer ayırıldı ama sonuç hayal kırıklığı.
zannediyorum ki benim gibi düşünüp kitabı yarım bırakanların sayısı da az değildir. çünkü kahvede sohbet eden adamların (hiç konuşmasa bile) tek tek isimlerinin sayılması insanı resmen bunaltıyor. insanlara herşeyin kaynağını göstericem diye uzun uzun anlatmış. oysa insanlara olayları akıcı bi şekilde anlatmak istiyosa basit bi dil kullanmalıydı. sonra gider bi de ayrıntılı verisyon yazılırdı. bu yaklaşık 750 sayfalık kitabın 300 sayfası isimlerden oluşuyor bana göre...